Ne yapmalıyım?

kesinlikle tartışmaya girmeyin derim. her zaman eşinizin yanında gözükün. tartışma eşinizde işe yaramayacaktır. sizi almadan söze gittiğine göre çokta takılmayan bir adam olsa gerek. ben olsam kesinlikle en güzel şekilde giyinir, eşimin koluna girer, süzüle süzüle düğün salonunda gezer, düğünde de en çok eğlenen olurdum.
takmamak en azından takmadığını göstermek kv ve ailesi gibi insanlarda en büyük silahımdır. hatta inadına yapar gibi düğün zamanında yapılacak birşey var mı deyip yardımcı olmaya çalışırdım. yok derlerse ve sizi birçok şeye dahil etmemeye çalışırlarsa bu zaten eşinizin de göreceği hissedeceği birşey "ben elimden geleni yapıyorum canım kocam" dersiniz. evet buyur gel yardım et derlerse e bu yine eşinizin de göreceği hissedeceği birşey siz tabi yine "ben elimden geleni yapıyorum canım kocam" dersiniz.
kendi aralarında konuşurlarsa da iki şekilde de eşiniz "e kadın yardım etmek istedi siz izin vermediniz" ya da "kadın zaten elinden geldiğince herşeyinize koşuyor" diyecek.

Merhaba, gorumcemin kızı evlenıyor. Düğün davrtiyesını gordum, eşim bana henuz gostermedı fakat ben 3 gun once, iş yerinde tesadufen gordum. Gordugumden de haberı yok. Davetıye zarfının uzerınde sadece esımın ısmını yazmıslar. Normalde , anormal derecede bu tip şeylere takmayan bır ınsanım fakat esımın aılesı genel olarak benı yok sayma egılımındeler. Eşime kalsa , ne alakası var, benı yazmıslar bır de yanına ılave mı koysunlar. Ya da, baska baska bahanelerle benı kotu nıyetlı ılan edecek. Bunu aklınca ılıskıler daha da kotuye gıtmesın dıye yapıyor ama bu ilk degıl. Kotuluk yapan, her fıraatta benı yok sayan aılesı. Sımdı ben bu davetıye ıle ılgılı tavrımı nasıl koymalıyım. Nasıl davranmalıyım. “
Bişey yapmanıza gerek yok ne zaman sorun olur eğer eşiniz düğün mevzusunu size hiç acmazsa o zaman evet sizi yok saymaya çalışmışlar ve eşiniz de buna tepki koymamış. O zaman alırım eşimi karşıma ailenin bana olan tüm tavrının sebebi sensin derdim ama şu aşamada bişey yapmaya gerek yok davetiye üzerine adım yazılmadı diye tartışmak doğru olmaz eğer tartisirsaniz tartışmak için yer arıyor durumuna dusersiniz.

ya aklima geldi,
bir yakinimin dugunune soyle davet edilmistik.

Ahmet Karaoglan ve kizlari

ahahaa, kizlari ben ve kardeslerim, hepimiz evli cocuklu, esime gostermemistim davetiyeyi.

Bence cok da seyapmamak lazim, biri yuzune bir sey dese cevabini verirsin de, bu kadar detayda dusunmek insan sagligina zarar.

Bence hiç mevzusunu bile açmayın
Aranızda mesafe varsa size bulaşan yoksa
İsim yazsın yazmasın aman gereksiz şeyşer

Söze karını getirme dediklerinde eşin nasıl seni bırakıp gidebiliyor? Çok ayıp, onlara değil kocana kızmalısın.
Eşin böyle davranırsa tabiki seni ezip yok sayarlar.

Bızde de oyle. Eş ismi ve ailesi ya da eş ismi ve kadının ismi yazılır. Genel dusuncelerı ogrenmek ıcın detaylamadım fakat yazayım dip not olsun. Söz günü eşime özellikle benımle gelmemesını soylemısler. Bu yuzden eşim benı bırakıp gıttı. Ortam gergın olabılırlıs gıbı bır bahanelerı vardı. Kızları pek de ıstemedıklerı bır evlılık yaptıgı ıcın. Fakat ben harıcımde herks ordaymıs. Bu olay ustune bır denbu davetıyeyı gorunce sınırım bozuldu. Acıkcası ben yuksek ıhtımal gıdecegım. Ne olursanolsun esımle ord olacagım fakat bu davetıyedekı detayla ılgılı esıme soylemek ıstedıklerım var. Gercekten kastı ılduguna ınanıyorum. Söz günğ için oyle bır olay yasamasaydım ben de onemsemezdım ttabı. Ama resme bakınca ben ıyı nıyet gormuyırum. Esıme de bunu bır sekılde soylemek ıstıyorum. Fakat neyı nasıl dıycem bulmıyorum
Gün olur devran döner,sizin çocukların düğünü olur. Görümcenin kızını çağırma. Aile içine bomba gibi düşecek şekilde davetiye yolla. Benim kıstasım budur. Kısas hakkını kullan. Bu kadar. O zamana kadar da hiç tınlama. Eşin bile şaşırsın. O kaaaa!! 😉

Merhaba, gorumcemin kızı evlenıyor. Düğün davrtiyesını gordum, eşim bana henuz gostermedı fakat ben 3 gun once, iş yerinde tesadufen gordum. Gordugumden de haberı yok. Davetıye zarfının uzerınde sadece esımın ısmını yazmıslar. Normalde , anormal derecede bu tip şeylere takmayan bır ınsanım fakat esımın aılesı genel olarak benı yok sayma egılımındeler. Eşime kalsa , ne alakası var, benı yazmıslar bır de yanına ılave mı koysunlar. Ya da, baska baska bahanelerle benı kotu nıyetlı ılan edecek. Bunu aklınca ılıskıler daha da kotuye gıtmesın dıye yapıyor ama bu ilk degıl. Kotuluk yapan, her fıraatta benı yok sayan aılesı. Sımdı ben bu davetıye ıle ılgılı tavrımı nasıl koymalıyım. Nasıl davranmalıyım. “

Bak eşin seni üzmemek için saklamış. Bence sen de takma. Bırak onların ne düşündüğünü sen eşinin yanında ol. Madem onların seni önemsemediğini düşünüyorsun sen de onları önemseme ve eşinle mutlu olmaya bak.

Emin ol bu konuda eşinle aran bozulsa onlar daha mutlu olacaklardır. Bu yüzden elaleme fırsat verme ve mutlu olmanın yollarını ara.

Aile problemleri dışında kendi eşinle yani çekirdek ailenle mutlu musun?

Sizde onları yok sayın madem sizin adınızı yazmamışlar eşiniz gitsin o zaman düğüne sadece.Sizin yerinizde olsam asla gitmem o düğüne

Davetiyeyi saklayıp seni götürmücekse sıkıntı büyük.. ama isim yazmadılar diye de doldurusa gelmemek lazım..

Back
X