Ne yapmalıyım?

beynelminel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
4.308
1
0
İstanbul
Ben 27 yaşındayım. Birini seviyorum ve oda beni seviyor. Ekimde nişanlanmayı düşünüyoruz.
Fakat maddiyat ve ailevi ilişkiler beni düşündürüyor.

Babamın vefatından sonra çalıştığım tüm parayı olduğu gibi (7 Yıldır) aileme harcıyordum. Hala borçları var ama az kaldı.

Evli abim ve yengem beni bankamatik olarak gördükleri için kesin bu kararımı duyunca kıyameti koparacaklar. Annem üzülmesin diye ben yine yaptıklarına sessiz kalacağım. Annem geçen yıl ameliyet oldu ve ben onunla ilgilenmek zorunda kaldım. Şİmdi tansiyonu yükselmesin, şekeri çıkmasın diye üzülmemesi gerekiyor.

Bekar abimde bu isteğime pek sıcak bakmadığı kesin. Onunla ( sevdiğimle) buluşmaya gittiğimi duyduğu gün anneme ikide bir aratıp eve gelmemi söylemesini istetmiş.
Eve gittiğimde bana bir şey söylemedi ama yinede halinden belli.

Daha önce bekar abim evlenmeye kalkıştığındada yengemle abim kavga etmiş diğer abimin burnundan getirmişlerdi. (bu arada aynı evde yaşamıyoruz evli abimlerle farklı ilçelerdeyiz)

İyi bir işte çalışıyorum ve maaşımda fena değil. Evlilik ciddi bir maliyet bunun üstesinden nasıl geleceğim? Evlenmek istersem kesin bir pislik çıkarıp canımı sıkacaklar ondanda adım gibi eminim. (Şöyleki yengem yiğenimi anneme silah olarak kullanıyor. Onu göstermiyor ancak bizden para koparıncaya kadar.) Şimdi maaşımı kendime harcamak istesem ailem zorlanır. Onlara yardım etsem ben hiç bir şey yapamam.

Hepsini sevdiğim adama yaptırsam yarın o veya ailesi bunu benim başıma kalkıp duracak. Bu durumu hazmedemem. Ailemi zor durumda bırakıp kendimi düşünsem desem kalbim annemin üzülmesini kaldıramıyor. Ne yapmalıyım lütfen çok çaresiz hissediyorum kendimi:43::43::43:

benim eşimde aynı senin gibi yıllarıca aldıgı tüm parayı ailesine harcamış, annesinin avucuna saymış...
biz evlendik diye burnumuzdan getirdiler.... nede olsa altın yumurtlayan tavuk gitti ya.. yani insanın aileside olsa yardım edecekse dozajında edecek. yoksa ipin ucu kaçıyor sonra

Son düzenleme:
benim eşimde aynı senin gibi yıllarıca aldıgı tüm parayı ailesine harcamış, annesinin avucuna saymış...
biz evlendik diye burnumuzdan getirdiler.... nede olsa altın yumurtlayan tavuk gitti ya.. yani insanın aileside olsa yardım edecekse dozajında edecek. yoksa ipin ucu kaçıyor sonra

Kız kardeşim ve annem artık hayatımı kurmam gerektiğini söylüyor ama ben korkuyorum. Evlenmeyi düşündüğüm adamın ailesine karşı beni zor durumda bırakacak hareketlerde bulunurlrsa diye. Kız kardeşim okuyor ve bu ekim gibi mezun olmuş olacak. O sen evlen ben işe girip sana yardım edeceğim diyor. Bildiğim kadarıyla bizimkilerin aklında başka fikirler var (abimlerin) Peki siz bunca olaya karşı mutlu olabildiniz mi? Benim korkum kalbimin bu şekilde kırık olmasından dolayı sevdiğimle mutlu olamamak.

karılarının sözlerinden çıkmamaya başladıkları andan itibaren tavırları degişiyor. yazık bende hep beni ben olduğum için sevdiklerine inanmıştım.

Zaten evet kadın milleti yapıyor her şeyi. Bunu hep demişimdir... Yengeler illaha yengelik yapıyor, abla olma gibi çabaları yok. Sanki kardeş değil yolunacak kaz olarak görüyorlar... Allahım bizleri korusun, kişiliklerimiz çizgisinden çıkmasın.....

üzülmeyin siz, ilahi adalete inanan bilen insanlarız..
Bir şekilde Allah yuva kurmanıza yardım eder, şükür ki bir kız kardeşiniz daha var ve size destek olacağını söylüyor. Eminim olur da... Bi zaman sonra eşiniz hayatınız da ki en önemli insan konumunda olacak dolayısıyla sizi anlayacaktır.. Herkese anlatmak istediğiniz halde başaramadığınız sıkıntıları kendisi zaten anlayacaktır..

Anlamadım.. Evli abin çalışmıyor mu ? Evleri ayrı değil mi ? Yengen nasıl çocuğunu annenize koz olarak kullanıp para istiyor.. Bi nevi haraç :53:

Senin veya bekar abinin evlenip evlenmemesi anneniz dışında kimseyi enterese etmez.. Yengen niye evlenmiş madem :9: bekar kalsaymış..

annen ve kızkardeşin senin de kendi hayatını kurman konusunda hemfikirlerse, sana destek olacaklar demektir.. abilerinin ve yengenin laflarıyla üzülmek yerine seni savunacaklar bence.
maaşını yavaş yavaş biriktirme yoluna gitsen, artık çeyiz alışverişine başladığını ve taksitlerin olduğunu söylesen. hepten ailenden desteğini kesme annen için ama kuruşu kuruşuna da ellerine saymak zorunda değilsin.

Merhaba canım,seni tahmini 2013 gelinleri forum sayfasından tanıyorum.Öncelikle annene çok geçmiş olsun.Abin ve yengeni Allah ıslah etsin.27 yaşına gelmişsin,sen de mutlu olmak,yuva kurmak çok istiyorsun ve bu senin en doğal hakkın ve bu hakkını dolaylı da olsa doğrudan da olsa gasp ediyorlar.O kendini bilmez evli abin,karısına haddini bildirip,annesine ve bekar kardeşlerine sahip çıksaydı ya.Tabi öncesinden neler yaşandı hiç bilemeyiz,anlattığın kadarıyla abini ve yengeni suçluyorum.Yengene haddini bildirsin derken de yengenin davranışlarından ötürü dedim tabi Allah kimsenin yuvasını bozmasın.Şimdi annemi üzerim diye çekiniyorsun bazı şeylerden,abimle huzursuzluk onu da çok üzer diyorsun iyi güzel de tatlım,sen böyle evde oldukça,sitediklerine,sevdiğine kavuşamadıkça,hep birilerinin lafıyla haraket ettikçe,kendinden ödün üstüne ödün verdikçe anneciğin senin bu eriyen halini gördükçe de çoook üzülmeyecek mi?

Zaten evet kadın milleti yapıyor her şeyi. Bunu hep demişimdir... Yengeler illaha yengelik yapıyor, abla olma gibi çabaları yok. Sanki kardeş değil yolunacak kaz olarak görüyorlar... Allahım bizleri korusun, kişiliklerimiz çizgisinden çıkmasın.....

üzülmeyin siz, ilahi adalete inanan bilen insanlarız..
Bir şekilde Allah yuva kurmanıza yardım eder, şükür ki bir kız kardeşiniz daha var ve size destek olacağını söylüyor. Eminim olur da... Bi zaman sonra eşiniz hayatınız da ki en önemli insan konumunda olacak dolayısıyla sizi anlayacaktır.. Herkese anlatmak istediğiniz halde başaramadığınız sıkıntıları kendisi zaten anlayacaktır..
İnşallah ona ben bu durumu açık açık anlatamıyorum nasıl aile yapınız var demesin diye. Umarım söylediğin gibi olur.
Yengem biz üniversite okumuş, iyi işlerde çalışıyoruz diye rakip görüyor. Bana gelen evlenme tekliflerinde anında arıza çıkarıyor. Bir ara abime bizim rahat yaşantımızdan dolayı ne söylediyse karışıp durmadan kavga eder olmuştu. Annemi bile bize karşı kışkırtıyordu.

Anlamadım.. Evli abin çalışmıyor mu ? Evleri ayrı değil mi ? Yengen nasıl çocuğunu annenize koz olarak kullanıp para istiyor.. Bi nevi haraç :53:

Senin veya bekar abinin evlenip evlenmemesi anneniz dışında kimseyi enterese etmez.. Yengen niye evlenmiş madem :9: bekar kalsaymış..
Yengem oğlu olduğunda bebekodasını annemde istemişti annem alamadığı için ben almıştım. Bizim almayı planladığımız ucuz geldiği için daha lüks bir mağazaya götürtmüştü. İstediğini 4,5 milyara aldım. Sonra yeğenimin bu ayın sonunda doğum günü var. Bir mekan kiralayıp kutlayalım oğluma altın alacaksınız diye tutturdu. annemde yok falan kızım çok masraf dedi 1 aydır tatile giderken kendisini götürmemişiz diye göstermediği çocuğu şimdide annem bunu söyledi yine getirmiyor. Yok çalışıyorum yok işim var falan diyip geçiştiriyor. Annem onlara gitmek istediğini söylesede oralı olmuyor.

Annem onlar boşanacak kıvama geliyorlar abim karışınca diye sesini yükseltemiyor. Dün yine söyleniyordu zaten oğlunu rezil edeceğim boşanacağım diye. Para verip susturuyoruz. Salak abimde kör kütük aşık
Şimdi aynı şeyi sevdiğime yaparımsam diye Allah'a sığınıyorum. Yengem gibi olmaktansa onun sevgisini kalbime gömerim daha iyi

Evet anneniz üzülmesin ama birazcık da bazı gerçekleri görsün. Üstelik zaten siz paylaşmasanız da o herşeyin farkındadır. Tanımaz mı evlatlarını? Sonuçta kaç zaman erteleyeceksiniz evlenmeyi? Bir şekilde kendi kendinize başa çıkmaya çalışıp ileride büyük patlamalar, canınızı sıkacka şeyler yaşamaktansa sakin sakin annenizden destek alın. Siz onunla paylaşırsanız o üzülmez, tersine size yol gösterir. Böylece ileride kendi kendinize içinden çıkamadığınızda yaşayacağınız sorunlar nedeniyle üzülmekten de korumuş olursunuz annenizi.
Yani şunu demek istiyorum, annenizle dertleşir desteğini isterseniz; kendi başınıza çabalayıp abinlerle papaz olduğunuzda vereceğinizden dhaa az üzüntü vermiş olursunuz.
Tüm bunlar nedeniyle evlenmemek ise bir seçenek bile değil. Eğer seviyor ve seviliyorsanız ve başka konularda tereddütünüz yoksa yuvanızı kurmak en çok annenizi mutlu eder zaten.

Yengeye ciddi bir tavır konmalı.

Ne demek istediği olmayınca çocuğu göstermiyor, zaafiyet yakalamış ondan yapıyor

Tavrı önce annenizin koyması gerek, hem abinize hem yengenize.

Yuva kurmak sizin hakkınız, bundan normal ne olabilir, herkes de buna yardımcı olmalı, kardeşlik bunu gerektirir. Birinin bunları abinize hatırlatması lazım.

Para icin yanimda olan insanlar bi zahmet olmayiversinler.. Sen bence bu konuyu otur bi annenle konus. Sonucta o da senin evlenip yuvani kurmani ister. Oyle olmali. Ama eger o da kendi cikari icin seni dusunmuyorsa sen kendini dusun. İlerde Allah gecinden versin annen hayattaa olmmadiginda para icin sirt ceviren abin mi sana sahip cikacak? Herkes evinw yuvasina dalacak sen bi basina kalacaksin. Yasin da cok kucuk degil. Annem abim diye firsatlari tepersen ilerde de ben evlenemedim yuva kuramadim diye konu acarsin buraya. Unutma arkadasim cehennemin yollari iyu niyet taslarindan orulmustur. Once kendini dusun.

annen ve kızkardeşin senin de kendi hayatını kurman konusunda hemfikirlerse, sana destek olacaklar demektir.. abilerinin ve yengenin laflarıyla üzülmek yerine seni savunacaklar bence.
maaşını yavaş yavaş biriktirme yoluna gitsen, artık çeyiz alışverişine başladığını ve taksitlerin olduğunu söylesen. hepten ailenden desteğini kesme annen için ama kuruşu kuruşuna da ellerine saymak zorunda değilsin.
İnşallah kız kardeşim ve annemin desteğiyle bu adamdan vzgeçmeyeceğim. Abimle yengem evlendiğinde babam yeni ölmüştü. Babam tüccardı ve tüm mal varlığını kaybedince kalp krizi geçirdi dayanamadı. Biz hep standatların üstünde hayat yaşadığımız için gerçekten çok bocaladık. Abim evlenmeye karar verdiğinde bekar abim ve ben babamın tüm borçlarını ödeyip kendisine evlenmesi için azda olsa (60 milyar kadar ) maddi destek verdik. Yengem eski yaşantımızı bildiği için bu ona az geldi. Yardım etmediniz vs. diyip durdu. bir gün kavga ederken ben ödediğim maliye, elektrik vs. dekontları getirip gözüne sokunca o günden beri abimlede aramızı bozdu. şimdi kendime bir telefon aldım ıphone bende istiyorum diye kavga çıkardı baktı, vermiyorum oğluma hediye et dedi daha 1 yaşında.

Merhaba canım,seni tahmini 2013 gelinleri forum sayfasından tanıyorum.Öncelikle annene çok geçmiş olsun.Abin ve yengeni Allah ıslah etsin.27 yaşına gelmişsin,sen de mutlu olmak,yuva kurmak çok istiyorsun ve bu senin en doğal hakkın ve bu hakkını dolaylı da olsa doğrudan da olsa gasp ediyorlar.O kendini bilmez evli abin,karısına haddini bildirip,annesine ve bekar kardeşlerine sahip çıksaydı ya.Tabi öncesinden neler yaşandı hiç bilemeyiz,anlattığın kadarıyla abini ve yengeni suçluyorum.Yengene haddini bildirsin derken de yengenin davranışlarından ötürü dedim tabi Allah kimsenin yuvasını bozmasın.Şimdi annemi üzerim diye çekiniyorsun bazı şeylerden,abimle huzursuzluk onu da çok üzer diyorsun iyi güzel de tatlım,sen böyle evde oldukça,sitediklerine,sevdiğine kavuşamadıkça,hep birilerinin lafıyla haraket ettikçe,kendinden ödün üstüne ödün verdikçe anneciğin senin bu eriyen halini gördükçe de çoook üzülmeyecek mi?
Sağol canım zaten annem artık beni bırak hayatına bak diyor. Fakat biliyorum ki erkekler kızlar kadar annelerini düşünmez. Onların insafına bırakmak istemiyorum. Bekar abim iyi ama çok agresif ve sorumsuz ona devamlı birinin hatırlatması gerekiyor. işte böyle

İnşallah kız kardeşim ve annemin desteğiyle bu adamdan vzgeçmeyeceğim. Abimle yengem evlendiğinde babam yeni ölmüştü. Babam tüccardı ve tüm mal varlığını kaybedince kalp krizi geçirdi dayanamadı. Biz hep standatların üstünde hayat yaşadığımız için gerçekten çok bocaladık. Abim evlenmeye karar verdiğinde bekar abim ve ben babamın tüm borçlarını ödeyip kendisine evlenmesi için azda olsa (60 milyar kadar ) maddi destek verdik. Yengem eski yaşantımızı bildiği için bu ona az geldi. Yardım etmediniz vs. diyip durdu. bir gün kavga ederken ben ödediğim maliye, elektrik vs. dekontları getirip gözüne sokunca o günden beri abimlede aramızı bozdu. şimdi kendime bir telefon aldım ıphone bende istiyorum diye kavga çıkardı baktı, vermiyorum oğluma hediye et dedi daha 1 yaşında.

Sağol canım zaten annem artık beni bırak hayatına bak diyor. Fakat biliyorum ki erkekler kızlar kadar annelerini düşünmez. Onların insafına bırakmak istemiyorum. Bekar abim iyi ama çok agresif ve sorumsuz ona devamlı birinin hatırlatması gerekiyor. işte böyle

Edepsiz. Çok yüz vermişsiniz. Hem 60 milyar verdiniz hem de beğenmedi ha. Valla ben evlenirken eşimle benim, iki ailelerin yaptığı toplam masraf o kadar yoktur. Hakkaten edepsiz. Dişinizi çıkarın biraz terbiyesini takınsın. Hayır ben anlamıyorum, gurur yok mu? Bir insan nasıl birinden birşey isteyebilir. Nasıl sizdne rahatça telefon isteyebilir? Kardeş bile olsa ki değil. Kusura bakmayın da tepenize çıkarmışsınız.

Evet anneniz üzülmesin ama birazcık da bazı gerçekleri görsün. Üstelik zaten siz paylaşmasanız da o herşeyin farkındadır. Tanımaz mı evlatlarını? Sonuçta kaç zaman erteleyeceksiniz evlenmeyi? Bir şekilde kendi kendinize başa çıkmaya çalışıp ileride büyük patlamalar, canınızı sıkacka şeyler yaşamaktansa sakin sakin annenizden destek alın. Siz onunla paylaşırsanız o üzülmez, tersine size yol gösterir. Böylece ileride kendi kendinize içinden çıkamadığınızda yaşayacağınız sorunlar nedeniyle üzülmekten de korumuş olursunuz annenizi.
Yani şunu demek istiyorum, annenizle dertleşir desteğini isterseniz; kendi başınıza çabalayıp abinlerle papaz olduğunuzda vereceğinizden dhaa az üzüntü vermiş olursunuz.
Tüm bunlar nedeniyle evlenmemek ise bir seçenek bile değil. Eğer seviyor ve seviliyorsanız ve başka konularda tereddütünüz yoksa yuvanızı kurmak en çok annenizi mutlu eder zaten.
Zaten ben ayrılıyordum ama annem izin vermedi. Madem ilk defa güvendin evlen onunla ben ölünce yalnız kalacaksın. Benim yüzümden hayatını mahfetme diye ağlıyor. Kız kardeşim ve annem bana gerçekten destek veriyorlar.

Yengeye ciddi bir tavır konmalı.

Ne demek istediği olmayınca çocuğu göstermiyor, zaafiyet yakalamış ondan yapıyor

Tavrı önce annenizin koyması gerek, hem abinize hem yengenize.

Yuva kurmak sizin hakkınız, bundan normal ne olabilir, herkes de buna yardımcı olmalı, kardeşlik bunu gerektirir. Birinin bunları abinize hatırlatması lazım.

Abime yalnızken söylediğinde tamam diyor ama yengem gelince anında değişiyor. Düşün anneme hediye alacağı zaman yengemden saklamaya çalışıyor. Huzursuz bir evde yaşamaktansa annemde biz böyle sessizce katlanalım diyor. Allahın adaleti büyük elinde sonunda oda yaptığını çekecek diyor.

Para icin yanimda olan insanlar bi zahmet olmayiversinler.. Sen bence bu konuyu otur bi annenle konus. Sonucta o da senin evlenip yuvani kurmani ister. Oyle olmali. Ama eger o da kendi cikari icin seni dusunmuyorsa sen kendini dusun. İlerde Allah gecinden versin annen hayattaa olmmadiginda para icin sirt ceviren abin mi sana sahip cikacak? Herkes evinw yuvasina dalacak sen bi basina kalacaksin. Yasin da cok kucuk degil. Annem abim diye firsatlari tepersen ilerde de ben evlenemedim yuva kuramadim diye konu acarsin buraya. Unutma arkadasim cehennemin yollari iyu niyet taslarindan orulmustur. Once kendini dusun.
Canım eğer annen veya baban hayattaysa o söylediğin olmuyor. Ben 2 sene öz abimle konuşmadım ama bir yere kadar.

Edepsiz. Çok yüz vermişsiniz. Hem 60 milyar verdiniz hem de beğenmedi ha. Valla ben evlenirken eşimle benim, iki ailelerin yaptığı toplam masraf o kadar yoktur. Hakkaten edepsiz. Dişinizi çıkarın biraz terbiyesini takınsın. Hayır ben anlamıyorum, gurur yok mu? Bir insan nasıl birinden birşey isteyebilir. Nasıl sizdne rahatça telefon isteyebilir? Kardeş bile olsa ki değil. Kusura bakmayın da tepenize çıkarmışsınız.

Valla umarım yaptığının bedelini öder ama abim ve yeğenimden çıkmasını istemiyorum. Tam beddua edecekken annem onlarda etkilenir diyor.

Kız kardeşim ve annem artık hayatımı kurmam gerektiğini söylüyor ama ben korkuyorum. Evlenmeyi düşündüğüm adamın ailesine karşı beni zor durumda bırakacak hareketlerde bulunurlrsa diye. Kız kardeşim okuyor ve bu ekim gibi mezun olmuş olacak. O sen evlen ben işe girip sana yardım edeceğim diyor. Bildiğim kadarıyla bizimkilerin aklında başka fikirler var (abimlerin) Peki siz bunca olaya karşı mutlu olabildiniz mi? Benim korkum kalbimin bu şekilde kırık olmasından dolayı sevdiğimle mutlu olamamak.

biz evlendik herşeyi ikimiz yaptık. dünyanın borcu vardı üzerimizde. birde kayınvalidem kayınpederim durumumuz kötü diyip sürekli söyleniyorlardı,kaynanamın eşime maddiyatla ilgili dertleşme diye yutturuupta onu ( eşimi)sanki onları yüzüstü bırakıp gitmiş gibi bir imaj vermesi eşimi cok üzdü. aylarca bana söylemedi ama ben öyle hissettim..

Yanlış anlama da çok yüzsüzmüş yengen, nasıl isteyebiliyor altınlar bir şeyler.. Birazda siz şımartmışsınız şımartmışsınız gibi..Her istediğini yapmışsınız!!! :53:
Annen madem hasta ameliyat falan oldu,onların alttan alıp mutlu etmesi gerekiyor.Sen mutluluğuna bak,evlen kurtul.Evleneceğin kişiyle konuş annene her ay belli bir miktar para vereceğini anlat.Ama yengene yedirmek için değil... Evlenmek senin en doğal hakkın kimsenin buna engel olmaya hakkı yok. Dik durmak lazım.Kendin çalışıp,kazanıyorsun,kararlarını kendin alabilmelisin.

İnşallah ona ben bu durumu açık açık anlatamıyorum nasıl aile yapınız var demesin diye. Umarım söylediğin gibi olur.
Yengem biz üniversite okumuş, iyi işlerde çalışıyoruz diye rakip görüyor. Bana gelen evlenme tekliflerinde anında arıza çıkarıyor. Bir ara abime bizim rahat yaşantımızdan dolayı ne söylediyse karışıp durmadan kavga eder olmuştu. Annemi bile bize karşı kışkırtıyordu.

Yengem oğlu olduğunda bebekodasını annemde istemişti annem alamadığı için ben almıştım. Bizim almayı planladığımız ucuz geldiği için daha lüks bir mağazaya götürtmüştü. İstediğini 4,5 milyara aldım. Sonra yeğenimin bu ayın sonunda doğum günü var. Bir mekan kiralayıp kutlayalım oğluma altın alacaksınız diye tutturdu. annemde yok falan kızım çok masraf dedi 1 aydır tatile giderken kendisini götürmemişiz diye göstermediği çocuğu şimdide annem bunu söyledi yine getirmiyor. Yok çalışıyorum yok işim var falan diyip geçiştiriyor. Annem onlara gitmek istediğini söylesede oralı olmuyor.

Annem onlar boşanacak kıvama geliyorlar abim karışınca diye sesini yükseltemiyor. Dün yine söyleniyordu zaten oğlunu rezil edeceğim boşanacağım diye. Para verip susturuyoruz. Salak abimde kör kütük aşık
Şimdi aynı şeyi sevdiğime yaparımsam diye Allah'a sığınıyorum. Yengem gibi olmaktansa onun sevgisini kalbime gömerim daha iyi

Ya ben anlamıyorum hakikaten, bu insanlar bi tuhafsadı.

Öncelikle, senin ailene yardım etmen tabii ki güzel birşey.
Fakat bir annenin her zaman yüreğinde evlatlarını ele güne karşı güzel bir şekilde evlendirmektir.
O yüzden bu konuda zaten annen sana her zaman destek olacaktır, ha hiç üzülmesin desen bu mümkün değil!
Hiç sorunu olmadan evlenen çiftlerin de geçtiği evlilik sürecinde illaki anneler-babalar biraz üzülmüş - biraz sıkılmıştır.
Hiç sorun olmasa dahi o stresli günlerde mutlaka sorun çıkar, önemli olan k onuların fazla büyütülmeden kapatılabilmesi.
Bu konuda da annen ve kardeşin en büyük destekçin olacaktır.

Bir diğer anlamadığım nokta ise, sizin yengenize ne gibi bir mecburiyetiniz var ki herşeyi abinizden saklıyorsunuz?
Yarın öbürgün yeğenin bu şekilde haraç alarak, kendisinin kullanılıp babaannesine gösterilmemesinden etkilenmeyeceğini mi sanıyorsunuz?
Çocuk deyip geçmeyin, bir insan yaşlandıkça unutkanlaşmaya başlıyor, fakat çocuk gün geldiğinde birşeyleri idrak ettiğinde farklı tepkilerle karşılaşabilirsiniz.
Yengeniz boşanmak mı istiyor? Boşansın, daha kayınvalidesine saygı gösteremeyen, kocasını doğuran anaya bir nebze olsun iyi niyet besleyemeyen insandan daha ne beklenirdi ki zaten?

Yanlış anlamayın, elbette gerçekten kötülük yapan kayınvalideleri duyuyoruz, benim kayınvalidem de sütten çıkmış ak kaşık değil.
Fakat bir laf vardır biraz ağır olacak ama "köpeğe bile sahibinden ötürü saygı duyulur"!
Gerçi beni ilgilendirmez yengem dediğin kadının diğer insanlarla olan ilişkileri, fakat "aman abim duyarsa boşar, aman abim duyarsa kavga ederler" gibi davranışlarda bulunmayın.
Bırakın abiniz görsün, doğruyu-yanlışı kendisi karar versin ki gün geldiğinde "siz de halinizden memnundunuz?" gibi söylemlerle karşılaşmayın...
Siz alttan aldıkça o da yaptıklarını azıtacaktır...

Maddiyat ve karşı taraf konusuna gelince.
Ben şahsen yaptığımı anlatacağım sana, inşallah senin sevdiğin insanda, en az benim sevdiğim insan kadar anlayışlı ve öngörülüdür.
Bende aileme yıllarca yardım ettim, krediler çektim, ödedim, sonra daha büyük meblada krediler çektim ve ödedim.
Ama ailemde bir çok olan durumu, herşeyi sevgilim ile (o dönem sevgiyliydik, şimdi nişanlıyız) paylaştım ve karşılığında hep destek aldım.
Yeri geldi maddi anlamda neyi nasıl yapacağıma, tabiri caizse gedikleri nasıl kapatacağıma, akıl verdi. Yeri geldi manen destek oldu.
Arkama baktığımda (söylemesi, hatırlaması çok acı) herkesin kendini düşünüp, ne annemin ne de babamın (belki anlık şeylerdi) "bu kız nolacak, nasıl evlenecek" sıkıntısına girmeden oluşturdukları talepkar davranışlar beni mahvetti. Ama hep nişanlım destek oldu...

İki elimin arasına başımı alıp "ben ne yapacağım, evlenemeyeceğim, seviyorum ama buraya kadarmış" dediğim günlerim, hüngür hüngür ağladığım oldu.
Ama şimdi arkama bakıyorumda kendi nişanımı kendim yaptım, babamın bana taktığını varsaydığımız künyemi kendim aldım, annemin bana taktığı cumhuriyeti, nişanlıma taktığı cumhuriyeti ben aldım...
Allah'a şükür ki bütün çeyizimi birden olmasa da, ara ara alarak, kampanyaları takip ederek yaptım, ve daha geçen gün bulaşık makinamı aldım!
Kısmetse de haftasonu mobilyalarımı alacağım...

Ha kolayla mı oldu bunlar? Tabii ki hayır, başka şeylerden özveride bulunarak, ufak ufak toplayarak.
Kredi kartı ile çokçası alışveriş yaparak... Zaten kredi kartı ile alışveriş yaptığında, maaşını alıp direk onu ödediğinde elinde fazla birşey kalamıyor.
Kalmayan birşeyi de kimse talep edemiyor!

Ama benim gördüğüm en büyük başarı kendimde, olmaz deneni 1 sene içerisinde başardım ve annemi emekli yaptım!

Canım uzun lafın kısası, diyeceğim sana.. Herşey oluyor! Zaman su gibi akıp geçiyor sen bile anlamıyorsun ne olduğunu.
Sen yeterki taviz verme, ha senin ailen böyle demiyorum, belli ki birlikte yaşadıkların seni düşünüyor.
Dilerdim abin destekçin olsun, yengenin ağzına bakmasın ama durum öyle görünmüyor.
Bırak destek olmasınlar, köstek olmaya çalışsalarda görmezden duymazdan geleceksin.
Önemli olan senin isteklerin ve senin geleceğin, bunu kimse senin yerine düşünmez.
Yeri geldi mi (ana gibi yar olmaz ama) anneler bile anlık dahi olsa bencilleşebiliyor...

Allah yardımcın olsun inşallah, uzun oldu biraz ama. Paylaşmak istedim.
İnşallah sana moral ve cesaret olur bu yazdıklarım ve inşallah tüm isteklerini gerçekleştirecek gücü kendinde bulur bir an önce her istediğini gerçek hayata dökersin... :34:

Back
X