Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sevdaliii1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2020
42
20
38
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 yıla yakın ilişkim 1 ay önce bitti. Bitme sebebi de mezhepti. Ben Sünni o aleviydi. Başta bana saygı duyacağına söz vermişti. Sonra tuttuğum oruçla dalga geçmeye başladı kiminle otursak din siyaset konusu açıp fikirlerini dile sertçe getiriyordu ben ilerde kapanıcam dediğimde eğer kapanırsan senden ayrılırım diyordu.Ama bunların dışında beni hiç aldatmadı insanlara bana karşı değer veriyordu fazlasıyla fakat din siyaset konusuna gelince hep bunu yaptı saygı duymadı. Bende soğudum ondan ayrıldık. Şimdi döndü bana ve ben seni unutamıyorum sen nasıl unutabiliyorsun ayrı kalabiliyorsun diyor. Çok ikilemdeyim hala hislerim var ona karşı ama çokta soğudum ondan ne yapmalıyım lütfen akıl verinn

19 yaşımda bir sevgilim vardı imansızdı ben de aksine dindar bir insanım. Konuşma arasında çocuklarımı küçükten Kuran kursuna yollamak istediğimi söylediğimde 'bırakalım çocuk kendisi doğru yolu bulsun herhangi bir dini diretmeyelim' demişti. Ben de senin ailen diretmemis sen de çok güzel bulmuşsun ya demiştim. Bunu şunu demek için anlattım, aslına bakarsan ben de senin gibi saygı duyuyorum o da bana duyuyor sıkıntı olmaz diyordum ama meğerse bu "saygı" hep laftaymiş, o gün bunu hissetmiştim. En basitinden sen çocuğunu kendi inancına, düşüncene göre yetiştirmek isteyeceksin ve bu konuda düşünce ayrılığı yaşayacaksınız. Her ne kadar en basitinden desem de çocuk konusu çok önemli. Çünkü biz cocugumuzdan sorumluyuz, onun nasıl yetiştiğinden de hesaba çekileceğiz. Olay Alevi ya da Sünni degil, baktığın zaman oruç ibadeti Allah'ın emri mi, emri. Bu artık mezhebi aşar. Inanç farklılığına yol açar. Bence yol yakınken vazgec, bu iş gerçekten yürümez.

Benim üniversite de bir arkadaş sunniydi oğlan alevi biz olmaz destekte onlar devam etti ama oğlan saygiliydi. Arkadaş farklı sebeplerden ayrılmak istedi oğlan istemedi ve tartıştılar tartışmanın sonunda oğlan kıza Sünni degilmisiniz Allah hepinizin b..ni versin dedi çekti gitti....
Yani bu konular kişileri bağlar bence bittiyse boşver yoluna bak evlenince daha çok batıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X