Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

yagmur0301

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
814
0
0
45
Diğer
Kızlar bir dert değil aslında ama fikirlerinize ihtiyacım var. Ben 10 yıllık evliyim. Kayınvalidemle aynı apartmandayız ve şu ana kadar hiç sorunumuz olmadı. Allah var ters bir hareketini kötü bir sözünü duymadım kendini de severim. Şimdi sorun şu. Geçen hafta ablamın torunu için diş buğdayı yaptık. Ablamlarla kayınvalidem önceden tanışıyor. Ailece görüşürler. Neyse ablam kv mi diş buğdayına davet etmiş. Bana sen de hatırlatıver dedi. Ben de abla ben söylersem ısmarlama gibi olur sen kendin söyle kv dikkat eder böyle şeylere dedim. O da tamam dedi. Sonra aşağıya kv me indik. Biraz oturduk. Ablam orda tekrar davet etti. Hatta kv. bu haftamı öbür haftamı diye sordu. Ablam tarihini söyledi. Ben diş buğdayına giderken anne biz gidiyoruz dedim. Nasılsa haberi var diye de tekrar hatırlatmadım. Gelmedi. Şaşırdım ablamla bir sorunu yok benle bir sorunu yok niye gelmdi diye. Ablam annen gelecek mi dedi ben de gelir dedim. Eve gelince de niye gelmedin diye sormadım kırıldım çünkü eşimle paylaştım. O da bilmiyorum belki unutmuştur yoksa niye gelmesin dedi. Dün kv. eşime demiş ki yağmura söyleme ama diş buğdayına çağırmadılar kırıldım demiş. Eşim anne yanlışın vardır biz gidince bize niye gelmediler diye sordular demiş.Israrla hayır çağırmadılar demiş.Eşimde geldi söyledi bana. benim yanımda dedim ablam çağırdı hatta önce de söylemiş eminim dedim. Neyse ablama bir sor bakalım kırıldım diyomuş dedim. Ablam sormuş bugün niye gelmedin abla bir problem mi var demiş. Kv de çağımadınız ki demiş. Ablam o kadar bak şurda söyledim sonra kendi evinde söyledim hatta sen de şöyle şöyle dedin dediyse de Nuh demiş peygamber dememiş. Şimdi ben kv açıklama yapayım mı. Bana da aynı şeyi söyler muhtemelen çünkü ikna olmamış sanırsam unutmuş söylendiğini. Araya soğukluk girsin de istemiyorum. Çünkü şu ana kadar hiç sorun yaşamadık. Ama kırılmasını da istemiyorum. Ne yapmam lazım.

belli bir yaşta sonra unutkanlık başlıyor yada sizin giderken gel beraber gidelim dememenizede bozulmuş kırılmış olabilir..madem daha önce hiç problem yaşamadınız kırgınlıklar büyümeden sizde açın konuyu yanlış anlaşılmaları giderin..

Madem aynı apartmanda oturuyorsunuz,giderken biz gidiyoruz demeniz yerine anne hadi ablama gidiyoruz deseydiniz hiç bir sorun olmazdı diye düşünüyorum ,siz çok mu erken gittiniz ya da..? beraber gitmek zorunda değilsiniz tabiki de,gideceğiniz yer aynı ,bilmiyorum yani ben olsam anne hadi çıkalım diye zile basardım.Sorun etmeyin unutun sormayın,üzerine ne kadar giderseniz o kadar sorun olur.

Son düzenleme:

Biz sabah çok erken gittik canım. 8 de falan evden çıktık o sabah zaten kahvaltıyı birlikte yaptık. 2 tane düğn vardı onlara uğrayalım diyodu kayınpederime. Değilse zaten hadi beraber gidelim derim. Ama öyle beraber gidelim diyip dememeyi sorun etmez. Ben de nasıl olsa haberi var öğleden sonra gelir diye düşündüm. Yoksa kv kafa dengidir gittiğim yere götürmekten çekinmem yani, oturmasını kalkmasını bilen dengeli bir insandır.

Zaten gidip geldikleri insanların bu tür etkinlikerlinde çağırmasalar bile giderim der sürekli. Onun için ben tekrar hatırlatmadım. Ama üzüldüm yanlış anlamalar yüzünden araya soğukluk girsin istemiyorum. Ben bu kadar ilgi ve alakayı kendi ailemde bile görmedim. Annemin yanında kv yanında olduğum kadar rahat olamam mesela

Ya söylediğinizi unuttu ya da gelmeyi unuttu.
Hatırımdan çkmış demek yerine çağırmadınıd diyor da olabilir.

Bence konu açılırsa açıklamasını yapın tekrar.Beraber gidelim demedim diye mi alındın anne diye sorun.

Konu açılmazsa da sorunun üstüne gitmeyin.Ablanız zaten açıklamayı yapmış...

Anladım o zaman durum farklı..Kv yanında çok rahat edebilen biriysen..Anne çok üzüldüm bak neden gelmedin,burda benim yanımda bile davet etti seni ablam yanlış anladığın birşey mi var diye güzelce sorabilirsin.Birşey kaybetmessin ona verdiğin değeri de görmüş olur.

Bence konuyu üstelemeyin, zaten ablanız telefon açmış konuşmuş, üstüne birde konuşmaya kalkarsanız daha içinden çıkılmaz hale gelebilir, pazar günü anneler günü nasılsa, alırsınız hediyenizi çıkarsınız kayınvalidenize, öper koklarsınız, anneciğinizle aranız iyiymiş nasılsa, Allah bozmasın bir süre sonra çağrıldığını hatırlar illaki, siz kayınvalidenizle olan ilişkinizde eskiden olduğu gibi davranmaya devam edin

Ablam o kadar açıklama yaptım. Ben seni niye çağırmayayım abla bu özel bişey değil ki kimseyi çağırmasam seni yine çağırırım hem aile dostuyuz hem de dünürüz. Ama yine de özür dilerim dedim ama hayır diyo başka bişey demiyo dedi. Ben de büyüsün istemiyorum. Zaten bunu bana yansıtmaz eminim. Durup dururken birşey dersem basit bir konuyu uzatmış oluruz diye düşünüyorum. Ama dün akşamdan beri başım felaket ağrıyor düşünmekten.

Ablam yanına gidip konuşmuş sonra beni aradı. Depresyon ilacı kullanıyo kv. O aralarda bir kaç gündür içmiyorum demişti. Ben de unuttu diye düşünüyorum. Art niyet arayamıyorum ortada bir sebep yok çünkü. Karşıdakiyle kanlı bıçaklı olsa biz istedikten sonra herşeyi yapar. Hediyemi tabiki alıcam her iki anneme de. Dün akşam bile geldi konuştu napıyosun kızım nasılsın diye. Yansıtmaz bana biliyorum ama işte arada kalıyorum illa ki.

Başın ağrıyacak bişey yok canım.
Kayınvaliden art niyeti yoksa bir zaman sonra hatırlayacaktır

Başın ağrıyacak bişey yok canım.
Kayınvaliden art niyeti yoksa bir zaman sonra hatırlayacaktır

Umarım hatırlar. Hiç sorun yaşamayınca bu kadar basit bişey bile gözümde büyüyo. Öyle bişey ki burda kv. sorunlarını okuyunca inanamıyorum. 10 yıldır beraberiz. Çağırmadan pat diye evime gelmez. Gelenime gidenime karışmaz. Gidin gezin gençsiniz siz, çocukları da bırakın rahat rahat gezin der. Evinde iş yapmaya kalksan zaten işte yoruluyosun iki tane çocuğu bir de gelip benim evimi temizleyeceksin. Otur dinlen, olduğu kadar olsun herşey der. En ufak bişey yapsan durur durur Allah razı olsun der. Doğumumda 2 gün hastanede sonrasında iyileşene kadar evimde hem bana hem bebeğe hem de gelen gidene baktı.Ağzından gelin kelimesi çıkmamıştır şimdiye kadar. Çocuklarımı bakıcıya bile verdirmedi, rahatsızlıkları olmasına rağmen. Niye bunları anlatıyorum. Çünkü böyle bir insanı üzmek istemiyorum. Ama üzdüm hem de hiç farkında olmadan ve istemeden.

Anne seni kirdiysam özür dilerim dersin.belli ki unutms.Ama cok büyük sorunlar degil bence bos yere kafayi takipta üzülmeyin.

bence kv sen giderken çağırmadın
anne ben gidiyorum demedin
o kadında beraber gideriz diye düşünmüştür
nie ayrı ayrı gittniz anlamadım resmen istememek te oluyor yani

ne güzel aranızda ki ilişki

bence hiç üstüne gitmeyin nasılsa ablanız aramış konuşmuş belli ki ilaçlarından dolayı unuttu

hem size karşı davranışı da değişmemiş siz normal ilişkinize devam edin

bakış açınıza da hayran kaldım açıkçası hala acaba kırıldı mı düşünüyorsunuz

başkası olsa o kadar çağırdık gelmedi bi de üstüne beni çağırmadılar deyip üste çıkmaya çalışıyor derdi

bence kv sen giderken çağırmadın
anne ben gidiyorum demedin
o kadında beraber gideriz diye düşünmüştür
nie ayrı ayrı gittniz anlamadım resmen istememek te oluyor yani

Çok erken gittim canım sabah 8 de evden çıktım. Yardım edeyim diye. Zaten yakın ablamların evi. Arada 3-5 ev var. Bizim burda bu tür şeyler öğleden sonra yapılır. Ve zaten düğün davetleri vardı. Kayınpederim hazırlan düğünlere gidip gelelim diyordu. İstememe olayına gelince her zili basıldığında kapıya koştum geldi galiba diye. Kahvaltıya çağırdı, evde uğraşıp vakit kaybetme diye. Biz çıkıyoruz anne dedim tamam kızım dedi. Ve bir kaç gün öncesi sabahtan gider yardım ederiz dediğimde aaa bu hafta sonumuydu ben öbür hafta diye biliyorum demişti. Tabi erken git yardım et bu gün onlara yarın sana dedi.

Gelmedi diye önce kırıldım aslında, bu yüzden eve gidince de sormadım neden gelmedin diye. Gelmediyse vardır bi sebebi belki açıklamak istemez dedim. Ama gelmeme sebebini öğrenince üzüldüm. Keşke giderken ben şimdi gidiyorum yardım edeyim sen de istediğin zaman gel falan deseydim. Ama ne bileyim o an hiç bişey düşünmedim haberi var diye. Keşke deseymişim çağırmadılar derse o zaman sorunu çözmek daha kolay olurdu belki. Offff çok can sıkıcı şeyler bunlar.

Canım sen üzmemişsin ki, muhtemelen kayınvaliden ilaçlarını aksattigi icin unutmuş, ha su olabilirdi, ne bileyim beraber kahvaltı etmissiniz "anne sen kacta geleceksin" gibi bir hatırlatma olabilirdi. Yani o gün birlikte olacağınız bir organizasyon olduğu icin konusu illa ki geçerdi ama siz de geçmemiş, kayınvaliden ablanın çağırdığını unutmuş, o gün sen de hiç onun gelmesiyle ilgili bir laf etmeyince de cagirilmadigini düşünüp alınmış. Üzülmeyin, alırsınız gönlünü, madem kayınvalideniz bu kadar iyi kırgınlık falan olmaz zaten.

Konuyu kendisi açarsa söyleyin, açmazsa da bırak kalsın. Emin olun o herşeyin farkındadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…