Ağrım oldu korktum çocuğa bir şey mi oldu diye, uzun süre ayakta kalınca kasıklarım ağrıyor uzanmam dinlenmem gerekiyor, size de yük olmak istemiyorum annem gelip ilgilenecek, bebek için hazırlık yapmak istiyorum daha çantası bile hazır değil, görümcemle güzel ilgilenmek isterim ama kendime anca yetiyorum, araşır konuşuruz yardım lazım olursa haber veririm... Yalnız bunları söylediğiniz halde yok ille gel git deniyorsa kararlı bir şekilde yok gelmiyim diyeceksiniz, yüzüm tutmadı hayır diyemedim yapmayacaksınız.
Eş faktörü önemli. Aynı fikirde olmanız bir davranmanız lazım. Siz böyle mesafe koyup eşiniz buna saygı duymazsa işe yaramaz, kavga edip durursunuz. Aslında bu dengeyi adamlar kurmalı, onlar mesafeyi ayarlamalı. Sizin ailenizde bu tarz sorunlar olsa eşiniz mi çözer, hayır siz konuşursunuz değil mi ailenizle? Net duruş sergilemeniz lazım, sen istersen git ama benim ayaklarımı uzatıp dinlenmem lazım ı kafasına yerleştirin. Görümceniz ille de gelicem diye tutturursa akşam gelsin ve onunla abisi ilgilensin. Kimin kardeşiyse o alsın sorumluluğu. Yazık yani zihinsel engelli birinin dışlanması da olmaz.