Ne yapilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tatsizkokusuzsakizz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2019
12
4
1
33
Annemle babam daha once bosanmislar bu surecde annem dedemden olan emekli maasi aliyormus. Daha sonra babamla barisinca beraber yasamislar ama nikah yapmamislar maddi durumlardan dolayi Taki gecen seneye kadar sonra nikah yapildi nikahtan 2 3 ay sonra sgk dan memur gelip onlarla konusdu ve 1 ay oncede kagit gelmis 210 bin kadar borç. Ancak annemler memlekette oldugundan yeni ellerine gecmis bu kagit. Annemlerin hic durumu yok gecekonduda kaliyorlar babam hasta biri yatalak neredeyse şuan napacaklarini bilmiyorlar bu borçu asla öduyemezler itiraz dilekcesi yazicaklar. Ama nasil bir yol izlenmeli napilmali bu konuyla bilgili arkadaslar yardimci olurmusunuz gercekten cok kotü durumdayizz

Nikah yeni yapılmış, bunu kolayca ispatladıkları anda borç silinir, evli kaldıkları süre içinde aldıkları maaş borç olarak eklenir.

Annemle babam daha once bosanmislar bu surecde annem dedemden olan emekli maasi aliyormus. Daha sonra babamla barisinca beraber yasamislar ama nikah yapmamislar maddi durumlardan dolayi Taki gecen seneye kadar sonra nikah yapildi nikahtan 2 3 ay sonra sgk dan memur gelip onlarla konusdu ve 1 ay oncede kagit gelmis 210 bin kadar borç. Ancak annemler memlekette oldugundan yeni ellerine gecmis bu kagit. Annemlerin hic durumu yok gecekonduda kaliyorlar babam hasta biri yatalak neredeyse şuan napacaklarini bilmiyorlar bu borçu asla öduyemezler itiraz dilekcesi yazicaklar. Ama nasil bir yol izlenmeli napilmali bu konuyla bilgili arkadaslar yardimci olurmusunuz gercekten cok kotü durumdayizz
İtiraz dilekçesi yazılsa da pek bişey değişmez aynı olayı arkadaşım yaşadı 60 bin tl borç halen ödüyor lakin bunun altında yatan başka bi gerçek varki bu durumu bilen bir kişi şikayet etmiş ailenizi onun için borçlandırdılar çünkü arladaşımın yakın komşusu şikayet etmiş ve devlet alınan maaşın iadesi için borç çıkartıp tahsil etmişti..

Mışlı mişli konuştuğunuza göre siz çok küçükken olmuş bunlar.yillarca yenmiş bu para.ne yapılır bilmiyorum ama birisi şikayet etmiş o kesin.ama yapılan çok çok yanlış birşey durum ne kadar kötü olursa olsun.üzülsem mi üzülmesem mi bilemedim

Mışlı mişli konuştuğunuza göre siz çok küçükken olmuş bunlar.yillarca yenmiş bu para.ne yapılır bilmiyorum ama birisi şikayet etmiş o kesin.ama yapılan çok çok yanlış birşey durum ne kadar kötü olursa olsun.üzülsem mi üzülmesem mi bilemedim

Böyle hilelerle senede bakalım Türkiye ne kadar zarara uğruyor. Heleki şu emekli maaşı olaylarında.

Böyle hilelerle senede bakalım Türkiye ne kadar zarara uğruyor. Heleki şu emekli maaşı olaylarında.
Çok kızdım şahsen ağır şeyler yazmıştım ilk baş sonra sildim duzelltim yatalak falanlar diye üzüldüm ama Gerçekten çok haksızlık.haram para olduğu için birşey sahibi de olamamışlar hâlâ gecekondudalar.Allah affetsin ne diyim

Çok kızdım şahsen ağır şeyler yazmıştım ilk baş sonra sildim duzelltim yatalak falanlar diye üzüldüm ama Gerçekten çok haksızlık.haram para olduğu için birşey sahibi de olamamışlar hâlâ gecekondudalar.Allah affetsin ne diyim

Ben bir kaç konuşmaya şahit oldum bu konu ile ilgili. Insanlar hep kendine göre bir açıklama veya bahane buluyorlar. Hatta bu kağıt işlere bakan memurlar bile insanları yalnis yönlendiriyor. Acı ama gerçek. İhtiyaç sahibi olmayanlar bile böyle hile yapıyorsa ne demeli. İhtiyaca düşüp yapanı kınamakta zorlanıyorum çünkü Türkiyede sosyal güvenlik başka ülkelere göre daha düşük. Yine yalnis tabi. Ama beraber yaşadıklarını ispat etmek zor degil. Bir kac faturayi çıkartmak bile yeterli olur buna.

210 000 tl diyor baksanıza bir ev parası

Nikah yeni yapılmış, bunu kolayca ispatladıkları anda borç silinir, evli kaldıkları süre içinde aldıkları maaş borç olarak eklenir.
maas almak icin bosanip beraber yasayan cok kisi var. bizim tanidik da bu sekilde yapti yillarca. ona borc cikti mi bilmiyorum ama maasini kesmisler usulsuz oldugu için.

Teyzemde yaptı bunu.
Ona kızmıştım ozamanlar.
Ama gerçekten çaresiz kalıp yapanlarda vardır diye düşünüyorum.
İtiraz süresi geçmiş.
Acil bir avukat bulun.

Bunun sgk dilinde adı anlaşmalı boşanmadır.40 yetimin hakkı var o parada.Eğer haksız yere aldılarsa bu parayı ilahi adalet.

Nikah yeni ama birlikte yaşadıkları süre içinde ikisininde ikamet adresi yaşadıkları evse, devletin bunu tespiti halinde, ki kolayca tespit edilebilir bu sefer daha kötü sonuçlar doğurmasın:KK64:

Konu sahibesi ailenizin maddi imkansızlıklarına üzüldüm, babanıza da Allah şifa versin inşaallah ama ortada bir usülsüzlük var, sgk kanunlarını bilen bu tip davalara bakan bir avukata danışabilirseniz çok iyi olur, zira evet nikah bir yıl önce yapılmış ama ebeveynleriniz yıllardır birlikte yaşıyormuş, haliyle ikamet adresleri yıllardır aynı yerde görünüyordur, sgk görevlisinin sorduğu sorular arasında ne zamandır birlikte yaşadıklarına dair sorular vardır mutlaka, yerinde tespit yapan yetkilinin sorduğu sorulara verdikleri cevaplar sonrası yasal faiziyle çıkmıştır bu borç, ki birkaç yıllık değil geriye dönük alınmış tüm yetim aylığı üzerinden hesaplanıp çıkarılmış bir borç gibi görünüyor.

Kanunen neler yapılabilir bilmiyorum hakim olduğum bir konu değil ama anneniz boşandıktan sonra babanızla yaşamaya başladığı tarihe kadar ki kısmı borçtan düşmenin bir yolu vardır, babanız ev adresini ne zaman annenizin yanına taşıdı? Nüfus memurluğundan bunu çıkarabilirseniz en azından resmî belge sayılacağından borcun bir kısmı düşer, belki borç yapılandırma, uzlaşı yoluyla yeniden hesaplatıp taksitlendirme seçeneği sunulur ama bu borçtan tümüyle kurtulma yolu yok gibi görünüyor.

Babamin hikametkahi başka bir yerdeydi anneminki başka ayni semt ama ayrı mahalledeydi. Gecen yıl evlenince babam hikametkahini aldirdı.

Simdi bazi arkadaslar devleti dolandirmak falan demisde egerki gecinemiyorlarsa gecekonduda 3 cocuga bakmak zorundalarsa mecburluktan yapilabiliniyor. Ha bazi insanlar vardir bunu yapiyorlar durumlari iy oldugu halde aliyorlar bu parayi. Yanliz bunuda goz önunde bulundurun onceden ayrilmislar sonradan cocuklar oldugu icin bir araya gelip oturduklari yerden taşınmıslar ve hikametkahlarini farkli yerlere aldirmıslar o arada durumlari olmadiklarindan nikah yapmayip devam etmisler bu duruma. Tabiki bu duruma kizabilirsiniz fakat suan gercekten durumlari cok kotü ikisi yanliz yaşıyor yaşli ve hastalar 2 bin lira bile ödüyecek durumlari yokken 200 bin asla ödüyemezler babam cok hasta bu durumu cok takar ve gercekten kafayi yer yada daha kotüsü olur. Ben derdimi yazdım size belki bu durumu bilipde nasıl bir yol izlemeliyiz diye fikir veren olur. Hepinize tesekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X