- 16 Haziran 2011
- 15.918
- 69.169
- 798
- Konu Sahibi Biordanbiburdan
-
Eşiniz halen kendisine diğer çalışanlarına ödediği maaştan daha azını ödeyen babanızla mı çalışıyor ? En son babanız, sizden habersiz sizi de kurban hissesine dahil ettiği için; kurban borcunu ödeyebilmek için işten ayrılamamıştı. Bayram da geçti. Son durum nedir ?Eşim 2016 yılına kadar varlıklı bir tüccarmış.
2016dan sonra iş hayatında büyük bi darbeyle karşılaşıp hayatı birden değişmiş.
Benim tabiki derdim maddiyatla değil..
Eşim o dönemden hala çıkamadı sanırım, yani en ufak birşey olsun, hemen ‘2016dan önce ben öyle değildim, 2016dan önce şöyleydi, böyleydi’ demeye başlıyor.. ve bunu gün içerisinde neredeyse en az 5-10 kere farkına varmadan yapıyor..
Belli bi zamana kadar olan süre, yani maddi durumu iyi olduğu dönem sonlanıncaya kadarki zaman diliminden sonrası yok gibi onda. Kabullenemiyor ya da bilmiyorum..
Sizce bunu nasıl atlatmasına yardımcı olabilirim?
Not: Psikoloğa gitmiş biz evlenmeden önce, fakat psikolog yorum yapmadan ‘2. Seansta görüşmek üzere’ demiş. Eşim de doktor yorum yapmayınca ben ona anlattığımı yoldan geçen yabancıya da anlatsam aynı hesap (varsayımıyla) diyip 2. Seansa gitmemiş.. Tekrar destek alma fikri dışında ki önerinizi yazmanızı rica ederim :)
ahaha bravo nasıl akılda tutuyorsunuz tüm üyeleri, dedektif gibisinizEşiniz halen kendisine diğer çalışanlarına ödediği maaştan daha azını ödeyen babanızla mı çalışıyor ? En son babanız, sizden habersiz sizi de kurban hissesine dahil ettiği için; kurban borcunu ödeyebilmek için işten ayrılamamıştı. Bayram da geçti. Son durum nedir ?
Evet, bende zor olacağını düşünüyorum.Çok varlıklı iken bir anda dibi görmek zor olmuştur. Tekrar eskiye dönemez ki malum ekonomi. Psikolog dışında da atlatanilecegini sanmıyorum
Tekrar gitmeyi düşünüyoruz, öneriniz için teşekkürlerPsikologlar yorum yapmaz zaten yani ben öyle biliyorum, eşiniz yanlış yapmış, tekrar terapi deneyin ve hemen vazgeçmeyin
Yo öyle tekrar gitmem kafasında değil şuan, tam aksine tekrar gitmek istediğini ve doktor araştırması yapmamı istediğini söyledi. Umarım bu sefer olumlu sonuç alırız8 senedir atlamadıysa tek çözüm terapi derim. ikna etmeye çalış, kendinin de artık bu sözlerden zarar gördüğünü, bu sözlerin neşenden yediğini söyleyebilirsin.
Yani o dönem zaten kimsenin onu anlamadığını ve anlamayacağını düşündüğü için belki de bahanesi oydu.. Zamanla kendisi de diğer seanslara gitmediği için pişman olmuş..İlk seans tanidma seansidir ne bekliyordunuz psikologdan ilk seans tani tedavi mi ?
Sacma olmus
Evet ben de çevremde bir çok insanın travmasına veya takılı kaldığı durumu anlatmasına şahit oldum ama kendi başıma gelince olay biraz farklı oldu. Dinleyip geçemiyo insan. Çare arama mecburiyetinde kalıyorEski yaşamına özlem duyması çok normal. Benim patronum da mesela eski çalıştığı firmayı anlatıp duruyor sürekli. Ama bu hem sizi hem de onu etkileyecek kadar problem yaratmaya başladıysa takıntılı gibi bir duruma dönüşmüş olabilir. Psikolojik destek ya da ilaç tedavisi dışında önerilebilecek çok bişey yok aslında.
Hafızanız beni hayrete düşürüyor..Eşiniz halen kendisine diğer çalışanlarına ödediği maaştan daha azını ödeyen babanızla mı çalışıyor ? En son babanız, sizden habersiz sizi de kurban hissesine dahil ettiği için; kurban borcunu ödeyebilmek için işten ayrılamamıştı. Bayram da geçti. Son durum nedir ?
Aynen öyle, attan inip eşeğe binmek eşimin yaşadığı şeyAllah gördüğünden geri koymasın diye bir laf var ya. Gerçekten varlığa alışmak kolay da yokluğa düşmek çok zor. Sonradan başarıyla yaptığı bir şey yok mu onu öne sürün sizde.
Mesela ; evet 2016 dan önce öyleydin ama bak şimdi bu ekonomide evin var. Kaç kişide var bu imkan helal olsun sen yapmışsın.
Sen 2016 yı boşver de bak şimdi ….. sın ne güzel herkesin harcı değil.
Gibi gibi şimdi adamı tanımadığım için çok örnek gelmiyor aklıma
İşte siz bunları ballandırsanız abartsanız acaba faydası olmaz mı? Belki sizden abartılı duymak özgüveni toplamasına yardımcı olurAynen öyle, attan inip eşeğe binmek eşimin yaşadığı şey
Sonradan yaptığı ve başarılı olduğu çok şey var ama ona göre yeterli ve gerekli olmayan şeyler..
Zaten 2016 dan sonra şehir değiştiriyo, kayınvalidemle yaşamaya başlıyo (kayınvalidem ve kayınpederim boşanmış) şehir değiştirince yeni bi düzen yeni sorumluluklar derken biz tanışıyoruz. Benden önce 1 buçuk sene hiç evden çıkmamış hatta markete bile gitmemiş. Sağlam bi depresyon dönemi yaşamış yani.
Denemek lazım. Yani bu zamana kadar elimden geleni yaptım iyi hissetmesi adına ama daha da abartmam gerekiyorsa abartırım ❤İşte siz bunları ballandırsanız abartsanız acaba faydası olmaz mı? Belki sizden abartılı duymak özgüveni toplamasına yardımcı olur
Vallahi bilemedim ki işte bir umutDenemek lazım. Yani bu zamana kadar elimden geleni yaptım iyi hissetmesi adına ama daha da abartmam gerekiyorsa abartırım ❤
Güzel fikir ama deneyeceğim, teşekkürlerVallahi bilemedim ki işte bir umut
Büyük ihtimalle "eski maddi gücümün üstüne bunu da ekleseydim "mantığı var. Hani 2010 yılında x hissesini alsaydın şuan bilmem kaç milyon olacaktı diyenler gibi. İnsan bazen sukretmesini bilmeli. Eşinize bunu anlatın bence.Evet, bende zor olacağını düşünüyorum.
Şuan çok şükür yine istediğimiz imkanlara sahibiz ama yine de tatmin edici gelmiyor ona.. Hep daha iyisini arıyor sanki..
Şuan ne iş yapıyorAy keşke öyle bi buton olsa.. en çok ben kullanırdım heralde
Babamla birlikte çalışıyorlar, cafe işletiyorlar..Şuan ne iş yapıyor
Herşeye şükreden bi insan zaten. Onları yaşamasaydım seninle evlenemezdim diyor, gayet farkında.Büyük ihtimalle "eski maddi gücümün üstüne bunu da ekleseydim "mantığı var. Hani 2010 yılında x hissesini alsaydın şuan bilmem kaç milyon olacaktı diyenler gibi. İnsan bazen sukretmesini bilmeli. Eşinize bunu anlatın bence.
Sanırım olay tam olarak bu. Yani şuan ki ekonomik şartlar belli, bi daha o konuma gelemeyeceği için ve hiç beklemediği bi anda zirveden en dibe düştüğü için hazmedemiyor olabilir diye düşünüyorum.Yani bence o travma bitmez
Bi daha aynı konuma gelemedikçe ya da gelemeyeceğini hazmedemedikçe
O zaman üstüne düşmeyin.Herşeye şükreden bi insan zaten. Onları yaşamasaydım seninle evlenemezdim diyor, gayet farkında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?