ne yapmalıyım??

nelit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
195
0
96
Diğer
kızlar bende nişanlıyım ve 6 7 ay sonra düğünüm olacak inşallah ama düğünden sonra bi süre kayınvalidemlerle oturcam sanırım evin üst katını yapana kadar yani hemen hemen 2 sene falan ama kararsızım 2 sene içinde kira verip parayı boş yere harcamak istemiyoruz onun yerine biriktirir evimiz için harcarız diye düşündük ama bilemiyorum yapabilirmiyim ben pek istemedim kayınvalidemle oturmak ama ilersinide düşünmek zorundayım karar veremiyorum ne yapayım:1no2:

ayy canım ne dıyeyım sana kabul etme desem zor durumda kalacaksınız et desem sen zor durumda kalacaksın rahat dolasamayacksın evın ıcınde daha neler neler senı uzmek ıcın solemıyorum bunları ama gercekler bunlar ben hıc bı zaman ıkı tarafta melek olsa bıle aynı evde gelın kaynananın mutlu olacagını dusunmuyorum o senın annen degıl sende onun kızı degılsın kendı evınde olabılecekmıssın gıbı dusunme

Arkadaşım..
Sen üç kuruş biriktirelim diye kendi keyfinden ve hayatından 2 seneyi feda edeceksin ama inan ki yeri gelecek senden kötüsü olmayacak her iki taraftan da.
Kayınvalide ile oturmak zordur,sinir ve sabır ister..
Bence yapma;ver kiranı ileride para biriktirir ev sahibi olursunuz.
Ayrıca siz parayı boşa vermiyorsunuz;kendi hayatınız için harcamış oluyorsunuz

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah sabır ve kolaylık versin birbirinden farklı insanların aynı evde yaşaması zor çünkü.

para sahibi olucaz diye yuvanızdan olmayın derim ben..ilk zamanlar en zahmetli devreler tanıma dönemi..kaynaşma koklaşma dönemi düşünüyorum da 2aylık evliyim evin içinde birileri olsa hiç çekilmezdi...

evliliğinin ilk yılları birbirinizin huylarını anlamakla geçiyo tartışırsın sevi...sin . böyle rahat banyoya bile giremiceksin tartışamıcaksın hep birileri ilişkinize şahit olacak .zaten buna evlilikte denemez .ev yaptırcaksanız .eşya alcağınız düğün yapcağınız parayla evinizi yapın . biriktirmeyi düşündüğün parayla eşya taksidine girersiniz bir odayı eksik döşeyin ama kendi evinizde olun ev ev üstüne olmaz

ben olsam yapmazdim

yaptim , yasadim beraber ama

sonu o evden kimsenin haberi yokken Türkiyeye kacis oldu

Beraber oturmak mı? :1no2:
Altlı üstlü ev yapmak mı? :1no2:

ev ev üstüne olmaz 2 sene olsada zor iyi düşünün

bence ne yapin edin beraber oturmayin altli ustu olucaksanizda fazlada samimi olmayin cat kapi evinize dalmalarinada izin vermeyin bastan ipin ucunu saglam tutun

Wala ben hııÇ tavsıye etmem
bı yakınım derdı kı
evlı ınsan evvınde Çıplak dolaŞamıcaksa
yanlıŞ anlamayın en azından duŞa gıdene kadar
eŞıyle rahat rahat yatıp kalkamıcaksa o evlılık Çok zordur
bencede 1-2 ay olsa ok ama
en gÜzel zamanın ılk yıllar olacak tadını Çıkaramazsın onlarla
canın sarılmak ıstese bıle geceyı beklemek zorunda kalıcaksın
ben tavsıye etmıyorum 1 yıllık evlıyım ve dÜŞÜnemıyorum evde bırının olduĞunu
eŞınle en gÜzel gÜnlerınde baŞbaŞa olmalısın bence
ıyı dÜŞÜn derım

evlılıgın ılk yıllarını kı ıkı sene bırlıkte kalmak ıcın uzun bır sure zıyan etme bence.

esınle rahat rahat yatıp kalkmak varken ,biri mi gelıcek duyacaklar mı kaygısı yasamak nıye ?

çok anlayışlı,çok sabırlı,çok özverili,çok hoşgörülü vb...... iseniz düşünün.
çalışan bir bayansanız daha kolay atlatabilirsiniz .en azından para biriktirp yeni bir ev alırsnız kendinize ama çalışmıyorsanız bir-bin kere daha düşünün.
insan yeri geliyor annesiyle,kardeşleriyle bile anlaşamıyor.iyiyken kötü olmayın.
gerçektende zor bir karar.
nişanlınız ne düşünüyor?

bence bu iki yıllada kalmaz ben 9 ay için girdim 12 yılda yakamı zor kurtardım...iyi düşün.....

bence onların üst katına ev yaptırmayın.yani 2 sene sonra kendi evine çıksan bile çok rahat edebileceğini düşünmüyorum burda altlı üstlü oturup sorun yaşayan çok kadın var
hele aynı evde yeni evli bir çift hiç rahat edemez canım:1no2:bence kiraya çık kısmetse ilerde ev sahibide olursun biraz geç olsun ama güç olmasın

Pek tavsiye edilmemiş beraber oturma fikri ,bende katılıyorum..
ılk yıllarını hep adaplı adaplı oturup kalkarak geçireceksin..
ınsanın kendi evi gibi varmı?
2 sene sonra kendi evine çıkacağına 5 senede çık..
Ya da nişanlılığını ev bitene kadar devam ettir..
Olmadı 1 oda,1 salonunu bitirsinler yine sizin eviniz olsun..

ben olsam beklrdim,evin bitmesini.
ilk zamanlar zaten zor evlilikte,
alışamıyorsun bi süre,aklın baba evinde,
bide kalabalık hiç çekilmez.

kaldi ki kaynananin evinde otursaniz da kendi eviniz icin para fln biriktiremezsiniz. ekmek elden su golden olmayacagina gore.... bi de ogullari ailesine kiyamiycak zaten onlarin evindeyiz diye, normalde kiraya vereceginiz kadar masrafiniz olur kesin. oyle olmasa kaynanasiyla oturanlar hep koselik olurdu....

canım bekle sende evlenme ev bitsin ondan sonra evlenirsin ne var?ki kaldı ki ev bittiğindede altlı üstlü olacaksın o bile büyük mesele..para biriktireceğiz diye kendini sıkıntıya sokma de bana 10 yıllık evliyim maddiyat yüzünden taşınıyorz tamam ama ilk yılları...aynı evde..kendini kasma allah aşkına..bekleyemem diyorsan çık kiraya bakarsın ev bitince kiraya verirsiniz orayı sizin evin kirasını karşılar ama mutlu mesut yaşar gidersin eşinle...

anlamadım ya sen niye beklemiyorsun...
allah aşkına yapmayın yaaa....
2 sene kaynanayla oturacağına 2 sene nişanlı kal çeyizini falan bitir yada 2 sene nişanlıyken para biriktir...
kaynananla oturunca para biriktiricem sanıyorsan yanılıyorsun...
insan evi eşyası v.s. hazır olmadan evleniyorsa ya afedersin koca delisidir yada hamiledir...nedir yani zaten birliktesin 1 sene sonra evlen...
üzgünüm kusura bakma..mantıklı düşün yuvan bile yıkılır ki benim kaynananm yan binamda o bile bazen tartışma sebebi olabiliyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…