Herkes bebegumin hiperaktif olduğunu söylüyor.durduğu yerde durmuyor kendi basina oyalanamiyor. Daha 18;aylik nevyapmaliyom sizce ayni durumda olan varmi
Daha çok ufak , kendi başına oyun oynamaması normal bence . Istisnalar var ama genelde o yaşlarda bebekler anne bağımlısı olurlar . Anne nereye , bebek oraya .
Benim ilk çocuğum öyleydi . Şimdi 21 aylık bebeğimde aynı .
Hiperakaftiflik konusuna gelince , enerjisini atmasını sağlayacak oyunlar oynamanızı öneririm . Koşup , bedensel olarak yorulacağı oyunlar mesela .
Daha çok ufak , kendi başına oyun oynamaması normal bence . Istisnalar var ama genelde o yaşlarda bebekler anne bağımlısı olurlar . Anne nereye , bebek oraya .
Benim ilk çocuğum öyleydi . Şimdi 21 aylık bebeğimde aynı .
Hiperakaftiflik konusuna gelince , enerjisini atmasını sağlayacak oyunlar oynamanızı öneririm . Koşup , bedensel olarak yorulacağı oyunlar mesela .
Ama bakmiyo oyuna oyuncaga[/QUOTE]
Benim kızım 3 yaşından sonra oyuncaklarla oynamaya başladı , hiç ilgilenmezdi . Bazı çocuklar böyle . Bu nedenle oyuncaklarla değilde beraber oynayın .
Mesela evde koşturun , kalem , kağıt verin çizsin , boyasın sizle beraber . Saklambac oynamaya çalışın , parka götürme imkanınız varsa daha fazla çıkarmaya çalışabilirsiniz .
Benim aklıma kendi tecrübelerimden ötürü bunlar geldi .
Allah kolaylık versin .
bu gibi durumlar ilgisizlikten olabiliyor. çocuklar çok enerjiktir enerjilerini harcamak için aktivitelere ihtiyacları vardır. enerjilerini parklarda harcamaları gerekir ancak fazla parka gitmeyen enerjisini harcayamayan çocuklar o enerjiyi evde harcarlar bu seferde hiperaktif damgası yerler. beim tavsiyem günde en az 2 saat dışarıda bir aktivite yapmanız. evden çıkacak durumda değilse onunla evde beraber bişiler yapmanız gerekir