ne yapmalıyım?zor durumdayım

angela45

eriyorum..
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
144
0
96
İzmir
eşimle 3 yıllık evliyiz.onu hala seviyorum.erken evlendiğime pişman olsamda.neyse sorun şu ben her kavgamızda karşılıklı laf dalaşı yaparken sesimiyükseltiyorum ister istemez çok fazlada bağırmasam bile.sesim yükselince eşim çok kızıyor.bu gecede tartışma yaşadık.ben yine sesimi tam kontroledemiyorum.ama öyle ters cevaplar veriyorki.ondan çığrımdan çıkıyorum.bide şuan 8.5 hamileyim.bana bu geceki tartışmamızda bıktım bu evlilikten soğuttun beni.dedi.bende altta kalmamak için bende bıktım senden dedim.boşanalım dedim.iyi boşanalım dedi oda.çocuk olsun ayrılırız dedi.bukadar basite alıp konuştu olayı.bende bu hamile halimle ağladım deminden beri gözlerim şiş.hiç umru değil uyuyor şuan.bense kendimiüzüyorum boşa biliyorum.nasıl yüzyüze bakçaz artık bilmiyorum.çok mutsuzum:sinifsinif:bilmiyorumkismile napmalıyım?

her ailede böyle şeyler olabilir
siz hamileliğin verdiği stresle bunalmış olabilirsiniz
o da insan tabi ki onun da sıkıntı çektiği konular,durumlar vardırondan o lafları etmiştir bence
anlattığınıza bakılırsa öyle kötü bir şey olmamış
siz sağlınıza bakın,unutmayın karnınızdaki can da hissediyor bunu
hakkınızda hayırlısı olur inşallah:Saruboceq:

merak etme sen öyle söyleyince etkiye tepki olmuştur.hiççç üzme kendini.
ciddi olmadığı için hamilelikten sonra demiş.sizde bundan sonra bu konuyu açmayın bence,olay büyümesin.

ama böle yapması çok zoruma gitti arkadaşlar.neden ben hamile olduğumiçin birazdaha anlayışlı olup alttan alması gerekmezmi?

angela45 .!.:
ama böle yapması çok zoruma gitti arkadaşlar.neden ben hamile olduğumiçin birazdaha anlayışlı olup alttan alması gerekmezmi?
cnm erkek sonucta ne beklersin ki??
ne kadar ugrasirsak ugrasalim veya ne kadar ugrasirlarsa ugrassinlar, biz kadinlar kadar ince düsünemezler.. bu bi gercek a.s

Bence eşinle kavganı hiç kafana takma,sen sesini yükseltince o da kendini kontrol edememiştir,her evlilikte olur böyle şeyler,eşin boşanmak istemiyordur,sen boşanalım dedin diye o da kızıp boşanalım o zaman demiştir,hamilelikte biz kadınların hormonları tavan yapıyor,herşeyi kafaya takıp en ufak şeye sinirlenir hale geliyoruz,hamileliğin verdiği duygusal iniş çıkışlar yaşıyorsun,eşinde iş güç ev geçimi doğacak olan bebeği düşünürken sinirleri yıpranmıştır,onuda hoş gör:teselli:kısa bir süre sonra bebeğini kucağına aldığında herşeyi unutursunuz a.s

Bunlar ufak tefek şeyler,kafaya takıp birbirinizi yıpratmanıza değmez,akşam oturun yanyana bebeğinizin tekmelerini hissedip huzur bulunboshayallersmile

ikinizde sinir anınıda söylemişsiniz bunları.. ben hiç büyütecek bişey görmüyorum, bebeğinizin doğumuna az bir zaman kalmış, sen ve eşin bebeği kucağınıza alınca herşeyi unutursunuz, zaten eminim dünyanız o olacak umarım sorunlarını halledersin :hulya:

Cogu erkekler ne yazikki duygusal anlamda eslerine hamileyken istenilen duygulari veremiyor.
Veremiyor cünkü öyle egitlmemisler cocuklugundan beri.
Erkekler zaten kadin ruhundan biraz daha anlasaydi cogu problemler yasanmazdi belki.
Seninde son haftalarin kolay degildir. Ikinizde anlayisli olun birbirinize, bir arastirma yapsalar evli insanlar acaba hayatlarinda kac kere ayrilalim demisler diye ( özellikle ilk seneler ) inan su an evli gördügün etrafindaki insanlarin hepsi bosanmis olurlardi.

bana göre kadınların en büyük hatası tartışma esnasında seslerinin fazlaca yükselmesi, her lafa bi cevap verip sokak kavgasına cevirmeleri işi...

aslında bi de şöyle deneseniz; eşiniz sinirliyken bırakın konussun konussun dursun.
ağzınızı açmayın
olayın rehaveti geçtikten sonra alın karşınıza ses tonunuzu yükseltmeden, yumusak bir tavırla rahatsızlıklarınızı, kırıldıgınız, kızdığınız noktaları dile getirin.
o da dile getirsin
hoşlanmadıgınız, size haksızlık ettiğini dusundugunuz sikayetleri muhakkak olacaktır
yine sinirlenmeden kendi payınıza düşen savunmanızı karşısında ezilip büzülmeden dimdik durarak ama sukunetle yapin
göreceksiniz bu yöntemle ne eskisi kadar çok tartışmanız olacak ne de o tartışmalar bu kadar canınızı yakacak...

ayrıca tartışma esnasında insanlar agızlarından cıkanı kontrol edemezler cogu zaman
bunun en büyük örneği sizsiniz
zira eşinizden önce "boşanalım" gibi evlilikte şakadan bile olsa telafuz edilmemesi gereken bir kelime kullanmışsınız.
eşinizden buna karşılık o hararetle ayaklarınıza kapanıp " aman nolur boşanma, kulun kölen olayım ben ettim sen etme " demesini beklemiyordunuz herhalde

şöyle bir örnek veriyim; eşimin tepkilerini çok iyi analiz ederim ben
birgün tvde bi dizi izliyoduk sanırım, kadın sudan bi tartışmadan sonra eşine "senden boşanacağım" gibi bir cümle kurdu
eşim buna inanılmaz kızdı ve "bu kadınlar neden bu kadar kolay ve çokça telafuz ediyor boşanma kelimesini anlamıyorum, ne olarak görüyorlar evliliği" dedi...

çok haklıydı elbette.
boşanma ne kadar çok dile gelirse ciftler arasında, evlilik o kadar laçkalaşır, samimiyetsizleşir, kutsallığını yitirir.

hamilelik sürecini çok daha rahat geçirebilmek için öfkenizi kontrol etmeyi öğrenmelisiniz şekerciğim.
unutmayın ki karnınızdaki o yavru eşinizle aranızda olan biten herşeyi biliyor, herşeyi duyuyor ve hissediyor.

aranızda öyle aşilamayacak büyük problemler yok
biraz hoşgörü, biraz sabır ve sukunetle evliliğinizi rayına sokup daha dingin bir hayat yaşamak sizin elinizde...yerimseniben

aslında çok yalnış ,evlilikte eşler birbirinin aklına bunu sokmamalı ama en az evlilikte 1 kere boşanma lafı geçer ,bu boşanacağınız anlamına gelmez tabi,sinir anında söylenen bu sözler kalp kıarbilir ama ciddi değildir ,bunu zaten sizde biliyorsunuz ,eşinizin umrunda değilmiş baksanıza ,gitmiş yatmış ,ciddi olsa uyumazdı ,düşünür dururdu bütün gece ,o napmış ciddiye almadığından yatmış uyumuş her zamanki gibi..sıkma canını canım benim ,allah hayırlı doğumlar nasip etsin inş..

Son düzenleme:

unuttugunuz birşey var...
hiç bir erkek yoktur ki mükemmel giden evliliğinde, karısından hamile kaldıktan sonra yaşanan kavgalar nedeniyle sogusun, boşanmayı düşünsün...

daha evvelden süregelen halledilememiş sorunlar var ki iş bu noktaya gelmiş....

tartışmanında bir kalitesi var yukarıda yazılan yöntem en makbul ve akıllıca olanı hayatta en büyük otokontrolum tartışma anında eşime susmak siniri geçtikten sonra benim kırıldığım noktaları belirtmek artık sizde tartışma yönteminizi değiştirin

gerekir.
ama bunu yapan çok az erkek var..
yapmayanlar etraftan bu şekilde görümüş.
erkeklerde eşleri hamileyken değişik bir ruh haline giriyorlar.
geçim derdi sorumluluk,
birde doğum sonrası var.
onlarda lohusalık gibi değişik bi,r ruh haline giriyorlar.
ben bilseydim bunu ona göre daha hazırlıklı olurdum.

iyiide boşanma lafını sen kendin etmişsin oda erkek gururuna yediremez. bende tartışırken sesimi yükseltirim ama bir yere gelince susar başka odaya çekilirim sinirim geçince oturur konuşuruz. hemen tartışıncada boşanma lafını etmek çok yanlış. birde çocuğunuz olacak sorumluluğunuz artıyor kendinizi kontrol altına almanız gerekiyor.

İnancım oki arkadaşlar bizler İLETİŞİMİ BİLMİYORUZ.Bir kere eşler aralarındaki sorunu konuşurlarken ses tonunu ayarlamayı bilmeli kadın yada erkek bu fark etmez.Ses tonu insanı haklı yada haksız konuma sokabilir konuşacağınız konudan sapmaya neden olur konuşma olmaktan çıkıp iş kavgaya döner.İkincisi her istemediğimiz davranışta veya tartışmada hemen iyi olmadı boşanalım bu olmaz evlilik çocuk oyuncağı değil saygıyı hak eden bir kurum bu kuruma saygı gereği bu kelime bir tehdit olmamalı.
Eşinizle sakin sakin birer kahve veya çay eşliğinde sohbet ederek suçlamalardan kaçınarak hatta önce kendi yanlışlarınızı dürüstçe eleştirerek konuşmaya başlayabilir kendi kendinize yaptığınız eleştirilerden onun tavır ve konuşmalarında sizi kıran konulara geçerek bunları daha ılımlı şekilde halletmeniz gerektiğini anlata bilirsiniz.Hamileliğin hormonların sizi ne hale getirdiğini ve anlayışlı davranmasına ihtiyacınız olduğunu ona anlatabilirsiniz.Çocuğunuz için huzurlu ve sakin bir ortama ihtiyacınız olduğunu bunuda eşinizin yardımı olmadan yapamayacağınızı anlatın.Erkekler suçlama yapılmadan öz eleştirileri inanın daha kolay kabul ediyorlar.Onları birazda bizler yönlendirip idare etmek durumundayız.En kısa sürede sorunlarınızı aşmanız dileğiyle

canım hamileliğin verdiği duygusallıkta var şimdi sende eşin sinirlenince cavp verme siniri geçince konuşmayı dene

Canım şu an hamilesin ve çok ağır olduğu zamanlardasın, üzerindeki yük fazla, hassassın..
Bir de diyorsun ki canım; susamam sesimi yükseltirim,
eşinin senin bu davranışına kızmasına rağmen,
ses tonumu kontrol etmekte zorluk çekiyorum diyorsun.

Canım bu ikisi birleşince eşini bayağı bir tahrik etmişin gibi geldi bana kızma ama olumunekankayizsmile
Boşanma sözü ilk defa senden çıkmış,
eşin de haliyle sinir anıyla tamam boşanalım demiş.

Canım tamamen sinirle, hırla söylenmiş sözler bunlar,
gerçeği olmayan boş sözler..
Senin diğer konundan da biliyorum bu ara mali sıkıntılarınız da vardı,
ikiniz de gerginsinizdir.
Bidaha birbirimizin yüzüne nasıl bakıcaz da ne demek olur mu öyle şey?
Ortada ciddi bir sorun yok, tartışma da yaparsınız, sonra döner kucaklaşırsınız da..

Eşinden sana anlayışlı olmasını istemekte de haklısın,
çünkü hamilesin, hem de son haftalarındasın,
ama canım karşılıklı inatlaşma, atışma olduğu an;
eşin sana karşı o beklediğin anlayışı gösteremeyebilir.

Sorun sizin aranızda değil bence, dış etkenlerden kaynaklı;
hamilelik hassaslığı, mali sıkıntılar gibi.
Üzme canım kendini doğumun yakın, bebeğini düşün, babasına sarıl bebeğini de mutlu et.

Siz suanda kendınızı farkındasınız zaten benım esım gıbı sızdede ofke kontrol guclugu var.Ne olur bıraz soguk savas teknıklerını uygulayın evlılıklerde.Bakın sız beyinizi eşimde beni bazı laflarıyla zaman zaman yaralıyor ve bu lafları soyledıgınız ıcın asla sızlere eskısı kadar guvenmıyoruz bızı ılk virajda bırakıp gıdersınız gıbı hıssedıyoruz.Senın ıcın bu kadar kolaysa bana daha kolay dıyoruz zannetmeyınkı bunu derken sızı sevmedıgımızden dıyoruz.Ne olur bunu yapmayın.Minicik bir kuzunuz olucak belkı burnu sıze gozlerı babasına benzıcek,esınızle beraber kuzucugunuzla tatıle gıdıceksınız cocuk havuzu olan otel arastırıcaksınız onun ıcın ,ona yuzme ogretıceksınız falan boyle keyıflı seyleri ve tatlı telasları dusunun dusunun.Bakın ıster ıstemez bır tebessum olustu degılmı yuzunuzde.Ve lutfenn ondan bır adım beklemeden sız bır adım atın esınızı arayın işveli bi şekılde küsüm ben sana diyin yada onun anladıgı dılden bıseyler yapıverın işte.İnanın soz agzınızdan cıkana kadar sızın agzınızdan cıktıktan sonrada o sızın esırınız..Allah ıcındekı karabulutların hemencecık dagılmasını saglasın İNŞALLAHH a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…