• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı ? Nasıl davranmalı

Bende ailesiyle konuşmayı düşündüm ama aile bunu anlayabilecek olgunlukta değil ,ters tepki alıp tartışma yaşamak istemem şahsen

Bizimde hemen karşı apartman komşusu ama dediğin doğru evladimdan önemli değil bende artık görüştürmemeye karar verdim
Annesiyle konustum ama annesi suan ipleri saldı umru değil,kendi sıkıntılarıyla ugrasıyor belliki.

Bende o cocugun oldugu yerlere kızımı sokmuyorum yada yanında bende oluyorum diğeri yanaşamasın diye.

Benzeri benim de başımda var. Arkadaşımın kızı. Benim oğlum 7, o 6 yaşında. Kiz büyüklere karşı çok iyi sarılır, öper ama yaşıtı olunca. Onun kalbini kıracak ne varsa bulup söylüyor,incitsin de ne olursa olsun.kızın annesi babası da kizlarinin büyünün farkinda ve kızıyorlar hatta babasının bir keresinde dövdüğünü gördüm. Yapmayın etmeyin sorunlu olur diyorum. Ama cahil insanlar. Neyse ben de oğlumu sokakta bulmadım onu goturmuyorum gittiğim zaman okul saatlerinde gidiyorum. Sizin durum daha farklı ama yine de gorusturmeyin. Ufcocukken yaşanan şeyleri bir ömür taşıyoruz.

Bende bu ailenin ve bu çocuğa bakan akrabalarının hiç uyarı yaptigini duymadım görmedim ,genelde ben ya da diğer aileler kendi çocuklarını uyarıyor
Bu çocukta şiddet görüyor bazen hemde bakanlar tarafından :( bir keresinde bir komşu dayanamadı müdahale etti sonra kadına sardılar hemen öyle bir aile işte

Herkese iyi hafta sonları diyip konuma geçeyim.
3 yaşında bir oğlum var ,bir takım nedenlerden dolayı ,elit diyebileceğim bir semtten daha kırsal bir semte geçiş yaptık , geldiğimiz yere ve insanlara yabancı degilim zira çocukluğum bu civarda geçti
Oğlumda tıpkı benim çocukluğum da olduğu gibi sokakta büyüyor ,kirleniyor ve bundan inanılmaz keyif alıyor :) tablet TV bağımlılığı hiç olmadı belki de bu sayede bilemiyorum

Evet şimdi gelelim sorunuma,sokakta yaklaşık 20-25 çocuk var boy boy :) oğlumun yaşıtı iki kız arkadasi var fakat,bu arkadaşlardan birisi oğlumu biraz etkiliyor şöyleki;senin annen seni sevmiyor benim annem beni seviyor,benim annem senin anneni döver,annem çok para kazanıyor seninki az kazanıyor vs vs aklınıza gelebilecek her konuda kıyaslama yapıyor ,diğer arkadaşlara benim oğlumla oynamamasını söylüyor ya da sadece benimle oynayacaksin diyor,arada vuruyor elinden oyuncağıni alıp zarar veriyor vs vs bunlar yanımda oluyor ama muhatabım çocuk olduğu için çok bir şey gelmiyor elimden..sonra oğlum bana anne öyle mi oldu böyle mi oldu diye sorduğunda anlayacağı dilde izah etmekte zorlaniyorum çocukla çocuk olmak değil niyetim ama kendi evladımı da düşünmek zorundayım ,benim oğlum bu arkadaşından önceye kadar ,ağzından kötü söz çıkmazdı ( lan manyak vs gibi),kimseye küsmezdi , bağırmazdi ben babasıyla bile oğlumun yanında tartismiyorum etkilenmesin diye ...

Kısacası naif bir çocuktu ama şu an çok farklı hale gelmeye başladı ,abartıyor muyum bilmiyorum ama bu durumun ilerlemesini nasıl durdururum
Çocuğun annesiyle konuşabilecegimi ve bunu anlayacağını düşünmüyorum zira az çok davranışlarina şahit oluyorum

Bir daha oynamayin demek çok mu acımasızca olur ? fikirlerinize ihtiyacım var
Kirsalda 20-25 cocukla birlikte buyuyecegi icin maalesef zamanla bircok kufuru ve kavga etmeyi ogrenecek. Akli ermeye basladikca huylarini kendi kendine torpuleyebilir tabi.
Kiz arkadasi icin de oglunuzu telkin edin. O kizin annesinin daha fazla kazanmadigini, kazansa da bu tur seylerin onemli olmadigini, kufrun yanlis oldugunu, annesi olarak onu cok sevdiginizi, benim annem daha cok seviyor gibi bir kiyaslama yapilamayacagini anlatin. Surekli vurgularsaniz kafasina yerlesir.

Kirsalda 20-25 cocukla birlikte buyuyecegi icin maalesef zamanla bircok kufuru ve kavga etmeyi ogrenecek. Akli ermeye basladikca huylarini kendi kendine torpuleyebilir tabi.
Kiz arkadasi icin de oglunuzu telkin edin. O kizin annesinin daha fazla kazanmadigini, kazansa da bu tur seylerin onemli olmadigini, kufrun yanlis oldugunu, annesi olarak onu cok sevdiginizi, benim annem daha cok seviyor gibi bir kiyaslama yapilamayacagini anlatin. Surekli vurgularsaniz kafasina yerlesir.

Diğer çocukların ağzından duymadım ,zaten bizimkilerden büyükler kendi grupları var bazen bizimkilerde katılıyor onlara ama genelde oğlum ve o iki arkadaşı oynar birbiriyle bi bu bahsettiğim çocuk böyle laflar söylüyor
Evet sabahtan beri arkadaşların yazdigi şekillerde konuşmaya çalışıyorum umarım faydasını görürüm ve ne yazık ki bir süre buralarda oturmaya mecburum
Teşekkürler yorumun için

Görüşmesinler, mümkün mertebe uzak dursun. Ben bu tarz konuşan çocukların anne babalarının çocukların yanında güç gösterisi yaptığını düşünüyorum maddi manevi. Çocuk da bu şekilde etkilenip başkalarına uygulamaya çalışıyor. Var burada da bir çocuk, sürekli diğer arkadaşlarını ezikleme peşinde ama aralarında bir tane uyanık var lafını çekmiyor. :) özgüven ile terbiyesizlik çok başka şeyler. Bir çocuk lan manyak aptal gibi cümleler kullanıyorsa terbiyesi elden gidiyor demektir

Herkese iyi hafta sonları diyip konuma geçeyim.
3 yaşında bir oğlum var ,bir takım nedenlerden dolayı ,elit diyebileceğim bir semtten daha kırsal bir semte geçiş yaptık , geldiğimiz yere ve insanlara yabancı degilim zira çocukluğum bu civarda geçti
Oğlumda tıpkı benim çocukluğum da olduğu gibi sokakta büyüyor ,kirleniyor ve bundan inanılmaz keyif alıyor :) tablet TV bağımlılığı hiç olmadı belki de bu sayede bilemiyorum

Evet şimdi gelelim sorunuma,sokakta yaklaşık 20-25 çocuk var boy boy :) oğlumun yaşıtı iki kız arkadasi var fakat,bu arkadaşlardan birisi oğlumu biraz etkiliyor şöyleki;senin annen seni sevmiyor benim annem beni seviyor,benim annem senin anneni döver,annem çok para kazanıyor seninki az kazanıyor vs vs aklınıza gelebilecek her konuda kıyaslama yapıyor ,diğer arkadaşlara benim oğlumla oynamamasını söylüyor ya da sadece benimle oynayacaksin diyor,arada vuruyor elinden oyuncağıni alıp zarar veriyor vs vs bunlar yanımda oluyor ama muhatabım çocuk olduğu için çok bir şey gelmiyor elimden..sonra oğlum bana anne öyle mi oldu böyle mi oldu diye sorduğunda anlayacağı dilde izah etmekte zorlaniyorum çocukla çocuk olmak değil niyetim ama kendi evladımı da düşünmek zorundayım ,benim oğlum bu arkadaşından önceye kadar ,ağzından kötü söz çıkmazdı ( lan manyak vs gibi),kimseye küsmezdi , bağırmazdi ben babasıyla bile oğlumun yanında tartismiyorum etkilenmesin diye ...

Kısacası naif bir çocuktu ama şu an çok farklı hale gelmeye başladı ,abartıyor muyum bilmiyorum ama bu durumun ilerlemesini nasıl durdururum
Çocuğun annesiyle konuşabilecegimi ve bunu anlayacağını düşünmüyorum zira az çok davranışlarina şahit oluyorum

Evet ilk paragraf bizim konuyla birebir uyuyor devam edeceğim okumaya teşekkür ederim

Herşey aileden geciyor. Kızcağıza üzüldüm. Insanın evladını sevip ona nasıl saygılı sevgili paylaşımcı olmayı öğretmeli.

Evladının yanında ne tür konuşuluyor az çok belli ve bu üstelik kız çocugu.

Oğlunuzu uzak tutmaya çalışın. Belli ki yanaşma çabalarınız boşa gitmiş. O da çocuk anlamasını beklemiyorum.
Düşünsenize evde ailesi sürekli o tarz konuşuyorsa onu dogru olarak algılıyor. Allah yardımcısı olsun hepinizin.

Herşey aileden geciyor. Kızcağıza üzüldüm. Insanın evladını sevip ona nasıl saygılı sevgili paylaşımcı olmayı öğretmeli.

Evladının yanında ne tür konuşuluyor az çok belli ve bu üstelik kız çocugu.

Oğlunuzu uzak tutmaya çalışın. Belli ki yanaşma çabalarınız boşa gitmiş. O da çocuk anlamasını beklemiyorum.
Düşünsenize evde ailesi sürekli o tarz konuşuyorsa onu dogru olarak algılıyor. Allah yardımcısı olsun hepinizin.

dün oğlum parkta oynarken arkadaşı vurmaya başladı bırkere uyardım vurmamalısın dedım sonra bıraz zaaman geçtikten sonra tekrar oğluma vurmaya başladı ama öyle böyle degıl iki eliyle pata pata vuruyor bende mertle artık arkadaş olamıcagını ona zarar verdıgı ıcın ızın vermedıgımı söyledım aldım oğlumu eve geldım bıraz acımasızca olabılır ama oğlumu düşünmek zorundayım :(

valla bence biraz acımasız olun.
evet o kız çocuğu kendi hayatıyla ilgili eksiklikleri böyle kapatmaya çalışıyor olabilir ama ne demek sizin çocuğunuza resmen eziyet etmek?
mesela "bak annen işe gidiyor çünkü seni sevmiyor" bu cümle annesi işteyken çocuğa akrabaları tarafından söyleniyor ki öğreniyor çocuk.. bu onun canını yakıyor ve o da başkalarının canını yakmak için bu ve benzeri cümleleri kullanıyor...
evet çok acı, ama yapabileceğiniz bir şey yok, kendi çocuğunuzu muhafaza etmek dışında...

Anneyle boşuna konuşmayın annesi neyse çocuğu da o olur çünkü. Siz o cocuktan uzak tutun yeni arkadaşlıklar kurmasına yardımcı olun.

Teşekkür ederim :) şimdi pek fazla yanyana getirmemeye çalışıyorum gelseler bile kalabalık bir grup içinde oyun oynadıkları için şimdilik sorun yok gibi
Bir de buradaki bazı arkadaşların dediği gibi ,ogluma seni üzen arkadaşlarınla oynamak zorunda degilsin diye telkinde bulunuyorum .

Back
X