Ne yapmali ve nasıl davranmaliyim?

Sonveda00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2019
23
45
3
34
Merhaba hanımlar..
6 aylık nisanliyim..
Kayınvalidem eşi vefat ettiği için oğluyla yalnız yaşıyor..
kayınvalidem biraz mesafeli ve soğuk davranıyor flört döneminde bu kadar soğuk değildi..
Mesela evlerinde beraber nişanlımla kahvaltı yapmak istiyorum kendi kendimi davet ettiriyorum..
Bizim aile kültürel yönden farklılık var ama onlarda Anadolu insanı biz de ama biz doğuluyuz. Bizim adetlerde gelinler el üstünde tutulur ve yemeğe davet edilir ya da ne bileyim geline sıcak davranılır aslında sıcak ama sanki mecburiyetten beni sevmek zorundaymis gibi davranıyor...

bunu nişanlımla konusunca sana öyle geliyor içimize girince farklı olacak annem.seni gelin kızım diye seviyor diyor ama bunu ben kayınvalidem de göremiyorum
Bizim de gelinimiz var ama annem ona çok farklı davranıyor belki saçma gelecek ama abimin eşini kıskanıyorum annemin ona gösterdiği ilgiyi belki de..aynısını kaynanamdan da beklerdim.. bazen herseye müdahale etmek istiyor ama biz evli sayılırız artık kendi kararlarımızı veerebiliriZ
Kadın bazen çok iyiyken bazen buz gibi oluyor nasıl davranacağını şaşırdım.
Yalnız kadın ben sorun yaşamak istemiyorum nisanlimi çok seviyorum ama annesi hep boyle mi olacak. 6 ay da o kadar doldum ki sanki 6 yıllık evli gibiyiz
Ne yapmalıyım

Evlendikten sonra birlikte mı yaşayacaksınız eğer öyleyse baya zor

Merhaba hanımlar..
6 aylık nisanliyim..
kayınvalidem biraz mesafeli ve soğuk davranıyor flört döneminde bu kadar soğuk değildi..
Mesela evlerinde beraber nişanlımla kahvaltı yapmak istiyorum kendi kendimi davet ettiriyorum..
Bizim aile kültürel yönden farklılık var ama onlarda Anadolu insanı biz de ama biz doğuluyuz. Bizim adetlerde gelinler el üstünde tutulur ve yemeğe davet edilir ya da ne bileyim geline sıcak davranılır aslında sıcak ama sanki mecburiyetten beni sevmek zorundaymis gibi davranıyor...

bunu nişanlımla konusunca sana öyle geliyor içimize girince farklı olacak annem.seni gelin kızım diye seviyor diyor ama bunu ben kayınvalidem de göremiyorum
Bizim de gelinimiz var ama annem ona çok farklı davranıyor belki saçma gelecek ama abimin eşini kıskanıyorum annemin ona gösterdiği ilgiyi belki de..aynısını kaynanamdan da beklerdim.. bazen herseye müdahale etmek istiyor ama biz evli sayılırız artık kendi kararlarımızı veerebiliriZ
Yalnız kadın ben sorun yaşamak istemiyorum nisanlimi çok seviyorum ama annesi hep boyle mi olacak. 6 ay da o kadar doldum ki sanki 6 yıllık evli gibiyiz
Ne yapmalıyım
Canım senin kaynana biraz dengesiz . İkizler burcu olmasın sakın🤪evet Doğuda gelinler daha çok el üstünde tutulur ama iç kesimler biraz farklı

Nisanlinizla o kadar gidilecek yer varken evlerinde kahvaltı yapmak nedir allah aşkına?
Davet ettirmeyin kendinizi. Program yapın dışarıda olsun. 1 yıl nişanlı kaldım, ailem olmadan hic evlerine gitmedim.
Doğulular o gelinleri el üstünde tutup sonra da anama bakacaksın, babama bakacaksın, bayramda kalacaksın diye canlarına da okuyorlar.
Biraz bireysel takılın. Başkalarından bağımsız olmayı öğrenin.

Merhaba hanımlar..
6 aylık nisanliyim..

Ne yapmalıyım

Yahu hangi doğuda ya da anadolu nun neresinde gelin el üstünde tutuluyormus merak ettim şimdi. ☺☺☺

Konuş kayınvalidenle yalnız. Deki annecim şimdiye kadar benim bi kusurum bi yanlışım oldumu size karşı ya da kötü bişemi dediler benle ilgili size. Belkide yanlış anlıyorum ama sanki bana karşı bi soğukluk var sanki sizde yoksa beni gelininiz olarak istemiyor musunuz falan de. Güzelce anlat ama ses tonun çok sakin olsun. Elini falan tut hatta, onu oğlunu çok sevdiğini falan söyle, birşey varsa eğer zaten dayanamaz anlatır bence çünkü eğer sen kendinden eminsen onu kırmadığına o zaman başkaları dolduruşa getirmiş olabilirler kayınvalideni, yani seni kıskanan birileri olabilir canm böyle durdukça için içini yer en iyisi konuşmak bence.

o annenizin davranışı, bu kayınvalidenizin. farklı insanlar. kayınvalideniz duygularını çabuk belli eden biri olmayabilir, kendi düşünce yapısında evlenmeden aynı evde sık sık oğlu ile olmanız hoş olmayabilir.
benim teyzem de gelini nişanlıyken gelip kalmıştı bayramda, gece birşey olur mu diye açıkçası tedirgin olmuştu. bu nedenle mesafe koymak isteyebilir. sonuçta ayrı bir jenerasyon, böyle düşünmesi de normal.

Merhaba hanımlar..
6 aylık nisanliyim..

Ne yapmalıyım
bence sende beğenmediği durumlar var, aslında oğlunun seninle evlenmesini istemiyor, ama oğluna söylese senden ayrılmayacağını bildiği için, o şekil severmiş gibi görünüyor olabilir...
2. ci bir seçenekte kadının kendi içinde sorunları olabilir, morali bozuktur sana yansıtmak istemeyip zoraki iyi davranmaya çalışıyor da olabilir...

Sorun yaşamak istemiyorsanız mıç mıç olmayın, mesafeyi koruyun. Benden soylemesi.

Benim kv de doğulu, gayet mesafeli bir kadın. Ben de oyleyimdir.

O yüzden aramızda ufak tefek anlasmazlik dışında sorun olmadi.

Size de tavsiye ederim.

Bol muhabbet tez ayrılık getirir.

oğlu bisey demesin diye odare edip iyi davranmaya çalışıyo. bi yerden sonra patlar.

benim kaynanam da böyle. karışmak yönetmek ve hep ilgi odağı olmak ister. müsade edilmediği için bı öyle bı böyle dengesiz bi sekilde ilerliyo.

evlendikten sonra sen bosanmamak için idare ederken. o yalnızım annenim ben senin ne kötülüğümü gördün triplerine girecek. nişanlın da akıllı bi adama benzemiyo. benim kocam da kızım diyom seviyom ben samdani deyince bana böyle nişanlın gibi anlatiyodu. ama kazım ayağı öyle değil.

ben senin yerinde olsam gitmem evlerine. yarın evlenince nisanliyken geliyodu şimdi gelmiyo diye de maraz çıkarır

Kendinizi davet ettirmeniz çok yanlış. Belki o an ellerinde yok alamadılar, kendileri peynir ekmek yiyip kalkacaklar siz gittiğiniz için zorlanıp bal kaymak alıyor ve zorlanıyorlar da kv o yüzden surat yapıyor olabilirmi.
Bide şöyle bişey var benim eniştem hergün gelirdi bıkmıştık görmek ten. Ama benim nişanlım ayda yada iki ayda bir gelir. Annemin enişteme tavrı ile nişanlıma olan tavrı arsında fark var. Daha değer veriyor benimkine 😊 az gitmek herzaman iyidir

Hayır ayrı oturacağız kaynanamla
Ama cidden artık korkmaya başladım..
Gerçek yüzünü şimdiden mi gosteriyor bilemedim..
Nişanlım annesine biraz düşkün babası vefat ettiği için.. ama gelinim falan dediğini hiç duymadım kadının ağzından telefonda ismim kayıtlı gelinim vs diye kayıtlı değilim.. ve kendi istediği gibi giydirmek istiyor ben onun zevkine göre giyinmek istemiyorum tesettürluyum açık giyinmiyorum zaten ama beni değiştirmek asimile etmek istiyor
Modern tesettürlüyum kötü giyindigimi düşünmüyor rum

Kayinvaldem beni sevse ne sevmese ne? Hic umruma almam. Severse sevgi alir. Sevmezse saygimla yetinir. O kadar. Saygiyi bozmam hic bi sekilde. Oglu sevmis begenmis kayinvalde sevmek zorunda degil ki. Ha saygisizlik yapat sizi ezmeye calisir onu ayri konusuruz. Ama yersiz endiselenmissiniz.

Kizlar çok teşekkür ederim ya birinden akıl almaya çok ihtiyacım vardı
Aileme anlatamadim yanlış anlarlar vs kötü olmak istemiyorum

Hayır ayrı oturacağız kaynanamla
Ama cidden artık korkmaya başladım..
Gerçek yüzünü şimdiden mi gosteriyor bilemedim..
Nişanlım annesine biraz düşkün babası vefat ettiği için.. ama gelinim falan dediğini hiç duymadım kadının ağzından telefonda ismim kayıtlı gelinim vs diye kayıtlı değilim.. ve kendi istediği gibi giydirmek istiyor ben onun zevkine göre giyinmek istemiyorum tesettürluyum açık giyinmiyorum zaten ama beni değiştirmek asimile etmek istiyor
Modern tesettürlüyum kötü giyindigimi düşünmüyor rum

giyim konusundan bahsetmemissiniz galiba konunuzda ben mi gözden kaçırdım acaba?
o bambaşka birşey, müdahale ettirmemeniz gerekir. Söz düşecek en son insan kayınvalide giyim konusunda bence. Nisanlinizla konusun bu konuyu.
Onun dışında gelinim, kızım bunlara takılmayın daha şimdiden. Mesafeli biridir belki genel olarak?

Merhaba hanımlar..
6 aylık nisanliyim..

Ne yapmalıyım
sana abla nasihatı:
1- ailenden gördüğün ilgiyi, sevgiyi, şefkati karşı taraftan bekleme...
2- elin annesinden anne olmuyor bunu da aklından çıkarma....

sana abla nasihatı:
1- ailenden gördüğün ilgiyi, sevgiyi, şefkati karşı taraftan bekleme...
2- elin annesinden anne olmuyor bunu da aklından çıkarma....

Çok haklısınız ama biz gelinimize öyle değiliz herkes bir olmuyor demek ki
Kıskandın demeyeyim de beklerdim ben de ama olmuyor malesef

Back
X