Ne yapilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babamin hikametkahi başka bir yerdeydi anneminki başka ayni semt ama ayrı mahalledeydi. Gecen yıl evlenince babam hikametkahini aldirdı.

Simdi bazi arkadaslar devleti dolandirmak falan demisde egerki gecinemiyorlarsa gecekonduda 3 cocuga bakmak zorundalarsa mecburluktan yapilabiliniyor. Ha bazi insanlar vardir bunu yapiyorlar durumlari iy oldugu halde aliyorlar bu parayi. Yanliz bunuda goz önunde bulundurun onceden ayrilmislar sonradan cocuklar oldugu icin bir araya gelip oturduklari yerden taşınmıslar ve hikametkahlarini farkli yerlere aldirmıslar o arada durumlari olmadiklarindan nikah yapmayip devam etmisler bu duruma. Tabiki bu duruma kizabilirsiniz fakat suan gercekten durumlari cok kotü ikisi yanliz yaşıyor yaşli ve hastalar 2 bin lira bile ödüyecek durumlari yokken 200 bin asla ödüyemezler babam cok hasta bu durumu cok takar ve gercekten kafayi yer yada daha kotüsü olur. Ben derdimi yazdım size belki bu durumu bilipde nasıl bir yol izlemeliyiz diye fikir veren olur. Hepinize tesekkürler.

anneniz calisabilirdi . eski vakti soyluyorum. illa odemeniz gerekirse çocukları olarak sizin yardim etmeniz gerekir. taksitlendirme oluyordur diye dusunuyorum.

Annemle babam daha once bosanmislar bu surecde annem dedemden olan emekli maasi aliyormus. Daha sonra babamla barisinca beraber yasamislar ama nikah yapmamislar maddi durumlardan dolayi Taki gecen seneye kadar sonra nikah yapildi nikahtan 2 3 ay sonra sgk dan memur gelip onlarla konusdu ve 1 ay oncede kagit gelmis 210 bin kadar borç. Ancak annemler memlekette oldugundan yeni ellerine gecmis bu kagit. Annemlerin hic durumu yok gecekonduda kaliyorlar babam hasta biri yatalak neredeyse şuan napacaklarini bilmiyorlar bu borçu asla öduyemezler itiraz dilekcesi yazicaklar. Ama nasil bir yol izlenmeli napilmali bu konuyla bilgili arkadaslar yardimci olurmusunuz gercekten cok kotü durumdayizz
neden nikah yapmislar ki devam etselerdi aynen

Oturdugunuz yerden atip tutmak ne kolay nerede bu insanlarin vicdani ya
Gecekonduda 3 cocuk yatalak hasta insanlar
Yiyecek ekmekleri yok belki
Sicak evinizden konusmasi ne kolay
Burda annesi babasi icin uzulen biri var ilahi adalet, hala gecekondudalar işte haram para falan diyorsunuz yazik gunah ya gercek hayatta biri derdini anlattiginda da oh olsun falan diyebiliyor musunuz
Bu site bu insanlar beni sinir hastasi etti birakti senelerdir gece gece uykum kacti vicdanlara bak bi ya

Burda annesi babasi icin uzulen biri var ilahi adalet, hala gecekondudalar işte haram para falan diyorsunuz yazik gunah ya gercek hayatta biri derdini anlattiginda da oh olsun falan diyebiliyor musunuz
Bu site bu insanlar beni sinir hastasi etti birakti senelerdir gece gece uykum kacti vicdanlara bak bi ya
Gercekten halden anlayan birisi olmasi guzel sagolun. Burada kendimi veya ailemi acindirmak icin solemiyorum ama gercekten kötü durumda oldugumuz icin bunu yapmislar bizde cok kizdik soyledik fakat gecinemiyorduk aldiklari paradan araba arsa evmi alindi hayir. Anca gecinebildik elde avucda artan hicbirsey olmadi..

Gercekten halden anlayan birisi olmasi guzel sagolun. Burada kendimi veya ailemi acindirmak icin solemiyorum ama gercekten kötü durumda oldugumuz icin bunu yapmislar bizde cok kizdik soyledik fakat gecinemiyorduk aldiklari paradan araba arsa evmi alindi hayir. Anca gecinebildik elde avucda artan hicbirsey olmadi..
Uzulmeyin lutfen kimseye kendinizi ispatlamak zorunda da degiliniz eger ilahi adalet varsa once bu yorumlari yapanlara vurur zaten ama onlar bundan hic korkmazlar.
cok uzuldum gercekten ne yapilir hic bilmiyorum ama umarim yardimci olacak arkadaslar gelir ve bir yolu bulunur :(

Uzulmeyin lutfen kimseye kendinizi ispatlamak zorunda da degiliniz eger ilahi adalet varsa once bu yorumlari yapanlara vurur zaten ama onlar bundan hic korkmazlar.
cok uzuldum gercekten ne yapilir hic bilmiyorum ama umarim yardimci olacak arkadaslar gelir ve bir yolu bulunur :KK43:
Cok sagolun🙏

anneniz calisabilirdi . eski vakti soyluyorum. illa odemeniz gerekirse çocukları olarak sizin yardim etmeniz gerekir. taksitlendirme oluyordur diye dusunuyorum.
Eskiden calismak okadar kolaymiydiki. 3 kiz kardes olarak hepimiz kirada ve sıkısıgız ama bu serecde tabiki yardimci olmak icin ne yapmamiz gerektigini arastiriyoruz bu saat oldu hicbirimizin gozünde uyku yok hepimizin hayati bitti yani 200 bin bizim icin hayatimizda asla bi arada goremiyecegimiz ve ode ode bitiremiyecegimiz bir para. Gercekten insan yaşamadan bilemiyor babam cok hasta zaten bunuda kafaya takip kotü birsey olmasindan korkuyoruz

Eskiden calismak okadar kolaymiydiki. 3 kiz kardes olarak hepimiz kirada ve sıkısıgız ama bu serecde tabiki yardimci olmak icin ne yapmamiz gerektigini arastiriyoruz bu saat oldu hicbirimizin gozünde uyku yok hepimizin hayati bitti yani 200 bin bizim icin hayatimizda asla bi arada goremiyecegimiz ve ode ode bitiremiyecegimiz bir para. Gercekten insan yaşamadan bilemiyor babam cok hasta zaten bunuda kafaya takip kotü birsey olmasindan korkuyoruz

demin baska bir konuda yazdim. annem 7-8 yaslarinda olan ben ve abime minik kardesimizi birakarak ise gitti. mecburdu aclik seviyesindeydik. saglikli insan icin pek cok sey mumkun. bunu o zaman icin diyorum.

su anki babanizin saglik durumu icin zordur elbette. anneniz hala calisabilir. cocuk bakabilir. konfeksiyon da temizlemeci denen bir bolum var vasifsizlari aliyorlar. giysi leirn iplikleri temizleniyor. o tarz islere girebilir.

Çok üzüldüm ve size hak verdim, yok çalışsın falan denmiş ama aile içerisinde yaşanan sıkıntıları, sağlık durumlarını buradaki kadınlar değil siz yaşadınız, imkanı olan insan zaten neden çalışmasın ki ? Kadının babasından aldığı para az çok belli, o parayla zengin olduğu için mi çalışmamış bu zamana kadar, sanki alt üst ettiler devletin hesaplarını gibi konuşulmuş. Devletten haksız yere, hilelerle gibi laflar kullanılmış ama sanki devlet vatandaşlarından çok haklı yere mi vergi kesiyor ? Yine de devlete yapılan bu duruma alkış tutmuyorum tabii ki sadece gerçekçi olmaya çalışıyorum, insanlık olarak yaşanan sıkıntıya hak verdiğim için görmezden geliyorum. Konu hakkında bir bilgim yok Allah yardımcınız olsun, lafa herkes zorda darda, ama ben buradaki insanların çoğunun bunu ağzına pelesenk ettiğini gerçek bir zorluk yaşamadığını düşünüyorum..

Yazmayayım dedim ama dayanamadım.
Kanunsuzluğun hiç bir gerekçesi olmaz.
Kötü durumdaydık demek çözüm değil. O zaman hırsızlık yapsaydılar. Aynı şey. Kaldı ki, o parada yetim hakkı var.
Evini geçindirmenin yolu haramdan geçmez.
Bu durumda ben asla üzülmüyorum.
Devleti kazıklamışsınız. İşin açıkcası bu. Merdiven silip ev geçindiren insanlar var.
Kimse burada duyar kasmasın. Yok işte millet neler yapıyor, borçlar siliniyor falan filan demesin.
Kötü örnek olmaz.
Toplumun en küçük birimi bile yasalara aykırı davranırsa vay halimize.
O borç öyle dayanaksız gelmez. Muhtemelen aynı evde yaşadıkları ispatlanmıştır belgelerle.

İlk mesajınızda, maddi imkansızlıklar nedeniyle nikah yapmamışlar diyorsunuz da kusura bakmayın nikah yapmak için milyonlara ihtiyaç yok. Giderlerdi belediyeye evraklarını verir nikahlarını olurlardı. Yani ne geçim sıkıntısı ne de parasızlık nedeniyle nikah yapamama gibi bir gerekçe olamaz. Bal gibi devletin verdiği parayı kanunsuz yemişler.

Devletin malı deniz, yemeyen keriz mantığının sonucu

Koca koca şirketler vergi kaçırır, kuyumcular vb. hep zarar gösterir devlet bir şey yapmaz.. Sonra bir gün bir gariban 300-500 fazla gelirim olsun da hayatta kalayım diye böyle bir şey yapar ve devlet baba başına çöker...

Tamam yaptıkları doğru değil ama yaşam şartlarının ne kadar zor olduğu, ne kadar zor durumda oldukları belli...

anne/babanıza kızmaktansa buna mecbur bırakan devlete kızarım ben kim ister neticede? sayısız insan var bu şekilde. mahkeme açılır borç ödenmeyince itirazda edin baro avukatıyla. daha yeni nikahlandık derlerse eskiye dönük borçları ödemezler.

Yazmayayım dedim ama dayanamadım.
Kanunsuzluğun hiç bir gerekçesi olmaz.
Kötü durumdaydık demek çözüm değil. O zaman hırsızlık yapsaydılar. Aynı şey. Kaldı ki, o parada yetim hakkı var.
Evini geçindirmenin yolu haramdan geçmez.
Bu durumda ben asla üzülmüyorum.
Devleti kazıklamışsınız. İşin açıkcası bu. Merdiven silip ev geçindiren insanlar var.
Kimse burada duyar kasmasın. Yok işte millet neler yapıyor, borçlar siliniyor falan filan demesin.
Kötü örnek olmaz.
Toplumun en küçük birimi bile yasalara aykırı davranırsa vay halimize.
O borç öyle dayanaksız gelmez. Muhtemelen aynı evde yaşadıkları ispatlanmıştır belgelerle.

İlk mesajınızda, maddi imkansızlıklar nedeniyle nikah yapmamışlar diyorsunuz da kusura bakmayın nikah yapmak için milyonlara ihtiyaç yok. Giderlerdi belediyeye evraklarını verir nikahlarını olurlardı. Yani ne geçim sıkıntısı ne de parasızlık nedeniyle nikah yapamama gibi bir gerekçe olamaz. Bal gibi devletin verdiği parayı kanunsuz yemişler.
çok haklısın arkadaşım, maddi imkansızlık var, eş yatalak ama 3 çocuk, madem 3 çocuk biri çalışmıyorsa diğeri çalışacak mecburen. eskiden çalışma yok diyosunuz da annem-kv hep emekli. anneniz benimkilerden büyük olamaz dimi?

Koca koca şirketler vergi kaçırır, kuyumcular vb. hep zarar gösterir devlet bir şey yapmaz.. Sonra bir gün bir gariban 300-500 fazla gelirim olsun da hayatta kalayım diye böyle bir şey yapar ve devlet baba başına çöker...

Tamam yaptıkları doğru değil ama yaşam şartlarının ne kadar zor olduğu, ne kadar zor durumda oldukları belli...
İnsanlar gelecek kaygısı yüzünden neler çekiyor, daha dün 4 kardeş intihar etti bu sebepten.
Ne kadar kolay konuşuyor insanlar, şok oluyorum bazen.
Devletten haksız yere para kaçırmaları da onların değil, yine devletin suçu o zaman bir de bu gözle baksın konuşanlar.
Hayatta kalmak için bu kadar zor koşullar oluşturulmasaydı madem, herşey çok pahalı, canını dişine takarak çalışan insanların aldıkları da belli 3 kuruş.

Çok kızdım şahsen ağır şeyler yazmıştım ilk baş sonra sildim duzelltim yatalak falanlar diye üzüldüm ama Gerçekten çok haksızlık.haram para olduğu için birşey sahibi de olamamışlar hâlâ gecekondudalar.Allah affetsin ne diyim
Birşey sahibi olamamalarını gecekonduda yaşamalarını nasıl bu olaya bağladınız?Bu ülkede çok görüyoruz haram para yiyenlerin nelere sahip olduğunu.İnsanlar çaresiz ne yapsın geçen günkü 4 kardeş gibi kendi mi öldürsün?Evet haksız bir kazanç elde etmişler ama bilmiyoruz ne şartlar altında yaptılar.

Başkasının parasını almak iyi birşey mi? İhtiyacı olyp hırsızlık yapana helal olsun iyi yapmış der misiniz? Ne dersiniz keşke çalmak yerine isteseydi dersiniz değil mi? Keşke hakkı olmayan bir parayı almak yerine madem bu kadar mağdurdu kaymakamlığa ve sivil toplm kuruluşlarına yardım talebinde bulunsaydı.

haksız yere alınan para misiliyle geri alınıyor tabiki.devletı dolandırıyorsunuz bir nevi.çoğu yerde para almak için boşanıp beraber yaşayan ınsalar var. mumkunse şikayet edin 170 den gorduğünüz duyduğunuz varsa.birde şikayet edilmişler anladığım kadarıyla. devlet tespit edıyor devran dönmuyor öyle.

Çünkü hak edilmeyen paranın bereketi olmaz arkadaşım olmaz. Yapılan yanlış onda netim ama ne yapılacağı konusunu söyleyim. Eğer üstüne kayıtlı malı mülkü yoksa babanızın zaten icra takibi başlatılsa da hacze kabil birşey olmadığı için birşey çıkmaz. Ama ne olur babanız vefat edince devlet yasal mirasçılarının yakasına yapışır. Kimden ne buldu onu alır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X