Ne yapmalıyım?

Çocuğunuzu alın ordan . Ben çok üzülüyorum ya dayanamıyorum böyle seylere. Bi yakınım kreş işletiyor arada gidiyorum çocuklarla çok ilgileniyorum dayanamıyorum burunlarına kadar siliyorum ama öğretmenlerin çoğu asla öyle değil 😔
Dikkat edin sizi de şikayet etmesinler. Sonuçta kurum personeli olmayan birinin iyi niyetli de olsa çocuklarla teması hoş karsilanmaz

Başka kreşlerle de görüştüm. Bazıları özellikle kamera kayıtlarını velilerin dilediği zaman görebileceği vaadini veriyorlar acaba güvenmek için doğru bir sebep olur mu? Siz kamera kayıtlarını izleten bir kreş hakkında ne düşünürdünüz?

ufak tefek kazalarin olmasi normal ama asıl mesele bence ne olduğunu gayet iyi bilmelerine ragmen sizden saklamalari.

Evet bugun duvara carpti, sandalye düstü, ilkyardim icin şunları şunlari yaptik vs. gibi aciklamasini yapsalardi konu kapanirdi.

Asla pesini birakmayin ve goruntuleri size gostermeye mecbur kalsinlar. Sonucta basit bir kaza/çarpma çıksa bile bu tavırları çok tehlikeli. Ben olsam ayni burda yazdiginiz gibi diğer velileri de bilgilendirirdim, herhangi bir durum olursa çocuklarinin goruntulerine ulasamayacaklarini ozellikle belirtin.

Şuanda çok üzgünüm fikirlerinize ihtiyacım var.
2,5 yaşındaki kızımı kreşe gönderiyorum yaklaşık 5 aydır. 1 haziranda da devam ettik .
2 haziranda ayağının üstü bacağı şiş ve morarmış şekilde geldi. Öğretmene sordum bilmiyorum dedi. Müdüre anlattım durumu hiç cevap alamadım. 2 gün sonra eşim geldiğinde çok tepki gösterdi ve kreş müdüründen kamera kayıtlarını izlemesini istedi. Müdür izleyeceğini ancak hafta sonu izleyebileceğini söyledi. Bugün ise kayıtlara ulaşamadığını cihazında arıza olduğunu teknik servisin uzaktan sorunu çözemediğini ve okul içine teknik servisi salgın nedeni ile sokamayacağını bu yüzden bilgi veremediğini yazmış.
Ben de dedim ki bu çocuk her ne olduysa ağlamıştır bu derece şiştiğine göre öğretmen görmese bile ağlamasından bilir ama öğretmen bilmiyorum okulda bişey olmadı diyor.
Okul müdürü öğretmenime güveniyorum isterseniz göndermeyin deyip çıktı.

Kızımın bacağındaki şişlik ve morluk ancak 1 haftada nohut büyüklüğüne düşebildi. Muhtemelen üstüne dolap vb bişey düşmüş olabilir. Ama söylemiyorlar . Ben de göndermeyeceğim kreşe ama bu konuda yapılabilecek bişey var mı acaba? Bilmiyoruz deyip çıkacaklarmı işin içinden yaa çok üzgünüm .

neden saklasınlar ki, emin olun öyle birşey olsa istersen gönderme yapmaz kimse, ağam paşam çeker. belki bir arkadaşı itti duşurdu kızınız ağlamadı,olamaz mı?
ben çocukken okulda duştum resmen kafam açıldı,yarıldı okuldayken, ağlamadım da, öğretmenim de görmedi, olamaz mı böyle bir şey?

Artık göndermeyeceğim kreşe ama iyi fikir eşyalarını almaya gittiğimde sorabilirim ama sonra ne olacak?
Muhtemelen kazadır ama ne olduğunu bilirseniz içiniz rahatlar.
Ben bir gün çocuğu okuldan aldim. Yolda fark ettim ki kulak kıkırdağı kan toplamış, ne oldu dedim, arkadaşı itmiş düşürmüş. Öğretmen ne yaptı dedim, görmedi bile dedi. Cok ağlamış.
Hemen babasını okula yolladım, ben gitsem kavga edecektim çünkü öğretmenin onceden gözümde sabıkası var zaten. Hafif düştü ben gördüm falan demiş. Gorduysen ilgilen o zaman kezban.
Okulda olup biteni söylemiyorlar pek. Tüm velilere tavsiyem çocuğa günün nasıl geçti diye sormayın, çocuk anlatamaz, beceremez, çekinir.
şöyle sorun:
-okula uzaylılar gelse birini götürmek isteseler sen kimi goturmelerini istersin?
- peki uzaylılar o kişiyi götürüp hangi huyunu degistirsinler sence?
böyle sorular sorunca çocuklar dökülüyor

neden saklasınlar ki, emin olun öyle birşey olsa istersen gönderme yapmaz kimse, ağam paşam çeker. belki bir arkadaşı itti duşurdu kızınız ağlamadı,olamaz mı?
ben çocukken okulda duştum resmen kafam açıldı,yarıldı okuldayken, ağlamadım da, öğretmenim de görmedi, olamaz mı böyle bir şey?
Ben çocuğumu biliyorum koltuktan düşse yavaşça ağlar. Eline bişey çarpsa hemen ağlar. Bacağında morluk ve şişlik olabilecek bir durumda ağlamaması mümkün değil zaten üzüldüğüm konu biliyor olmaları lazım ne olduğunu , evet kaza olabilir ama bilmiyoruz demeleri çok sıkıntılı.

Ben bir gün çocuğu okuldan aldim. Yolda fark ettim ki kulak kıkırdağı kan toplamış, ne oldu dedim, arkadaşı itmiş düşürmüş. Öğretmen ne yaptı dedim, görmedi bile dedi. Cok ağlamış.
Hemen babasını okula yolladım, ben gitsem kavga edecektim çünkü öğretmenin onceden gözümde sabıkası var zaten. Hafif düştü ben gördüm falan demiş kezban.
Okulda olup biteni söylemiyorlar pek. Tüm velilere tavsiyem çocuğa günün nasıl geçti diye sormayın, çocuk anlatamaz, beceremez, çekinir.
şöyle sorun:
-okula uzaylılar gelse birini götürmek isteseler sen kimi goturmelerini istersin?
Işte böyle olmaması gerekiyor. Benim gittiğin yerde birşey olunca o anda veli aranıp bilgi veriliyor. Çocuklar sonuçta düşebilir çarpabilirler. Ama haber verilmeyince insan şüphe ediyor

Hemen babasını okula yolladım, ben gitsem kavga edecektim çünkü öğretmenin onceden gözümde sabıkası var zaten. Hafif düştü ben gördüm falan demiş kezban.
şöyle sorun:
Evet bişey olmuş biliyorlar ama neden söylemiyorlar? Çok hatalı oldukları bir durum mu var acaba?

Ben öğretmenden siniftan kaynakli olduğunu düşünmüyorum. Okul müdürü suç üstlerine kalmasin diye oyalamış. Cocugunuz ya düşmüştür ya da üzerine bir sey düşmüştür. Tavirlari hic hoş değil. Siz zaten cocugunuz düştü diye ortaligi ayağa kaldiracak değildiniz her anne gibi merak etmissiniz. Bence diğer veli whatsapp grubunuz falan varsa söyleyin bunu.

Ben öğretmenden siniftan kaynakli olduğunu düşünmüyorum. Okul müdürü suç üstlerine kalmasin diye oyalamış. Cocugunuz ya düşmüştür ya da üzerine bir sey düşmüştür. Tavirlari hic hoş değil. Siz zaten cocugunuz düştü diye ortaligi ayağa kaldiracak değildiniz her anne gibi merak etmissiniz. Bence diğer veli whatsapp grubunuz falan varsa söyleyin bunu.
Bir de benim anlamadigim normalde devlet okulunda bir şey olsa hemen veliye haber verilir. Prosedür budur. Özelde 2 kat dikkat etmeliler. Cocuk bu kaza olmuş olabilir ama sorumluluk alacaklarina örtbas ediyorlar. Acaba diğer cocuklarla oynarken oldu da huzursuzluk cikmasin diye mi saklıyorlar.

Evet dediğiniz gibi ne olduğunu bilmek istedim sadece ama tutumları sonucu başına çok kötü bişey gelmiş olabileceğini düşünüyorum artık.
Whatsapp grubu yok zaten enteresan bir kreş burası veliden istedikleri tek şey çocuğu bırakıp gitsin . Velilerin göz ucuyla içeriyi görmesinden bile rahatsız oluyorlar.

Bir de benim anlamadigim normalde devlet okulunda bir şey olsa hemen veliye haber verilir. Prosedür budur. Özelde 2 kat dikkat etmeliler. Cocuk bu kaza olmuş olabilir ama sorumluluk alacaklarina örtbas ediyorlar. Acaba diğer cocuklarla oynarken oldu da huzursuzluk cikmasin diye mi saklıyorlar.
Olabilir belki. Ama saklanmamalı.

Bu konuda insancıl duygularım devredışı, üzgünüm!
Çok şey yazardım da suça teşvik olur, bilmem ne olur.
Tek diyeceğim, o canlılar hayatlarına eskisi gibi devam edemesin, o yuva adlı denetsiz yerin kapısına zincir vurulsun.
Ucuz atlatmışsınız, geçmiş olsun...

Bizim durum devlette oldu, hiçbirinde haber vermedi kezbancık

Bu konuda insancıl duygularım devredışı, üzgünüm!
Çok şey yazardım da suça teşvik olur, bilmem ne olur.
Tek diyeceğim, o canlılar hayatlarına eskisi gibi devam edemesin, o yuva adlı denetsiz yerin kapısına zincir vurulsun.
Ucuz atlatmışsınız, geçmiş olsun...
İnşallah öyle olur . Paradan başka bildikleri bişey yok.

Back
X