Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ergenlikten çıkamamış tipik bir "ayy ben ailemden nefret ederim, ben çok rahatım, çok coolum" zihniyetiNe olacakmış ister anneni getirir tanıştırırsın ister kardeşini, kuzenini. Millet artık ne ile uğraşacağını şaşırmış. Ben de üniversitede okuyorum babam gelmişti tanıştırdım bütün hocalarımla hatta çoğuyla arkadaştı babam beni tanıştırdı onlarla
Kuzenim gelmişti şehir dışından onu da hocalarla tanıştırıp derse girmesini sağlamıştım kimse de yadırgamadı. Senin arkadaşın bir garipmiş bence diyemedin mi sen önce kendinden utan diye
![]()
Merhaba arkadaşlar.Dün üiversite hocamızla beraber bir cafe de arkadaşlarla beraber buluştuk.İşte okuduğumuz kitapları birbirimize anlatmak için.Asıl konu şöyle.Giderken annemle beraber çıktık.Annemde "hocanızı göreyim merak ettim oradan da markete giderim" dedi.Bende tamam dedim.Sonra annemle içeri girdik arkadaşlar masada hocayı bekliyorlar.Bir anda annemi gördüklerinde şok oldular sanki.Birbirlerine mesaj atmalar falan.Sonra hoca geldi tanıştı annem gitti.O gün yedik içtik evlere dağıldık.Akşam annem bana sordu" neden bana şaşkın gibi baktılar" diye.Bende geçiştirdim beklemiyorlardır diye.Kızlara mesaj attım neden böyle yaptınız diye.İçlerinden biri ;"anneni oraya getirmen yanlıştı.Ben olsam annemle geleceğime hiç gelmezdim.Hocaya resmen ilkokuldaymış gibi senin durumunu sordu".diye Mesajlar yazdı.Ben de anneme gelme mi deseydim dedim o benim annem dedim sana soracak halim yoktu dedim.Hem ben utanmıyorum bu durumdan sen niye rahatsız oluyorsun dedim.Annem nerden bilsin öyle sorulmayacağını.Hocayı görmek istedi merak etti ne varmış dedim.Sonrada yine sinir edici mesajlara devam etti.Bende madem benden utanıyorsun o zaman arkadaşlığı bitirelim dedim.O da sen bilirsin dedi,resmen.Benim 2 senelik arkadaşım bana bunu dedi.Kızlar ben ne yapacağım ya.Bundan öncede onlarla sorunum var diye yazmıştım ama düzelirler diye bekledim bu çok zoruma gitti.Ağarıma gitti sizce ne yapmalıyım??Arkadaşımın bu durumu normal mi değil mi ben mi abartıyorum bilemedim.Yorumlarınızı bekliyorum.
Bişe sorcam arkadaşlarınızın ailesi ile sizinki arasında büyük farklar var mı? Mesela sizin anneniz çok kültürlü ya da sizinle çok ilgili seven bir anne onlarınki ilgisiz ya da beraber topluma çıkmaya utanacakları tipler mi?
Tam tersi diyebiliriz :) Benim annem ilkokul mezunudur kapalıdır.Ama bana taş çıkartır bilgisiyle.
Onların anneleri işte çalışan lise mezunu falan biraz rahat aile yaşamları var.
Merhaba arkadaşlar.Dün üiversite hocamızla beraber bir cafe de arkadaşlarla beraber buluştuk.İşte okuduğumuz kitapları birbirimize anlatmak için.Asıl konu şöyle.Giderken annemle beraber çıktık.Annemde "hocanızı göreyim merak ettim oradan da markete giderim" dedi.Bende tamam dedim.Sonra annemle içeri girdik arkadaşlar masada hocayı bekliyorlar.Bir anda annemi gördüklerinde şok oldular sanki.Birbirlerine mesaj atmalar falan.Sonra hoca geldi tanıştı annem gitti.O gün yedik içtik evlere dağıldık.Akşam annem bana sordu" neden bana şaşkın gibi baktılar" diye.Bende geçiştirdim beklemiyorlardır diye.Kızlara mesaj attım neden böyle yaptınız diye.İçlerinden biri ;"anneni oraya getirmen yanlıştı.Ben olsam annemle geleceğime hiç gelmezdim.Hocaya resmen ilkokuldaymış gibi senin durumunu sordu".diye Mesajlar yazdı.Ben de anneme gelme mi deseydim dedim o benim annem dedim sana soracak halim yoktu dedim.Hem ben utanmıyorum bu durumdan sen niye rahatsız oluyorsun dedim.Annem nerden bilsin öyle sorulmayacağını.Hocayı görmek istedi merak etti ne varmış dedim.Sonrada yine sinir edici mesajlara devam etti.Bende madem benden utanıyorsun o zaman arkadaşlığı bitirelim dedim.O da sen bilirsin dedi,resmen.Benim 2 senelik arkadaşım bana bunu dedi.Kızlar ben ne yapacağım ya.Bundan öncede onlarla sorunum var diye yazmıştım ama düzelirler diye bekledim bu çok zoruma gitti.Ağarıma gitti sizce ne yapmalıyım??Arkadaşımın bu durumu normal mi değil mi ben mi abartıyorum bilemedim.Yorumlarınızı bekliyorum.
bir tek farklı düşünen ben olucam sanırım :26: ya da biraz daha farklı yerlerden bakıcam
yani annenizle tesadüfen arkadaslarınızla beraberken karşılaşmak başka birşey, üniversiteye giden bir kızın arkadasları ve hocasıyla buluşmasına annesinin bende gelicam tanışmaya demesi cok farklı birşey
bence de annenin gelmesi sacma olmuş. sizi denetler gibi hiç gerek yoktu bence. sanki aileniz sizin büyüdüğünüzü farkedemiyor gibi. şahsen benim annem olsa ben desem dahi ne işim var sizin aranızda derdi. anneniz sanırım herşey kontrolümde olsan diyen biri
annenizi oraya getirmeniz ve ya getirmemeniz ondan utanmanız ya da utanmamanız anlamına gelmez bence. yani annelerimizin öyle ortamlarda bulunması biraz abes kaçabiliyor. bu onları sevmediğimiz anlamına gelmez.
hayatımdaki kimseden utanmıyorum. ailemle beraber vakit geçirip ailece plan yaparken bir arkadasımın bende gelicam demesi ne kadar abesse, anneminde arkadaslarınla buluşmana bende katılıcam demesi o kadar abes![]()
NE ARKADASLARIMDAN NE DE AİLEMDEN UTANIRIM AMA HEPSİNİN YER VE ZAMANI AYRI BENDE![]()
okuyunca başa döndüm yanlış mı anladım acaba liseydi de üniversite mi okudum dedim.kompleksi olmayan,kendinden emin insanlarla arkadaş ol
Farklı düşünüyor olabilirsiniz saygım sonsuz.Ancak annem yoldayken dedi bana tam gelmek üzereydik benim gideceğim yere hadi burdan geçerken hocanı göreyim merak ettim dedi ve bende gel dedim.Gelme diyemezdim ben ona sonuçta.
canım seni yargılamıyorum. annem banada aynı şeyi söylese ne işin var otur oturdugun yerde diyemezdim elbet.
sorun sen de değil bence annenin biraz fazla denetleyici oldugunu düşünüyorum. onun bunu teklif etmesi tuhaf.
sanırım aranızda bazı cocukluk, gençlik, büyümüşlük, yeterlilik tarzı konularda kopukluklar oldugunu düşündüm
bak sana şöyle bir olay anlatıyım:
ben üniversitedeyken bir arkadasım vardı..neredeyse asosyeldi diyebilirim..hep beraber bir yerlere gittiğimizde annesi ya izin vermez, ya elli defa arar ya da en erken ece kalkardı yanımızdan.ve annesi herşeyine karışırdı..ece halledemez, ece yapamaz, ece anlamaz.. dikkatinizi çekerim ece üniversite öğrencisiydi
annesi aradabir de okula gelir görebildiği hocaya eceyi sorardı..ece cok utanırdı cidden..ama inan annesinden değil annesinin onu düşürdüğü durumdan
sonuc olarak ece asosyeldi, hep yalnızdı, ve arkadası yoktu..tek annesi vardı onun hayatında..sonra bir olaylar oldu netten abuk subuk insanlarla görüşmüş falan ama detayını bende unuttum..aklıma okurken ece geldi
hepimiz annemizin gözünde miniciğiz..benim annemde kısıtlar beni..ama herşeyin bir sınırı vardır..karışmadıgı konular ayrıdır..inan herşeyin güzeli kararında olması..annen sanki biraz fazla üstüne düşüyor gibi geldi..bu seni sosyal yöndende etkileyebilir..bilmiyorum bu benim düşüncem