Ne yapilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet dört maaşı artı emekli parası girdiği tarihi vermiyor seneler öncedeydi diyor ben sadece 300 liracık alıyordum diyor
Bir zamanlar o para da asgari ücretti kardeşim
Böyle bir hesaplama olamaz ki

Oha diyorum. Bide adamın hala borcu var. Hani zengin değiller tamam. Ama o kadar çalışan kişi vardi, neden hala maddi olarak bu kadar kötü durumdalar ki?

Valla benim babam da annemde günlük işçi olarak işe gidip 4 çocuk okuttu kışın karda kışta tarlaya giderlerdi başkasının işinde yine iş versinler diye herkesten fazla çalışırlardı allah şahit ekmek parası Olmadığını biliyorum komşulardan isterdik babam benden büyükleri okutabilmek için kaymakamlıklardan yardım isterdi eve erzak odun kömür yardımı gelirdi en küçük benim kışın soğukta gidemiyorum tarlaya falan 4 yaşında evde yanlız bırakırlardı beni sobayı annem çok erkenden yakardı dumanı geçsin bana sıkıntı çıkmasın diye tepsiye peynir ekmek su koyardı diğer heryeri kilitleyip giderdiler diğerleri okuldan gelen kadar yalnız kalırdım evde bundan daha mı kötüydü durumunuz sonra büyüyen eli tutan tarlaya bahçeye işe gitmeye başladı 13 yaşlarında günlük tarla işine giderdim eşşek gibi çalıştık da okuduk da ama en önemlisi bildiğimiz dikkat ettiğimiz kadarıyla tek lokma haram girmedi boğazımızdan hakkımız olmayan hiç birşeyi almadık o yılların üzerinden 20 yıl falan geçti 4 evimiz 1 dükkan 1 tarla 1 arsamız 5 arabamız var hepsini de bileğimizin gücüyle yaptık allaha şükür. Ekmek bulamadığımızda bizde çalsaydık o zaman bundan daha mı kötüydü durumunuz bi anne için 4 yaşındaki çocuğu sobalı evde bırakıp gitmek ne demek bi düşünün hep şey diyordu bana çok korkuyordum cep telefonu falan yok tabi evi görene kadar yüreğim hopluyordu yangın çıkmış mı kalabalık varmı kapının önünde diye akşama kadar neler çektim diye bence bunlardan çıkaracağnız ders haramdan mal olmaz kendi helal kazancınızı da götürür. Şuanki durum için kötü ama bunu kendinize örnek alın borç kimin üzerine bilmiyorum alacak ve haciz edecek birşey bulamayınca hapise döner mi bilmiyorum ama borçlu kişi öldüğünde yasal mirasçıları reddi miras yaparsa mirasından ve borcundan muaf olur geride kalanlar

haram ve kimin hakkına girdiğiniz bile belli değil nasıl sıyrılacağınız değil elinizden geldiği kadarını ödemeye çalışın da bari yanlıştan dönmeye çalışmış olun sonuçta o para eve girdiğinde hepiz bekardınız ve hepiniz yediniz

Valla benim babam da annemde günlük işçi olarak işe gidip 4 çocuk okuttu kışın karda kışta tarlaya giderlerdi başkasının işinde yine iş versinler diye herkesten fazla çalışırlardı allah şahit ekmek parası Olmadığını biliyorum komşulardan isterdik babam benden büyükleri okutabilmek için kaymakamlıklardan yardım isterdi eve erzak odun kömür yardımı gelirdi en küçük benim kışın soğukta gidemiyorum tarlaya falan 4 yaşında evde yanlız bırakırlardı beni sobayı annem çok erkenden yakardı dumanı geçsin bana sıkıntı çıkmasın diye tepsiye peynir ekmek su koyardı diğer heryeri kilitleyip giderdiler diğerleri okuldan gelen kadar yalnız kalırdım evde bundan daha mı kötüydü durumunuz sonra büyüyen eli tutan tarlaya bahçeye işe gitmeye başladı 13 yaşlarında günlük tarla işine giderdim eşşek gibi çalıştık da okuduk da ama en önemlisi bildiğimiz dikkat ettiğimiz kadarıyla tek lokma haram girmedi boğazımızdan hakkımız olmayan hiç birşeyi almadık o yılların üzerinden 20 yıl falan geçti 4 evimiz 1 dükkan 1 tarla 1 arsamız 5 arabamız var hepsini de bileğimizin gücüyle yaptık allaha şükür. Ekmek bulamadığımızda bizde çalsaydık o zaman bundan daha mı kötüydü durumunuz bi anne için 4 yaşındaki çocuğu sobalı evde bırakıp gitmek ne demek bi düşünün hep şey diyordu bana çok korkuyordum cep telefonu falan yok tabi evi görene kadar yüreğim hopluyordu yangın çıkmış mı kalabalık varmı kapının önünde diye akşama kadar neler çektim diye bence bunlardan çıkaracağnız ders haramdan mal olmaz kendi helal kazancınızı da götürür. Şuanki durum için kötü ama bunu kendinize örnek alın borç kimin üzerine bilmiyorum alacak ve haciz edecek birşey bulamayınca hapise döner mi bilmiyorum ama borçlu kişi öldüğünde yasal mirasçıları reddi miras yaparsa mirasından ve borcundan muaf olur geride kalanlar
İçim cız etti okurken :( 4 yaş ne demek. 8 yaşında kini 5 dakika bırakamıyorum.
Helal olsun alnınızın teriyle gelen para da böyle bereketli olur işte.

Helâl olsun diyorum anne babanıza.olmuş da zaten.

Bu parayi asla öduyemeyiz.. babam emekli suan ordan 1.800 aliyor yanliz borclari oldugundan yarisi kesiliyor . Kimse burda dolandirici dmesin anneniz calissaydi vs diyor yaşamayan bilemez

Herkes bir şeyler yaşayıp gelmiştir bu güne, benim annem yerin dibinde bir evde dört evlat büyüttü babasız, tüp harcamasın diye sobada ekmek ısıtır üzerine kekik tuz döküp yedirirdi bize öyle günler gördük ama hep çalıştı rahmetli. Annenizin aldığı aylık için devlet bazı şartlar koymuş, evliysen alamazsın bu kadar. Miktarı azlığı çokluğu hiç mühim değil milyonlarca insanın hakkı var o parada. Şimdi ne yapacaksınız üç kardeş borcu taksite bağlayıp çalışıp çabalayıp iade edeceksiniz doğru olan budur. Ama bilmem kimde böyle yapıyor, birileri tirilyonlar götürüyor falan avuntudur, keser döner sap döner demişler, kim neyi haram yemişse eninde sonunda bir bedel öder, herkes kendisinden sorumludur. Geçimin bu kadar zor olduğu bir zamanda bu borç ağırdır haklısınız ama evinize dört maaş girerken kimbilir kimler o üç kuruş denen paranın yokluğunu çekti... o yüzden kızmayın insanlara, doğru olanı yapmanın yoluna bakın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X