ne yapıcam ben

en mantıklısı bu galiba izine gelince herşeyi anlatmak haklısınız bende öle düşünüyorum dik durmayı başarımı tabiki gurur verici ben sadece ailemin tembihlediği şeyi yapıyorum bide üniversite okuyan arkadaşlarım bana sölemememi söledi yoksa ben desrhaneyede gittim herkes biliodu hocalarım bile

Allah gönlündekini versin tabi ki genç yaşta evlilik ve annelik yaşamış bir insansın temkinli olabilirsin ama zamanla bunlar oturacaktır, inşallah güzelce hallolur sorunun,hakkında hayırlısı olsun.

off off offf inanılmaz zor bi durum:S kesinlikle söylemelisin bu kadar durduğun kabahat daha ne kadar saklayabilirsinki elbet anlayacak ve senden duymazsa dahada kötü olacak seni gerçekten seviyorsa yanında kalır merak etme.. uygun bi dille bir an önce anltmalısın

evet cnm bir çocuğum var

Nasil yani bir cocugun var ve o adam bunu bilmiyormu? Nasil gizledinki ??
Yani cocuguna kim bakiyor sen okuldayken, annen baban sanirim dimi ??

Neyse bencede dogruyu söylemek zorundasin,
ama illaki üniversitede kimsenin ögrenmesini istemiyorum diyorsan,
ayril bu adamdan, hicbiseyde söyleme,
zaten yasin daha cok kücük, erken yasta evlenip cocuk yapmissin, e bide bosanmissin, ve henüz yasin 21
cok erken asik olmussun bence,yada kendini asik saniyorsun bilmiyorum,
ama biraz durulmani öneririm,
öyle yeniden hemen evlenme hayallerine girme, önce okulu filan bitir, daha cok kücüksün ya

Bence ne olursa olsun oturup anlatmalisiniz sevdikten sonra olede kabul eder kac kisi ikinci evliligini yapiyor saklamayin nasilsa ogrencek hemen evlenmeyin konusun ve zaman isteyin cok yeni ve yasinizda kucuk okuyup mesleginizi elinize alin eger seviyorsa bekler zaten meslek cok onemli bu devirde

Son düzenleme:
Iliskinin hangi evresinde olursa olsun mutlaka soylenmesi gereken bir durum bu.
Yalniz bosanmis olmak degil mesele birde cocuk var.
Bastan soyleseydiniz belki iliskiyi bu boyuta getirmeden bitirirdi.
Belki de kabul eder daha saglam devam ederdi.
Ama bu karsindakine saygisizlik birazda.
Iliski saglamlasip, duygular buyuduktan sonra soylemek, ayrilik durumunda ikinizide daha fazla aci verecek
En azindan kendinizi bundan korumus olurdunuz.
Umarim hayirlisi olur.

bir an önce söylemelisiniz. hem suçluluk duygusundan bir nebzede olsa kurtulursunuz. ayrıca zaman ilerlemeden anlatsanız çünkü sevdiğiniz kişininde planları var bir de onun açısndan düşünün.
başınızdan geçenleri anlatın sonrasında kabullenebilrse devam eder ama bu çok zor tabi onun için yada herkes kendi yolundan devam eder.

Sizin ki nedir ki yahu benim bir tanıdığım çocuğu vardı , boşandı eşinden yeniden düğünle dernekle evlendi. Tabi ne çocuktan nede önceki evlilikten haberi vardı erkek tarafının .Düğün dernek oldu ama kimse çıtını çıkarmadı.Çocuk annesinin kız kardeşi gibi gösterildi hala da öyle.
Aynı şekil de yine bir tanıdığım evlendi onun da sadece eşi biliyordu evlenip boşandığını.Yahu çocuk olmadıktan sonra kız oğlan kız gibisin değişen ne var anlamadım ki.....

"Yahu çocuk olmadıktan sonra kız oğlan kız gibisin değişen ne var anlamadım ki....." demişsiniz de... Bunu şakayla yazdınız değil mi? O bahsettiğiniz tanıdığım dediğiniz insanlar var ya, işte ben öyle insanlardan korkarım arkadaş. Allah karşılaştırmasın. Dürüst, ahlaklı, ilkeli olamadıktan sonra niye yaşıyoruz ki? O çocuğun yerinde olmayı da hiç istemezdim. Annesine abla demek zorunda. Hey yarabbim.
Konu sahibi arkadaşıma tek tavsiyem de dürüst olması. Karşındaki adam senin için "aşkın" ama onun hayattaki en büyük sıfatı bu değil. En büyük sıfatı "insan" olmak. Ve bence dürüstlüğü hak ediyor, her insan gibi. Belki seni çocuğunla, geçmişinle kabullenir veya belki kabullenmez. Ama bu seçimi onun yerine sen yapamazsın. Şimdi söylemezsen zaten ilerde ortaya çıkar. Söylemediğin zaman sadece kendine ve sevgiline değil, çocuğuna da kötülük yapmış olacaksın. Hem zaten hatalar yapıp kötü bir evlilik atlatmışsın. Şimdi yine hayatının merkezine bir erkeği koyuyorsun. Bu acele niye?

"Yahu çocuk olmadıktan sonra kız oğlan kız gibisin değişen ne var anlamadım ki....." demişsiniz de... Bunu şakayla yazdınız değil mi? O bahsettiğiniz tanıdığım dediğiniz insanlar var ya, işte ben öyle insanlardan korkarım arkadaş. Allah karşılaştırmasın. Dürüst, ahlaklı, ilkeli olamadıktan sonra niye yaşıyoruz ki? O çocuğun yerinde olmayı da hiç istemezdim. Annesine abla demek zorunda. Hey yarabbim.
Konu sahibi arkadaşıma tek tavsiyem de dürüst olması. Karşındaki adam senin için "aşkın" ama onun hayattaki en büyük sıfatı bu değil. En büyük sıfatı "insan" olmak. Ve bence dürüstlüğü hak ediyor, her insan gibi. Belki seni çocuğunla, geçmişinle kabullenir veya belki kabullenmez. Ama bu seçimi onun yerine sen yapamazsın. Şimdi söylemezsen zaten ilerde ortaya çıkar. Söylemediğin zaman sadece kendine ve sevgiline değil, çocuğuna da kötülük yapmış olacaksın. Hem zaten hatalar yapıp kötü bir evlilik atlatmışsın. Şimdi yine hayatının merkezine bir erkeği koyuyorsun. Bu acele niye?

Rica ederim lafımı çekip çekiştirmeyin .Çocuğu olan insanla olmayan insan bir mi ? Bir annenin sorumlulukları herşeyden önce gelir.
İnsanlar neler neler yapıyor babın da anlattım ben o meseleyi misal verdim anlayacağınız.O ufak çocuğu her gördüğüm de içimin cız etmediğini ne biliyorsunuz ?Cümleme nasıl başlamışım bakın seninki neki , demişim . Ben saklayın söylemeyin mi dedim ? Herkezin bilmesine de gerek yok ayrıca sadece eşi bilse yeterli.Ayrıca arkadaşım çocuğun varsa da değişen bişey olmaz seven insan emin ol bakmıyor çocuk varmış yokmuş...

Son düzenleme:
keşke en başından söyleseydin ama madem bir hata yaptın ikinciyi tekrarlama ve en kısa zamanda anlat herşeyi ayrıca evlilik içinde acele etme

Saklamakta yalanın bi parçasıdır...
Dürüst olman gerekirdi.
Olan olmuş artık.
Çok geçmeden anlatacaksın başka çaren yokki...
Ailesi tutucuysa kabul etmezler asla.
Ne kadar uzatırsan bu yalancılığı o kadar kesin olur bunu itiraf ettiğinde senden ayrılması..

bunu en baştan söylemeliydin çocuğunda varmış bunlar gizlenecek konular değil ki:50:
evlilikte dürüstlük güven çok önemli sen bunu en baştan kaybetme en kısa zamanda gerçeği söyle
ayrıca yaşında çok gençmiş bence öncelikle okulunu bitir evlilik için acele etme:31:

o kişiye doğruyu söylemenin de öncesinde bence ilişkiye başlamakta hatalısın.bekleseydin keşke önce bir boşansaydın.önceki konularını bilmiyorum ama belliki sıkıntı yaşamışsın.biraz temkinli olmalısın bence.çocuğun da varmış.boşanmayı bekleseydin keşke.ailen biliyor mu bilmiyorum ama bilseler heralde onlar da memnun olmazlar.inşallah mutlu olursun ve yaşadığın sıkıntıları unutursun.en azından boşandığını ve çocuğun olduğunu söyle inşallah mahkemen de bir an önce sonuçlanır.

o kişiye doğruyu söylemenin de öncesinde bence ilişkiye başlamakta hatalısın.bekleseydin keşke önce bir boşansaydın.önceki konularını bilmiyorum ama belliki sıkıntı yaşamışsın.biraz temkinli olmalısın bence.çocuğun da varmış.boşanmayı bekleseydin keşke.ailen biliyor mu bilmiyorum ama bilseler heralde onlar da memnun olmazlar.inşallah mutlu olursun ve yaşadığın sıkıntıları unutursun.en azından boşandığını ve çocuğun olduğunu söyle inşallah mahkemen de bir an önce sonuçlanır.

cnm konularımı okumadığın için bilmiosun galiba boşanma mahkemem bitti boşandım diğer arkadaşlara gelinde kızlar hepiniz haklısınızz bende sizin gibi düşünüyorum ve en kısa zamanda anlatıcam anlatamasam bile hiçbişi demeden ayrılıcam ondan başka çarem yok ailesnin kabul etmiceni biliyorum çünkü ne kadar sevsemde vazgeçmek zorundayım galiba

Canım onun ailesi biliyor mu sizin görüştüğünüzü. Eğer bilmiyorlarsa önce ona anlat durumu oldu ki kabul etti. ki seven insan için bu gibi şeyler basittir... (tecrübe ile sabit) ailesi konusuna gelince muhtemelen sorun ederler...ama o arkada olursa inşaalah halldersiniz. benimde ikinci evliliğim ama çocuğum yok.kaynanam sorun etmesede görümcelerim burnumdan getiriyo...

Ben olsam benden boyle bir şey saklayan biriyle bir daha asla konuşmazdım.

Ne demek, çocuk bile var ortada, söylememişsiniz.

Bence en kısa zamanda söyleyin!

Arkadaşım merakımdan soruyorum , illa ki akşamları konuşuyorsunuzdur bebeğinin sesini duyduğun da kimin diye sormadımı ne dediniz ?
Bebeğiniz babasında mı kalıyor ? Cevap vermeyedebilirsin ama aklımdan geçen şey ise yalan söylemiş isen daha önceden , nedenini anlamayabilir .

Anlatmak için daha fazla vakit kaybetmeyin...
Umarım kaybetmekten korktuğunuz için gizlemenizi anlayışla karşılar...
Hatanızın telaffi yolu bana göre yok ama inşallah siz bulursunuz...

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah kimseyi sizin gibi insanlarla karşılaştırmasın.Sizinki sevgi falan değil düpedüz bencillik.Siz kötü şeyler yaşamış olabilirsiniz, ama bunun bedelini sizi safça temiz bi şekilde seven bi insana ödetmeye hakkınız yok.Sizinle evlilik hayalleri kuruyormuş, insan sevdiğinin bu duruma düşmesine nasıl izin verir?onun kurduğu hayaller nolacak şimdi? onun sevgisi nolacak?bunu en başından söylemeye mecburdunuz, söylemeye cesaretiniz yoktu madem o zaman bu ilişkiyi karşınızdakinin sizinle evlilik hayalleri kuracağı noktaya getirmeye hakkınız yoktu.Sırf bunu bu zamana kadar sakladığınız için bile affınız yok bence.Sizin gibi insanlar yüzünden kimsenin kimseye güveni kalmadı bu hayatta.

sölemek sorun deil kızlar bende mennun deilim yalan sölemekten benim sorunum o öğrenirse herkes öğrenicek ki üniversite ortamı ben bilinsin istemiyorum sizde biliosunuz türkiye gibi bi yerde boşanmış kadınlara ne gözlerle bakıldığını anlayın beni lütfen

Çok yanlış hem de çok.
Kadın eşinden ayrılmış biri olarak zaten kendini bunları yaşamaya kabullenmiş bir duruma sokar mı hiç yahu?

Ne demek boşanmış kadına bakış açısı?
Ha ben demiyorum ki yok öyle bir bakış;ama bundan gocunmak bunu saklama çabasını kabullenmem.

Hani bir ayıp varsa;birinin gözlerinin içine baka baka onu kandırmaktır.
Asıl bunun duyulacağından çekinin.
Ve biran önce itirafınızı yapın.

Back
X