• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı ? Nasıl davranmalı

Queen of the North

Kuzeyin Kızı
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
16.477
22.429
598
Herkese iyi hafta sonları diyip konuma geçeyim.
3 yaşında bir oğlum var ,bir takım nedenlerden dolayı ,elit diyebileceğim bir semtten daha kırsal bir semte geçiş yaptık , geldiğimiz yere ve insanlara yabancı degilim zira çocukluğum bu civarda geçti
Oğlumda tıpkı benim çocukluğum da olduğu gibi sokakta büyüyor ,kirleniyor ve bundan inanılmaz keyif alıyor :) tablet TV bağımlılığı hiç olmadı belki de bu sayede bilemiyorum

Evet şimdi gelelim sorunuma,sokakta yaklaşık 20-25 çocuk var boy boy :) oğlumun yaşıtı iki kız arkadasi var fakat,bu arkadaşlardan birisi oğlumu biraz etkiliyor şöyleki;senin annen seni sevmiyor benim annem beni seviyor,benim annem senin anneni döver,annem çok para kazanıyor seninki az kazanıyor vs vs aklınıza gelebilecek her konuda kıyaslama yapıyor ,diğer arkadaşlara benim oğlumla oynamamasını söylüyor ya da sadece benimle oynayacaksin diyor,arada vuruyor elinden oyuncağıni alıp zarar veriyor vs vs bunlar yanımda oluyor ama muhatabım çocuk olduğu için çok bir şey gelmiyor elimden..sonra oğlum bana anne öyle mi oldu böyle mi oldu diye sorduğunda anlayacağı dilde izah etmekte zorlaniyorum çocukla çocuk olmak değil niyetim ama kendi evladımı da düşünmek zorundayım ,benim oğlum bu arkadaşından önceye kadar ,ağzından kötü söz çıkmazdı ( lan manyak vs gibi),kimseye küsmezdi , bağırmazdi ben babasıyla bile oğlumun yanında tartismiyorum etkilenmesin diye ...

Kısacası naif bir çocuktu ama şu an çok farklı hale gelmeye başladı ,abartıyor muyum bilmiyorum ama bu durumun ilerlemesini nasıl durdururum
Çocuğun annesiyle konuşabilecegimi ve bunu anlayacağını düşünmüyorum zira az çok davranışlarina şahit oluyorum

Bir daha oynamayin demek çok mu acımasızca olur ? fikirlerinize ihtiyacım var

O cocukla oynatmayin tabi ki de. Buyumuste kuculmus bilmiş yetistirilen cocuklara üzülüyorum. Cocukluklari elinden alinmis küçük yetiskinler.
Evladiniz icin cok muhatap olmamalarini saglayin.

Kızın ailesiyle görüşün diyeceğim ama lan manyak gibi şeyler söylediğine göre ailesiyle görüştükten sonra iyi bir geri dönüş alamazsınız gibi. Ben olsam ikisinin oynamasını istemezdim zarar veren bir çocuk ama ailesi yüzünden de böyle olduğu aşikar...

Birlikte oynadıkları bir gün, siz de yanlarına gidin; hatta marketten ufak birer çikolata filan alarak.
"Merhabaa, oğlum, bahsettiğin arkadaşın mı? Nasılsın prenses, iyi misin? Oo elbisen de çok güzelmiş, nereden aldınız?" vb. muhabbet açın. Güzel bir şekilde, arkadaş gibi, bol gülümsemeli bir sohbet yapın "Sen iyi, güzel bir kızsın, ben seni çok sevdim" deyin. Çocuğun, sizin hakkınızdaki fikirleri değişecektir, davranışlarını "Annesi beni sevmiş" diye düzenleyecektir ufaktan.

Ya çocukları özgüvenli yetiştirecem diye saygısız yetiştiriyorlar ya deli oluyorum.gecen evime misafir geldi çocuk ortalığı birbirine katti bizimle sohbet etti koca insanlar gibi anasının ağzından bi tane dur lafı çıkmadı.konuyla alakasız oldu ama :( oynamalarına izin vermeyin çocuğun psikolojisi daha onemli

Kızın ailesiyle görüşün diyeceğim ama lan manyak gibi şeyler söylediğine göre ailesiyle görüştükten sonra iyi bir geri dönüş alamazsınız gibi. Ben olsam ikisinin oynamasını istemezdim zarar veren bir çocuk ama ailesi yüzünden de böyle olduğu aşikar...

Anne çalışıyor ,çocuk tüm gün dışarıda ,akrabaları bakıyor tabi bakmak denirse :(
Acıkıyor komşu yemek veriyor,çok ta üzülüyorum haline ama bir şey yapamıyorum ailesi değişik

Ben kizima hep davranislari seni rahatsiz eden cocuklarla oynamak zorunda degilsin diyorum, siddete egilimli oldugunu gozlemledigim cocuklar konusunda ise direk uyariyorum.
Pedagog gorusu de aldim bu konuda, o da beni destekledi.
Zira kizim 4 yasindayken, ebatca ondan epey buyuk bir erkek cocuk durup dururken yaklasik 1.6 metre yukseklikteki kaydiragin tepesinden itmisti kizimi, havada yakaladım.

Birlikte oynadıkları bir gün, siz de yanlarına gidin; hatta marketten ufak birer çikolata filan alarak.
"Merhabaa, oğlum, bahsettiğin arkadaşın mı? Nasılsın prenses, iyi misin? Oo elbisen de çok güzelmiş, nereden aldınız?" vb. muhabbet açın. Güzel bir şekilde, arkadaş gibi, bol gülümsemeli bir sohbet yapın "Sen iyi, güzel bir kızsın, ben seni çok sevdim" deyin. Çocuğun, sizin hakkınızdaki fikirleri değişecektir, davranışlarını "Annesi beni sevmiş" diye düzenleyecektir ufaktan.

Bunu da yapıyorum ,ne alırsam onada alıyorum ,beraber oyun da oynuyoruz ama iki arada bir derede senin annen şöyle diyip oğlanı salıyor üstüme hatta geçen gün annen seni sevmiyor bak ise gidiyor dedi hemde gülerek benimki ağlaya ağlaya yanıma geldi valla çaresiz kalıyorum kizsam çocuk kıyamıyorum da zor çocuk büyütmek

Evet bu davranışda çocuĝu etkiliyo... Çocuĝunuza daha farklı davranır kıramaz.. Ama her çocukta etkili olmuyor... Önce deneyin.. Sonra çocuĝun davranış şekline göre haraket edersiniz..

Bunu da yapıyorum ,ne alırsam onada alıyorum ,beraber oyun da oynuyoruz ama iki arada bir derede senin annen şöyle diyip oğlanı salıyor üstüme hatta geçen gün annen seni sevmiyor bak ise gidiyor dedi hemde gülerek benimki ağlaya ağlaya yanıma geldi valla çaresiz kalıyorum kizsam çocuk kıyamıyorum da zor çocuk büyütmek

O halde oğlunuzla "İyi arkadaşlar-kötü arkadaşlar" konuşması yapmanız gerekiyor.
"Bu arkadaşın, seni üzüyor. İyi bir arkadaş değil." gibisinden ufaktan açıklar, kendi kötü arkadaş örneğinizi vererek onu bilgilendirir ve rahatlatırsınız. Herkesle arkadaş olmak zorunda olmadığını, seçim yapıldığını anlamış olur, tecrübesi olur kuzunun.

Bunun haricinde küfür kısmına hiç takılmayın, öyle de böyle de öğreniyor çocuklar illa ki. Bazen "Manyak" demesini gerektirecek anları da olacak, erkek arkadaş gruplarında kabul görecek, bunlar doğal akış işte.

Herkese iyi hafta sonları diyip konuma geçeyim.
3 yaşında bir oğlum var ,bir takım nedenlerden dolayı ,elit diyebileceğim bir semtten daha kırsal bir semte geçiş yaptık , geldiğimiz yere ve insanlara yabancı degilim zira çocukluğum bu civarda geçti
Oğlumda tıpkı benim çocukluğum da olduğu gibi sokakta büyüyor ,kirleniyor ve bundan inanılmaz keyif alıyor :) tablet TV bağımlılığı hiç olmadı belki de bu sayede bilemiyorum

Evet şimdi gelelim sorunuma,sokakta yaklaşık 20-25 çocuk var boy boy :) oğlumun yaşıtı iki kız arkadasi var fakat,bu arkadaşlardan birisi oğlumu biraz etkiliyor şöyleki;senin annen seni sevmiyor benim annem beni seviyor,benim annem senin anneni döver,annem çok para kazanıyor seninki az kazanıyor vs vs aklınıza gelebilecek her konuda kıyaslama yapıyor ,diğer arkadaşlara benim oğlumla oynamamasını söylüyor ya da sadece benimle oynayacaksin diyor,arada vuruyor elinden oyuncağıni alıp zarar veriyor vs vs bunlar yanımda oluyor ama muhatabım çocuk olduğu için çok bir şey gelmiyor elimden..sonra oğlum bana anne öyle mi oldu böyle mi oldu diye sorduğunda anlayacağı dilde izah etmekte zorlaniyorum çocukla çocuk olmak değil niyetim ama kendi evladımı da düşünmek zorundayım ,benim oğlum bu arkadaşından önceye kadar ,ağzından kötü söz çıkmazdı ( lan manyak vs gibi),kimseye küsmezdi , bağırmazdi ben babasıyla bile oğlumun yanında tartismiyorum etkilenmesin diye ...

Kısacası naif bir çocuktu ama şu an çok farklı hale gelmeye başladı ,abartıyor muyum bilmiyorum ama bu durumun ilerlemesini nasıl durdururum
Çocuğun annesiyle konuşabilecegimi ve bunu anlayacağını düşünmüyorum zira az çok davranışlarina şahit oluyorum

Bir daha oynamayin demek çok mu acımasızca olur ? fikirlerinize ihtiyacım var

Bir daha oynamayın demek hiç acımasızca değil. Başkalarının kendini prenses sanan şımarık çocukları yüzünden sizin çocuğunuz ileride özgüven eksikliği yaşayabilir.

Ben kizima hep davranislari seni rahatsiz eden cocuklarla oynamak zorunda degilsin diyorum, siddete egilimli oldugunu gozlemledigim cocuklar konusunda ise direk uyariyorum.
Pedagog gorusu de aldim bu konuda, o da beni destekledi.
Zira kizim 4 yasindayken, ebatca ondan epey buyuk bir erkek cocuk durup dururken yaklasik 1.6 metre yukseklikteki kaydiragin tepesinden itmisti kizimi, havada yakaladım.

İki tarafta çocuk olunca sanki haksızlık mı ederim diye düşünüyodum ama pedagog diyorsa bildiği vardır herhalde bende bir deniyim konuşmayı yoksa ben kafayı yiyecem

Çocuk Belliki hiç aile sevgisi almıyor oglunuzu bu sebeple kıskanıyor
Ben olsam oynama onla derdim ne yapsaniz duzelmez çocuk

İki tarafta çocuk olunca sanki haksızlık mı ederim diye düşünüyodum ama pedagog diyorsa bildiği vardır herhalde bende bir deniyim konuşmayı yoksa ben kafayı yiyecem

Direk konusma o cocukla demektense konusmamasini empoze etmek lazım,
Tatlim, x seni uzuyor mu, eger onunla oynarken mutsuz oluyorsan oynamak zorunda degilsin baska cocuklarla oyna gibi.
Cocuklar hemen etkileniyor zaten bu soylemlerden. E henuz arkadas secmeyi bilmiyorlar, kimsenin kufurbaz, yaramaz cocuguyla da oynatmam cocugumu.

Çocuk Belliki hiç aile sevgisi almıyor oglunuzu bu sebeple kıskanıyor
Ben olsam oynama onla derdim ne yapsaniz duzelmez çocuk

İşin garibi sokaktaki tüm çocuklar da dışlıyor onu ,bu da beni çok üzüyor aslında garip duygular içindeyim tamam çocuğuma oynama derim ama o çocuğun da insan içine karışması lazım ,arkadaşlarının olması lazım :(

Kızım 4 bucuk yasında ve yeni tasındıgım sitede kapı komsumun kızı,benim kızı mı ezikliyor..

Annesi ılkokul arkadasım..seneler sonra burda karsılastık..

Annesini kızı bızdeyken,evime cagırdım ve durumu anlattım..

Simdi kesinlikle ikisini görüştürmüyoruz,yan yana tutmuyoruz.

Gerekirse kötü olurum,evladımdan önemli değil.

Kızım 4 bucuk yasında ve yeni tasındıgım sitede kapı komsumun kızı,benim kızı mı ezikliyor..

Annesi ılkokul arkadasım..seneler sonra burda karsılastık..

Annesini kızı bızdeyken,evime cagırdım ve durumu anlattım..

Simdi kesinlikle ikisini görüştürmüyoruz,yan yana tutmuyoruz.

Gerekirse kötü olurum,evladımdan önemli değil.

Bende ailesiyle konuşmayı düşündüm ama aile bunu anlayabilecek olgunlukta değil ,ters tepki alıp tartışma yaşamak istemem şahsen

Bizimde hemen karşı apartman komşusu ama dediğin doğru evladimdan önemli değil bende artık görüştürmemeye karar verdim

Benzeri benim de başımda var. Arkadaşımın kızı. Benim oğlum 7, o 6 yaşında. Kiz büyüklere karşı çok iyi sarılır, öper ama yaşıtı olunca. Onun kalbini kıracak ne varsa bulup söylüyor,incitsin de ne olursa olsun.kızın annesi babası da kizlarinin büyünün farkinda ve kızıyorlar hatta babasının bir keresinde dövdüğünü gördüm. Yapmayın etmeyin sorunlu olur diyorum. Ama cahil insanlar. Neyse ben de oğlumu sokakta bulmadım onu goturmuyorum gittiğim zaman okul saatlerinde gidiyorum. Sizin durum daha farklı ama yine de gorusturmeyin. Ufcocukken yaşanan şeyleri bir ömür taşıyoruz.

Back
X