Ne yapmam lazım.Bilemiyorum...

çerkez kxixzxix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
88
0
86
İstanbul
4 yıldır tanıyorum eşimi.2 yıldır da evliyiz.Sevgiliyken birbirimizi kırmaktan korkardık.Şimdi hiç acımadan kırıyoruz birbirimizi.Herşey bu kadar çabuk tükenebilirmi.Bilemiyorum.
İlgisiz değildir eşim ama 2 senedir seni seviyorum kelimesi çıkmadı ağzından.Ona göre davranışlarla göstermek yeterliymiş.Başkalarının kocaları gibi seni seviyorum deyip başka kadınlara mı gitseymiş.
Eşim ve eşimin ailesi kilo konusunuda çok takıntılılar.Evlendikten sonra 15 kilo aldım.O kadar ağır laflar işittim ki,o kadar kırdılar ki beni anlatamam.Sigara içtiğim için demediği kalmıyor eşimin.Evlenmeden önce içiyordum ben.Sonradan başladığım bişey değil ki.O içmiyor diye asla yanında içmem.Dişlerimi fırçalarım parfüm sürer öyle giderim yanına.Ama bazen alıyor kokuyu.Demediği kalmıyor.
Ben bayan gibi davranmıyormuşum öyle diyor,bayanlar öyle herşeye konuşmazmış.Mesela geçen arkadaşı Azerbaycana gidip ordaki kadınlara masaj yaptırmış eşimede gidip beraber yaptıralım diyor.Şakalaşıyorlar güya.Bende o gitsin bende zencilere yaptıracam masaj dedim.Ben bayan gibi davranmıyormuşum bunu dediğim için.Kız arkadaşları var ailecek görüşürüz sürekli cıvık cıvık eşim ve arkadaşı.Kızda hanım hanımcık kızıyor ama bişey demiyor.Eşime bu kadar laubali olma deyince o benim bacım diyor ben erkeklerle öyle olsam sen bayansın diyor.
Ne yapmam lazım.Bilemiyorum...

Klasik "Ben erkegim yaparim, sen bayansin yakismaz" bahanesi
Cok bencilce bir düsünce.. Ama maalesef cogu erkek böyle.
Fakat kocan da olsa lütfen bu konuda kendini ezdirme
Sen vicik vicik bayan-erkek iliskilerinden hoslanmiyorsan, kocan da buna essek gibi saygi gösterip,hareketlerine dikkat etmek zorunda.
Oh,ne ala memleket valla ,"ben yaparim sen yapamazsin!" ,oldu canim,baska?! şakkıdı

Sigara konusunda birsey diyemeyecegim..
Bir icmeyen olarak icen birinden o kokuyu almak gercekten iskence gibi bazen :bbo:
Bu konuda demek ne kadar özen gösteriyorsan da kocan yinede rahatsiz oluyor.
Sahsi düsüncem, o kadar söz isitecegime birakirdim sigarayi ben :smiley-cool:

herşeyi söylemenin bir adabı usulü vardır ama sanırım eşinizin bundan gaberi yok.

eşiniz sigara içilmesinden ya da sizin kilo almanızdan hoşlanmıyor olabilir ama bunu söylemenin yolu bu değildir.
kendisini bu tarz üsluplardan hoşlanmadığınızı söylediniz mi?

bir de herşeyi geçtim de sizin kilonuz kocanızın ailesini niye ilgilendiriyor onu anlayamadım..

Oh,ne ala ! İstediklerini yapmak için bahaneler öne sürüyor.Kilo konusunu 5-6 ayda halledersiniz isterseniz.Bunu eşiniz için değil,öncelikle kendiniz için yapabilrsiniz.
Seni seviyorum,demek bu kadar zor muymuş?Kendisi kadınlıktan bahsederken bir kadının ruhunun nasıl okşanacağını bilmiyor.Eleştirmekten başka bir şey yapmayan eşinize iyi bir ders vermelisiniz.:hulya:

Kadin dedigin nasil davranirmis peki?

Kilo almaz, sigara icmez, sesini cikarmaz, esinin yaptigi laubali ve civik sohbetlere hihi diye gülermiymis....???

Bu kadar klasik bir kadin düsüncesi olan bir erkeginde o zaman karisini calistirmamasi parasini zikkimlanmamasi lazim ama...bunuda esine aynen böyle söyle canim.:hulya:

Ne sinir su erkekler bazen ya....islerine nasil geliyorsa öyle konusuyorlar...lmaz:

Bende o gitsin bende zencilere yaptıracam masaj dedim
Bu mesajınızda olduğu gibi,kısasa kısas cevap vemeniz bana yanlış geldi..
ne olursa olsun başkalarının yanında siz bu kadar rahat konuşursanız,
başkaları da sizin yanınızda bu kadar rahat olur...
eşinizin konuşma şekli ve davranışları hiç hoş değil,
bırakın seni seviyorum demesin,ama bu konuşma tarzını düzeltsin...
kilo alındığı gibi verilebilir de,önemli olan size destek olabilmesidir.
sigara konusu,gerçekten içmeyen kişiye iğrenç kokuyor,
bu konuda eşinize hakveriyorum..ama dediğim gibi
söyleme tarzı çok ama çok önemli...
eşiniz nasıl düzelir? düzelir mi? onu bilemem ama
karşılıklı ciddi bir konuşma yapmanız lazım...
sevgiler...

3 ay bıraktım sigarayı.Bana seni seviyorum dememesinin bahanesi oydu çünkü.3 ay boyunca bekledim sabırla.Hataydı belki ama yaniden başladım.Ona kızgınlığımdan.

Çok defa söyledim ama anlatamıyorum sanırım.Aslında o ne derse kırılmaz şaka der geçerdim ama bir zamandan sonra dokunuyor insana.Yine de eşim der geçerim ama eşimin ailesine çok kırılıyorum.Ben asla kötü konuşmam,saygısızlık yapmam bu benim inancım gereği böyle ama ben sustukça sanki acizmişim gibi üstüme geliyorlar daha çok.
Eşim evlenmeden önce sürekli dalga geçermiş onlarla,onlarda benden çıkarıyorlar sanırım acısını.mafoldumben

Öyle olunca sen İstanbullusun bu kadar dar mı düşünüyorsun oluyor.Yani herşeye bir cevabı var.

katılıyorum yine aplama...
eşiniz böyle uygun bulduğu için değil, doğrusu bu olduğu için daha düzgün konuşmalısınız eşinizle...yoksa ne farkınız kalır ki...
belki anlık öfke ama olsun yine de daha dikkatli olun bence...

herseyin bir usulu var bu kadar kaba konusma hakknı ona kim veriyor
sigara ve kilo konusuna birsey dıyemeceğim
kokusu külü dumanı herseyıyle beni rahatsız eder eşiniz orda haklı olabilir
kilo konusunudada biraz daha dikkatlı olun ve bunu bir diyetisyen kontrolnde yaptrın
yüzlerini kara çıkarın görsünler azminizi
sonrada igiyin kuşanın süslenin püslenin eşiniz eskı zamnlarınızı ozlüyor olabilir
kaybetmeyin ve en kısa zmanda atağa geçin...

Bilmiyorum sanırım ona olan deli aşkımdan görmedim bazı şeyleri ve bu hakkı ben ona verdim.Kesinlikle eski zamanlarımı özlüyordur abimin değimiyle idolcan halime geri dönmemi istiyordur.Ama öyle kırıyorlarki kalbimi her başladığımda sinirden bozuyorum diyeti.

seni seviyorum demek bu kadar zorsa, bunu duymak istediğinizi bile bile inat edip söylemiyorsaaa
bırakın söylemesin, kendilerine muhtaç,kendilerini vazgeçilmez zannediyorlarr

dünyanın merkezi kendileri zannediyorlar kendilerini.
siz herşeyden daha önemlisiniz, kilolar alındıysa, eşiniz hiç almadımı, insanlar sneelr geçtikçe ne kadar değişiyor, kim evlendiği gibi kalmış, kilonuz aynı bile kalsa saçınız da 3-5 beyaz çıkmıştır herhalde

siz isterseniz kilonuzu verirsiniz
kendinizi lütfen beğinilmiyor giib hissetmeyin. kendinize güvenin, ondan seni seviyorum lafını duyacam diye beklemeyin.

ailesi çok mu mükemmel, hepsi mükemmel fiziğe mi sahip, olsa ne yazar

inanır mısın her erkek flört zamanı pamuk gibi yumuşak oluyor ama evlendiğinde gerçek yüzleri çıkıyor ortaya daha 3 aylık evli olmama rağmen bazı şeylerin gerçekten erkek egemenliğinde olduğunu çok sert bir biçimde gördüm değişir mi bilinmez ama gitgide kopmaya başladık herşeye onlar karar verebilir sanki bizim bi tercih hakkımız yok onlarım gözünde ya evlilik öyle birşey mi gerçekten yoksa şanssızlar grubunda mı yer alıyorum bilemiyorum...ayy sana yardımcı olcam derken kendi derdimi döktüm bacım işte herkes birşeyler çekiyo yani eşinde...

Öyle olunca sen İstanbullusun bu kadar dar mı düşünüyorsun oluyor.Yani herşeye bir cevabı var.

Ya aynen öyle....islerine nasil geliyorsa iste...

Canim ne denirki?

Allah sabir versin....Evlilik zor sanat...

Biraz önemsememeye calis onu ve yaptiklarini.....belkide üstüne gittikce simariyor kendini bir halt sanmaya basliyor....

Sen kendini biraz geri cektiginde belki o adim atmaya baslar... umarim:1hug:

Haklısınız o da evlendiğimizden bu yana kilo aldı baya ama çirkin durmuyor üstünde belkide ben onu hep güzel görüyorum.Ne olursa olsun.
Neden bu kadar değişti bilmiyorum,sen yaptın sen bu hale getirdin beni diyor.Ama ben ne yaptım ona bilemiyorum.Sinirlenince kalkıp giderim evden sitenin bahçesinde otururum yarım saat sonra eve dönerim eskiden peşimden gelirdi artık gelmiyor bunladı sanırım sürekli giderim dememden.Aslında ben ilgi beklediğim için giderim diyorum hep.Gel bakalım bitanem dese bi sarılsa ne kızgınlığım kalır ne küslüğüm.Belki böyleyaptığım için kızıyor.

Hiç birisi 90-60-90 değil ama bilemiyorum nedir garezleri.

Zamanında kırmıyordunuz birbirinizi artık kırıyorsunuz üzücü ama artık bir gerçek var ki ikinizde de kaybetme korkusu kalmadığından özen göstermiyorsunuzdur muhtemelen.

Ayrıca kilo aldınız veya sigara içiyorsunuz diye eşinizin ve ailesinin tavırları tahammül edilecek gibi değil.
Bugün 15 kilo aldınız diye bir ton laf işittiğinize göre 20-30 kilo alsanız kurşuna dizerler bunlar sizi.
Bu da demektir ki eşinizde ve ailesinde hat safhada şekilcilik var.

Önemli olan bir insanı bütünü ile sevebilmek, o zaman sadece bir noktaya odaklanıp, o noktada gözümüze eskisi gibi albenili gelmediğinde kırıcı olmayız zaten o noktaya odaklı olmadığımız için 20 kilo da alsa, 50 kilo da alsa bizim için hiçbirşey değişmemiştir. Umarım bunu öğrenebilirler.

Bir tek konuda eşinize hak verebilirim. Sizinde kabul ettiğiniz üzere arkadaşının yanında o gitsin bende zencilere masaj yapırırım demek olmuş. Bir nevi eşinizi arkadaşının yanında küçük düşürmüşsünüz. Arkadaşı gidene kadar sabretseydiniz yanlış zamanlama yüzünden haksız konumda olmazdınız.

Baş başa verip konuşmayı deneyin, sizde eşinizde eteğinizdeki taşları dökerseniz tabi biribirinizi dinleyebilirseniz de ortak çözümler elbet bulunur.

Dur ben bir cigara yakayım...Pufff..Ne de olsa sanal içiciyim..

Şimdi şeker..

Zenci masajı olayı olmamış..:umursamaz:
Bayanların bu tarz kelimelerle karşılık vermesi yakışık almıyor, yani yalnızken tamam da toplumda aynı şekilde karşılık verme canım..

Sigarayı bırakmayı dene ya da azalt, içmeyene zor, ağzını yıkasan da nefesin kokuyor zamanla biliyorsun. Nefes kokusu giderici gibi birşey var mı bilemem CADIARZUonları dene..
Eşin de alır bu kokuyu mutlaka ve itici gelirsin ona..

Kilolarını verebilirsin çözülmeyecek sorun değil ki bence vermeye başla,a.s eşinin ailesini neden ilgilendiriyor senin kiloların anlamadım...?:mymeka:
Bu konuda konuşturma onları..Ne ayıp ya..:mymeka:

Diğer konularda haklısın da, erkeklerin çoğu yapı gereği sevgisini alenen gösterme gereği duymazlar, biz kadınlar ne kadar bunu açıkca görmek istesek de onlar ''seviyorum ya her zaman söylemeye ne gerek var?'' derler çoğu zaman.. :dilcikar:
Bu kadar da takma diycem, yani sevdiğinden eminsindir zaten, bırak her dakka söylemesin arada söylesin, senin de tek derdin bu olsun..

Eşinizle aranızdaki sorunlar çözülmeyecek konular değil..a.s
Sen ilgi bekliyorsun, o tipik erkek gibi davranıyor.

Ciddi anlamda konuşursanız bence o da kendisine çeki düzen verir..
Otur masaya de ki; şimdi ben sana rahatsızlıklarımı söylüycem sen de bana söyle, karşılıklı kendimizi çeki düzen verelim, bundan sonra birbirimizi kırmayalım vs vs vs vs vs vs falan de..:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…