Merhaba.. Çok bunaldım yardım edin.Aklıma niye bilmiyorum bu site geldi.biraz uzun .bakıp çıkmayın lütfen. Yaşım 21. 18 sene doğduğum şehirde büyüdüm. Liseyi orada okudum.son senemde dershaneye göndermedi ailem. Sıkıntıdaydı sorun etmedim seneye olur dedim. Harcamalarimiza dikkat ettik o dönem. Hoş babamda hep vardi para konusu(olmadigindan değil cimri biraz)okula giderken harçlık zor bırakırdı. 1 tl,75 kuruş falan.zaten bi ekmek arası, tost 2bucuk falan.eve kadar beklerdim bazen. Yada haftasonu sinemaya gidicem dedigimde ki oda ayda yilda birdir 10 tl verir haftaiçi okula hiç para vermezdi sinemaya verdim ya derdi.dert etmemeye çalıştım. Hatta bu yüzden okulum uzakken kışın yolda kalmışlığım bile var 5te çıkıp 10da gidebilmistim eve . ulaşamadım biturlu aileme otobüste gelmemişti para da yok. neyse. Sonra şehir değiştirdik. Ee ailemle konuştuğumuz gibi olmadı yine dershaneye göndermediler. Sonraki sene dediler tamam dedim diğer sene yine göndermediler. Evde çalışarakta olacak bişey değil yani bi kitabı alıp bitirince diğerini alırız dedikleri için sorun oluyordu. Yeni taşındığımız için çevremde yoktu.teyzemler dışında. 2 sene falan yalnız evde tıkılıp kaldım.geçen sene gidebildim dershaneye. Ki hala dershanenin parasını ödemiş değiller. Yani babam düzgün ödemedi herşeyde yaptığı gibi. Dershaneye gittiğimde kayıt yapan kadın hep soruyordu. Utanıyordum artık. Öyle durumu kötü olan bi ailem yok sorunda bu zaten.6 7 bin tl bankada var dedi durdu dershaneyi bi ödemedi hala. Sorunca paran vardi noldu diye bitti diyor bi bakiyoruz bitmemis. Neyse dershaneye geç gittiğim için yaşım dalga konusu oluyordu. Annem senin yaşında diyenler falan. Soğudum zor gidiyordum. Bide 3 sene ara verince herşeyi unutmuşum çok zorlandım. Neyse tercih yapmadım ama eski lisemin diplomamda sorun çıkarması yüzünden. Hoş yapsam okutabilirler miydi bilmiyorum. Neyse sorun aslında bunda sonra başlıyor. Dershaneye göndermedikleri dönem hep çalış deyip durdular. Ama ben babamı biliyorum çalışırsam bu duruma alışıp okutmayacaktı. Öyle cafe cafe gezen sürekli alışveriş yapan biri değilim. Inanin en son nerede biyere oturdun bişey içtin arkadaşlarınla deseniz hatırlamam.ki arkadaşımda yok zaten. Şimdi yine çalışma konusu geçiyor. Çalışmayı bende düşünüyorum.okumayacam vazgectim artık.Ama bu aralar iğneli epilasyon yaptırmak istiyordum.insan içine çıkamıyorum yüzüm de kıllanma var.uzun süredir var hep söyledim yaptıramadım umursamadilar. Çok rahatsız oluyorum. Annem babama bizi biyere götür bigün gezmeye gidelim falan diyor sürekli bide kuaföre gidicek yarın böyle deyince sıkıntıda diye düşünür müsünüz. Bende anne dedim yüzüm böyle biyere zor çıkıyorum oda farkında zaten konuşurken benimle bakıyor yüzüme hep.neyse dedim dakikası 2 tlmis gideyim falan diye. Bi açtı ağzını. Bisürü sey aliyormusum da bitmemis alacaklarim da sac bakim kremi almıştım 30 tlye onu falan söylüyor ki dahaaa ne zaman aldım. Kuaföre fön çektirmeye bile giden biri değilim. Niye calismiyormusum da .dedim ben çalışmayı düşünüyorum zaten ama yüzüm çok kötü bide epilasyon zamanı yara olurmuş araştırdım baya. En azından biraz azalınca baslayacam dedim. Ya neler neler. Şimdiye kadar aldığım bütün şeyleri unutmayıp söyledi. Bide sinirlendim ağladım bu kadar olmaz diye .binevi alay etti aglamamla. Çok kötü oldum. Ne yapcam bilemedim .Hayır annem babam her zaman derdim ne dersem yaparlar diye çevreme.hic kötü yansıtmadım ama.bu kadarı ağrıma gitti. Annemin arkadaş çevresi var sürekli gezer onlarla onlara demiş herhalde çalışmıyor diye.onlar laf arasında söyleyip duruyor. Bende o laflarından sonra sinirle büyük yemin ettim çalışıp herseyimi kendim karşılayacam 5 kuruş almayacam sizden diye. Kendimi aileme ait hissetmiyorum. Hele su laflarından sonra sofraya bile oturamam herhalde. Ben diyorum çalışayım ayrı eve çıkayım bi iş buldum aslında uzak şuan yeri. Yakın biyerine taşınayım kendim geçineyim artık. 1700 maas veriyorlar.konustuk görüşmeye gidicem. Bi kişiye yeter bence dimi. Size sormak istediğim sizin ailede de var mı böyle. Ha tabiki fazla harcama yapınca uyarılır ona bisey demem. Ama yemin ederim öyle aşırı harcayan biri değilim. Dışarı bile adım atan biri değilim. Sizde de var mi bisey alinca uzun zaman sonra bile unutmayıp soyleyen .Çalışıp babamın kredisini ödeyecektim o yüzden istiyorlar zaten hoş krediyi bile ne yaptılar bilmiyorum. Neyse çok uzun oldu. Aslında bisürü şey var da şok edecek. O biraz aşırıya kaçıyor anlatsam yanlış anlaşılabilirim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Maaş çok iyiymiş, yeter bence.
Ama bir sene kadar biriktirip öyle eve çıkarsan, ev eşyanı da nakit paranla istediğin gibi alırsın.
Maddiyat eğitim hayatında çok önemli, hele ki bu devirde.
Bir de varlık içinde yokluk çekmek insana daha çok dokunuyor.
Çalış paranı kazan, biriktir özel üniversiteye bile gidersin, devlet üniversitelerindeki bazı hocaların kahrı çekilmiyor.
Ben sevmediğim bir bölüm okuyorum, dersler zor ve özellikle bayan hocalardan sıkıntı çekiyorum.
Lisede de başıma bela oluyorlardı bu bayan hocalar, neyse konumuz bu değildi.
Maaş gerçekten iyi ama dediğim gibi bir sene evde kalıp para biriktirme imkanın varsa iyi olur.
Eğer yoksa direk kiraya çık, yine paranı biriktirirsin.