Ne yapmalıyım?

eoena-k

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2021
13
10
8
23
Ailem birkaç gündür iş bulmam gerektiğini borçta olduklarını ve okulum için de sıkıntı olacağını söylüyorlar fakat şöyle bir durum var. Ben iş ilanlarına baktığımda konuşma becerisi sosyal olmak gibi şartları da göz önünde bulunduruyorlar lakin ben asosyal ve bir o kadar da çekingen bir insanım. Çalışmayı bırakın başvuru yapmaya bile gidemiyorum. Sonra bu asosyal durumum için tıbbi yardım almayı düşündüm. Bunun önüne geçmezsem ileride daha da sıkıntı olacak ama gel gör ki ailem benim çalışmamı isterken onlara gidip ben hastaneye gidip şu an ki halim için tedavi olmak istiyorum diyemem. Buna bile çekiniyorum. Napacağımı şaşırdım siz olsanız napardınız?

Boyle bir durumdaysaniz evet psikolojik destek almaniz gerekebilir. Ama ailenizin zaten durumu yokmus. Bu konu hakkinda videolar izleyip kendinizi telkin etmekten ve korkularinizin ustune girmekten baska careniz yok gibi duruyor. Yine de basvurulari yapin bence. Gidince elbette bir sekilde konusursunuz. Evet zorlanabilirsiniz ama korkunun ustune gidilmedikce asilamiyor. Psikolojik destek alabilseydiniz ilk isiniz psikologa gitmek olsun derdim.

Kendi alaninizdami calisacaksiniz yoksa herhangi bir uzmanlik istemeyen bir istemi calisacaksiniz bilmiyorum ama minimum insan iliskisi olan isler secme imkaniniz varsa baslangic icin öyle bir seye yönelebilirsiniz. Maddi olanaginiz yoksa bazi belediyelerin kadin ve cocuklar icin psikolojik danisman hizmetleri oluyor onu arastirabilirsiniz. Ya da bir yakinim devlette psikiyatriste gidip terapi almaya ihtiyaci oldugunu söylediginde hastanedeki psikologa yönlendirmisti doktor. Hic ücret ödemedi ve cok iyi geldi.

Üniversite öğrencisi misiniz? Ailenizle mi yaşıyorsunuz?Ailenizin borçları sizin eğitiminiz için yaptıkları harcamalar nedeniyle mi oldu?

Maddi durum elvermiyorsa Tülay kök videoları izleyebilirsiniz. Bana açıkçası yardımcı olmuştu.

Ayrıca ben öğrencilik dönemimde çalışmıştım kısa süreli işlerde. Özgüvenim yükseldi, iletişim becerilerim gelişti. Bi başlayabilseniz size de fayda sağlayabilir

Back
X