Ne yapmalıyım?

İnşallah öyle olur . Paradan başka bildikleri bişey yok.
Lütfen peşini bırakmayın, yavrunuz bununla kurtuldu ama çok daha başka olabilirdi.
Orada olan onlarca melek vardır daha, birinin başına gelecek olanı engelleme gücünüz var şuan.
Açık söyleyeyim, bana morarma şekli eşya vs düşmesi gibi de gelmedi...

Şuanda çok üzgünüm fikirlerinize ihtiyacım var.
2,5 yaşındaki kızımı kreşe gönderiyorum yaklaşık 5 aydır. 1 haziranda da devam ettik .
2 haziranda ayağının üstü bacağı şiş ve morarmış şekilde geldi. Öğretmene sordum bilmiyorum dedi. Müdüre anlattım durumu hiç cevap alamadım. 2 gün sonra eşim geldiğinde çok tepki gösterdi ve kreş müdüründen kamera kayıtlarını izlemesini istedi. Müdür izleyeceğini ancak hafta sonu izleyebileceğini söyledi. Bugün ise kayıtlara ulaşamadığını cihazında arıza olduğunu teknik servisin uzaktan sorunu çözemediğini ve okul içine teknik servisi salgın nedeni ile sokamayacağını bu yüzden bilgi veremediğini yazmış.
Ben de dedim ki bu çocuk her ne olduysa ağlamıştır bu derece şiştiğine göre öğretmen görmese bile ağlamasından bilir ama öğretmen bilmiyorum okulda bişey olmadı diyor.
Okul müdürü öğretmenime güveniyorum isterseniz göndermeyin deyip çıktı.

Kızımın bacağındaki şişlik ve morluk ancak 1 haftada nohut büyüklüğüne düşebildi. Muhtemelen üstüne dolap vb bişey düşmüş olabilir. Ama söylemiyorlar . Ben de göndermeyeceğim kreşe ama bu konuda yapılabilecek bişey var mı acaba? Bilmiyoruz deyip çıkacaklarmı işin içinden yaa çok üzgünüm .
Keşke olayin sıcağı ile ertesi gün kızınıza nasil olduğunu göstermesini isteseydiniz kreşte o anlık hisle aklınıza gelmemiş sanrm kızınız kreşe devam etmek istedi mi aslnda 2buck yaş cok kucuk degil öğretmenle alakalı bisey olsa tepki verir anlatrdi gibi geliyor ama tabi çocuğunuzu siz daha taniyorsunuz

Bu konuda insancıl duygularım devredışı, üzgünüm!
Çok şey yazardım da suça teşvik olur, bilmem ne olur.
Tek diyeceğim, o canlılar hayatlarına eskisi gibi devam edemesin, o yuva adlı denetsiz yerin kapısına zincir vurulsun.
Ucuz atlatmışsınız, geçmiş olsun...

Ya evet kesinlikle, görüntüleri izletmemeleri, olayı kapatmaya çalışmaları basit seyler degil. Yarin daha kötü bir olay yaşansa kreşte muhatap bulunamayacak. Velilerden biri olsam kendi çocuğuma bir sey olmasa bile bu muameleden haberim olsun isterdim.

Başka kreşlerle de görüştüm. Bazıları özellikle kamera kayıtlarını velilerin dilediği zaman görebileceği vaadini veriyorlar acaba güvenmek için doğru bir sebep olur mu? Siz kamera kayıtlarını izleten bir kreş hakkında ne düşünürdünüz?
Asla.
Benim çocuğumun görüntüleri neden başkaları tarafından izlenilsin?
Bu zannediyorum yasaklandı zaten, şuan hala yasal bir durum değil.
O çocukların her anı kaydediliyor, üstleri değişiyor vs.
Dünyada milyon sapık, pedofili bilmem ne varken, böyle bir şeyi hala nasıl sürdürüyorlar?

Lütfen peşini bırakmayın, yavrunuz bununla kurtuldu ama çok daha başka olabilirdi.
Orada olan onlarca melek vardır daha, birinin başına gelecek olanı engelleme gücünüz var şuan.
Açık söyleyeyim, bana morarma şekli eşya vs düşmesi gibi de gelmedi...
Ne gibi geldi? Düşünüyorum düşünüyorum birinin tekme atmış olabileceği de geliyor aklıma ama yok artık diyorum. O alttaki büyük morluk ortası şiş. Şişlik içinde yumru gibiydi ceviz büyüklüğündeydi. Başka ne olmuş olabilir?

Asla.
Benim çocuğumun görüntüleri neden başkaları tarafından izlenilsin?
Bu zannediyorum yasaklandı zaten, şuan hala yasal bir durum değil.
O çocukların her anı kaydediliyor, üstleri değişiyor vs.
Dünyada milyon sapık, pedofili bilmem ne varken, böyle bir şeyi hala nasıl sürdürüyorlar?
Alt değiştirme ve kıyafet değiştirme alanları sanırım kameralı olmuyor. Böyle bir durumda ne olduğunu bilmenin bazı kişilerin insiyatifinde olmasındansa tercih edilebilir diye düşünüyorum.

Ne gibi geldi? Düşünüyorum düşünüyorum birinin tekme atmış olabileceği de geliyor aklıma ama yok artık diyorum. O alttaki büyük morluk ortası şiş. Şişlik içinde yumru gibiydi ceviz büyüklüğündeydi. Başka ne olmuş olabilir?
Bir şey düşse yüzey alanı kadar morarma ya da nesnenin basınç noktasında en çok morarma yaşanır.
Bunlar ayrı ayrı izler, araları boşluklu.
Yani düşen cisim her ne ise boşluklu olmalı ya da kuvvetli bir basınç uygulanmış olması lazım.
Bir ayak bileğini sıkıca kavrayan yetişkin eli, sandalye sırtı izi gibi...

Başka bir çocuk vurmuş ya da merdivene takılmış olabilir. Öğretmen vurmuş olamaz. Zaten çocuk düştü demiş, vurdu dememis

Alt değiştirme ve kıyafet değiştirme alanları sanırım kameralı olmuyor. Böyle bir durumda ne olduğunu bilmenin bazı kişilerin insiyatifinde olmasındansa tercih edilebilir diye düşünüyorum.
Ayrı alanlarda olsa dahi her zaman ona mutabık kalmak mümkün değil.
Yemek salonunda üzerine o an dökülen bir tabak için üst değişim odasına gitmek yerine hemen orada hallediliyor normal olarak.
Ya da oyun salonunda terlediğinde atleti o alanda değişiyor.
Her birini ayrı ayrı odaya götürüp giydirip getirmek takdir edersiniz ki 10 kişilik bir sınıfta en az 30 dk boş zaman doğurur.

Bizim kreşimizde müdür canlı olarak sürekli izliyor, talep ederseniz siz de odasından aynı anda izliyorsunuz ya da çocuğunuzun kaydını size ayrıca yolluyor.
Ama her an her velinin izleme olanağı diye bir şey söz konusu değil.

Ayrı alanlarda olsa dahi her zaman ona mutabık kalmak mümkün değil.
Yemek salonunda üzerine o an dökülen bir tabak için üst değişim odasına gitmek yerine hemen orada hallediliyor normal olarak.
Ya da oyun salonunda terlediğinde atleti o alanda değişiyor.
Her birini ayrı ayrı odaya götürüp giydirip getirmek takdir edersiniz ki 10 kişilik bir sınıfta en az 30 dk boş zaman doğurur.

Bizim kreşimizde müdür canlı olarak sürekli izliyor, talep ederseniz siz de odasından aynı anda izliyorsunuz ya da çocuğunuzun kaydını size ayrıca yolluyor.
Ama her an her velinin izleme olanağı diye bir şey söz konusu değil.

Yok yanlış anladınız sanırım uzaktan bağlanıp izlemek gibi değil böyle durumlarda izlemek gibi.

Yok yanlış anladınız sanırım uzaktan bağlanıp izlemek gibi değil böyle durumlarda izlemek gibi.
Ha tabi ki, uzaktan uygulama ile bağlanılan sistemler vardı da onlardan bahsediyorsunuz sandım:)
Elbette öyle bir yeri tercih etmelisiniz.
Ve vereceğiniz kreşte mutlaka öğretmen ve öğrencileri izleyin.
Orada görüşmeye gittiğinizde tutumları ne, çocuklar mutlu mu, öğretmenlerine sevgilerini nasıl gösteriyorlar bunlara çok dikkat edin.

Back
X