• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapıcam bilmiyorum lütfen yol gösterin bana.

senin ailende kusur bulmuyorum ben..Haklı babanda annende..durumları var ise eğer bir ev açmalarını tabiki ister..düğün ister kızına bu en doğal hakkı...eskiden insanlar 2.evliliklerinde nikah yapardı ki artık ona bile düğün yapılıyor..ne demek nikah yeter.2-3 bileziğin lafını bile yapmışlar.kapanmalar falan..kafanı çok vurcaksın duvarlara benden söylemesi.öyle aşk meşk sevgi varsa hepsi uçup gidiyo.erkekler de hayır anne baba diyemiyo

r
Eğer ben onların istediği gibi olmazsam babası benimle aynı ortamda bulunmicanı söyledi. Ayrıca evde kocam yokken kuzenim, eniştem , amcam vs. gibi erkekler eve gelemezmiş.Ama bizde öyle bişey yok akrabalarımızda yakınız sık sık görüşürüz ve kimsenin aklına kötü bişey gelmez.Yok işte ben erkek kuzenimle düğünde vs. oynayamaz dans falan edemez mişim. Babam zaten bi yerden sonra patladı.
oooo. dayatmalar emirler başlamış bile..babası ne karışıyor size.. onun istediği gibi olacakmışsınız,evinize kimler girecek ona hesap vereceksiniz. onla aynı ortamda olmayacakmışsınız. nasıl ya. o sizinde babanız olacak.
amcanız size gelmeyecek. ne sapık zihniyet bunlar. amca ya. bu. baba yarısı..
boşverin. bunlar garip aile.

Son düzenleme:
ee. davul bile dengi dengine demiş atalarımız.
babanıız,yaşanmışlıkları olan biri olarak gerçekleri görmüş.
ve dakka 1 gol 1 sözden hemen sonra dayatmalar başlamış.
şunu unutmamak lazım. insanlar kendi gibi olanları idter karşısında. kendi kültüründe ve yaşantısında. 24 saat iç içe olacak çünkü.çevresi ve etrafına önem verir. onların dedikleri önemlidir çoğu insan için. aşabilen bunu çok az. önemsemeyen.

bence iyi olmuş. gerçek yüzlerini göstermişler. evlenince kvniz buna diretecekti,eşinize baskı yapacak ve onuda etkileyecekti.s
herkes kendi aile yapısına,kültürüne uyan kişilerle beraber olursa bu sorunlar yaşanmaz. yoksa idtisnalar dışında bu kaçınılmaz..

ama bu benim çok zoruma gitti. Ailesi beni yıllardır biliyordu 15 ay oğullarının askerden gelmesini bekledim ben oğlu askerdeyken bile görüştüm ailesiyle. Madem böyle bişey vardı en baştan neden söylemedi yıllarca bizim görüşmemize izin verdi diye çok kızdım. Hatta annesine bunu sordum ve aldığım cevap köprüyü geçene kadar ayıya dayı demeten farksızdı bana '' eskisi gibi olmuyor kendi soyadını bırakıp bizim soyadımızı alıcaksın dedi ''

ama bu benim çok zoruma gitti. Ailesi beni yıllardır biliyordu 15 ay oğullarının askerden gelmesini bekledim ben oğlu askerdeyken bile görüştüm ailesiyle. Madem böyle bişey vardı en baştan neden söylemedi yıllarca bizim görüşmemize izin verdi diye çok kızdım. Hatta annesine bunu sordum ve aldığım cevap köprüyü geçene kadar ayıya dayı demeten farksızdı bana '' eskisi gibi olmuyor kendi soyadını bırakıp bizim soyadımızı alıcaksın dedi ''
off. resmen rol kesmişler. kızı alırız,bizim oğlana bağlananakadar ses çıkarmayız,bağlanıp sözü kestikmi başlarız zorlamalara. isteklerinmize demişler işte. son derece sinsice ve dürüst olmayan kişiliklerle yapılan hareketler bunlar.

bu işin oluru yok armut uzağa değil dibine düşer derler şimdi sevdiceğin sen nasıl istersen o ya da sen istemeden olmaz der yarın der ki bizde böyle, bu işler böyledir

Aile yapıları örf ve adetler yaşam tarzı birbirine uymayan aileler gerçekten anlaşamıyor evlensenzi bile inan bana hep bu problemler devam ederdi sen ve ailen en doğru olanı yapmışsınız
doğru söze ne denir
kesinlikle görüşmeyide kes
bir ömür üzülecegine
bir iki ay üzülürsün unutur gidersin

senin ailende kusur bulmuyorum ben..Haklı babanda annende..durumları var ise eğer bir ev açmalarını tabiki ister..düğün ister kızına bu en doğal hakkı...eskiden insanlar 2.evliliklerinde nikah yapardı ki artık ona bile düğün yapılıyor..ne demek nikah yeter.2-3 bileziğin lafını bile yapmışlar.kapanmalar falan..kafanı çok vurcaksın duvarlara benden söylemesi.öyle aşk meşk sevgi varsa hepsi uçup gidiyo.erkekler de hayır anne baba diyemiyo

Durumları kötü olsa tamam babam haksız dicem ama o da değil yani. babam 5 dal bilezik istedi diye biz kuyumcu muyuz demişler. Evet aslında altın hiç söylenmez ama babam bunlara pek güvenmedi sanırım o yüzden söyledi.
Durumları var diyorum çünkü şuan oturdukları ev kendilerinin , üst katında ki ev de onların 900 tl kira alıyorlar , arabaları var ( babası bir kere oğluna arabayı vermiş değil ) babası emekli , şuan annesi de dabası da çalışıyor, köye 90.000 liralık ev yaptırdılar ve onun borcunu ödüyorlar.

Ve şunu diyorlar nikah yapalım sizi evlendirelim 2 dal da bilezik takalım. sonra siz kirada oturun hem eşyaların falan borcunu ödeyin hemde ( oğlunun eşyalarını falan da almicak sadece ev alırken yardım edicek ) 1 yıl falan para biriktirin bizde size biraz yardım ederiz ( yardım dediği de en fazla 25.000 ) bilezikleri falan bozdurup kredi ile ev alırsınız diyorlar.

Ama önceden düğünü vs. herşeyi yapıcaz 10 yıl kadar da o evde oturursunuz diyolardı.

off. resmen rol kesmişler. kızı alırız,bizim oğlana bağlananakadar ses çıkarmayız,bağlanıp sözü kestikmi başlarız zorlamalara. isteklerinmize demişler işte. son derece sinsice ve dürüst olmayan kişiliklerle yapılan hareketler bunlar.

bir insan nasıl böyle iki yüzlü ve sinsi olur aklım almıyor.

Evi bilezigi falan bosver de tamamen senin yasam tarzini degistirecekler.
Seni sen oldugun icin degil onlar gibi olursan kabul edecekler.
Saygisizlik baska bir sey degil.

Baban hakli.
Gorusmeyi de kes bu isin sonu kotu.
Bu tur durumlarda sevgi de bir yere kadar.

Belki de seni istemiyorlar o yuzden bu kadar yokusa suruyor da olabilirler.
Ama ne kadar istemeseler de zihniyetleri berbat...

Aile yapıları örf ve adetler yaşam tarzı birbirine uymayan aileler gerçekten anlaşamıyor evlensenzi bile inan bana hep bu problemler devam ederdi sen ve ailen en doğru olanı yapmışsınız
doğru söze ne denir
kesinlikle görüşmeyide kes
bir ömür üzülecegine
bir iki ay üzülürsün unutur gidersin

:( hepsini biliyorum ama bir yandan ümit ediyorum derler ya çıkmadık candan ümit kesilmez diye bende ümidimi kesemiyorum.
çok seviyorum onu nasıl uzak dururum nasıl unuturuz birbirimizi bilmiyorum :( 8 aydır bu acıyı çekiyorum ben

a
hayat çok acımasız gerçekten ona çok güveniyorum ama bir yandan da hayat bu ne olacağı belli olmuyor :(
kkdaki bu tarz konuları okursan,o kadar çok varki senin gibi
konu açıyor. sana karışmam diye evlendi,ama artık eşimsin evliyiz,,ben bunu istiyorum,kapan,dediklerimizi yap deyip evlenince değişti diye yana yakıla yazan..
. o ailesinden böyle görmüş. çok çok zor evlenince onlara karışamazsın demesi,kaldıki annesi babası sana karışmaya başlamış ve o bunları demelerine engel olmamış.

Son düzenleme:
Belli bir yerden sonra sevgi de yetersiz kalacaktır ilişkinizde.
Kaçarsanız sonra geriye döneceğiniz aileniz de kalmaz.
Babanın bir yerde abarttığını düşünüyorum ev ve bilezik konusunda.İnsanların belki durumları yoktur bazı şeyleri yokuşa sürmeye gerek yok. Önemli olan saygı ve sevgi.:31:

Fakat karşı tarafın ailesinin seni değiştireceği kaanati doğru.Kaldı ki annesi düğünlerde kapanır vs demiş. İnan aile yapılarının aynı ya da benzer olması çok önemli çok zorlanırsın.
Ayrıca taviz tavizi doğurur... Evlenince eşin de ailesi ve senin aranda kalır sana baskı uygular.Kendinden çok ödün verirsin.

Aileni dinle..Lütfen kaçma.

Tüm sayfaları okuyamadım ama iş biraz sıkıntılı gözüküyor.

Erkek arkadaşının ailesi tutucu ve baskıcı anladığım kadarıyla. Erkek arkadaşın da ailesiyle bağlı olduğu için seni baskılardan uzak tutması imkansız. Hani olur ya, çift ayrı bir ülkede yaşar mesela. O zaman giyimine, evine, yaşamına isteseler bile fazla karışamazlar. Ama böyle bir durum olmadığı için muhakkak ve muhakkak baskı görürsün. Babanın işi yokuşa sürmesi de bilezik sayısından çok aileyi istememesinden kaynaklanmış bana göre. Yani sevgi-aşk çok önemli ama ben bana karışan insanlarla yapamazdım. Erkek arkadaşın da şimdi "karışmam" diyor ama yarın bir gün evlenirseniz ailesine ne kadar direnebileceğini değerlendirmelisin. İyi düşün taşın derim...

Bu arada lütfen kaçma gibi bir hata yapma. Hem aileni çok kırarsın, hem de aileni karşına aldığın için diğer tarafa direnecek durumun kalmaz ve herşeyi kabul etmek zorunda kalırsın.

Son düzenleme:
Aramız bu zamana kadar hep iyidi bir sorun yaşamadık bana hiçbir zaman saygısız davrandığı olmadı. beni gerçekten sevdiğini bilirken ve onu çok severken ailesi yüzünden ona sırt çevirmek onca emeği ve sevgiyi çöpe atmak öyle zor ki. onun ne kadar iyi biri olduğunu biliyorsun ne kadar çabaladığını ve bütün bunlara rağmen acı çektiğini bile bile ailen yüzünden olmaz demek çok zor.
Bu nasıl yapılır ki ?

Eğer ben onların istediği gibi olmazsam babası benimle aynı ortamda bulunmicanı söyledi. Ayrıca evde kocam yokken kuzenim, eniştem , amcam vs. gibi erkekler eve gelemezmiş.Ama bizde öyle bişey yok akrabalarımızda yakınız sık sık görüşürüz ve kimsenin aklına kötü bişey gelmez.Yok işte ben erkek kuzenimle düğünde vs. oynayamaz dans falan edemez mişim. Babam zaten bi yerden sonra patladı.

Babası herhalde sizin gelini olacağınızı unutmuş karısı olacakmışsınız gibi saçma sapan yorumlar yapmış. Böyle şeylere kayınpeder nasıl karışabilir kadının kocası dururken? Ayrıca başınızı kapatma olayı falan buna kaynana kayınpeder şimdiden karışabiliyorsa yandınız demektir. Aileler bu kadar olayın içine girmemeli bence.
Mal mülk işine gelince erkeğin işi varsa eviymiş arabasıymış pek bakmam ben bana böyle şeyler saçma geliyor ama kız tarafı düğün istiyorsa erkek tarafı yapmam diyemez. Yani bence olay sevgilinde bitiyor ailesini herşeye karıştırmamayı bilmeli bi erkek. Eğer şimdiden ailesini karıştırıyorsa ilerisi çok zor olur.

Aramız bu zamana kadar hep iyidi bir sorun yaşamadık bana hiçbir zaman saygısız davrandığı olmadı. beni gerçekten sevdiğini bilirken ve onu çok severken ailesi yüzünden ona sırt çevirmek onca emeği ve sevgiyi çöpe atmak öyle zor ki. onun ne kadar iyi biri olduğunu biliyorsun ne kadar çabaladığını ve bütün bunlara rağmen acı çektiğini bile bile ailen yüzünden olmaz demek çok zor.
Bu nasıl yapılır ki ?
sana az çok örnekler verdik. olmaz. çok çok zor dedik..sözlünde etkilenip sana baskılara başlayacak ta dedik.
bunlar olacak ben yinede bunlar olsada devam ederim dersen et.
ama bu baskılara,zorlamalara ben gelemem,bütün hayatımı bunların emirleriyle savaşarak geçiremem diyorsan bitir.
hayat senin,yaşayacak sensin

sana az çok örnekler verdik. olmaz. çok çok zor dedik..sözlünde etkilenip sana baskılara başlayacak ta dedik.
bunlar olacak ben yinede bunlar olsada devam ederim dersen et.
ama bu baskılara,zorlamalara ben gelemem,bütün hayatımı bunların emirleriyle savaşarak geçiremem diyorsan bitir.
hayat senin,yaşayacak sensin

Söylemek bitir demek çok kolay. Benim ailemde aynı şeyi yaptı bitir dedi iki hafta sonra hayat onlar için normale döndü. Benim neler yaşadığım kimsenin umrunda değil aynı şekilde arkadaşlarım da bunu yaptı. Neler düşünüyorum yanlızlık beni nasıl etkiliyor vs.

Söylemek bitir demek çok kolay. Benim ailemde aynı şeyi yaptı bitir dedi iki hafta sonra hayat onlar için normale döndü. Benim neler yaşadığım kimsenin umrunda değil aynı şekilde arkadaşlarım da bunu yaptı. Neler düşünüyorum yanlızlık beni nasıl etkiliyor vs.
bak doğru olanı biz sana deriz.vede diyoruz.. tamam acı çekeceksin,zor. bir yanda kalbin bir yanda mantığın. savaş verecek.
hangisi galip gelirse o olacak tabii.
ama şunu unutma bu bitiş, son değil.
millet 20 senelik evliliğini bitiriyor. çocukları varken.
o yüzden hayat yine devam edecek.
sadece sana küçük bir tavsiye. eğer bitirirsen,lütfen kendi aile yapına uygun bir aillesi olan biriyle ol. çünkü olmaz olmuyor.

Son düzenleme:
Bence babanın istedikleri gayet normal tabi ev dışında kayınpederinin yapmak istediğim işi kolay getirme. zaten bu kız bizim oğlanla 6 yıldır çıkıyor nasıl olsa bırakamaz diye düşünüp masraf etmek istemiyor muhtemelen zaten kaçar diye düşünüyordur kaçınca da hiç masraf etmem diyor dur yani onların istediği senin kaçman bu yüzden sakın böyle birşey yapma belki de kendi ailelerine uygun çevrelerinden birisi olsun istiyorlardır ya da bulmuşlardır o yüzden de babana bahane bularak oğullarını senden soğutmaya çalışmışlardır bence o sana kaçsın diyecektim ki zaten çocuk bunu yapmış ama baban kabul etmemiş bundan sonrası için fazla zorlama bence

Back
X