- 1 Mart 2013
- 271
- 289
- 103
- 36
- Konu Sahibi leylimley11223344
-
Tekrar borclanmak sizi bunaltmayacaksa 2. alin derim ben.
Ne yapsaniz kâr sonucta.
Ben olsam alirdim yani
50 bin pesinat ve iki ayda ödeme sartlariyla bu zamanda ev almak imkansız.
Kiradaysaniz elbette ev alın derim.
Eğer imkanınız varsa alın 2 sene nedir ki göz açıp kapayana dek geçermerhaba arkadaşlar
daha öncede bir konu açmıstım dükkan almak konusunda Allah razı olsun çok destek oldunuz ve biz o dükkanı aldık bu ay borcuda bitti çok şukür hatta 1 senedir kiracımızda var...az özet geceyim bilmeyenler icin...bir dukkan vardı 200 bin lira.kaýınpederim 100 binlira hibe vermisti ..kalanınıda altınlarımı bozdurarak ve kredi çekerek aldık 1.5 sene icinde krediyide bitirdik ...
şimdi ki konu ise benzer...
kayınpederim borcumuzun bittigini biliyor ve bizi yine borca sokmak istiyor 50bin pesin verin ben size bi daire vereyim kalanını ikiaydan ikiaya ödeyin diyor...yani nerden baksan 2 sene daha borclu olacagız...
biz dükkan borcunu ödemek için yemedik...içmedik gezmedik aman bitsinde rahat edelim diye...
şimdi eşim borca girmek istemiyor ama ben kararsızım hazır cocuklar kücükken ve cok masrafımız yokken bi daire daha alsak mı?? yoksa hayatımızı mı yaşasak..siz olsanız napardınız?
aynen a sosyal bi hayatimız var ..biri 2 biri 4 yasında kizlarımiz var zaten pek bir yere çıkamıyoruz...zaten çıkacak parada kalmıyor..ama iste şuna karar veremiyorum...azcık gezelim tozalim para harcayalım mı? yoksa evi alıp biraz daha dişimizi mi sıkalım...Asosyal bir hayatınız varsa bekleyin.Biraz hayatınızı yaşayın derim.Öyle bir Kp varken zaten sırtınız yere gelmez.
Eğer imkanınız varsa alın 2 sene nedir ki göz açıp kapayana dek geçer
Eger oturacak bir evim kirada da dukkanim olsa uzun bir sure borca girmez hayatimi yasardim. Ne olursa olsun dunya mali icin yemeyip icmeyip borc odemeyi uygun bulmuyorum ben. Cunku ne kadar yasayacagimiz bile belli degil. Ben mal degil ani biriktirmekten yanayim. Ama diyorum ya bunu oturacak bir evim olsa soylerdim.merhaba arkadaşlar
daha öncede bir konu açmıstım dükkan almak konusunda Allah razı olsun çok destek oldunuz ve biz o dükkanı aldık bu ay borcuda bitti çok şukür hatta 1 senedir kiracımızda var...az özet geceyim bilmeyenler icin...bir dukkan vardı 200 bin lira.kaýınpederim 100 binlira hibe vermisti ..kalanınıda altınlarımı bozdurarak ve kredi çekerek aldık 1.5 sene icinde krediyide bitirdik ...
kayınpederim borcumuzun bittigini biliyor ve bizi yine borca sokmak istiyor 50bin pesin verin ben size bi daire vereyim kalanını ikiaydan ikiaya ödeyin diyor...yani nerden baksan 2 sene daha borclu olacagız...
biz dükkan borcunu ödemek için yemedik...içmedik gezmedik aman bitsinde rahat edelim diye...
şimdi eşim borca girmek istemiyor ama ben kararsızım hazır cocuklar kücükken ve cok masrafımız yokken bi daire daha alsak mı?? yoksa hayatımızı mı yaşasak..siz olsanız napardınız?
Bence gezin gerçekten o kadar pişman oluyorki insan.Büyüklerimiz genelde bundan yakınıyor hayatımızı hep boşa harcadık bizimle beraber çocuklarımız da aynı şekilde sefillik çekti diye.Çünkü hep para biriktirmişler veya anne babaya para vermişler.aynen a sosyal bi hayatimız var ..biri 2 biri 4 yasında kizlarımiz var zaten pek bir yere çıkamıyoruz...zaten çıkacak parada kalmıyor..ama iste şuna karar veremiyorum...azcık gezelim tozalim para harcayalım mı? yoksa evi alıp biraz daha dişimizi mi sıkalım...
bende öyle düsünüyorum yani kayınpederim maddi açıdan oluyor.ama eşim kendimiz birseyler yapalım diyor...yani kendini babasına ispat edecekmiş...bende ne gerek var diyorum..
..babacım babacım diyerek adamın gönlünü alıyorum zaten...
yok kendi evimiz var...kayın pederim müteahhit ..yaptıgı evlerden birini bize satacak ..bizimde tavuk çiftligimiz var yani daha dogrusu kayınpederimin ama biz işletiyoruz..2 aydan 2 aya elimize para geciyo..
kesinlikle alırdım. düşünmezdim bile.merhaba arkadaşlar
Allah kolaylık versin, yaşınız genç ilerde neyin ne olacağı belli olmaz imkan varken birikiminizi yapın derim ben, hem kendi geleceğiniz hem de çocuklarınızın geleceği için... Borçlanacağınız zaman dilimi 5-10 yıl değil ki 2 sene çabucak geçerimkanımız var çok şükür ama inanın kücük kızimö arkama bağlayıp tavuklara bakiyorum (36bin tane) ..aynı şekilde ineklere bakiyorum sağıyorum..dükkanın borcu bitene kadar kendime bi ferace bile almadım...şimdi ise tam bitti derken bu ev isi cıktı...bir yanım amaaannn mezarına mı götürcen ye gitsin diyor...bir yanım cocuklarını düsün onlara bi gelecek hazırla diyor....
Allah kolaylık versin, yaşınız genç ilerde neyin ne olacağı belli olmaz imkan varken birikiminizi yapın derim ben, hem kendi geleceğiniz hem de çocuklarınızın geleceği için... Borçlanacağınız zaman dilimi 5-10 yıl değil ki 2 sene çabucak geçer
Eger oturacak bir evim kirada da dukkanim olsa uzun bir sure borca girmez hayatimi yasardim. Ne olursa olsun dunya mali icin yemeyip icmeyip borc odemeyi uygun bulmuyorum ben. Cunku ne kadar yasayacagimiz bile belli degil. Ben mal degil ani biriktirmekten yanayim. Ama diyorum ya bunu oturacak bir evim olsa soylerdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?