• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım sizce? Ben artık düşünemiyorum

siz evden gideceksiniz belli kafanıza koymuşsunuz. madem gezmeye gidin:) alın bebeğinizi.. sonra da eve geç gelin yine yemek olmasın ama keyfiniz yerinde olsun:) sadece çocuğunuzla ve kendinizle ilgilenin.. tablonun dışında kalmak istemeyecektir. bi de neden değiştim ben böyle demiş.. dedikleri gibi bi baba olmaya adapte olamama bi sendrom size anne olarak alışamama olabilir.. inş eskiye döner kısa zamanda.konuşmaktan yılmayın. patlama noktasına gelmeden. her fırsatta eskiden yaptıklarını hatırlatın ettiği yardımları mesela. ben eşime hep romantik eski tanıştığımız zamanlarda dediklerini hatırlarım. hatırlamıyorum der ama sarılışından anlarım hatırladığını..

Gece de bebeğimle biz yatakta yattık. baktım gelmemiş salonda uyumuş. sabah çıkarken de yanımıza gelmedi. yüzüğünü de takmamış.

benimde en çok bu yazdıkların dikkatimi çekti.. bi kabahatin varmışta cezalandırıyor sanki , salonda uyumalar , alyansı çıkarmalar.. anlam veremedim...

Meleknaz çok teşekkür ederim gidiyim bakalım ne yapacak. Bizimkinin sağı solu belli olmaz. gelince bende onu evde bulamayabilirim :7:
akşama da misafirliğe gidecektik güya.bakalım ne olacak...

eskimav dediklerin çok doğru ve hoş.teşekkürler :16:

eşimde ben sarıldığım zaman karşılık verir ama eskisi gibi değil işte:5:

aç bence telefonu.. keyfini ordan da belli et. eve geç gelmek yerine eşinden sonra gel..
aşama aşama eski haline getirirsin inş.. önce çocuğu bırakarak sonra eski yaptığı işleri yapmasını sağlayarak..
en önemlisi de ilişkinizi eski haline getirerek.. sizin neşenizden sevginizden mahrum kaldığını hissetsin azıcık. ama dediğim gibi her fırsatta hatırlatın ona. eskiden şöyleydi ve güzeldi diye.. her hali için maddi manevi..

bence sende erkeğe düşen gö.revleri yapma böyle adamla bol, bol misilleme yapman gerekecek mesela geçen eşim diyor ki arabamı yıka olur dedim bende sen mutfaktaki bulaşıkları yıkarsan neden olmasın dedim sonra birdaha bu istekte bulunmadı

Sürekli bütün ilgiyi kendi üzerinde görmeye alışmış bir erkek birden karısının bütün ilgisini kaybediyor. Kadın ev işi yemek ve çocuk arasında sıkışıp eşle ilgilenmeye yani eskisi gibi ilgilenmeye vakit bulamıyor. Erkekler de böyle yaparak eşlerini sanki cezalandırıyorlar.
henüz anne olmadığım için anlayamıyorum ama bizim kadınlarımız eşlerine bir bebek gibi davranıp çocuk olunca o sanki evde herhangi biriymiş gibi davranmaya başlıyorlar.
yani kadının doğumdan sonra erkekle iletişimi sadece çocuk yüzünden oluyor. Çocuğa bak altını değiştir mama yedir sofrayı kur banyo yaptır... gibi sebeplerle eşler iletişime geçebiliyor maalesef. İşte bu tamamen yanlış bence. Çünkü erkekler önce annelerinin sonrada eşlerinin büyük ilgi ve şımarıklığına alışıyorlar. Bu ilgisizlik de onları uzaklaştırıyor. Mesela çocuk uyuduğunda bırakın evi yemeği sırf eşinizle ilgilenin yani onu yeniden eskisi gibi istediğinizi sevdiğinizi ilgilendiğinizi hissettirin. Bizim Türk annelerinin genel yapısı bu gördüğüm kadarıyla. Çocuk olmadan önce bütün dünyaları eşler oluyor, çocuk doğunca hooopp çocuğa kayıyor bütün ilgi. Alışmış olan erkek de çözümü kendince kadınları cezalandırmakta buluyorlar.

bunları yazdım ama kadınların da işi gerçekten çok zor kabul ediyorum. hiç bir yardım almadan hem ev, hem iş, hem çocuk hemde koca derken yoruluyorlar. Doğallığında da bir tanesinden fedakarlık yapmak zorunda kalıyorlar. Çocuğu atamayacağına göre aç da kalamayacaklarına göre pis evde de yaşanmayacağına göre eşler uzaklaştırılıyor.

ben böyle düşünüyorum. Henüz çocuğum yok ama gözlemlerim bu doğrultuda benim.

Düzelir merak etmeyin. Sadece silginiz yavaş yavaş arttırın yeter. Ama iş yaptırarak değil. Ona özel olarak.

Arkadaşlar benim çok ama çok mutlu bi evliliğim vardı 2 yıl boyunca çok az moralim bozulmuştur.
Ama çocuk olduktan sonra sanki hayatım değişti.Eşim çok anlayışlı yardımsever biriydi. Ama şimdi çok az yardım ediyor. Evde yemek bulamadıysa gülerek bazen laf sokuyor. Kilo verdim zayıfladım vs diye konuşuyor. Halbuki eskiden ne isterse yapardı bana yardım etmek için . Asıl şimdi yardım etmesi gerekmez mi? Çünkü çocuğum çok az uyuyor ve ben onun başından ayrılmıyorum. Haftanın 4, günü yemek yaptıysam geriye kalan 3 günü önemsiyor ne zaman yemek yaptın ki bu hafta diyor. Çok ağrıma gidiyor.
Evi haftada 2 kere temizleyebiliyorum bazen de 1 kere.ama yapmadığım bi gün gelip şu evi bi süpür ya diyor.

Ne zamandır susuyorum yapmıcam sana bişey diyorum ama yine yapıyorum.dayanamıyorum sevgimden...
Benim hiç küsme tavır yapma gibi davranışlarım olmaz. olursa da yanıma yaklaşsa hemen sarılan bi tipim. Ki bunun da evlilikler için iyi bir özellik olduğunu düşünüyodum ama şimdi karar veremiyorum.
Doğumdan sonra , 6,7 kilom kaldı. Ve benimle kilomu bahane ederek espriler yapıyor. Yine de hiç darılmadım hatta beraber güldük ama şimdi beni beğenmiyor gibi geliyor bana. bilemiyorum. eskiden gelip gidip öperdi şimdi öpen sadece benmişim gibi peşinde dolanan benmişim gibi oldum.
Bebekle oynamayı fln çok sever hatta beraber banyo yaptırırız ara sırada olsa ben zorla mama içir veya altını değiş de ben mutfağı toplayım diyorum yapıyor ama en zor anlarımda yardımcı olmuyor.
Bebeğim çok ağladığı zaman susturamadım diye kızıyor uyutamadığım zaman sen uyutmayı bilmiyosun diye kızıyor arabada ağlasa o çocuk sıcaktan ağlıyor bilmiyosan öğretiyim her doğuran anne değildir diyor bunlar bana çok batmaya başladı kızlar.

Ben elimden gelen herşeyi fazlasıyla yapıyorum hatta sadece bebeğim için de değil o mutlu olsun gülsün diye de elimden geleni yapıyorum.

Son zamanlarda böyle oldu işte. sorduğum sorulara bazen cevap vermiyor. bişey söylesem hep kızarak cevap veriyor. yutmaktan gına geldi artık...hep kadın alttan alacak diye bişey mi var....
bir keresinde diklenme bana diye elime vurdu sonra da çok üzülerek özür diledi ben niye böyle biri oldum dedi. Bilmiyorum belki ailesinin baskıcı tutumundan sıkıldı bana patladı ya da değişti bilemiyorum iç yüzünü...eskisi gibi oturup güzelce sohbet edemiyoruz sanki.

En son dünde bebeğin mamasını yaptım akşam. al içir de namazımı kılıyım dedim (Kİ daha oturmamıştım yerime ve de kendime bu yüzden bakamıyorum) daha namaza var sen içir dedi uzandı televizyon izlemek için. Benim de o kadar içime dokundu ki artık dayanamadım yazıklar olsun sana dedim ağlayarak arka odaya gittim bebeğimle..
eskiden olsa gelirdi yanıma şimdi umrunda değil. tvyi izlerken gülme sesleri bile geliyodu.

Gece de bebeğimle biz yatakta yattık. baktım gelmemiş salonda uyumuş. sabah çıkarken de yanımıza gelmedi. yüzüğünü de takmamış.
bilemiyorum artık ne yapmalıyım o gelmeden bi mektup yazıp arkadaşıma mı gitsem akşama kadar orda kalsam? ne olur ki?
Canım çok sıkkın sizce hüsnü kuruntu mu yapıyorum lütfen cevap verin o gelmeden bişeyler yapmalıyım ki kırıldığımı anlayabilsin :43:
selam cnm senle daha öncede konuşmuştuk hatırlıyorum
oncelıkle bebeğin kaç aylık dıye sormak ıstıyorum?bu durum gecıcı olabılır
sonrasındada senınkının kopyası bır eşe sahıbım tek farkı yuzugunu cıkarmaz ve yatak ayırmaz... cocugum 15 aylık oldu daha hala aynı zaman zaman o lafı solerrher doguran anne degıl dıe kaldıkı benım yaptıgım fedakarlıkların 1/10 yapamaz... bildiği tek sey cocugumla bol kahkalı zaman geçirmek cocuk bakımı bu sanıyo...
ama yontuyorum yavastan guselım ınce ınce ıslıyorum ozunde cok sever ama bebek olduktan sonra 2.plana atıldım hem bebekle ılgıleneyım hemde onu asla ıhmal etmıyım hep dıbınde oturayım ıstıyo pekı ya evım ya sorumluluklar... bunlara yardımcı olsa beraber zaman geçirirz diyorum 1 haftadır bı ozel ılgı var bakalım ben demeden yardımcı oluyo vs... şaşıyorum bakalım sanırım dusunceme gelmeye başladı senınkıde zamanla duzelır

sakın evınden ayrılma bu senı haklıyken haksız duruma sokmasın otur evınde suratta asma bu tarz adamlar pozıtıflıkle terbıye oluyo geçmişte yaptıklarınıda denedım hep ıyıylık hep guler yuzluluk bakıyolar kı hımmm ben yanlıs yapıyorum sanırım demeye baslıyolar ...

karşı komşumunda bebeği var dersin adam işten geldiğinde cocukla o ilgileniyormuş dersin her bıyığı olanda erkekte iyi baba olamaz dersin mesela senin gibi dersin
adamı kırmaktan çekinme görsün sana karşı davranışlarını sen kocanı cocuk gibi eğiteceksin yani anasından gelen ayarlarıyla oynayacaksın işin zor ,kolay gelsin

erkeklerin bazen böyle patavatsız konuşmaları olur:19: çok da kafana takma eşinle konuşabilirsin değiştiğini bazı sözleriyle davranışlarıyla seni kırdığını söyleyebilirsin ama suçlayıcı değil yumuşak bir tonla konuş canım belki kendini toparlar:31:

Çok teşekkür ederim kızlar. Bebeğim 4 aylık oldu...
Bu arad dün arkadaşıma gittim eve geldiğimde saat 7ydi.hiç aramadı beni inadına... Bi müddet konuşmadık. Sonra o konuşmaya başladı. Bende çok bozuk atmadan hafif kırılgan konuştum. Şimdi eskisi gibi çok ilgi göstermiyorum bakalım ne olacak kaçanı kovalasın :9: işleri de hadi babası fln filan diye yaptırmaya çalışcam ya da ondan hiç bebekle ilgili bişey istemicem bakalım neleer olacak...

bu arada bir arkadaş çocuk olduktan sonra kocaya olan ilginin azaldığından fln bahsetmiş ama bende durum tam tersi eşime daha fazla ilgi gösteriyodum olmadı galiba:1:

Arkadaşlar benim çok ama çok mutlu bi evliliğim vardı 2 yıl boyunca çok az moralim bozulmuştur.
Ama çocuk olduktan sonra sanki hayatım değişti.Eşim çok anlayışlı yardımsever biriydi. Ama şimdi çok az yardım ediyor. Evde yemek bulamadıysa gülerek bazen laf sokuyor. Kilo verdim zayıfladım vs diye konuşuyor. Halbuki eskiden ne isterse yapardı bana yardım etmek için . Asıl şimdi yardım etmesi gerekmez mi? Çünkü çocuğum çok az uyuyor ve ben onun başından ayrılmıyorum. Haftanın 4, günü yemek yaptıysam geriye kalan 3 günü önemsiyor ne zaman yemek yaptın ki bu hafta diyor. Çok ağrıma gidiyor.
Evi haftada 2 kere temizleyebiliyorum bazen de 1 kere.ama yapmadığım bi gün gelip şu evi bi süpür ya diyor.

Ne zamandır susuyorum yapmıcam sana bişey diyorum ama yine yapıyorum.dayanamıyorum sevgimden...
Benim hiç küsme tavır yapma gibi davranışlarım olmaz. olursa da yanıma yaklaşsa hemen sarılan bi tipim. Ki bunun da evlilikler için iyi bir özellik olduğunu düşünüyodum ama şimdi karar veremiyorum.
Doğumdan sonra , 6,7 kilom kaldı. Ve benimle kilomu bahane ederek espriler yapıyor. Yine de hiç darılmadım hatta beraber güldük ama şimdi beni beğenmiyor gibi geliyor bana. bilemiyorum. eskiden gelip gidip öperdi şimdi öpen sadece benmişim gibi peşinde dolanan benmişim gibi oldum.
Bebekle oynamayı fln çok sever hatta beraber banyo yaptırırız ara sırada olsa ben zorla mama içir veya altını değiş de ben mutfağı toplayım diyorum yapıyor ama en zor anlarımda yardımcı olmuyor.
Bebeğim çok ağladığı zaman susturamadım diye kızıyor uyutamadığım zaman sen uyutmayı bilmiyosun diye kızıyor arabada ağlasa o çocuk sıcaktan ağlıyor bilmiyosan öğretiyim her doğuran anne değildir diyor bunlar bana çok batmaya başladı kızlar.

Ben elimden gelen herşeyi fazlasıyla yapıyorum hatta sadece bebeğim için de değil o mutlu olsun gülsün diye de elimden geleni yapıyorum.

Son zamanlarda böyle oldu işte. sorduğum sorulara bazen cevap vermiyor. bişey söylesem hep kızarak cevap veriyor. yutmaktan gına geldi artık...hep kadın alttan alacak diye bişey mi var....
bir keresinde diklenme bana diye elime vurdu sonra da çok üzülerek özür diledi ben niye böyle biri oldum dedi. Bilmiyorum belki ailesinin baskıcı tutumundan sıkıldı bana patladı ya da değişti bilemiyorum iç yüzünü...eskisi gibi oturup güzelce sohbet edemiyoruz sanki.

En son dünde bebeğin mamasını yaptım akşam. al içir de namazımı kılıyım dedim (Kİ daha oturmamıştım yerime ve de kendime bu yüzden bakamıyorum) daha namaza var sen içir dedi uzandı televizyon izlemek için. Benim de o kadar içime dokundu ki artık dayanamadım yazıklar olsun sana dedim ağlayarak arka odaya gittim bebeğimle..
eskiden olsa gelirdi yanıma şimdi umrunda değil. tvyi izlerken gülme sesleri bile geliyodu.

bilemiyorum artık ne yapmalıyım o gelmeden bi mektup yazıp arkadaşıma mı gitsem akşama kadar orda kalsam? ne olur ki?
Canım çok sıkkın sizce hüsnü kuruntu mu yapıyorum lütfen cevap verin o gelmeden bişeyler yapmalıyım ki kırıldığımı anlayabilsin :43:

Sen doğur da anne ol madem kolaysa deseydin.
Bunlara her şey çok kolay lafta he sinir oldum eşine.
9 ay taşıyan biz, bulantıdır halsizliktir çeken biz.
Psikolojisi bozulan biz. Kilo aldım vereyim diye üzülen biz.
Sefası onların cefası bizim mübarek! Ne bencil adamlar yaa..

Kiloları keyfinden almadın sonuçta. Ona dünyanın en güzel hediyesini vermişsin.
Çevrende dört dönmesi gereken zaman bu zaman asıl.
Ben anlamıyorum gerçekten bunları!

Diyorsun ya kıyamıyorum diye kıyacaksın işte.
Haftanın 4 günü yapıyorsun ya yemek hiç yapma.
Bak o 4 günün kıymetini nasıl bilir.
Uyuz oldum valla ya.

arkadaşım durumuna çok üzüldüm bu adamlar neden böyle...benim henüz çocugum yok ama gördüğüm evliliklerde eşine yardım eden cok cok az..cok uzucu bir durum inanki.eşine artık tepki ver bencede.ve sana tavsiyem eşin için moralini bozup ewe kapanma çık gez gönlünce kendine gel.kndine özgüvenin tam olsun cocugunun uyku duzenini oturunca iyice iş planlamasını yaparsın.özgüvenin tam olsunki sana saygı duysun gerçi bu seferde işin gücün gezzmek gzeceine evi temizle derse şaşmam.=) yemek konusuna gelince al eline kagıdı kalemi 1 hafta yemek listesi yap böylece akşamdn ıslanacaksa dondurucudan cıkarılıcaksa cıkartırsın yemek derdin olmaz ona laf etme fırsatı verme ama yuzde verme..seni kırdıgını anlasın...sadece biraz ilgi bekliyoruz ama malesefff anlamıyorlar..bebeğinin keyfini çıkar ne güzel sağlıklı dye şükret ...

Back
X