• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım???

MONNA

Dilini ısır dilini :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
2.413
2.879
358
Çocuğunuz size fazlalık gelecekse,ona nefretle bakıp para makinası olarak görecekseniz yalvarırım çocuk doğurmayın.O le okudumkadar bunaldım ki kızlar o kadar bunaldım ki...Annemin yaptıkları ona karşı nefret duymama sebep oluyor.O konuştukça dişlerimi sıkıyorum.Boğazım düğümleniyor dayanamıyorum.Gizli gizli ağlıyorum ağlıyorum ama elimden ne gelir ? Ben mezun olduğum sene atandım.Çok çalıştım günde 4 saatlik uykuyla bi sene geçirdim.üniversite de devlet kredisiyle okudum maddi olarak hiç zorlamadım onları.Evin borcu vardı senelerdir savurmaktan ödeyemedikleri borç.Kredi çektim 20 milyar ve onu ödedim.Ve ben kredi borcunu 2 sene boyunca ödeyeceğim inş.Onun dışında da yardımlarım oldu. ve bunlar hiç gözüme gelmedi.Hep sevinçle yaptım çok şükür kazanıp ödedim diye hep sevindim ama hiç lafını etmedim etmemem de gerekirdi.ama ben yaptıkça bi baktım fazlasını bekliyorlar...ablam da çalışıyor benim kadar almıyor ama sonuçta çalışıyor.hiç bir katkısı yok.1 buçuk alıyorum diyor.şehir dışında.o da bekar.ve ondan hiçbir beklentileri yok.ama onun saatinin ayakkabılarının çantalarının fiyatının çeyreği kadarına para vermedim ben üstüm başım için.Öğretmenim ve pörsümüş ayakkabıyla idare ettiğimi biliyorum.hep ileriye sakladım heveslerimi.3 senedir bi ilişkim var ve sözlendim nişanlandım ne olduysa o zaman oldu.Annem başladı gidip elin adamına yedir paranı babanın altına bi araba almadan defol git evlen.Neden okuttum ki ben seni diye başımın etini yedi.Ablamı okuturken benden daha fazla masraf ettiler !ama hiçbir beklentileri yok.Çeyizimi kredi kartıyla falan hep kendim aldım.3ay sonra ewleneceğim onlara yük olmadığıma sevineceklerine hala maaşımı istiyor. ben ne yapmalıyım ???çok bunaldım çooook :(

Sizi okadar iyi anlıyorumk,. Benim annemde hep der sen bana çalışmadan evlenirsin diye çalışmak için mi doğurdun dedğimde hayır bile demez. Hiç düşünmez üzülürmüyüm diye iş saati fark etmez iş işte git çalış der :) Ama bi abim varki Paşa ne derse olur para beklemezler ama para gönderirler çaşıltığı halde.. Anneler ayrım yapmaz derler ama ben inanmıyorum yapıyolar belkı sevgi acısından yapmıoylar ama işte.. umarım anneniz yaptı hatanın farkına varır sizide daha fazla üzmez.

Sizi okadar iyi anlıyorumk,. Benim annemde hep der sen bana çalışmadan evlenirsin diye çalışmak için mi doğurdun dedğimde hayır bile demez. Hiç düşünmez üzülürmüyüm diye iş saati fark etmez iş işte git çalış der :) Ama bi abim varki Paşa ne derse olur para beklemezler ama para gönderirler çaşıltığı halde.. Anneler ayrım yapmaz derler ama ben inanmıyorum yapıyolar belkı sevgi acısından yapmıoylar ama işte.. umarım anneniz yaptı hatanın farkına varır sizide daha fazla üzmez.

sana da Allah yardım etsin :( ben artık herşeyi geçtim evlenince de beklentileri bitmeyecek :( hatam nerde ?düzeltmek için ne yapabilirim neden cvp vermiyosunuz arkadaşlar...

Canım benım uzulme ...

Sen zaten aılen ıcın elınden gelenı yapmıssın ...

Param yok de ve kendını bır sekılde gerı cek ...

Bak evlenecekmıssın kendı evın ıcın bırseyler almaya bak ...

Annenın de bu durumu anlaması lazım ...

Canım benım uzulme ...

Sen zaten aılen ıcın elınden gelenı yapmıssın ...

Param yok de ve kendını bır sekılde gerı cek ...

Bak evlenecekmıssın kendı evın ıcın bırseyler almaya bak ...

Annenın de bu durumu anlaması lazım ...

Zaten mesele de bu ya.Çamaşır makinası bulaşık m.alcam perdeleri alcam hala benden para bekliyorlar.vermeyince de kıyamet kopuyor :(

Çocuğunuz size fazlalık gelecekse,ona nefretle bakıp para makinası olarak görecekseniz yalvarırım çocuk doğurmayın.O le okudumkadar bunaldım ki kızlar o kadar bunaldım ki...Annemin yaptıkları ona karşı nefret duymama sebep oluyor.O konuştukça dişlerimi sıkıyorum.Boğazım düğümleniyor dayanamıyorum.Gizli gizli ağlıyorum ağlıyorum ama elimden ne gelir ? Ben mezun olduğum sene atandım.Çok çalıştım günde 4 saatlik uykuyla bi sene geçirdim.üniversite de devlet kredisiyle okudum maddi olarak hiç zorlamadım onları.Evin borcu vardı senelerdir savurmaktan ödeyemedikleri borç.Kredi çektim 20 milyar ve onu ödedim.Ve ben kredi borcunu 2 sene boyunca ödeyeceğim inş.Onun dışında da yardımlarım oldu. ve bunlar hiç gözüme gelmedi.Hep sevinçle yaptım çok şükür kazanıp ödedim diye hep sevindim ama hiç lafını etmedim etmemem de gerekirdi.ama ben yaptıkça bi baktım fazlasını bekliyorlar...ablam da çalışıyor benim kadar almıyor ama sonuçta çalışıyor.hiç bir katkısı yok.1 buçuk alıyorum diyor.şehir dışında.o da bekar.ve ondan hiçbir beklentileri yok.ama onun saatinin ayakkabılarının çantalarının fiyatının çeyreği kadarına para vermedim ben üstüm başım için.Öğretmenim ve pörsümüş ayakkabıyla idare ettiğimi biliyorum.hep ileriye sakladım heveslerimi.3 senedir bi ilişkim var ve sözlendim nişanlandım ne olduysa o zaman oldu.Annem başladı gidip elin adamına yedir paranı babanın altına bi araba almadan defol git evlen.Neden okuttum ki ben seni diye başımın etini yedi.Ablamı okuturken benden daha fazla masraf ettiler !ama hiçbir beklentileri yok.Çeyizimi kredi kartıyla falan hep kendim aldım.3ay sonra ewleneceğim onlara yük olmadığıma sevineceklerine hala maaşımı istiyor. ben ne yapmalıyım ???çok bunaldım çooook :(

hiiiiç aldırış etmeyeceksin annene..evet sen onun için para basan darphanesin..öyle anlıyorum..kendi menfeati için sizi doğurmuş...ablandan beklentileri yok çünkü ablan almaya alıştırmamış annenleri..evlen ve annenle arana mesafe koy ..her anne anne olmuyor..böylesine böyle bir tutum yakışır..bende annem ve babamdan böyle sıkıntılar yaşadım..valla açık söyleyeyim ben olsam anne bile demem..

Zaten mesele de bu ya.Çamaşır makinası bulaşık m.alcam perdeleri alcam hala benden para bekliyorlar.vermeyince de kıyamet kopuyor :(

Su durumda aılenın sana yardım etmesı gerekırken ,

Aılenın senden yardım beklemesı cok garıp ...

Kıyamet mı ne kopuyorsa kopsun sen evleneceksın ...

Verme hıc bırseyınıı ...

Vermemeye karar verdim zaten de şu 3 ay nasıl geçecek onu bilmiyorum.Hiç huzurum yoook hiçç.Hergün yataktan bugün ne yapacak acaba diye kalkıyorum :( Teyzemleri falan arayıp beni kastederek herkes kendi derdinde evlat bile düşünmüyor kendini düşünüyor anca diyor. Duyan da sanacak ki ben hiç yardım etmedim :(

Bu ne saçmalık, inan sinir oldum. Bunun şimdi tarlada çalıştıracağım, ya da Avrupa'da yaşarken çocuk parası alacağım diye bir sürü çocuk doğuran zihniyetten ne farkı var?

Sen gereğinden fazlasını yapmışsın, bundan sonra 5 kuruş verme derim. Ben de bir aile sahibi olacağım, artık kendi yuvam için yatırım yapmam lazım de. İnceldiği yerden de kopsun ilişkiniz gerekirse. Tek taraflı çıkar ilişkisinden başka birşey değil zaten. Şimdiye kadar yaptıklarını Allah biliyor, çevrenin ne düşündüğü hiç önemli değil.

Son düzenleme:
böyle anneler var ..damat para yicek derdine düşmüş şimdiden ..sakın fikrinden vazgeçme sakın evlen yuvanı kur paranı evine harca çok fakir düşkünlerse az da olsa yolla allah katında önemli ama kendini daha cok düşün bi komşumuz kızını evlendirdi maaşı damat yiyecek diye üzüle üzüle sonra anne olacak bu kadın kızın evine bir sene gide gele gide gele boşattı derdi ki gelince çikolataları alıyor kızım sepet dolduruyor o damat yiyor ben dururken kız şimdi dul yanlarında onlara bakıyor erkek kardeşine geline bakıyor ve mutsuz

Evlenin.
Hem de hiç arkanıza bakmadan çıkın o evden.
Evladına bunları yapabilenin bundan sonra yaşayacağı sıkıntıları da dert etmeyin.
En mutlu zamanlarınızı acıyla geçirten. mutsuzluğunuza sebep olanların mutsuzlukları yormasın sizi.
Çok mutlu olursunuz inşallah evliliğinizde..

Ailenizin geçimi için bir gelirleri varsa siz onlara bakmakla yükümlü değilsiniz. Gerçekten mağdur olurlar hiçbir gelirleri olmaz bakıma muhtaç haldelerse sorumlusunuz ama onun dışında kız evlat olarak öyle bir sorumluluğunuz yok. Dinen de bu durum böyle. Kaldı ki zaten bir evlat olarak gerekenleri fazlasıyla yapmışsınız. Böyle yapmaya devam ederseniz çok mutsuz olursunuz. Annenize saygıda kusur etmeyin öf bile demeyin ama maddi konularda da bundan sonra hiç taviz vermeyin...Neden böyle yaptığınızı da açıklayın güzelce. Sonuçta yeni bir ev kuruyorsunuz asıl onun size destek olması lazım.

Son düzenleme:
10 ay önce açmıştım bu konuyu.geçen sürede ne mi değişti ? hiçbir şeyy:2: monna yine annesi yüzünden dertli. Ve yine konu PARA :37:

MONNA ben de seni topiğinde ziyaret edeyim dedim:1:
Biliyorsun bizim sıkıntımız birbirinin neredeyse aynısı:32:
Ben de üniversitede devlet kredisiyle okudum. Okul bitince hemen atandım. Ben de öğretmenim. 8 yıl bekarken annemlerle birlikte yaşadım ve bütün maaşımı evin geçimine harcadım. Biraz birikimim oldu. Onunla da çocuk giyim ve tuhafiye üzerine dükkan açtım. Babam emekli. Evde oturacağına dükkanda otursun , ek gelirimiz olur dedim. Babam dükkanda durmadı. Bütün malı eve depoladım. O kadar malı satsaydım herhalde 10 tane üniversite öğrencisini okuturdum. Babam hepsini eşe dosta haberim olmadan dağıttı. Çok ucuza sağa sola dağıttı. Bütün malın altından girdi üstünden çıktı. Kardeşim üniversitede okurken 1 yıllık ev kirasını nakit ellerine saydım. Kardeşimin yanına gittiler. Benim kiraladığım evde oturdular. Eve sürekli erzağı ben taşıyordum. Ellerine verdiğim harçlıkları hiç söylemiyorum bile. Evlenene kadar iyice sömürüldüm. Bitmedi . Evlendikten sonra da devam etti

Ben de üniversitede devlet kredisiyle okudum. Okul bitince hemen atandım. Ben de öğretmenim. 8 yıl bekarken annemlerle birlikte yaşadım ve bütün maaşımı evin geçimine harcadım. Biraz birikimim oldu. Onunla da çocuk giyim ve tuhafiye üzerine dükkan açtım. Babam emekli. Evde oturacağına dükkanda otursun , ek gelirimiz olur dedim. Babam dükkanda durmadı. Bütün malı eve depoladım. O kadar malı satsaydım herhalde 10 tane üniversite öğrencisini okuturdum. Babam hepsini eşe dosta haberim olmadan dağıttı. Çok ucuza sağa sola dağıttı. Bütün malın altından girdi üstünden çıktı. Kardeşim üniversitede okurken 1 yıllık ev kirasını nakit ellerine saydım. Kardeşimin yanına gittiler. Benim kiraladığım evde oturdular. Eve sürekli erzağı ben taşıyordum. Ellerine verdiğim harçlıkları hiç söylemiyorum bile. Evlenene kadar iyice sömürüldüm. Bitmedi . Evlendikten sonra da devam etti

İşte bizim problemimiz bu. Yap yap yap nereye kadar? Sonunda böyle olduk işte . Ama Allah bilsin. Bunlar hiçbir şekilde zayi olmaz zaten. Neler neler yapmışsın ya. Bunu kim yapar ki. Bir evlat ne kadar iyi olursa olsun bu kadarını da yapmaz. Buna rağmen nankörlük kıymet bilmezlik ne yaman bir çelişki :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bir daha hiç yardım etmeyin,anlasın bakalım nasıl oluyormuş

benimde bu sıralarda aklıma gelen konulardan biri de bu ne yazıkki birilerine anlatsamda rahatlasam diyordum senin konunda bende derdimi anlatacağım ama kusura bakma bende evin fedakar çocuğu olarak zamanında dersaneye bile gitmedim borç var diye ben son sınıftaydım erkek kardeşim son sınıfta değildi o gitti dersaneye banada ya teklif etmediler ya dillerinin ucundan şimdi tam hatırlamıyorum neyse onun üstünden çok sene geçti arada çalıştım asgari ücret bile olmayan fabrikada falan paraları onlara verdim yıllar sonra kpss için dersaneye gittim hızlandırılmış, öss 2000 tl iken benim ki 400 tllik bi ücretti ve ben o sıralarda kötü günler geçirdiğim için çok kilo vermiştim doğru dürüst kıyafetim yoktu çalışmıyorumda bişey alalım diyen de yoktu tabi neyse atandım çalışmaya giderken kendime kıyafeti altınım vardı bozdurdum aldım benden önce erkek kardeşim atandı bana 5 kuruş harçlık al abla demedi ben çalıştığım zamanlarda iyi kötü bişeyler aldım ona neyse atandım gittim para göndermeye bi başladım borç var diye diye bakıyorum her gittiğimde de yeni şeyler alınmış borç bitmez tabi neyse evlenecem nemi oldu kendi birikmişin vardır kendine bilezik al dediler hemde onların adına aldım tabi yoksa elin içinde hiçbişeysiz kalacaktım evlendim ve sanki yeni gelin ben değilim de onlar fedakar ben oturma odası falan alamadım eskiler vardı onları kullanıyorum şimdi ay başlarında ay sonlarında borç hesaplamaktan kafam dolu oluyor eşimde biliyor ona karşı savunsamda ailemi bazen aklıma geldikçe çok kötü oluyorum benim ki de işte böyle

aşk olsun niosuz aile ve problem haa!!! :1:
bensiz nasıl içinize sindi :52:
şaka bir tarafa konuyu görünce direk atladım benimde sorunum aynı ama artık BDV ye gına getirmişim aynı konularla gelme dediler
sizin konuyu da görünce dayanamadım
inşallah ben unutmaya çalışıyorum tazeleri gelmezse
umarım gelmez

10 ay önce açmıştım bu konuyu.geçen sürede ne mi değişti ? hiçbir şeyy:2: monna yine annesi yüzünden dertli. Ve yine konu PARA :37:

ahhh cnm seni biliyorum birçok kişiyle aynı sorunları paylaşıyoruz
inşallah eşinden yana gülersin be cnm
ama arkadaşın biri demiş kızın yuvasını bozdu diye
inanırmısın bilmiyorum aynı şeye şahit oldum
hiççç gözünün yaşına bakmazlar inan
maaş için ayırır da bunlar
yeter ki para gelsin de nereden gelirse gelsin

benimde bu sıralarda aklıma gelen konulardan biri de bu ne yazıkki birilerine anlatsamda rahatlasam diyordum senin konunda bende derdimi anlatacağım ama kusura bakma bende evin fedakar çocuğu olarak zamanında dersaneye bile gitmedim borç var diye ben son sınıftaydım erkek kardeşim son sınıfta değildi o gitti dersaneye banada ya teklif etmediler ya dillerinin ucundan şimdi tam hatırlamıyorum neyse onun üstünden çok sene geçti arada çalıştım asgari ücret bile olmayan fabrikada falan paraları onlara verdim yıllar sonra kpss için dersaneye gittim hızlandırılmış, öss 2000 tl iken benim ki 400 tllik bi ücretti ve ben o sıralarda kötü günler geçirdiğim için çok kilo vermiştim doğru dürüst kıyafetim yoktu çalışmıyorumda bişey alalım diyen de yoktu tabi neyse atandım çalışmaya giderken kendime kıyafeti altınım vardı bozdurdum aldım benden önce erkek kardeşim atandı bana 5 kuruş harçlık al abla demedi ben çalıştığım zamanlarda iyi kötü bişeyler aldım ona neyse atandım gittim para göndermeye bi başladım borç var diye diye bakıyorum her gittiğimde de yeni şeyler alınmış borç bitmez tabi neyse evlenecem nemi oldu kendi birikmişin vardır kendine bilezik al dediler hemde onların adına aldım tabi yoksa elin içinde hiçbişeysiz kalacaktım evlendim ve sanki yeni gelin ben değilim de onlar fedakar ben oturma odası falan alamadım eskiler vardı onları kullanıyorum şimdi ay başlarında ay sonlarında borç hesaplamaktan kafam dolu oluyor eşimde biliyor ona karşı savunsamda ailemi bazen aklıma geldikçe çok kötü oluyorum benim ki de işte böyle

Vah kuzum.bundan sonra gözünü aç işte :25: napalım bizde aynı dertten muzdaribiz. hesaptan kitaptan başım dönüyor.hesap makinasını alıp hesap yapıyorum eski aile babaları gibi :53: artık kafama dank dedi.ben de bileziklerimi bozdurup krediyi kapatcam.en azından kafam rahat etsin.gerçi hala terddütteyim

Back
X