• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı nasıl davranmalıyım? Müstakbel kayınvalide ile altlı üstlü yaşamak ve ...

_purple_

:)
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
358
47
53
Merhaba arkadaşlar, hepinizin görüşlerine çok çok çok ihtiyacım var.
Sizden ricam benim haksız olduğum yerlerde senin de hatan şurada demeniz. Çünkü artık ben haklı mıyım haksız mıyım onu bile bilmiyorum..

Konuya geçiyorum, nişanlımı x, müstakbel görümcemi y olarak kısaltarak anlatacağım..

Geçtiğimiz akşam düğüne gittik, annem, ben, nişanlım ve müstakbel kayınvalidem..
Takı merasimi başladı neyse..
Kayınvalidem annemin yanında oturuyor, ona bir şeyler söylüyor sesten dolayı tam duyamıyorum ben de masanın karşısından.

Neyse yanaştım yanlarına, dedi ki y evlendikten sonra düğünde takılan altınlardan 15-20 tanesini aldı kalanını bana bıraktı, sen de borçlandığımız yere takarsın anne, bak arkada evlenecek kardeşim var (bu nişanlım oluyor) diyerek..

Ben de düşünüyorum şimdi kendimce "Ne güzel çok mantıklı düşünmüş filan diye geçiriyorum içimden (ki kendisi gerçekten iyi bir insandır)" -ta ki şu cümleyi duyana kadar-

Ben de x'in sünnetinde takılan takı borçlarını yeni bitirdim ! (20 sene önce yapılan sünnetten bahsediyor (!))

Bizde adet böyledir dedi..

Ben de gayet saygılı bir şekilde; (Hiç bir zaman yüz göz olmak istemem kendisiyle, bir sorun varsa nişanlımla halletme taraftarıyımdır)
Bizim adetimize göre gelinle damada takılan onlarda kalır dedim ve sustum.

Buraya kadar hadi altınlar önemli değil diyordum, önemli olan mutluluk, sağlık, huzur diye düşünüyordum, isterse veririz diye söylüyordum kendi kendime...

Ta ki dün akşam nişanlımla bu konuyu konuşana kadar..

Dün akşam açtım bu konuyu nişanlıma, annen ne demek istedi ben anlayamadım, lütfen sen anlatırmısın dedim..

O da adetlerden bahsetti işte dedi, ben de altınları istiyor olabilir mi diye sordum kendisine..

O da kendinden gayet emin, yok canım altınlar bizde kalacak dedi (Çünkü kendisi düğün için 25000 tl kredi çekecek ve biz ödeyeceğiz)

Emin misin dedim ve sustum, bu sefer o huzursuzlandı.. Ya benim annem yaşlı insan gaf yapmış olabilir sen mazur gör dedi..

Eyvallah dedim herkes yanlış konuşabilir tabi mazur görürüm, peki ya bu ev meselesini ne yapacağız dedim.

(Annesinin üst katında 1 daire var, ve bizim oturacağımız düşünülüyor)

Ben bunu ilk duyduğumda burada (kk'da) kayınvalidesiyle altlı üstlü oturan kişilerin bir çok sorununu okuduğum için kesin bir dille reddetmiştim.

Ama benim annem kızım sen çalışan insansın o da müdahele etmezse gül gibi geçinir gidersiniz dediği için,

Ve nişanlımla konuştuğumda arayı bulacak kişinin kendisi olduğunu, bir sorun çıktığında oradan taşınacağımızın sözünü verdiği,

Annem bize kesinlikle karışmaz, müdahale etmez
dediği için kabul etmeye niyetliydim..

Nişanlım ne yapalım orada oturacağız işte dedi, ben yine yorum yapmadım.

Sadece anahtarımız bir başkasında olmasın o zaman olur mu dedim, çünkü daha önce de bunun konuşması olmuştu..

Ben yine burada kayınvalidenin onlar içerideyken kapıyı pat diye açıp girdiğini okumuştum.

Bu yine savunmaya geçti, işte yangın olur, sel olur ne olur anahtarın biri onda dursa diyerek..

Ya sabır çektim..

Peki kaç yıl oturacağız orada dedim..

Yaşlı bir anneannesi var, annesi de yalnız yaşıyor, eğer anneannesine bir şey olursa annesinin eli ayağına dolaşır ne yapacağını bilemezmiş. O yüzden aynı apartmanda oturmamız şartmış.

Yine ya sabır çekerek..

Bak dedim.. Ben de şehir dışına taşınalım demiyorum, sadece aynı apartmanda yaşamayalım diyorum.

O da o zaman borcumuz bitince oradan çıkarız bunlar çok büyütülecek şeyler değil dedi.. Sen çok negatifsin, iyi düşün iyi olsun diye bir şeyler söyledi..

Kızlar bilemiyorum ben mi çok büyütüyorum, ya da ben mi çok negatif bakıyorum bu birlikte yaşama fikrine..

Bir yandan da diyorum ki, bak nişanlım ailesine bu kadar düşkün, sürekli benim annem yapmaz etmez karışmaz diyor, sürekli bir savunma içinde, bizim kuracağımız aileye de düşkün bir insan olur.

Diğer yandan herhangi bir sorun yaşamak istemiyorum..

Karşı tarafa daima saygılı olmak, ölçülü durmak, belirli bir mesafede kalmak, aramızın iyi olmasını sağlamak istiyorum.

Benim kusurum nerede, yanlış mı düşünüyorum? Siz olsanız bu durumda ne der, ne düşünürsünüz?

Her türlü akıl, fikir ve düşünceye ihtiyacım var, çünkü bu aralar bunların hiçbiri yok bende :5::5::5:

Şimdiden teşekkürler..

Kayınvalideniz takıları bu şekilde almayı planlıyorsa, o zaman sizin ailenize de aynı hak verilmesi gerekir.
Sizin tarafınızdan gelenlerin takıları da sizin ailenizle alakalı.
Ne saçma.
Aileler yapması gerekenlee yatırım gözüyle bakabiliyor demek ki.
Kayınvalideniz yaşlılığından dolayı gaflar yapıyorsa bence ayrı apayrı bir yerde oturun.
Çünkü siz de o gaflara fazlasıyla takılacak birisiniz.
Daha şimdiden bu belli oluyor.
Aman ne derse desinhuzurumu bozamaz diyemeyeceksiniz çünkü..
Ve gün gelecek arada köprü olacağım diyen eşiniz de annesinin kırılmasını istemeyecek annesininyüzde yüz haksız olduğunu bilse bile..
Arada bırakmayın adamcağızı...

O kadar tanıdık ki aranızda gecen diyaloglar. Hele su anahtar mevzuunda, birebir yasadım :) ve anahtar vermeyi kabul ettim saf saf. Anahtar verilirse geri alınmıyor, sonra cok tatsizlik olur. Ama engel olamıyorsun evine girmelerine. Ben evdeyKen kapıyı kilitlemeye buldum çareyi. Anlasınlar diye. Ama evde yokken su lazım oldu, bu lazım oldu diye giriliyor yine de. Acil duruma bak mesela, tuz lazım oldu kızım girdim aldım :52: dag basindayiz ya, bakkal yok çünkü. Bence kesinlikle aynı binada oturma cok zahmet cekerSin söyleyim.

Kayıvalidenizin şu takılarla ilgili fikrinden bile anlaşılacağı üzere, altlı üstlü oturmanız durumunda size huzur vermeyecektir. Benim eşim evliliğimize karşı çok korumacı,herşeyden çok beni önemsier,ailesiyle doğru düzgün anlaşamaz,o yüzden yakın oturmak sorun değil diyordum ama kayınvalide sağolsun,dar ediyor kendi evimi bile. Eşimin iyi niyeti olması da işe yaramıyor, ya o da arada kalıp üzülüyor ya da ailesiyle sorun yaşıyor benim için. Durum böyleyken altlı üstlü oturduğumu düşünemiyorum bile. 5 dk. görüşsek laf sokmadan edemiyor,her gün görüşsek tamamen sinir hastası olurum herhalde. Evleneceklere tavsiyem, mümkün olduğu kadar uzak durun:40:

Arkadaşım, kv'nin düğün için yapmış olduğu borç var mı yani altınları bundan dolayı mı istiyor?
Nişanlın 25000 tl kredi çekmiş...Bu durumda zaten borcunuz var altınların sizde kalması doğru olan...hem düğünde takılanlar gelin ve damada kalır...
Kv 20 sene önceki sünnette takılanları yeni ödediğini söylemiş ,buda sizden altınları kopartmaya çalışıyor gibi geldi..borcu varsa borcu oranında bir miktar verilebilir...
Aynı apartman her zaman sorun teşkil eder..illaki beraber yiyip içmek isteyecekler...
Eğer sınırlarını bilen ve anlaışlı bir insansa pek sorun olmaz...bunu an iyi yaşayanlar bilir sanırım..

Arkadaşım, kv'nin düğün için yapmış olduğu borç var mı yani altınları bundan dolayı mı istiyor?
Nişanlın 25000 tl kredi çekmiş...Bu durumda zaten borcunuz var altınların sizde kalması doğru olan...hem düğünde takılanlar gelin ve damada kalır...
Kv 20 sene önceki sünnette takılanları yeni ödediğini söylemiş ,buda sizden altınları kopartmaya çalışıyor gibi geldi..borcu varsa borcu oranında bir miktar verilebilir...
Aynı apartman her zaman sorun teşkil eder..illaki beraber yiyip içmek isteyecekler...
Eğer sınırlarını bilen ve anlaışlı bir insansa pek sorun olmaz...bunu an iyi yaşayanlar bilir sanırım..

Düğün için henüz herhangi bir borç yapılmadı, eşya alınmadı, dediğim gibi nişanlım 25000 tl kredi çekecek ve biz (ikimiz) ödeyeceğiz, bununla eşyalarımızı alacağız ve düğün yapacağız, o oğlunun 20 yıl önceki sünnetinde gelen altınların borcunu (altın takanların, altınlarını geri taktığını) yeni ödediğini ve kızının evlendikten sonra altınları ona bıraktığını söylüyor.

düğün altınlarını, evinin anahtarını alıcak eşinde 'ne var bunda yaşlı kadın büyütme' diyecek, nekadar yakınlık o kadar problem !!!!evlenmeye kesin kararlıysan bunu böyle kabul et evlen.

Düğün için henüz herhangi bir borç yapılmadı, eşya alınmadı, dediğim gibi nişanlım 25000 tl kredi çekecek ve biz (ikimiz) ödeyeceğiz, bununla eşyalarımızı alacağız ve düğün yapacağız, o oğlunun 20 yıl önceki sünnetinde gelen altınların borcunu (altın takanların, altınlarını geri taktığını) yeni ödediğini ve kızının evlendikten sonra altınları ona bıraktığını söylüyor.

Anlamadım kızı kv tarafının altınlarınıdamı annesine bırakmış hayret..ne maksatla bırakmış? zaten kızları üzerinden konuşmaya bayılırlar..ona öyle yaptık sana da böyle mantığı..
Taviz vermeyin, sen merak etme takılan altınları biz geri öderiz deyin olsun bitsin..

Takılara bir şey diyemem de yangın olur, sel olur, anahtar dursun deniliyor ya.. Bir daha asla geri alamazsın bilesin :)

Bu kadar olur yani
Aynı aşamalardan geçtim
Aynı gafları işittim, annem bilmeden öyle diyor aslında onu demek istemedi dendi
Ben zaten sakin bi hayatı seven biriyim
Bir de kimseden bir şey kabul etmek adetim değildir
Gafların da ardı arakası kesilmedi 'eşyaya bile gerke yok benimkileir kullanırlar' dendi ailemin sesi çıkmadıkça
O an benim dönüm noktam oldu
Her yere giderim ama o binaya asla dedim

1,5 yıllık evliyim, yaptığım en mantıklı şey buymuş diyebilirim
Şimdi bile karışmaya çalışıyorlar ( Bi araçla gidilecek mesafedeyiz )
Aynı bina olsa, ben onlar yüzünden eşimi de boşardım büyük ihtimalle

Bu duyduğun gördüklerin henüz fragman
Evlendikten sonra daha ne gaflar duyup göreceksin
Kesinlikle ama kesinlikle kabul etme

Biz bir gaf yapsak yanlış bişey söylesek, sen nasıl benim aileme bunu dersin diye burnumuzdan getirirler.
Kendi aileleri yapınca yanlışlıkla olmuş diyolar..
Altın konusunda kesinlikle taviz vermeyin.
Onlar gelinin damadın hakkı hukukta da dinde de böyle bu.
Ha desem ki borç yapıyolar o zaman verilmesi taraftarıyım.
Ama borcu da siz yapıyosanız çok gereksiz böyle bir düşünce.

Aynı apartman konusu bizde de açıldı.
Hatta kayınvalidemlerin hayali var tripleks ev yaptırcaklar.
Bir katında onlar bir katında biz.
En üst teraslı kısmada iki yatak odası yapılcak görümcelerim evlendikten sonra geldiklerinde orda kalıcaklar.
Sıksık bunun vurdurmasını yapıyorlar ama henüz nişanlı olduğumuzdan duymamazlıktan geliyorum.
Şimdi de bana oturdukları binadan daire bulmaya çalıştılar ama çok şükür aynı sokakta bile tek bir kiralık daire yoktu:27:
Yine yakınlarda tuttular yürüyerek 10 dk mesafe ama nişanlım ben aileme sizin yakınınızda oturmak istemiyorum diyemediği için tamam demek zorunda kaldık şimdilik.

Anahtar konusunu söylediniz ya içime oturdu şuan.
Kesin benden de isterler aynı bahanelerle.
Ben anlamıyorum ki dağ başında ıssız yerlerde bir başına yaşayanlar.
Anahtarlarını kimseye vermeden nasıl bu kazalardan belalardan kurtuluyolar.
O kadar saçma bi bahane ki..

Anahtar konusunu söylediniz ya içime oturdu şuan.
Kesin benden de isterler aynı bahanelerle.
Ben anlamıyorum ki dağ başında ıssız yerlerde bir başına yaşayanlar.
Anahtarlarını kimseye vermeden nasıl bu kazalardan belalardan kurtuluyolar.
O kadar saçma bi bahane ki..

Ben aynı binayı reddettim
Başka semtte ev tuttum ya onun bile anahtarını istemişlerdi :53:

Oha filan olmuştum :1:
O dönemler nişanlıydık , nişanlıma dedim ki ne alaka yani arada semt farkı var
Hem isterse aynı sokak olsun ben öz anneme bile evimin anahtarını vermem, vereceksem de evlenmem :19:

O konuştu ailesiyle herhalde
Kızlar nişanlıyken alın gardınızı, benden demesi
Sonra hepten tepenize çıkmaya çalışıyolar

Çat kapı misafirlikte meşhurlardır
Anahtar vermiş olsam biz yokken veya müsait değilken pat diye girerlerdi sanırım :6:

aynı şeyleri nişanlıyken yaşadım hatta daha fazlasını yaşadım..2 senelik evliyim..kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz..kv beni anneme şikayet ederdi..kb babama şikayet ederdi (çok soğuk gelip gitmiyo neden öyle bizim hiç kızmız yok onu kızımız olarak görüyoruz felan)anahtarımıda korkarakta olsa kendi ellerimle verdim..(bu zamana kadar bi kere dahi olsun kapımı zilime basmanadan içeri girmiş insan değil..ve bende senin gibi herşeyi eşimle çözme taraftarındayım eşim haksızı bilir ona göre gider konuşur..ama ben hiç bi zaman sizinkiler şöyle aman böyle diyip şikayet etmedim eşime..çok sessizimdir bide.bi kere en başta kv o fırsatı tanımıcaksın..aman canım de, aman ayakkabılarını çevir, aman üstünü getir giysin,aman işlerine yardım et..ben köle değilim..saygımda kusur etmem o ayrı ama ayak işlerini bana yaptıramaz..şuan aynı komşu gibiyiz ayda yılda bi giderim evine.bu arada laf sokması olmasa çok şükür kv çok iyi rabbim herkeze nasip etsin böle..ben daha 3 5 aydır çekinmeden anne diyorum..ne öle evlenmeden yalakalık olsun diye yalandan annecim annecim demeler..sen baştan bu fırsatı verirsen eline oda üstüne tepene çıkar..rabbim sanada hayurlısını versin ama şunu bil her kaynana bir değil..burda okuduğun her kv altlı üstlü oturan konuları okuma..hepsi bir değil emin ol..sen sürekli kapısını çalma yalakalık yapma işten evine,işinden evine git gel cıvık olma sanmam kv size huzursuzluk versin..(tabi oda insanın kendisinde olucak bazı kv anlayışsız oluyo o başka)..ama şuan kafana takıp sıkma canını derim canm..şuan senin en güzel zamnların,en güzel şekilde geçir bence..

evlenmeden önce eşimde dedi bana anahtarı verelim hırsız girer yangın çıkar sel olur vs vs vs

bende dedim ki hırsız girmeden önce annenlere mi haber vericek yada yangın çıkmadan su basmadan haberleri mi olucak şehir dışında değiliz sorun olursa en geç yarım saatte evdeyiz asla istemiyorum dedim, ırın kırın etse de tamam demek zorunda kaldı,

altın konusunda da bizde öyle b ir konu geçmedi ve geçmezdi de sanırım o tarz bi insan değil ki bizde kredi çekip evlendik herşeyi kendimiz yaptık,

eğer ki eşim altınları zorla verseydi ailesine işten çıkar oturur evde keyif yapardım ödesin paşa kendi çabalarıyla nasıl ödüyosa

evlenmeden önce eşimde dedi bana anahtarı verelim hırsız girer yangın çıkar sel olur vs vs vs

bende dedim ki hırsız girmeden önce annenlere mi haber vericek yada yangın çıkmadan su basmadan haberleri mi olucak şehir dışında değiliz sorun olursa en geç yarım saatte evdeyiz asla istemiyorum dedim, ırın kırın etse de tamam demek zorunda kaldı,

Bak bu cevap çok güzelmiş işte :1:

işin zor sen ne kadar iyi oluırsan ol
kayınvalide hep beklenti içinde olacak sen gelini oluınca ,misafirleri gelince seni hizmet etmeni bekleyecek, merdiven yıkamalar, gelen misafir kışkırtmalar , gelinin nerede,neden bize hizmet etmedi? sürekli onun yanına gidip hal hatır sormanı bakleyecek, yoksa suratını asacak, hasta olduğunda yemek pişirmeni,evini silmeni, kapıyı kapayınca yok olmuyor kaynana !
birde her daim eşine gidip şikayet edip morel bozabilirler, hayat konusunda tecrübeliler ve slnsiler istemediğln şeyleri yaptırma güçleri var ,müdahale ve karışma gibi, bidiklerini okurlar sen toysun ya ..................vs.

işin zor sen ne kadar iyi oluırsan ol
kayınvalide hep beklenti içinde olacak sen gelini oluınca ,misafirleri gelince seni hizmet etmeni bekleyecek, merdiven yıkamalar, gelen misafir kışkırtmalar , gelinin nerede,neden bize hizmet etmedi? sürekli onun yanına gidip hal hatır sormanı bakleyecek, yoksa suratını asacak, hasta olduğunda yemek pişirmeni,evini silmeni, kapıyı kapayınca yok olmuyor kaynana !
birde her daim eşine gidip şikayet edip morel bozabilirler, hayat konusunda tecrübeliler ve slnsiler istemediğln şeyleri yaptırma güçleri var ,müdahale ve karışma gibi, bidiklerini okurlar sen toysun ya ..................vs.

Ben çalışıyorum canım, evlendikten sonra da çalışacağım, bunu hepsi biliyor, misafir yada hizmet konusunda filan beklenti içine girer mi onu bilemiyorum maalesef :50::50:

Bende kayınvalidem ile aynı apartmanda oturuyorum. Çok şükür bir şey yaşamadım ilk tanıştığımdan beride anne diyorum. Aynı apartmanda oturup oturmamak bana bırakılmıştı eşim tarafından. nerede istersen orada otururuz dedi ben kendi evimiz ( eşim kendi almış bizim dairemizi yani ev eşimin ) varken başka yerde neden kirada oturayım dedim. Bunu derken şartta koştum tabi burada okuduklarımdan :) eğer sorun yaşarsam tanışırım dedim. Tamam dedi eşim. Çok şükür sorun yaşamadık. Kiracı vardı evimizde ev aldı çıktı bizde tadilat yaptırdık ödedik. Anahtar muhabbeti bizde hiç olmadı yani eşim veririz vs demedi. ben burada okudum birgün o zaman nişanlıyız dedim ki anahtarımı kimseye vermem. oda neden vereceğiz dedi. İstanbula ailemin yanına gittim yine vermedim. Kayınvalidem de bir gün bile bırak demedi. Ve anahtarım kapının dışında takılıdır. Binada yabancı yok. Bir gün bile kapıyı çalmadan anahtarı açıp girmedi . Düğünde takılanlarda bizde kaldı kimse verin demedi. Bunu da konuşmuştum eşim ile düğünü sen mi yapıyorsun ailen mi diye oda ben yapıyorum takılan bizim dedi. Eğer ailesi yapsaydı ben yaptıkları borcu ödeyelim dicektim. Herkes bir değil. Ben eşime çok güvendim beni ezdirmeyeceğini biliyorum. kayınvalidem iyi biri çok şükür.

Back
X