Ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum.

satanistkesenpsikopatkedi

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
348
42
318
İstanbul
Herkese merhaba,
Bu sene üniversiteden mezun oldum ve bir vakıf üniversitesinde alanıma çok yakın başka bir alandan yüksek lisansa başladım. Zorunlu olarak 5 ders alıyorum ve inanılmaz yoğun bir programım var. Her gün okumam gereken sayfalarca makale oluyor. Ödevleri dönem sonu projelerini saymıyorum bile. Bir yanım bırakmak istiyor çünkü kendimi bu alanda iyi hissetmeyeceğimi anladım. Aldığım eğitim gerçekten çok kaliteli, hocalarımız çok iyi ama ben bu alanda ilerlememem gerekiyor diye düşünmeye başladım. Ama 10 bine yakın para verdim ve eğer devam etmezsem bu parayı çöpe atmış olacağım.
Amacım akademisyen olmaktı aslında ama bu tempo ve yabancı olduğum bir alan olmasından dolayı bana çok ağır geldi. Kendi alanımda yüksek lisansa başlamak istiyorum bırakıp. Ayrıca ikinci dönem çalışmam da gerekiyor ama yükseğe devam edersem çalışamam ders saatleri müsaade etmiyor çalışmama. Temmuzda evleniyorum. Önümde 2 seçenek var;
- bu dönemi bitirip ikinci dönem kaydımı yenilemeyecem ve bu dönem için verdiğim paramın üzerine bir bardak soğuk su içecem. Bir de babama verdiği parayı bir nevi çöp ettiğimi açıklamam gerekiyor tabii. İkinci dönem atanırsam devlette atanamazsam özelde çalışmaya başlayacağım ve her iki durumda da İstanbul'da olmam gerekeceği için evlendikten sonra 6 ay daha eşimden ayrı yaşamak zorunda kalacam.
Veya
-ikinci dönem kaydımı yenileyip öğrenci olarak takılmaya devam edecem. Bu durumda ayrı yaşamak zorunda kalmayacağız.
Kafam inanılmaz karışık ve hangisinin benim için daha sağlıklı bir karar olacağını kestiremiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız?
Teşekkürler.
Not: nişanlım yüksek lisansa devam etmemi veya şu an bulunduğumuz şehirde kendi alanımdan bir yüksek lisans programına geçmemi öneriyor. Ama eğer atanırsam gitme demez.

bu dönemin sonunu görmeden karar vermeyin belki başarılı olacaksınız? ne kaybedersiniz zaten parayı vermişsiniz.
Bu dönemi istesem de istemesem de bitirmek zorunda hissediyorum kendimi. Hocalarımla bir toplantıda kendimi tam anlamıyla hakim hissedemediğimi alan dışı olmanın dezavantajını yaşadığımı dile getirdiğimde tam tersini düşündüklerini dile getirdiler. Çok aktifmişim motivasyonum çok yüksekmiş başarılı olacağıma inanıyorlarmış falan. Ama bir de benim içime sorsalar keşke.

kendinizi demoralize ediyorsunuz bu yaklaşım sizi her yaptıgınız işden sogutur bunu yapmayın, içimden bir ses bence başarılı olacak ve seveceksiniz bu işi

nişanlınız ve özel hayatınızdaki durumu önce size okumakta destek veren babanız/ailenizle istişare edin ve tabiki nişanlınızın fikirlerini de sorun. sizin kararlarınıza destek olan ve güvenen insan zaten siz ne derseniz eyvallah der

Şu ana kadar işlediğimiz hiçbir konuda kendimi "tam" hissetmiyorum. 5 kişiyiz ve diğer 4ü aynı üniversiteden lisans aldıkları için tanışıyorlar ve dersler onlar için inanılmaz rahar geçiyormuş. Ama ben haftalardır kendime dair hiçbir şey yapamıyorum. Ne istediğim kitabı okuyabiliyorum ne istediğim filmi izleyebiliyorum ne hobilerimle ilgilenebiliyorum. İlerde insanlar beni vasat olarak değerlendirsinler istemiyorum kendimi tam hissedeceğim bir alan olsun diyorum. Ailemle bu durumu istişare edemiyorum çünkü tepkilerinden korkuyorum.
Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim, inşallah dediğiniz gibi olur.

siz ıqsu düşük veya beyin fonksiyonlarını tam kullanamayan bir kişi degilsiniz dimi ? yani digerlerinden hiçbir farkınız yok sadece onlar geçmiş olarak konuya daha hakim olabilirler ama azimle aşamayacagı birşey yok insan evladının şu dünyada
evet bu dönem sosyal hayatınız olmayabilir ama getirilerini düşünün veya planlı yaşamayı ögrenmeniz lazım neye ne kadar vakit ayırmanız gerek siz herkesten daha iyi bilirsiniz, kendinizi tanıyorsunuz.

aile için birşey diyemiyorum vallahi 10bin tl az para degil ki yarım dönem. oglum gelse dese 10 bin verdik ama sonunu görmek istemiyorum yapamam sogudum anlamıyorum falan dese ''bu işi bitir sonra ne yapmak istiyorsan yap'' derim :)

Zaman yönetimini gerçekten öğrenmem gerekiyor sanırım. Bu konuda gerçekten kötüyüm. Babam da sizinle hemfikir olacaktır muhtemelen önce bitir der şu halimi ona da açsam. Çok sağ olun :)

Lisans eğitimini aldığınız alanda yüksek lisans yapmak size sadece akademisyen olacaksanız fayda sağlar onun dışında pek artısı olmaz. Akademisyenlerin de hali malum...
Devam edip etmemek sizin kararınız. Ama daha en başından pes etmeyin derim.

Bence sevmediğiniz bir alanda çalışmayın. Ben de akademisyen olmak istiyorum mesela :) ama sevmediğim bir alanda çalışmak, uzmanlaşmak, araştırma yapmak ızdırap olur. Kendi alanınıza geçebiliyorsanız onun için uğraşın derim. Kolaylıklar diliyorum :)

Merhaba.. benim eşimde alanından tamamen farklı bir bölümde yüksek lisansa başlamıştı. Üstelik biz yurtdışındayız ve eşim burada çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Sürekli başka ülkelere seyahatleri oluyor. Buna rağmen bir ingiliz üniversitesine online olarak başladı. Üstelik çok uçuk bir meblağ ödedik. İlk kitaplar gelince ben yapamayacağım diye başladı. Bende istersen bırak ama sen yaparsın dedim. Öyle böyle neredeyse sonuna geldi. Bu baharda mezun olacak inşallah. Ha işimize çok yarar merak bilemiycem ama en azından başlamak başarmanın yarısıymış görmüş olduk. Gerçi hiç başlamamış olmasını tercih ederdim. Birbirinizin yüzünü göremedik akşamları,hafta sonları vs. Neyseki bitti. Darısı başına. Az daha sık dşini eminim yeni düzene alışacaksın bir müddet sonra

Aslında alanı seveceğimi düşünerek girdim. Ama dinlemek daha zevkliymiş. İngilizce eğitim alıyorum ama ingilizcem 150 sayfayı 5 günde bitirebilecek kadar harika değil. Bazen eğitim dili türkçe olsa belki de bu bıraksam mı acaba çelişkisini yaşamayacaktım diyorum. Teşekkür ederim cevabınız için:)

Ara döneme kadar bekleyecem. Şubatta kaydımı yenilesem bile 5 ders almak istemiyorum. Dediğiniz gibi gerçekten çok yorucu arayı kapatmaya çalışmak. Sürekli diğerleri benden daha iyi hissini yaşamamak için çalışmak çok yıpratıcı oluyor. Teşekkürler cevabınız için :)

bende bir vakıf üniversitesinde alanımla hiç ama hiç alakası olmayan bir bölümde yüksek lisansa başladım geçen sene ve dönem başlar başlamaz bırakmak istedim hafta sonu ve hafta içi bir gün okula gidiyordum ayrıyeten işe ..ve iş için sabah 6 buçukta evden çıkıyorum akşam 7de eve geliyorum düşün birde 2 çocuk var ama inan param yanmasın diye ağlaya ağlaya bitirdim şimdi tez dönemindeyim ben nasıl yetiştirdim diyorum bu kadar şeyi ve oğlumun dersleri ödevleri artı kendi sunumlarım projelerim ekstra işim evim ..sen benim kadar yoğun olmazsın tahminimce bence başladığın işi bitir babana karşıda mahcup olma ..

Esasen olay daha iyiyi istemekten oluyor

Diğerlerine yetişmeye çalışırken paralanmışsınız

Bence hocalar öyle düşünüyorlarsa vardır bildikleri

Yalnız ara dönemde atansanız da seneye eş durumundan tayin garantisi yok ki hem de istanbul olacağına nasıl bu kadar eminsiniz

Bence düğün için aceleye gerek yok önce bir meslek, düzen kurun. Evlilik kolay zira bu durum da kafa karıştırıyor gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…