ne yapıcam bilmiyorum

yuanna9

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2014
235
44
118
Merhaba.. Çok bunaldım yardım edin.Aklıma niye bilmiyorum bu site geldi.bakıp çıkmayın lütfen. Lisede son senemde dershaneye göndermedi ailem. Sıkıntıdaydı sorun etmedim seneye olur dedim. Harcamalarimiza dikkat ettik o dönem. Sonra şehir değiştirdik. Ee ailemle konuştuğumuz gibi olmadı yine dershaneye göndermediler. Sonraki sene dediler tamam dedim diğer sene yine göndermediler. Evde çalışarakta olacak bişey değil yani bi kitabı alıp bitirince diğerini alırız dedikleri için sorun oluyordu. Yeni taşındığımız için çevremde yoktu.2 sene falan yalnız evde tıkılıp kaldım.geçen sene gidebildim dershaneye.. Bide 3 sene ara verince herşeyi unutmuşum çok zorlandım.. Neyse sorun aslında bunda sonra başlıyor. Dershaneye göndermedikleri dönem hep çalış deyip durdular. Şimdi yine çalışma konusu geçiyor. Çalışmayı bende düşünüyorum.okumayacam vazgectim artık. Ben diyorum çalışayım ayrı eve çıkayım bi iş buldum aslında uzak şuan yeri. Yakın biyerine taşınayım kendim geçineyim artık. 1700 maas veriyorlar.konustuk görüşmeye gidicem. Bi kişiye yeter bence dimi.

Son düzenleme:
Maaş çok iyiymiş, yeter bence.
Ama bir sene kadar biriktirip öyle eve çıkarsan, ev eşyanı da nakit paranla istediğin gibi alırsın.
Maddiyat eğitim hayatında çok önemli, hele ki bu devirde.
Bir de varlık içinde yokluk çekmek insana daha çok dokunuyor.
Çalış paranı kazan, biriktir özel üniversiteye bile gidersin, devlet üniversitelerindeki bazı hocaların kahrı çekilmiyor.
Ben sevmediğim bir bölüm okuyorum, dersler zor ve özellikle bayan hocalardan sıkıntı çekiyorum.
Lisede de başıma bela oluyorlardı bu bayan hocalar, neyse konumuz bu değildi.
Maaş gerçekten iyi ama dediğim gibi bir sene evde kalıp para biriktirme imkanın varsa iyi olur.
Eğer yoksa direk kiraya çık, yine paranı biriktirirsin.

Yaşın daha 21. Hicbir sey icin gec kalmamişsin. Hatta daha da bilincli oldugun için, sorumluluklarina daha bir hevesle sarilabilirsin.
Moralini bozmak istemem ama, ilk is deneyiminde hemen kendini yeni bir eve atma. Once bak bakalim yerin saglam mi, isin surekliligi olacak mi.. bi basla calismaya, zaman gecsin biraz. Hem para biriktirmiş olursun..

Ayrica sen zeki ve azimli bir kiza benziyorsun. O yuzden planlarini iyi kurman lazim. 1700 iyi para olsa da, tek basina eve cikarsan zorlar seni. Yani sadece yasamak icin calismis olursun. Ev arkadasi siteleri var. Git gor, tani. Esya masrafin da olmaz, harcamalarin da minimuma iner.

Hatta minik minik ders bile calisabilirsin. Inan universite isini gozunde buyutmeye gerek yok. Kontenjanlari oyle arttirdilar ki, 3-5 soru cozsen mutlaka bir yeri kazanirsin.
Yapamayacagin bir sey degil yani. Ne olursa olsun oku. Onune iyi isler denk gelse de, hicbir zaman garantisi olmayacak cunku..

Tekrar soyluyorum, sakin ama sakin 3-5 ay calisip para biriktirmeden herhangi bir maceraya atilma. Disarisi kurtlar sofrasi.. Her sey daha da kotu olmasin canim..

Yüzünde kıllanma var vs. Diye çalışmamak normal değil.. Sonuçta dershsneyede gitmiyorsun bence is bulup çalışmaya baslasaaydin erkenden bu sorunları yasamayacaktin.anladığım kadarıyla baban sorumsuz bir insanmis annende sana destek olmuyor. Ama kız başına ne hayati kurabilirsin ki ailenin hiçe sayip bunlar kolay şeyler degilkiii
Yapman gereken güzel bir ise girip kendi ihtiyaçlarını karsilamann
Bizim evrede konusu oluyor her evde maddi konular olur ama senin yaşadıklarını agir olmuş kendi ayakların üzerinde durmalisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…