Ne yapmalıyım?

beyzat2014

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
1.172
788
323
35
Merhaba, gorumcemin kızı evlenıyor. Düğün davrtiyesını gordum, eşim bana henuz gostermedı fakat ben 3 gun once, iş yerinde tesadufen gordum. Gordugumden de haberı yok. Davetıye zarfının uzerınde sadece esımın ısmını yazmıslar. Normalde , anormal derecede bu tip şeylere takmayan bır ınsanım fakat esımın aılesı genel olarak benı yok sayma egılımındeler. Eşime kalsa , ne alakası var, benı yazmıslar bır de yanına ılave mı koysunlar. Ya da, baska baska bahanelerle benı kotu nıyetlı ılan edecek. Bunu aklınca ılıskıler daha da kotuye gıtmesın dıye yapıyor ama bu ilk degıl. Kotuluk yapan, her fıraatta benı yok sayan aılesı. Sımdı ben bu davetıye ıle ılgılı tavrımı nasıl koymalıyım. Nasıl davranmalıyım. “

Merhaba, gorumcemin kızı evlenıyor. Düğün davrtiyesını gordum, eşim bana henuz gostermedı fakat ben 3 gun once, iş yerinde tesadufen gordum. Gordugumden de haberı yok. Davetıye zarfının uzerınde sadece esımın ısmını yazmıslar. Normalde , anormal derecede bu tip şeylere takmayan bır ınsanım fakat esımın aılesı genel olarak benı yok sayma egılımındeler. Eşime kalsa , ne alakası var, benı yazmıslar bır de yanına ılave mı koysunlar. Ya da, baska baska bahanelerle benı kotu nıyetlı ılan edecek. Bunu aklınca ılıskıler daha da kotuye gıtmesın dıye yapıyor ama bu ilk degıl. Kotuluk yapan, her fıraatta benı yok sayan aılesı. Sımdı ben bu davetıye ıle ılgılı tavrımı nasıl koymalıyım. Nasıl davranmalıyım. “
Bence davranma
Aile içine davetiye bile göndermezler bizde
Ben abime, yengeme davetiye göndermedim bile
Ablam evleniyor bikaç gün sonra, o da bize davetiye göndermedi
Ayrıca davetiye kısmına bizde evin erkeğinin adı soyadı ve ailesi şeklinde yazılır
Ali Türk ve Ailesi
Gibi

Bence davranma
Aile içine davetiye bile göndermezler bizde
Ben abime, yengeme davetiye göndermedim bile
Ablam evleniyor bikaç gün sonra, o da bize davetiye göndermedi
Ayrıca davetiye kısmına bizde evin erkeğinin adı soyadı ve ailesi şeklinde yazılır
Ali Türk ve Ailesi
Gibi
Bızde de oyle. Eş ismi ve ailesi ya da eş ismi ve kadının ismi yazılır. Genel dusuncelerı ogrenmek ıcın detaylamadım fakat yazayım dip not olsun. Söz günü eşime özellikle benımle gelmemesını soylemısler. Bu yuzden eşim benı bırakıp gıttı. Ortam gergın olabılırlıs gıbı bır bahanelerı vardı. Kızları pek de ıstemedıklerı bır evlılık yaptıgı ıcın. Fakat ben harıcımde herks ordaymıs. Bu olay ustune bır denbu davetıyeyı gorunce sınırım bozuldu. Acıkcası ben yuksek ıhtımal gıdecegım. Ne olursanolsun esımle ord olacagım fakat bu davetıyedekı detayla ılgılı esıme soylemek ıstedıklerım var. Gercekten kastı ılduguna ınanıyorum. Söz günğ için oyle bır olay yasamasaydım ben de onemsemezdım ttabı. Ama resme bakınca ben ıyı nıyet gormuyırum. Esıme de bunu bır sekılde soylemek ıstıyorum. Fakat neyı nasıl dıycem bulmıyorum

Bızde de oyle. Eş ismi ve ailesi ya da eş ismi ve kadının ismi yazılır. Genel dusuncelerı ogrenmek ıcın detaylamadım fakat yazayım dip not olsun. Söz günü eşime özellikle benımle gelmemesını soylemısler. Bu yuzden eşim benı bırakıp gıttı. Ortam gergın olabılırlıs gıbı bır bahanelerı vardı. Kızları pek de ıstemedıklerı bır evlılık yaptıgı ıcın. Fakat ben harıcımde herks ordaymıs. Bu olay ustune bır denbu davetıyeyı gorunce sınırım bozuldu. Acıkcası ben yuksek ıhtımal gıdecegım. Ne olursanolsun esımle ord olacagım fakat bu davetıyedekı detayla ılgılı esıme soylemek ıstedıklerım var. Gercekten kastı ılduguna ınanıyorum. Söz günğ için oyle bır olay yasamasaydım ben de onemsemezdım ttabı. Ama resme bakınca ben ıyı nıyet gormuyırum. Esıme de bunu bır sekılde soylemek ıstıyorum. Fakat neyı nasıl dıycem bulmıyorum
Bak bak bak. Niye onlar öyle kaynanalık yapıyorlar?? Utanıyolar mı senden? Senin ne zararın varmış onlara? Aa. Gerçekten çok ayıp ama. Hiç muhatap olmaya değmezler ama bir sor eşine sen

Kişi kendine yapar işi
Sen onlar ne yaparsa yapsın eşin ile kavga edecek duruma sokma kendini.
Senin ile eşinin aranı bozmaya çabalıyorlar ise en iyi yapılacak şey mutlu olmak.
Siz mutlu oldukça onlar kaybeder.
Asla ailesini eşine kötüleme. Dünyanın en kötü insanları olduğunu bilse dahi savunmaya geçer.

Bak bak bak. Niye onlar öyle kaynanalık yapıyorlar?? Utanıyolar mı senden? Senin ne zararın varmış onlara? Aa. Gerçekten çok ayıp ama. Hiç muhatap olmaya değmezler ama bir sor eşine sen
Aılede genel olarak gelin barınamıyor. Ikı gelın gıtmıs. Kayınlar ayrılmıslar. Benı de basından berı yok sayıyorlar. Cok cok ustume geldıklerı de oldu. Fakat ben cok takılan bır jnsan olmadıgım ıcın eyvallah dıyıp gectım hep ama artık tolere edemıyorum cunku esım benım hosgorulerımı gorev halıne getırdı malesef. Yanı onlar herseyı yapabılırler fakat ben tavır dahı koyamam. GoZunu acmasını ıstıyorum. Cok defa tartıstık bu yuzden. Bızı aıle olarak gormek ıstemıyorlar dıye defealarca dedım fakat bwn kotu oldum. Sımdı sakın bır sekılde ızah etmek ıatıyorum ama nasıl

Esinizin yegeni evleniyor bi de davetiye mi veriliyor işin garip yanida o davetiyeye ne gerek var el gibi
Davetıye oncesı soz gunu yaptıklarına ragmen de dedıgınız gıbı dusuneyım mı? Samımı soruyorum. Esım davetıyeyı gosterdıgınde dayanamayıp tartısacahım dıye korkuyorum

Aılede genel olarak gelin barınamıyor. Ikı gelın gıtmıs. Kayınlar ayrılmıslar. Benı de basından berı yok sayıyorlar. Cok cok ustume geldıklerı de oldu. Fakat ben cok takılan bır jnsan olmadıgım ıcın eyvallah dıyıp gectım hep ama artık tolere edemıyorum cunku esım benım hosgorulerımı gorev halıne getırdı malesef. Yanı onlar herseyı yapabılırler fakat ben tavır dahı koyamam. GoZunu acmasını ıstıyorum. Cok defa tartıstık bu yuzden. Bızı aıle olarak gormek ıstemıyorlar dıye defealarca dedım fakat bwn kotu oldum. Sımdı sakın bır sekılde ızah etmek ıatıyorum ama nasıl
Ben onlara sessiz kalır eşime de, bak böyle böyle oldu sustum birdaha olursa susmam ona göre
Derdim ve o görevim olmadığını anlardı. Öyle yap sende
Şimdi için eşine
Bak sözde istemediler beni şimdi davetiyeyi sana yazmışlar ve benim davetiyeden haberim yok, tesadüfen gördüm. Yine mi gelmemi istemediler? Ben ne yaptım ki onlara? Ben kötü biri miyim kocacığım, çok üzülüyorum, belli etmesemde içten içe onları seviyorum ve bu olanlar beni kırıyor
Desen olur bence

Ben onlara sessiz kalır eşime de, bak böyle böyle oldu sustum birdaha olursa susmam ona göre
Derdim ve o görevim olmadığını anlardı. Öyle yap sende
Şimdi için eşine
Bak sözde istemediler beni şimdi davetiyeyi sana yazmışlar ve benim davetiyeden haberim yok, tesadüfen gördüm. Yine mi gelmemi istemediler? Ben ne yaptım ki onlara? Ben kötü biri miyim kocacığım, çok üzülüyorum, belli etmesemde içten içe onları seviyorum ve bu olanlar beni kırıyor
Desen olur bence
Tamam canım. Tesekkur ederım. Insallaj sesımı ayarlayabilirim😁

Unutma ki kocanın suçu yok, başkasının yaptığı şey için ona kötü davranırsan sadece senden uzaklaşır
Gayet sakin, biraz üzüntülü, hafif ağlamaklı
Yaparsın inanıyorum sana

Davetıye oncesı soz gunu yaptıklarına ragmen de dedıgınız gıbı dusuneyım mı? Samımı soruyorum. Esım davetıyeyı gosterdıgınde dayanamayıp tartısacahım dıye korkuyorum
Eşinizle mi tartışacaksınız? Hayatınızın en büyük hatasını yapar, eşinizin ailesinin de ekmeğine yağ sürüp üstüne de bal dökmüş olursunuz, eşinizin sizi ailesine karşı artniyetli ve fesat olmakla suçlar, ne var davetiye de benim adım yazıyorsa usul böyle zaten der, ailesini dinleyip eşini getirme dediklerinde getirmeyip tıpış tıpış giden bir adamsa, sizin sözlerinizi ailesine söyler, özellikle annesine, annesi ayılıp bayılır, tüm aile size cephe alır.

Gayet soğukkanlı olun, eşinizin koluna girip düğüne gidin, dans edin bir de çiftetelli patlatın, eşinize de düğünle ilgili güzel sözler söyleyin, yağlayıp ballayıp köpürtünde köpürtün, böyle ailelere ani öfke patlamaları, tartışmalar işlemez, aksine işlerine gelir, zaten istedikleri sizin sinirlerinizi bozup kavga çıkarmanızı sağlamak, gerekirse öfke kontrolü sağlayacak yöntemler geliştirin ama sinirlerinize asla yenik düşmeyin, akıl ve sakinlikle postu yere serilmeyecek tilki yoktur :KK66:

Son düzenleme:
Dusun tabi cokta kafana taktiysann ayy el gibo bide abinize davetiye mi gonderdiniz de icin azda olsa sogur 😁

Bi de üstüne ;ben senin karınım. Beni yok saymaları hiç mi zoruna gitmiyor, hiç mi üzülmüyorsun? Ben seni çok seviyorum ve arada kalıp yıpranmanı istemiyorum. Bu defa görmezden gelip seninle düğüne gelicem aşkım de.
Ama konuşurken sinirli değil üzgün olacaksın tabi😉
Sonra düğünde en çok eğlenen sen ol😄

Yakınlara ne zamandan beri davetiye veriliyor,el misiniz?
Onu geçtim kocam çıkıp davetiye de neden adım yok diye kavga çıkarırsa nasıl bir manyakla evliyim ben diye hayatı evliliğimi sorgularım. Böyle minicik sebepleri dağ gibi büyütecek kadar seviyor musunuz bu hayatı gerçekten

Canım kendi öz dayımın oglu evleniyor davetiyede sadece esimin adi maile yazıyordu napiyim şimdi aliniyimmi :D bazı toplumlarda niyeyse direk erkeğin adı maile yazılıyor. Sanmıyorum alınacak bisey oldugunu

Back
X