• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapıcam bilmiyorum lütfen yol gösterin bana.

sabahuykum34

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2014
33
0
6
35
İstanbul
Merhaba kızlar
Ben 6 yıldır birlikte olduğum sevgilimle 8 ay önce sözlendim ve sadece 2 hafta sürdü aileler anlaşamadığı için söz atıldı, ayrılmak zorunda kaldık.Çok uğraştık ama iki tarafı da ortak bir kararda buluşturamadık.8 aydan beri de ara ara görüşüyoruz sevgilimle ailelerimizin haberi yok bundan birbirimizden kopamıyoruz.Son 1 haftadır da sürekli görüşüyoruz. Bu şekilde görüşmenin bir sonu yok ikimiz de biliyoruz ama ne yapıcamızı bilmiyoruz.Bu kadar çok severken birbirimizden ayrı kalmayı nasıl başarıcaz? Kaçalım bile diyor ama ben bunu yapabilir miyim bilmiyorum :(

yaşlarınız kaç öncelikle bunu merak ettim
severken ayrılmayı kimse haketmiyor ancak ailelerinizin anlaşamama nedeni nedir?
ikinci olarak da bunu cevaplarsan sevinirim
çünki bazen bizler hernekadar aşk sevgi vs diye tuttursakta gözümüzden kaçan çok şey olabiliyor
ailelerin haksızlığına kannat geitiryorsanız elbette hayata birlikte adım atacak bireyler olarak kendi kararınızı verin
ama bunu yaparkende gözünüz ve kulağınız kapalı olmasın körü körüne bir aşk ın kimseye ebedei huzuru getirmediğini görüyoruz

yaşlarınız kaç öncelikle bunu merak ettim
severken ayrılmayı kimse haketmiyor ancak ailelerinizin anlaşamama nedeni nedir?
ikinci olarak da bunu cevaplarsan sevinirim
çünki bazen bizler hernekadar aşk sevgi vs diye tuttursakta gözümüzden kaçan çok şey olabiliyor
ailelerin haksızlığına kannat geitiryorsanız elbette hayata birlikte adım atacak bireyler olarak kendi kararınızı verin
ama bunu yaparkende gözünüz ve kulağınız kapalı olmasın körü körüne bir aşk ın kimseye ebedei huzuru getirmediğini görüyoruz

24 yaşındayız ikimizde. Anlaşamama nedenleri benim babam evi olsun istedi ileride sıkıntı çekmeyelim diye, düğün yapılsın istedi, 5 dal bilezik istedi vs. Onun babası da çok tutucudur evi varken siz kirada oturursunuz sonra kredi ile ev alırsınız dedi. düğün değil nikah yaparım, 2 dal da bilezik takarım dedi ve anlaşmazlık çıktı.

Son düzenleme:
ve sadece bununla da kalmadı. ben Ordu'luyum o Giresun'lu tutucu bi aile bayanlar erkeklerle tokalaşmaz falan. Babam bana bunlar senin kapanmanı ister sen kapanmayı düşünüyor musun bununla ilgili bişey duymak istemem falan dedi. bende babama sorun yok biz erkek arkadaşımla konuştuk ben istemedikten sonra böyle bişey olmicak falan dedim babam da tamam dedi.
Sözden sonra konuşmak için bir araya geldiklerinde annesi biz kapan demiyoruz da bizim akrabaların yanında kapansın sadece düğünkere gittigimizde falan demeye başladı bende kabul etmeyince işler iyice karıştı.

Son düzenleme:
kaçmak çözümmü peki sizin için.yani sonrasında ailelrin bakış açısı ne olur.sen ailenle sonrasında görüşebilcekmisin ,eşinin ailesi sen kaçtığın için dışlıcakmı sonrasında eşinle sıkıntı yaşadın ailen seni kabullenebilcekmi .bunları göze alabiliyormusun

çok uzak kültürler değilmiş aslında yaşlarınız da müsait.fakat bazı kız taraflarının cidden olayı kızımın şartları iyi olsun adı altında
abarttığına inanıyorum.ne yani evi arabası cartı curtu olanın sonradan hiç mi bozulmaz durumu? bu kadar mı kendine güvenir insan?
ben tam tersini düşünüyorum,hatta erkek arkadaşının babası gibi düşünüyorum.evlenme işini insanlar zorlaştrıyor.anlaşacak olan iki insan.gerçekten bu sorumluluğu alabiliyorlarsa başka kimsenin laf söylemeye hakkı yok.ne zaman anne babalar bir eşya gibi görmekten vazgeçecek çocuklarını bilmiyorum.anne-baba değilsin anlamazsın zırvaları da yapılmasın yorumuma istinaden.çok gördük ,görüyoruz.
tüm imkanları sundum ben adı altında modern başlık parası zihniyetleri oluşturma derdinde olan aileleri.

ve sadece bununla da kalmadı. ben Ordu'luyum o Giresun'lu tutucu bi aile bayanlar erkeklerle tokalaşmaz falan. Babam bana bunlar senin kapanmanı ister sen kapanmayı düşünüyor musun bununla ilgili bişey duymak istemem falan dedi. bende babama sorun yok biz erkek arkadaşımla konuştuk ben istemedikten sonra böyle bişey olmicak falan dedim babam da tamam dedi.
Sözden sonra konuşmak için bir araya geldiklerinde annesi biz kapan demiyoruz da bizim akrabaların yanında kapansın sadece düğünkere gittigimizde falan demeye başladı bende kabul etmeyince işler iyice karıştı.

belliki ailelerin arasında bi uyumsuzluk var bu ilerde seninle eşin arasında uyumsuzluk olabileceğinide gösterir

Eğer ben onların istediği gibi olmazsam babası benimle aynı ortamda bulunmicanı söyledi. Ayrıca evde kocam yokken kuzenim, eniştem , amcam vs. gibi erkekler eve gelemezmiş.Ama bizde öyle bişey yok akrabalarımızda yakınız sık sık görüşürüz ve kimsenin aklına kötü bişey gelmez.Yok işte ben erkek kuzenimle düğünde vs. oynayamaz dans falan edemez mişim. Babam zaten bi yerden sonra patladı.

24 yaşındayız ikimizde. Anlaşamama nedenleri benim babam evi olsun istedi ileride sıkıntı çekmeyelim diye, düğün yapılsın istedi, 5 dal bilezik istedi vs. Onun babası da çok tutucudur evi varken siz kirada oturursunuz sonra kredi ile ev alırsınız dedi. düğün değil nikah yaparım, 2 dal da bilezik takarım dedi ve anlaşmazlık çıktı.

kararın ne olursa olsun anlayışsız bir aileye gelin gideceğini unutma senin ailenede şu konuda hak verdim ne demek sadece NİKAH bir genç kız ve ailesi için gurur kırıcı ama seven insanı da sadece maddi sebepler ayırmamalı diye düşünüyorum kendi kendinize yetebilene kadar biraz da sabredin

Eğer ben onların istediği gibi olmazsam babası benimle aynı ortamda bulunmicanı söyledi. Ayrıca evde kocam yokken kuzenim, eniştem , amcam vs. gibi erkekler eve gelemezmiş.Ama bizde öyle bişey yok akrabalarımızda yakınız sık sık görüşürüz ve kimsenin aklına kötü bişey gelmez.Yok işte ben erkek kuzenimle düğünde vs. oynayamaz dans falan edemez mişim. Babam zaten bi yerden sonra patladı.

yukarıda bahsini ettiğin yaşam tarzlarının farklılığı yalnız olayın boyutunu değiştirir.şuan siz iyi olabilirsiniz sevgilinle anlaşıyor da olabilirsiniz.fakat onun değişmeyeceğinin dahası bu kültürde yetiştiği için bunu istemeyeceğinin bir garantisi yok.yani köprüyü geçene
kadar taktiği kullanabiliyor kimi delikanlılarımız.bunu ayırt etmen önemli.aksi taktir de çok üzülürsün.oldukça tutucu bir yapıları var.

bilezik, ev falan istemek bana saçma geldi. Böyle muhabbetler bana hep ticareti hatırlatır. Babanız hatalı, babanızda bu istekler olduğu sürece de bu evlilik olmaz, kaçmak... bilmiyorum güvenilir değil :31:

kaçmak çözümmü peki sizin için.yani sonrasında ailelrin bakış açısı ne olur.sen ailenle sonrasında görüşebilcekmisin ,eşinin ailesi sen kaçtığın için dışlıcakmı sonrasında eşinle sıkıntı yaşadın ailen seni kabullenebilcekmi .bunları göze alabiliyormusun

Şuan da göze alabilmiş değilim zaten ama bu dediğim sorunlar onun ailesinde. Bütün bu istekler ailesine ait o beni olduğum gibi kabul ediyor ve istiyor ondan yana hiçbir şüphem yok o yüzden de bu konu üzerinde düşünme gereği hissediyorum

yukarıda bahsini ettiğin yaşam tarzlarının farklılığı yalnız olayın boyutunu değiştirir.şuan siz iyi olabilirsiniz sevgilinle anlaşıyor da olabilirsiniz.fakat onun değişmeyeceğinin dahası bu kültürde yetiştiği için bunu istemeyeceğinin bir garantisi yok.yani köprüyü geçene
kadar taktiği kullanabiliyor kimi delikanlılarımız.bunu ayırt etmen önemli.aksi taktir de çok üzülürsün.oldukça tutucu bir yapıları var.

Ailesinin durumunun farkındayım ama onu çok seviyorum. Diğer erkeklerehiç benzemiyor 9 yıldır tanıyorum onu beni hiç aldatmadı başka kızlara bakmadı.Bırak beni git mutlu ol diyorum bazen ama bırakamiyor işte. o beni böyle severken hala olması için çabalarken ona haksızlık yapmış gibi hissediyorum.

Ailesinin durumunun farkındayım ama onu çok seviyorum. Diğer erkeklerehiç benzemiyor 9 yıldır tanıyorum onu beni hiç aldatmadı başka kızlara bakmadı.Bırak beni git mutlu ol diyorum bazen ama bırakamiyor işte. o beni böyle severken hala olması için çabalarken ona haksızlık yapmış gibi hissediyorum.

sevmek ayrı bir olay.altını çizeyim, sevmiyor demedim.aldatır da diyemem.fakat bir olay varsa ki en kötü ,anlaşamayan bir baba-oğul bile olsa bir şekilde huyunu,suyunu alıyor birebir olmasa da.şuan göremiyor olmanı anlıyorum.gerçekten seviyorken insan hiç bir şeyi gözü görmüyor.fakat uzun vadede senden bu tarz şeyler isterse de hazırlı olmanı gerektirecek bir durum var diyorum.göze alabilmek önemli senin durumunda yani.

bilezik, ev falan istemek bana saçma geldi. Böyle muhabbetler bana hep ticareti hatırlatır. Babanız hatalı, babanızda bu istekler olduğu sürece de bu evlilik olmaz, kaçmak... bilmiyorum güvenilir değil :31:

babamın düşüncesi bizim evimiz olmadı bunca yıl sıkıntı çektik kızım sıkıntı çekmesin diyor. altın konusu da hiç durumu olmayan insanlar borçla bile altın takıyor oğlu bunca yıldır çalışıyor oğluna hiç yardım etmiyor diye kızıyor.

sevmek ayrı bir olay.altını çizeyim, sevmiyor demedim.aldatır da diyemem.fakat bir olay varsa ki en kötü ,anlaşamayan bir baba-oğul bile olsa bir şekilde huyunu,suyunu alıyor birebir olmasa da.şuan göremiyor olmanı anlıyorum.gerçekten seviyorken insan hiç bir şeyi gözü görmüyor.fakat uzun vadede senden bu tarz şeyler isterse de hazırlı olmanı gerektirecek bir durum var diyorum.göze alabilmek önemli senin durumunda yani.[/Q

Aklım çok karışık gel başka bir şehre kaçalım kendi hayatımızı kuralım diyor. işe gireriz ev tutarız geçinip gideriz kimse bize karışmaz diyor ve ben hiçbirşey diyemiyorum :(

Bir tarafta ailem ve diğer tarafta sevdiğim adam...
Keşke diyorum en azından böyle olmasaydı o benden yada ben ondan nefret etseydik birbirimizden. Aileler değil de biz istemediğimiz için ayrılmış olsaydık herşey daha kolay olurdu gibi geliyor. Severek ayrılmak çoç zor Allah kimseye yaşatmasın.
Yıllarca hayaller kur evini eşyalarını hayal et tam yaklaştım derken herşey bir anda bitsin.

'' kendi ailesini ikna edemeyince bir akşam çıkıp bize gelmiş ben evde yoktum. Beni kabul edin bende bundan sonra sizin oğlunuz olurum demiş ama babam bunu kabul edemeyiz seni ailenden koparamayız deyip göndermişler '' duyduğumda o kadar kötü oldum ki anlatamam size. Yıllarca çalıştı ailesine yardım etti hep para biriktirdi ki vakti gelince de ailesi bize yardım etsin diye ama onun ailesi kıymet bilmedi. Biz paramızı hiç boşa harcamadık hep hesabımızı bildik. Şimdi dödüp geriye baktığımızda ne için diyoruz. biz böyle çabaladık karşılığı bu mu olacaktı?

Son düzenleme:
Şuan da göze alabilmiş değilim zaten ama bu dediğim sorunlar onun ailesinde. Bütün bu istekler ailesine ait o beni olduğum gibi kabul ediyor ve istiyor ondan yana hiçbir şüphem yok o yüzden de bu konu üzerinde düşünme gereği hissediyorum

Şu yazmış oldugunuz mesaja göre size göre tek suçlu erkek arkadaşınızın ailesi erkek arkadaşınızın ailesi ne kadar suçlu ise sizin ailenizde de hata var evlenirken ev,yok şudar dal bilezik isterim vb gibi durumları hoş karşılamıyorum insanlar maddi durumları neye elverirse onu alır takar diyelim ki babanızın dedigi gibi 5 dal bilezik taktı borç bularak bunun ceremesini yine siz çekeceksiniz evlendikten sonra ben size taktıgım altınları borç yaptım onu ödeyin diyecek.

Babam beni düşünüyor diyorsunuz o zaman erkek arkadaşınızda benim ailemde beni düşünüyor der size olaylara tek taraflı bakmayın ayrıca insanların maddi güçleri orta halli ise daha fazlasını yapar diye beklemeyin.Erkek arkadaşınızın ailesinin tutumunuda doğru bulmuyorum akrabalarımızın yanına gelirken kapanırsın vs gibi istemler doğru degildir size hiç kimse istemediginiz olayları yaptıramaz.

Sözden sonra konuşmak için bir araya geldiklerinde annesi biz kapan demiyoruz da bizim akrabaların yanında kapansın sadece düğünkere gittigimizde falan demeye başladı ben
de kabul etmeyince işler iyice karıştı.
ee. davul bile dengi dengine demiş atalarımız.
babanıız,yaşanmışlıkları olan biri olarak gerçekleri görmüş.
ve dakka 1 gol 1 sözden hemen sonra dayatmalar başlamış.
şunu unutmamak lazım. insanlar kendi gibi olanları idter karşısında. kendi kültüründe ve yaşantısında. 24 saat iç içe olacak çünkü.çevresi ve etrafına önem verir. onların dedikleri önemlidir çoğu insan için. aşabilen bunu çok az. önemsemeyen.

bence iyi olmuş. gerçek yüzlerini göstermişler. evlenince kvniz buna diretecekti,eşinize baskı yapacak ve onuda etkileyecekti.s
herkes kendi aile yapısına,kültürüne uyan kişilerle beraber olursa bu sorunlar yaşanmaz. yoksa idtisnalar dışında bu kaçınılmaz..

Son düzenleme:
Şu yazmış oldugunuz mesaja göre size göre tek suçlu erkek arkadaşınızın ailesi erkek arkadaşınızın ailesi ne kadar suçlu ise sizin ailenizde de hata var evlenirken ev,yok şudar dal bilezik isterim vb gibi durumları hoş karşılamıyorum insanlar maddi durumları neye elverirse onu alır takar diyelim ki babanızın dedigi gibi 5 dal bilezik taktı borç bularak bunun ceremesini yine siz çekeceksiniz evlendikten sonra ben size taktıgım altınları borç yaptım onu ödeyin diyecek.

Babam beni düşünüyor diyorsunuz o zaman erkek arkadaşınızda benim ailemde beni düşünüyor der size olaylara tek taraflı bakmayın ayrıca insanların maddi güçleri orta halli ise daha fazlasını yapar diye beklemeyin.Erkek arkadaşınızın ailesinin tutumunuda doğru bulmuyorum akrabalarımızın yanına gelirken kapanırsın vs gibi istemler doğru degildir size hiç kimse istemediginiz olayları yaptıramaz.

Ben sadece erkek tarafını suçlamıyorum ama onlar daha fazla suçlu tamam babam bunları istemeyebilir di ama. bir erkek babası olarak da babasının elinden geleni yapması gerekir di. Tek oğlu var sonuçta başka kim için yaşar ki insan çocuklarından başka. Benim ailemle tanışmaya geldikten sonra hiç gereği yokken gidip köye ev yaptırdılar 90.000 borca girdiler sen oğlunun evlendirecekken bunun ne gereği vardı tam da tanışmaya geldikten sonra. Erkek arkadaşım konuştu ailesiyle ama onu dinlemediler.Tanışmadan tam bir yıl sonra söz yapıldı bu arada sadece 1 kere görüşüldü. erkek tarafının böyle konular da daha istekli olması gerekmez mi kız evine gelmesi falan?

Back
X