ne yapmalıyım

Hiç olumlu örnek yok galiba:KK43:

Çok net söylüyorum, Diyarbakır'da kalacaksanız evlenince kesinlikle çok şey değişecek. Adetlerine, akrabalarına ve kültürlerine çok bağlılar. O akraba baskısının içinde sizin eş adayı da değişecek evlendikten sonra. Sonuçta o çok ataerkil bir toplumdan geliyor. Ben bunu kaldırabilirim tüm karakterimi değiştiririm diyebiliyor musunuz? Yakın arkadaşlarımdan bir çoğu kürt, Diyarbakır'ı da biliyorum. Mesela bir arkadaşım sırf babası ayrıl dediği için 5 senelik ilişkisini gözü kırpmadan kesti. Sebep ise Onlar Türk, anne- baba boşanmış bizim ailemize ters böyle şeyler.

Anlmdm cnm ne dmk istdn
Pardon yazdigim msj eksik gelmis .. Genelleme yapmaniz olmamis sonucta herkes sizin esiniz gibi degildir ... Siz hayatinizdan kesitler anlatiniz bunu kalkip bir kurde yada turke belki bir arap a mal edemezsiniz kisilik meselesi burda neler okuyoruz hepsi kurdmu yani

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 5 aydır biriyle görüşüyorum öğretmenim tanıştığım kişi de memur. Diyarbakır da görev yapıyorum anlaştığım kişi diyarbakırlı ve kürt ve safi. Bense türk ve aleviyim mezhep konusunda sıkıntı yok ona uyum sağlarım. Ben iç anadoluluyum bu arada. Ailem kürt olduğu için onu istemiyor. İleri de mutsuz olursun farklı kültür ayrıca çok uzak diyorlar sizce ne yapmalıyım farklı kültürler bu kadar sorun olur mu yoksa mutlu olan var mi çevreniz de. Annemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum agliyo kalp krizi geçiririm felc olurum deyip beni üzüyor
Çok sorun olur. Benim evliliğimde böyle. Zor oluyor sevgi biyere kadar. Evet eşim kötü biri değil ama zaten evlilk aynı kültürden olan insanları bile zorlarken birde bu ayrıntı zor oluyor. Cok ta aşkından ölmüyorsan vazgeç. Yok seviyorum onsuz olamam diyorsan ne desek boş allah mutlu etsin derim. Sadece kendini değil ileride doğacak çocuğunu da katarak hesaba düşün

Bence kesinlikle anneni babanı dinlemelisin.. Ailelerinin yanında çok farklı bir kişiliğe bürünüyolar ya zaten evlendikten sonra arkadaşlarında söylediği gibi aynı kültürde olsan bile çatıştığınız konular olabiliyor.. Benim eşimde mardinli ben türküm ama istanbulda oturuyoruz biz ondan sadece bir tık daha iyi durumdayım ailelerine inanılmaz bağlılar ve saygılılar kafalarına yatmasa bile saygıdan büyüğün dediği oluyor çoğunlukla saygızılık olmasın falan diye.. Eşimin abisinin hanımları hep akraba onlar ayak uyduruyo karım evde otursun çocuk yapsın evi temizlesin modundalar kocaları onlarda gayet memnun hiç çıkalım kocamla gezelim özel bişeyler yapalım falan yok. Bence sen kararını vermişsin zaten ama çokk pişman olursun ilerde bnm ailemde bana söylemişti dinlemedim ama şuan fazlasıyla hak veriyorum.. Senin için daha geç değil kıymetini bil. Seni yakınlarında bir evde oturtucaklar kocanla baş başa gece uyurken bi kalırsın heralde 4 yılda ohoo ya boşar gelirsin yada çocuğun olur orda yaşamaya devam edersin adam akraba canlısı oturucağı ili bile akrabası var diye seçiyo büyük bi ipucu bncede..

Bence olay Kürt ya da Şafi olması değil, (şimdi burada merak eden yazarlara ithafen söylüyorum, ikisi de değilim. Zaten çok ayıp bir şey böyle şeyleri belirtmek zorunda olmamız bile.), önemli olan sizi hoş tutması. Bizim Doğu'nun insanı (ben Doğulu değilim, ama memleketimizin her yeri bizim) akrabasına düşkün olur. Ekürileriniz olacak büyük ihtimalle, onun için asla birinci sırada siz olamayabilirsiniz. Çocukluk arkadaşım (bacım, ahretliğim) Ankaralıdır. Eski eşi de Diyarbakırlıydı. İkisi de okumuş insanlardı ama ailenin en büyük oğlu olduğu için, adam bir türlü "aşiret" sendromundan kurtulamadı. Arkadaşım, fiziksel olarak da şiddete katlandı, sonunda dayanamadı ve boşandı.

Bence seviyorsanız, ondan gelen her şeyi kabul ederim diyorsanız, ne güzel. Sizin için mutlu oluruz, böyle güzel bir şey herkesin başına gelmez. Ama buraya gelip, bize de sorduğunuza göre, sizin de aklınıza takılan bir şeyler var demektir. Biraz daha süre verin kendinize. Yaşanmamış bir şeyin nasıl olacağını elbette kimse tamamen bilemez. Ama az çok kestirimde bulunabiliriz. Bir tek (müstakbel) eşinizle evlenmeyeceksiniz, bir sülaleye hizmet etmeniz beklenecek bayramda seyranda. Eşiniz ailenin "bakıcısı" olacak, onu sürekli paylaşmak zorunda kalacaksınız. Biz Batılıyız, eniştem Batmanlı, sonuç 30 yıla yakın facia bir evlilik ve gözümüzün önünde eriyip biten bir teyzem. Boşanmaya kalktığında sadece teyzemi değil, dayımı da vurmakla tehdit eden bir kayınbaba da gördük biz.

Aslında evliliğin sırrı mırrı yok, erkekler öyle oyun falan da oynamıyorlar. Kendilerini aşikar ediyorlar. İyice gözlemleyin, iç sesinizi dinleyin. Az çok bilirsiniz pürüzlerin nerede çıkacağını. Onu öyle kabul edecekseniz evlenin. Değişir diye beklemeyin.

Sizin için iyi ve güzel olan neyse o olsun.

" kalp krizi geciririm felc ölurum"nedir ya?
Ayni selenadaki kivilcimin " nefesimi tutarim ölurum suracikta" demesi gibi.

Benimde dikkatimi o cekti.

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 5 aydır biriyle görüşüyorum öğretmenim tanıştığım kişi de memur. Diyarbakır da görev yapıyorum anlaştığım kişi diyarbakırlı ve kürt ve safi. Bense türk ve aleviyim mezhep konusunda sıkıntı yok ona uyum sağlarım. Ben iç anadoluluyum bu arada. Ailem kürt olduğu için onu istemiyor. İleri de mutsuz olursun farklı kültür ayrıca çok uzak diyorlar sizce ne yapmalıyım farklı kültürler bu kadar sorun olur mu yoksa mutlu olan var mi çevreniz de. Annemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum agliyo kalp krizi geçiririm felc olurum deyip beni üzüyor
5 ay erken evlilik kararı için.
senin ailen istememekte haklı aslında.
kimin türk kimin kürt olduğu öneml ideğil de
önemli olan bu kültür farkı işte.
ayrıca onun ailesi seni kabullenecek mi bakalım.
bunu hiç düşünüp tarttın mı?
aranızdaki sevgi bağlılık vs. ne boyutta bilemiyorum.
vazgecsen çok mu hırpalanıp üzülürsün?
gözü kapalı atlamasan evliliğe hemen.
yaşayabileceğin sorunları göze alabilecekmisin?
evlilik sanıldığı kadar kolay bir kurum değil.
ayrı kültürlerin çatışması ile daha da zorlaşacaktır.
tabi sevgilini tanımıyoruz.
nasıl biri.
gerçi pek çok yazan olmuş sonradan ortaya çıkan huyları.
en zoru da ailelerine aşırı düşkün olup kadını ikinci plana atıyor olmaları.
iyi düşün derim annene de kulak ver.

Benim ki de şimdilik çok iyi zaten kendisi de memur denizli de okumuş üniversite görmüş biri hatta bugün kendisi söyledi bir araba alırız evlenir evlenmez ehliyet alırız sana filan şimdilik çok iyi her şeye çok ılımlı evet diyor inşallah evlendikten sonra değişmez
ha siz evleneceksiniz yani
o zaman anneniz de buradaki insanlar da boşa konuşuyor
gidin yakın başınızı !

ben doğuluyum. anne-baba 7 sülale doğuluyum. kürt değiliz, kürtçe bilmeyiz ama mutlaka kürtlük vardır. şafi değiliz ama şafilik zaten sizi çok kasmaz onu bir geçin. bu olay kürtlük türklük olayı değil, bunu gerçek söylüyorum. aile birarada yaşıyorsa, kadınlar okumamışsa bu size fikir verebilir. benim babaannem, anneannem hepsi meslek sahibi kadınlar. sen bu kadınların kızlarını ne kadar ezebilirsin. siz inceleyin görümceleriniz okumuş mu, anneleri ile her gün gün muhabbetindeler mi? bunları gözleyin. bir de siz de alevisiniz. aleviler de ailelerine düşkün, adetlerine bağlı olur bildiğim kadarı ile. diyarbakırda yaşamayacak olsanız belki bu kadar olumsuz yorum almazdınız ama evliliğinizin ilk yıllarının orada geçmesi biraz sıkıntılı.

Pardon yazdigim msj eksik gelmis .. Genelleme yapmaniz olmamis sonucta herkes sizin esiniz gibi degildir ... Siz hayatinizdan kesitler anlatiniz bunu kalkip bir kurde yada turke belki bir arap a mal edemezsiniz kisilik meselesi burda neler okuyoruz hepsi kurdmu yani
Yok canm ben mesajmda belirttim zatn hepsi değil diye %70 oranında diye, çok güzel ailelerin melek gibi insanlarnda olduğunu yazdm zatn. Sonra her kesimde bu tür erkeklerin olduğunuda yazdm canm siz tam anlamamışsnz. Yoksa bende herşeyi görüyorm çevremde harika çiftlerde görüyorm. Sadc yarısndn fazlası böyle dedim hani az çok kürtlere gelşn gelen türk kızlarnn neler çektiğine şahidm. Yinede allah bilir konu sahibinn hakknda hayırlısı ne diyelm

Ailenin sozunu dinle .
5 ay gercekten cok erken zaten.
Farkli kulturler.. sadece biz evlenmiyoruz ailelerde evleniyor resmen o yuzden aileninde istemesi onemli.
Bir de erkeklerin cogu asiri derecede anne sozu dinler , orda yasamaniz konusundada mudahale eder ve zaten kaynanayla ayni sehirde bile yasamak zorken ayni apartmanda veya evde oturmak isterse napacaksiniz bence herseyi dusunun karar vermeden.

Mezhepi boşver ama farklı kültürler.... ben çevremde mutlu olanını görmedim.

Anneni dinle yoksa pişman olabilirsin.

Ne kadar itici bir cümle yazık diyorum...
Yanii senin hiç mi kişiliğin yokk ne demek ona uyum saglarim !!!!

Sevdiği insan için her türlü fedakarlık yapılmasını anlıyorum da şu din mezhep kültür örf adet değiştirmeleri yada kendi inançlarını yok sayanlari anlamıyorum anliyamiyorumm...

Çok kızdım sana daha fazla yazmak istemiyorum bu kadar yeter sana...
Sanane sen kim oluyorsun

Bir şey daha geldi aklıma geldi doğu kültürüyle alakalı. Tamamen genelleme yapıyorum, istisnalar hariç ; öyle ha deyince boşanamazsınız da, hele ki çocuğunuz olduktan sonra, kolay kolay bırakmazlar yani, bizzat şahidim böyle bir şeye ayrıca. Koyu dediğiniz Kürtlerde boşanmak yok (genelleme yapıyorum)

Bemde Türküm ve esim kürt. Şükürler olsun hic bir sıkıntı yok. Esim istanbulda dogmus buyumus.
Ben hic bir zaman ne arkadaslarima ne flort amacli konustugim kisilerde turkmusun kurtmusun sormadum. Esiminde kurt oldugunu bir kac sene flortten sonra ogrendim :)

Bilemiyorum tabi... insandna insana degisiyor. Türklede evlensen kurtlede alevi olede evlensen insan olmasi gereken insan kilikli seytan olunca insanin hayatini zehir etmeye yetiyor.
ALLAH hayirlisini nasip etsin. Istisareye yatsan?

Bir şey daha geldi aklıma geldi doğu kültürüyle alakalı. Tamamen genelleme yapıyorum, istisnalar hariç ; öyle ha deyince boşanamazsınız da, hele ki çocuğunuz olduktan sonra, kolay kolay bırakmazlar yani, bizzat şahidim böyle bir şeye ayrıca. Koyu dediğiniz Kürtlerde boşanmak yok (genelleme yapıyorum)
Aynen dedi zaten bizde boşanma yoktur diye Ama şimdilik iyi biri ölme

Sorun senin Alevi onun Kürt Safii olmasi degil ulkenin heryerindeki kirsal kesimde kadina deger verilmeyisi evlenen kadinin haklarinin istismar edilmesi maalesef. Diyarbakir veya baska bi dogu ili denince bu bu kadini ezme yok sayma kesin vardir gibi bi algi var. Genelleme yanlis olur bunu ancak o kisinin aile yapisini kadina verilen degeri gozlemleyerek olcebilirsin. Kisilerin anlasmasi onemli olsada aile onemli. Sahsen benim cevre Turk tamam ayni kulturdenim ama istemem benim dogdugum ilceden kisiyi kolay kolay. Kadina karsi bakislari cok kaba maalesef bu :(

Back
X