- 29 Haziran 2014
- 2.568
- 1.628
- 133
- 35
Bir türlü ne yapmam gerektiğini bilemediğim bir konuyu size danışmak istiyorum arkadaşlar. Çalıştığım yerde bir arkadaş var. Benden birkaç ay küçük yaş olarak.İbadetlerini yerine getiren, efendi, ahlaklı bir çocuktur. Bir kardeş gibi görürdüm kendisini. Hiçbir şekilde kendisine karşı başka türlü bakmadığım birisi. Normal iki arkadaş gibi konuşurduk. Geçen aydan beri bir garip davranmaya başladı. İzin aldığımda hasta mısın hayırdır bugün gelmemişsin diye yazmış. Ben de yok izin aldım yazmıştım. Neyse zaman oldu ben biraz bir şeyler sezinlemeye başladım. Bir şey yazınca kardeşim diye cevap verdiğimde bozulmaya başladı. Daha sonra senin soyadın bu mu (kendi soyadını yazmış) diye yazdı bir mesajında. Kardeşim dedim diye mi yazdım. Evet dedi. Gerçek kardeşlik kan bağıyla olur falan filan yazmaya başladı. Ben bir şekilde öyle gördüğüm birine karşı asla farklı düşünmem diye belirttim. Daha sonra iş yerinde selam veren çocuk yüzüme bakmamaya başladı. Bir şey dediğimde cevap vermemeye başladı. Kendisine benimle ilgili sıkıntın var mı diye yazdığımda durum güncellemesi paylaşmış hareketli bir şarkı ve seni duymuyorum, telefona bakmıyorum tarzı bir yazı yazmış altına da. Ben de anladım var bir sorun demek ki, bu tür davranışlar beni üzer, kardeşim dedim yanlış anladın sanırım yazdım vedalaşıp engelledim. Sorun şu ki bu çocukla aynı kattayız karşılaşıyoruz muhakkak ve davranışları beni gerçekten geriyor. Ortada hiçbir şey yokken kendi kendine tavır alması. Tam bir ergen gibi yaşı 25-26 belki ama tam bir lise ergeni. Tavırlar, laf vurmaya çalışmalar filan. Hani direkt itiraf da etmemesine rağmen o kadar saçma sapan davranıyor ki anlamadım nasıl yaklaşsam? Çok uzun aslında ama kısaltmaya çalıştım. Siz sorarsanız cevaplamaya çalışırım. Bu çocuğa nasıl davranmalıyım? Bu şekilde davranmaması için nasıl bir açıklama yapmalıyım?