Erkek İnfertilitesi Ne yapmalı...

• Konu Sahibi Konu Sahibi krc05
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

krc05

everything is ok:)
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
1.270
1.219
133
herkese selamlar,
daha önce de bazı konular açmıştım, artık ne yapacağımızı bilemiyoruz eşimle, fikir almak için açtım bu konuyu da...
eşim varikosel, 1. derece. ilk testimizde total 18mly, ml'de 3 mly, morf %2 çıkmıştı. dr. eşime proxeed plus verdi, ben de çakşır suyu+keçiboynuzu özü+zyağında bekletilmiş kuru incir takviyesi sağladım. 3 hafta sonraki ölçmümüzde total 30 mly, ml.de 5 mly, morf %1 idi. (kullanılanlara bağlamıyorum, çünkü sperm 75 günde yeniliyor kendini aşağı yukarı, bunların faydasını 2 aya ancak görürüz sanırım). şimdi 2. testte sayımızı aşılama alt sınırıymış dr.un dediğine göre. bizim de aklımızı karıştı. şöyle ki;
1. acaba varikosel olsak, 6ay-1 yıl beklesek faydası olur mu? (dr. eşime çok değişme olmaz sayıda demiş, sanırım derecesi çok yüksek olmadığından).
2. sayı ya yükselmezse istediğimiz gibi korkusuyla acaba aşılamaya mı geçsek hemen? ama bu sefer de 3 denem yapıcaz tutmazsa tüp bebek yoluna giricez, ya doğal yolla olma ihtimalimiz de varsa?
3. doğal yolla olur mu diye 2-3 ay daha beklicez. olmazsa sonra durumumuza göre bakıcaz.

çok uzun yazdım kusura bakmayın ama kafamız öyle karışık ki.. bi yandan eşimin işleri feci yoğun, işlerim sıkışıcak diyor. bi yandan kafada 1 milyon tane soru...

fikir verebilicek olan varsa bekliyorum arkadaşlar... şimdiden teşekkürler herkese...

herkese selamlar,
daha önce de bazı konular açmıştım, artık ne yapacağımızı bilemiyoruz eşimle, fikir almak için açtım bu konuyu da...
eşim varikosel, 1. derece. ilk testimizde total 18mly, ml'de 3 mly, morf %2 çıkmıştı. dr. eşime proxeed plus verdi, ben de çakşır suyu+keçiboynuzu özü+zyağında bekletilmiş kuru incir takviyesi sağladım. 3 hafta sonraki ölçmümüzde total 30 mly, ml.de 5 mly, morf %1 idi. (kullanılanlara bağlamıyorum, çünkü sperm 75 günde yeniliyor kendini aşağı yukarı, bunların faydasını 2 aya ancak görürüz sanırım). şimdi 2. testte sayımızı aşılama alt sınırıymış dr.un dediğine göre. bizim de aklımızı karıştı. şöyle ki;
1. acaba varikosel olsak, 6ay-1 yıl beklesek faydası olur mu? (dr. eşime çok değişme olmaz sayıda demiş, sanırım derecesi çok yüksek olmadığından).
2. sayı ya yükselmezse istediğimiz gibi korkusuyla acaba aşılamaya mı geçsek hemen? ama bu sefer de 3 denem yapıcaz tutmazsa tüp bebek yoluna giricez, ya doğal yolla olma ihtimalimiz de varsa?
3. doğal yolla olur mu diye 2-3 ay daha beklicez. olmazsa sonra durumumuza göre bakıcaz.

çok uzun yazdım kusura bakmayın ama kafamız öyle karışık ki.. bi yandan eşimin işleri feci yoğun, işlerim sıkışıcak diyor. bi yandan kafada 1 milyon tane soru...

fikir verebilicek olan varsa bekliyorum arkadaşlar... şimdiden teşekkürler herkese...
canım ne kadarlık evlisin inşallah doğal yolla gelir amelıyat için başka doktorlarada görünün benim eşime hemen ameliyat demediler bende bi sorun çıkmayınca ameliyat oldu eşim sayımızda 63 mlyn ml 20 mlyn 5 test verdik biz sayılar inişli çıkışlıydı olur dediler 3 senedir bekliyoruz olmuyor eşim 4 ay önce amelıyat oldu yarın test vercek bakalım onun sonucuna göre ya ilaç tedavisi ya aşılama yada tüp hayırlısı olsun hepimiz için

canım ben 5 yıllık evliyim:)
kiradan kendi evimize çıkalım, azcık krediyi ödeyelim çocuğumuza daha iyi bakabilelim, arada azcık da gezip tozalım derken geçti zaman. 10 aydır deniyoruz aşağı yukarı. ya işte dr. için İzmir'e gitmemiz gerekiyo, İzmir'de oturmuyoruz. 2 dr.la görüştük ameliyat iyi olur dediler. ama ikisi de süper bi değişim olmaz dedi, sanırım 1. derece ve varikoselin çok çok etkisi yok. valla işte yaşlar 30 ve 32 olunca çok uzun beklemek de istemiyoruz, bi de bebeğimiz tek kalsın istemiyoruz, olursa inşallah 2 tane olsun, arkadaş gibi büyüsünler falan. e tabi yaşlar da 20lerden çıkınca vakit kaybetmek istemiyo insan. innnşallahh doğal yoldan olur Yarabbim... öyle çok istiyorum ki, canım kocam dün bana "hamile olabilir misin acaba?" diye sordu masum masum, çokk üzüldüm anlatamam, ah diyorum bi olsa doğal yolla...
hepimizin hakkında hayırlısı olsun, inşallah biran önce gelsin bebeklerimiz....
inşallah sizin de sayılarınız çok iyi olur, doğal yoldan hamile kalırsınız....

Canim hakkinizda hayirlisi ama ameliyat müthiş bir çözüm değil zaten doktorlar da söylemiş tabi bu benim de görüşüm yinede bilinmez ama ameliyatı en son düşünün imkaniniz varsa tüpü de deneyin çünkü ameliyatta 3 ay 6 ay bir yıl hep beklemek tabi ameliyat olduğu ay hamile kalan da var ama bence ameliyat cok iyi düşünülerek olunmalı.

merhabalar,
gerçekten çok kararsızız. direkt tedaviye mi başlasak, normal yolla olur mu beklesek mi, ameliyat mı olsak... 2 gündür kafayı yedik artık. hangisi daha doğru olur hala bilemiyoruz... tüpe ya da aşılamaya başlasak sayımız çok iyi sayılmaz ml.'deki, bi de morfolojimiz baya kötü, hata mı ederiz acaba bilemedik... Allahım hepimize normal yoldan nasip etsin, sürpriz olsun... teşekkür ederim arkadaşlar........

Cnm bu topikleri bnde 1 bucuk yil gezdim esim 1 yillik evliyken sperm sayisi dustugu icin ameliyat oldu varikoselden..doktoru ustune takviye bi suru igne ilac ne varsa 5 6 ay kullandi bizi maddi manevi yipratti ama sonuc alamayinca ani bi kararla bi gun tup bebek deneyelim dedik sansimiz düşüktü sayimiz azdi denedik ve cok şükür tuttu vesuan 5 aylik hamileyim hala bazen inanamiyorum bizim sansimiz gerçekten azdi oldu hala tup bebek + esimin kullandigi ilaclarin borcunu oduyoruz ama olsun ya o olmasaydi bu borç nasil odenirdi simdi oyle yada boyle oduyoruz mutluyuz..insallah Rabbim kimseyi sinamasin evlat hasretiyle gercekten cok zor tamam bn az beklemis olabilirim ama bizim sansimi yok denecek olmaz denecek kadar azdı 1 bucuk yil 15 yil gibi gecti hergun esimd2n gizli aglamalarla surekli dua ediyorum herkes evlat kokusu alsin isteyyen herkes tatsin bu duyguyu..

Sevgili Seremcem,
Öncelikle Allah bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin sağlıkla, sıhhatle..
çok şanslıymışsınız, ne kadar güzel ilk denemede tutması, maaşallah. biz de ne yapacağımızı düşünüyoruz kara kara, ama şimdilik bir fikir oluştu gibi kafamızda..
sanırım ilaçların ve kürlerin faydası olur mu diye bir süre beklicez, en azından spermlerin yenilenmesi için gerekli süreyi. eğer yılbaşına kadar hala olmadıysa doğal yolla, duruma göre ya ameliyat ya da diğer yollara bakıcaz bakalım..
hamilelerin duası kabul olurmuş, bizim için de edin lütfen.. biran önce alalım bebeklerimizi kucağımıza hayırlısıyla...

canım ben 5 yıllık evliyim:)
kiradan kendi evimize çıkalım, azcık krediyi ödeyelim çocuğumuza daha iyi bakabilelim, arada azcık da gezip tozalım derken geçti zaman. 10 aydır deniyoruz aşağı yukarı. ya işte dr. için İzmir'e gitmemiz gerekiyo, İzmir'de oturmuyoruz. 2 dr.la görüştük ameliyat iyi olur dediler. ama ikisi de süper bi değişim olmaz dedi, sanırım 1. derece ve varikoselin çok çok etkisi yok. valla işte yaşlar 30 ve 32 olunca çok uzun beklemek de istemiyoruz, bi de bebeğimiz tek kalsın istemiyoruz, olursa inşallah 2 tane olsun, arkadaş gibi büyüsünler falan. e tabi yaşlar da 20lerden çıkınca vakit kaybetmek istemiyo insan. innnşallahh doğal yoldan olur Yarabbim... öyle çok istiyorum ki, canım kocam dün bana "hamile olabilir misin acaba?" diye sordu masum masum, çokk üzüldüm anlatamam, ah diyorum bi olsa doğal yolla...
hepimizin hakkında hayırlısı olsun, inşallah biran önce gelsin bebeklerimiz....
inşallah sizin de sayılarınız çok iyi olur, doğal yoldan hamile kalırsınız....
canım bence hemen doktorunuzun dediği gibi yapın aşılama tüp ne varsa yaptırın bu sıpacıklar gelmiyolar nazlı bebkler kendiliğinden:KK4:

Cnm demek istediğim ilaçlar cok yükseltmiyor biz maddî anlamda gercekten cok yiprandik ve ise cok yaramadi sadece vakit kaybettik tabi zamani varmis bebisin ama yaptirabiliyosaniz yaptirin deneyin sansinizi surekli dua ediyorum cnm bnm surekli beklemesi zor yasadim biliyorum
Sevgili Seremcem,
Öncelikle Allah bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin sağlıkla, sıhhatle..
çok şanslıymışsınız, ne kadar güzel ilk denemede tutması, maaşallah. biz de ne yapacağımızı düşünüyoruz kara kara, ama şimdilik bir fikir oluştu gibi kafamızda..
sanırım ilaçların ve kürlerin faydası olur mu diye bir süre beklicez, en azından spermlerin yenilenmesi için gerekli süreyi. eğer yılbaşına kadar hala olmadıysa doğal yolla, duruma göre ya ameliyat ya da diğer yollara bakıcaz bakalım..
hamilelerin duası kabul olurmuş, bizim için de edin lütfen.. biran önce alalım bebeklerimizi kucağımıza hayırlısıyla...

herkese selamlar,

mrb canım. senin eşinin durumu bizimkiyle çok benzer. bizim ilk testte 15 milyon çıkmıştı sonra 12 çıktı sonra 18 milyon çıktı morfoloji %2'di.hareketlilik a+b toplamı ise %50 cıkıyodu. biz iki aşılama denedik canım ve tutmadı sonrasında eşimin varikosel olduğunu öğrendik ve hemen ertesi günü ameliyat oldu. seviyesi 2 dedi doktor ama ameliyatta biraz daha inceymis damar dedi birle iki arasıydı sanırım. ve ameliyattan sonra 3 ay geçti.tek taraflıydı bu arada varikosel soldaydı. biz bu geçen 3 ayda boş durmadık keçi boynuzu suyu yaptım çinko multivitamin lcarnitin içti.onlar bitti bu kezde daha kolay diye arginmax kullanmaya başladı ve doğal yoldan hala bi gelişme yok:((( yakın zamanda tekrar test yaptırıp sayı kaç olmuş kontrol etcez. bende senin gibi 30 yaşındayım. 4 yıldırda evliyim. yurtdışında olduğum için tüp bebek deneyemiyrm türkiyeye dönünce hala doğal yoldan gelmezse aklımızda tüpde var aslında. kısaca sana şunu söyleyebilirim arkadaşım zamanın varsa bekle biraz daha yoksa vakit kaybetme yap tüp bebek ikinciye tedavine devam edersin. bu arada Allahın işi hiç belli olmaz bir milyonla bile hamile kalanlar var okudum bu sitede.ama tek tük:( sen otur düşün karar ver çünkü 9 aydır bizde hala gelen yok malesef:(( maddi imkanın varsada varikosel ameliyatı olun derim ben çünkü ilerleyen ve ilerledikçede erkeğe zarar veren bişey önünde sonunda ameliyat kıvamına gelecektir. umarım yardımcı olabilmişimdir

mrb canım. senin eşinin durumu bizimkiyle çok benzer. bizim ilk testte 15 milyon çıkmıştı sonra 12 çıktı sonra 18 milyon çıktı morfoloji %2'di.hareketlilik a+b toplamı ise %50 cıkıyodu. biz iki aşılama denedik canım ve tutmadı sonrasında eşimin varikosel olduğunu öğrendik ve hemen ertesi günü ameliyat oldu. seviyesi 2 dedi doktor ama ameliyatta biraz daha inceymis damar dedi birle iki arasıydı sanırım. ve ameliyattan sonra 3 ay geçti.tek taraflıydı bu arada varikosel soldaydı. biz bu geçen 3 ayda boş durmadık keçi boynuzu suyu yaptım çinko multivitamin lcarnitin içti.onlar bitti bu kezde daha kolay diye arginmax kullanmaya başladı ve doğal yoldan hala bi gelişme yok:KK43:(( yakın zamanda tekrar test yaptırıp sayı kaç olmuş kontrol etcez. bende senin gibi 30 yaşındayım. 4 yıldırda evliyim. yurtdışında olduğum için tüp bebek deneyemiyrm türkiyeye dönünce hala doğal yoldan gelmezse aklımızda tüpde var aslında. kısaca sana şunu söyleyebilirim arkadaşım zamanın varsa bekle biraz daha yoksa vakit kaybetme yap tüp bebek ikinciye tedavine devam edersin. bu arada Allahın işi hiç belli olmaz bir milyonla bile hamile kalanlar var okudum bu sitede.ama tek tük:KK43: sen otur düşün karar ver çünkü 9 aydır bizde hala gelen yok malesef:KK43:( maddi imkanın varsada varikosel ameliyatı olun derim ben çünkü ilerleyen ve ilerledikçede erkeğe zarar veren bişey önünde sonunda ameliyat kıvamına gelecektir. umarım yardımcı olabilmişimdir
emakinefcim merhaba,
canim ben o kadar sıkıldım ki Allah gunah yazmasin, inan artik dusunmek istemiyorum, yas almis basini gidiyor, ameliyati sindilik yani 2-3 ayligina erteledik, ameliyat olunca olmazsa napariz, tup denesek sonrasinda iice mi vakit kaybederiz falan... icim daraliyo artik dusunmek istemiyorum. iyiden iyiye artiyo icimdeki benek istegi, cok uzuluyorum. Allah insallah sana da, bana da, isteyen herkese biran once hayirlisiya nasip eder. cok uzuluyorum artik cok....

emakinefcim merhaba,
canim ben o kadar sıkıldım ki Allah gunah yazmasin, inan artik dusunmek istemiyorum, yas almis basini gidiyor, ameliyati sindilik yani 2-3 ayligina erteledik, ameliyat olunca olmazsa napariz, tup denesek sonrasinda iice mi vakit kaybederiz falan... icim daraliyo artik dusunmek istemiyorum. iyiden iyiye artiyo icimdeki benek istegi, cok uzuluyorum. Allah insallah sana da, bana da, isteyen herkese biran once hayirlisiya nasip eder. cok uzuluyorum artik cok....
Bu durumu ancak yaşayan anlayabilir zaten. seni çok iyi anlıyorum 8 aydır aralıksız ugraşıyoruz bizde. bende çok çıkmaza girdim çok üzüldüğüm zamanlar oldu. Ama bana kalsa ben en başından tüp bebek deneseydim diyorum çünkü bu uzun bi süreç. ilk başta eşim yanaşmadı tüp bebek işine şimdide zaten iş işten geçti diye ben umursamıyrm:) bakalım bu şekilde ne kadar sürecek. ameliyat işe yaramışmı seninle paylaşırım sanada fikir vermiş olur en azından. Ama bana sorarsan maddi bi engelin yoksa aşılama ve tüp bebek işlemlerine başla derim çünkü yaş yüzünden sende düşüncelisin anladığım kadarıyla... Allah en hayırlı zamanda yüzümüzü güldürür inşallah

Bu durumu ancak yaşayan anlayabilir zaten. seni çok iyi anlıyorum 8 aydır aralıksız ugraşıyoruz bizde. bende çok çıkmaza girdim çok üzüldüğüm zamanlar oldu. Ama bana kalsa ben en başından tüp bebek deneseydim diyorum çünkü bu uzun bi süreç. ilk başta eşim yanaşmadı tüp bebek işine şimdide zaten iş işten geçti diye ben umursamıyrm:) bakalım bu şekilde ne kadar sürecek. ameliyat işe yaramışmı seninle paylaşırım sanada fikir vermiş olur en azından. Ama bana sorarsan maddi bi engelin yoksa aşılama ve tüp bebek işlemlerine başla derim çünkü yaş yüzünden sende düşüncelisin anladığım kadarıyla... Allah en hayırlı zamanda yüzümüzü güldürür inşallah
evet canim bizi en iyi biz anlariz haklisin. cok zormus gercekten ilk zaman hemen hadi olmadi 2-3 ay icinde olur sanmistik. ama kismet iste. biz su an proxeed plus, zyaginda bekletilmis incir, aksamlari
havuc suyu iciyoruz bakalim, yilbasina kadar olmazsa ameliyat olucaz sanirim, sonrasi da bekleyis iste. inan ki artik icim kaldirmiyo bu konuyu her an dusunmek ve umutsuzluga dusmekten..
cok sevinirim sonucunu yazarsan, insallah hayirli haberlerinle beraber verirsin sonuc haberini:) bi de morfoloji degismis mi onu merak ediyorum, onu da yazarsan sevinirim..
insallah en kisa zamanda bebeklerimize
kavusuruz canim!

cınarada merhaba canım konuma yazmışsın .. bende buraya yazmak istedim..
bal ve polenide deneyin her sabah yada akşamları polen hücrelerin yenilenmesini sağlıyor ve bu şekilde sağlıklı sperm üretmeyide sağlıyor olabilir canım ..
bi umut ,nşallah olur ...

biz bal ve poleni datçadan gelirken almıştık. bal çok ta lezzetli kendi üretimleriydi.
polenin kilosu 50 tl ama 200 gr alsan inan 1,5 ay tüketirsin zaten 1 çaykaşığı yetiyor ben 1 tatlıkaşığı bal üzerine döküp su ile yutturuyorum eşime ..
aldığım yer telefonla sipariş alıyor ve kargo ile de gönderiyor ilk olarak datça da tanıştık sonra telefonla ben sipariş verdim uçakla fazla birşey getiremediğimiz için kargo ile peşimizden istedik. istediğin gramajda hazırlıyor kadın kargoya veriyor.
birde oradan çiğ badem almıştık ..
eğer istersen internet sitesini yazarım sende tel ile ulaşır sipariş verirsin

birde bir arkadaş tansiye etmiş konumda gnc q10 sayı hareketlilik ve morfolojiye iyi geliyormuş
bide eşin çinko-c kullansın ama hergün değil gün aşırı kullansın
c vitamini çinkonun daha rahat emilmesini sağlıor.

allah herkese içinde de bizlere nasip etsin inş.

cınarada merhaba canım konuma yazmışsın .. bende buraya yazmak istedim..
bal ve polenide deneyin her sabah yada akşamları polen hücrelerin yenilenmesini sağlıyor ve bu şekilde sağlıklı sperm üretmeyide sağlıyor olabilir canım ..
bi umut ,nşallah olur ...

biz bal ve poleni datçadan gelirken almıştık. bal çok ta lezzetli kendi üretimleriydi.
polenin kilosu 50 tl ama 200 gr alsan inan 1,5 ay tüketirsin zaten 1 çaykaşığı yetiyor ben 1 tatlıkaşığı bal üzerine döküp su ile yutturuyorum eşime ..
aldığım yer telefonla sipariş alıyor ve kargo ile de gönderiyor ilk olarak datça da tanıştık sonra telefonla ben sipariş verdim uçakla fazla birşey getiremediğimiz için kargo ile peşimizden istedik. istediğin gramajda hazırlıyor kadın kargoya veriyor.
birde oradan çiğ badem almıştık ..
eğer istersen internet sitesini yazarım sende tel ile ulaşır sipariş verirsin

birde bir arkadaş tansiye etmiş konumda gnc q10 sayı hareketlilik ve morfolojiye iyi geliyormuş
bide eşin çinko-c kullansın ama hergün değil gün aşırı kullansın
c vitamini çinkonun daha rahat emilmesini sağlıor.

allah herkese içinde de bizlere nasip etsin inş.

bal polen arı sütü içtik bi ara, sonra senin konundaki yazdıklarımıza döndük bakalım. bir süredir kullanıyor eşim, aralık gibi bi test yaptırıcaz, ne olacak bakalım hayırlısı.
evet datçadan biz de almıştık badem. ama eşlime çok yüklenmek istemiyrum ondan şu diğerlerinden birini kesip belki gene arısütü bal polene döneriz.

amin arkadaşım amin, biran önce inşallah hayırlısıyla...

Back
X