ne yapmalıyım

( çevremde kendi ailemdede koyu kürt çok) Öncelikle aile yapıları ailelerine çook bağlı oluyorlar. Bunun iyi yanıda var eşine ve çocuğuna bağlı olmaları gibi. Sürekli ailesine maddi manevi destek çıkıyorlar. Kadına değer vermiyorlar oek fazla yani erkek adamın dediği daha önemli daha mantıklı kafasndalar. Kadınlarını aşırı benmsiyorlar asla bendn izinsz birşey yapamaz gibisnden. Kadının çalışmasna araba kullanmasına bile karşılar. Maddi manevi kadınlarınn hep kendilerine muhtaç olmasını istiyorlar kendilerini kadından üstün görmek müthiş mutlu ediyor. Ondan sonra kadını evlendkten sonra hamur gibi şekillendirp istedikleri kalıba sokmaya çalışıyorlar. Ev temzlği çocuk bakımı hiç girmiyorm. Bir ortamda kadınlara söz hakkı bile vermek istemiyorlar. Ha birde aile genelde çok kalabalık oluyor ve gelini hizmetçi gibi görüyorlar. Temizlk yapsn çocuk doğursn kocasnn gönlünü yapsn vs. Daha birsürü var hangisini sayayım bilemiyorm. Tabi bu söylediğim genlde böyle yetişip bu kültürü benimseyenler için. Onun dışında gerçekten harika kişiliği olan melek gibi eş harika ailelerde var içlerinde. Aslında her yöredn bu geçimsiz karakterde insanlarda var. Ama inan bana %70 bu şekilde. Bu saydıklarmn yarısı eşimde var hepsi değil bunu aşmaya çalışana kadar canm çıktı çoğunu kabullendm çoğunu aştm. Ama velakin eşim bunları evliliğmz üç ayındn sonra yavaş yavaş yaşattı bana. Önce uzaktan yakından alakası yokdu. bu tarz konular açılsa dahi aa olurmu diyip dünyanın en iyi erkeği oluyordu.
Benim ki de şimdilik çok iyi zaten kendisi de memur denizli de okumuş üniversite görmüş biri hatta bugün kendisi söyledi bir araba alırız evlenir evlenmez ehliyet alırız sana filan şimdilik çok iyi her şeye çok ılımlı evet diyor inşallah evlendikten sonra değişmez

bak bu cümle bile sana ipucu veriyor akrabalrimin olduğu yere... O su an sen kabul et diye tayin isteriz ama evlendikten sonrasi çok farklı gelir ailesi gitmeyin vs der bahane üretir kalirsin orada.... Anne ni dinle pişman olmazsin
( çevremde kendi ailemdede koyu kürt çok) Öncelikle aile yapıları ailelerine çook bağlı oluyorlar. Bunun iyi yanıda var eşine ve çocuğuna bağlı olmaları gibi. Sürekli ailesine maddi manevi destek çıkıyorlar. Kadına değer vermiyorlar oek fazla yani erkek adamın dediği daha önemli daha mantıklı kafasndalar. Kadınlarını aşırı benmsiyorlar asla bendn izinsz birşey yapamaz gibisnden. Kadının çalışmasna araba kullanmasına bile karşılar. Maddi manevi kadınlarınn hep kendilerine muhtaç olmasını istiyorlar kendilerini kadından üstün görmek müthiş mutlu ediyor. Ondan sonra kadını evlendkten sonra hamur gibi şekillendirp istedikleri kalıba sokmaya çalışıyorlar. Ev temzlği çocuk bakımı hiç girmiyorm. Bir ortamda kadınlara söz hakkı bile vermek istemiyorlar. Ha birde aile genelde çok kalabalık oluyor ve gelini hizmetçi gibi görüyorlar. Temizlk yapsn çocuk doğursn kocasnn gönlünü yapsn vs. Daha birsürü var hangisini sayayım bilemiyorm. Tabi bu söylediğim genlde böyle yetişip bu kültürü benimseyenler için. Onun dışında gerçekten harika kişiliği olan melek gibi eş harika ailelerde var içlerinde. Aslında her yöredn bu geçimsiz karakterde insanlarda var. Ama inan bana %70 bu şekilde. Bu saydıklarmn yarısı eşimde var hepsi değil bunu aşmaya çalışana kadar canm çıktı çoğunu kabullendm çoğunu aştm. Ama velakin eşim bunları evliliğmz üç ayındn sonra yavaş yavaş yaşattı bana. Önce uzaktan yakından alakası yokdu. bu tarz konular açılsa dahi aa olurmu diyip dünyanın en iyi erkeği oluyordu.
Benimki de şu an çok iyi kendisi de memur üniversite okumuş biri hatta bugün dedi araba alalım sana ehliyet alalım öğren diyo şimdilik çok iyi ama evlendikten sonra değişmez umarım ama dediğin gibi benim dediğim olur tavırları var

Benim ki de şimdilik çok iyi zaten kendisi de memur denizli de okumuş üniversite görmüş biri hatta bugün kendisi söyledi bir araba alırız evlenir evlenmez ehliyet alırız sana filan şimdilik çok iyi her şeye çok ılımlı evet diyor inşallah evlendikten sonra değişmez
Valla canm benm eşimde araba alalım sana evlendktn sonra ehliyetini çıkartrz. İşte temizliğe hiç karışma ben hallederm. İstediğin yere git kızmam. İstediğin gibi giyin karışmam. Sen mutlu ol diye gece gündüz çalışrm felan filan. Ve bombaya geliyorm tam 4 sene peşimdeydi daha okul okuyodm ben yaşım küçük ama o hiç vazgeçmedi benden. Benm için ne fedakarlıklar yaptı anlatsm kendimi tam deşifre ederm diye anlatmıyorm;) ama evlendk daha 6 ay dolmadn bu adam gitti başkası geldi ehliyetimi bile ondn ayrıyken aldm katiyyen izin vermem diyordu. Yani vallahi canm senin için söylüyorm. İnşallh herşey dilediğin gibi olur ama ben hep kürtlern içindeym çoğunun ne kadar zor olduğunu görüyorm. Evlensen bile sana tavsiyem en az bir iki yıl asla çocuk düşünme.

Lloyd
Valla canm benm eşimde araba alalım sana evlendktn sonra ehliyetini çıkartrz. İşte temizliğe hiç karışma ben hallederm. İstediğin yere git kızmam. İstediğin gibi giyin karışmam. Sen mutlu ol diye gece gündüz çalışrm felan filan. Ve bombaya geliyorm tam 4 sene peşimdeydi daha okul okuyodm ben yaşım küçük ama o hiç vazgeçmedi benden. Benm için ne fedakarlıklar yaptı anlatsm kendimi tam deşifre ederm diye anlatmıyorm:KK66: ama evlendk daha 6 ay dolmadn bu adam gitti başkası geldi ehliyetimi bile ondn ayrıyken aldm katiyyen izin vermem diyordu. Yani vallahi canm senin için söylüyorm. İnşallh herşey dilediğin gibi olur ama ben hep kürtlern içindeym çoğunun ne kadar zor olduğunu görüyorm. Evlensen bile sana tavsiyem en az bir iki yıl asla çocuk düşünme.[/QUOTE korktum şu an ya :((

Siz zaten bir yola çıkmışsınız karar değistirmeyecek gibisiniz ancak buradakiler gibi bana görede olumsuz. Hayırlı olsun ne diyelim.

Diyarbakırlıların bir kısmı ağır dinci olur, kaldı ki onlar da kendilerinden olmayanı pek istemezler. Hem mezhep hem kültür farkı var işiniz zor özellikle diyarbakır'da kalmaya devam edecekseniz. Başka ilde belki o baskıyı kırıp normal yaşayabilirsiniz ama orada etrafta o kadar akrabası varken zor.

ne yazik ki bu kadar kültür farkıyla evlenenler genelde mutlu olamıyor canım benim çevremde de mevcut aynı durum. Ayrıca örnekler kk da da bol miktarda var:KK14:

Biz makedonya gocmeniyiz. Ic anadoludan kız aldik görücü usulü. Kültürler cooooook farklı.
Kızı istemeye gittiğimizde ulan dayım ıstanbul da dogdu büyüdü nasil anlasacaklar Kültürler çok farklı diye düşündüm ki herkes öyle düşündü.
Bi baktık kızın yaşadığı sehire yerlesmek istedi dayım. Istanbuldan kalk gitsen ic anadoluya. Her erkek yapmaz vallahi. Oraya ayak uydurdu. 5 senedir de ordalar.
Seven erkek cidden her seyi göze alıp yapıyor. Seninki de bu toleranslari gosterebilir mi güveniyor musun ? Yok kültür farkı yok mezhep farkı hepsi hikaye. Seven her şeyi yapar göze alır,net. Önemli olan karsindakinin o güveni vermesi. Sende aileni ona göre sıkıştırırsın.

Evlilik konusunda aile bir şeye hayır diyorsa doğrudur, gördüğüm deneyimlediğim bu.

Bi akrabamda bu durumdaydi onlarda ogretmen yapamadilar kiz ayak uyduramadi onlara surekli ayril baris ayril baris son durumlari ne ben bile bilmiyorum

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 5 aydır biriyle görüşüyorum öğretmenim tanıştığım kişi de memur. Diyarbakır da görev yapıyorum anlaştığım kişi diyarbakırlı ve kürt ve safi. Bense türk ve aleviyim mezhep konusunda sıkıntı yok ona uyum sağlarım. Ben iç anadoluluyum bu arada. Ailem kürt olduğu için onu istemiyor. İleri de mutsuz olursun farklı kültür ayrıca çok uzak diyorlar sizce ne yapmalıyım farklı kültürler bu kadar sorun olur mu yoksa mutlu olan var mi çevreniz de. Annemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum agliyo kalp krizi geçiririm felc olurum deyip beni üzüyor

Ne kadar itici bir cümle yazık diyorum...
Yanii senin hiç mi kişiliğin yokk ne demek ona uyum saglarim !!!!

Sevdiği insan için her türlü fedakarlık yapılmasını anlıyorum da şu din mezhep kültür örf adet değiştirmeleri yada kendi inançlarını yok sayanlari anlamıyorum anliyamiyorumm...

Çok kızdım sana daha fazla yazmak istemiyorum bu kadar yeter sana...

4 yıl orda kalacağız 4 sene sonra batı ya tayin isteriz dedi

Genelde bu laflar köprüyü geçene kadar oluyor :/ Ailesiyle tanis bence. O zaman anlarsın kültür farkını. Ama kültür farkı olmasa da uzaklık cok kötü. Hele ki ilerde orada kalmak isterse.

Izmir de kuzenleri ve akrabaları var o yüzden oraya giderim akrabam olmayan yere gitmem diyor

Ne sacma dimi. Hayat sanki sadece onun hayatı. Beraber karar verilmek zorunda olduğunun farkında degil bu erkekler. Sen onun arabalarinin olduğu yerleri istemeyeceksin belki ilerde. Daha şimdiden göstermis bu konudaki fikrini bence

Mb
( çevremde kendi ailemdede koyu kürt çok) Öncelikle aile yapıları ailelerine çook bağlı oluyorlar. Bunun iyi yanıda var eşine ve çocuğuna bağlı olmaları gibi. Sürekli ailesine maddi manevi destek çıkıyorlar. Kadına değer vermiyorlar oek fazla yani erkek adamın dediği daha önemli daha mantıklı kafasndalar. Kadınlarını aşırı benmsiyorlar asla bendn izinsz birşey yapamaz gibisnden. Kadının çalışmasna araba kullanmasına bile karşılar. Maddi manevi kadınlarınn hep kendilerine muhtaç olmasını istiyorlar kendilerini kadından üstün görmek müthiş mutlu ediyor. Ondan sonra kadını evlendkten sonra hamur gibi şekillendirp istedikleri kalıba sokmaya çalışıyorlar. Ev temzlği çocuk bakımı hiç girmiyorm. Bir ortamda kadınlara söz hakkı bile vermek istemiyorlar. Ha birde aile genelde çok kalabalık oluyor ve gelini hizmetçi gibi görüyorlar. Temizlk yapsn çocuk doğursn kocasnn gönlünü yapsn vs. Daha birsürü var hangisini sayayım bilemiyorm. Tabi bu söylediğim genlde böyle yetişip bu kültürü benimseyenler için. Onun dışında gerçekten harika kişiliği olan melek gibi eş harika ailelerde var içlerinde. Aslında her yöredn bu geçimsiz karakterde insanlarda var. Ama inan bana %70 bu şekilde. Bu saydıklarmn yarısı eşimde var hepsi değil bunu aşmaya çalışana kadar canm çıktı çoğunu kabullendm çoğunu aştm. Ama velakin eşim bunları evliliğmz üç ayındn sonra yavaş yavaş yaşattı bana. Önce uzaktan yakından alakası yokdu. bu tarz konular açılsa dahi aa olurmu diyip dünyanın en iyi erkeği oluyordu.[/QUO
Anladığım kadarıyla fedakarlık yapan hep siz olacaksınız. Buna hazırsanız buyrun. Şimdi size sorun yaratmayacak gibi görünen her şey yarın başınızı ağrıtır. Kültür farkı gerçekten çok önemli, ailenize kulak verin.
Hep yönlendirilen olacaksınız bunu bilin.
bence abattiyorsun burda genelleme yapamassin herkes ayni degil destan yazmisssin anladik kocani anlatmissin galiba ama genelleme yanlis

Aynı şehirde bile insanlar, aileler çok farklı olabiliyor, geçtim başka şehir..
İyi düşünün ama hiç bir erkek kendi yurdunu bırakmaz

Back
X