Ne yapmam lazim bilmyiorum

_ecrinnur_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
228
1
46
Diğer
kizlar zor bi durumdayim...sevdigim insan ailesiyle bni istemeye geldi. daha öncedende telefonlastilar annemlerle...geldikleri gün askimin ailesinin agzindan "peygamberin kavli" lafi cikmadan hemen babam beni verdigini söyledi! dini nikah, söz nisan vs gibi seylerin termini yapildi hemen ayni aksam. onlar gittikten sonra annem babama cok kizdi ve aileyi hic hic gözü tutmadigini söyledi..damadin annesi cok fazla konusuyordu sanirim ondan sevmedi kadini...farkli yörelerden olduklari icin iletisimde bazi yanlis anlasilmalar oldu ama biz hep sürekli askmla iletisimde oldugumuz icin ben onlari anliyordum. kizim gel biraz daha düsülelim dedi ve bende annemin ici rahat olmadigi icin tamam o zaman biraz daha tanissinlar bari diye düsündüm ve tamam dedim..ama kadin ertesi gün aradiginda annem onu tersledi, basindan atmak icin...sok oldum cünki gercektende bana dedigi gibi düsünmek icin zaman istedigini sanmistim annemin...beni de doldurdu onlara karsi, ve kizgindim...ama aslinda hep yanlis anlasilan seylerdi...erkek arkime senlen konusmak istemyiorum dedim ve iletisimimi kestim...babam ise onlarla direkt iletisime gecmeden onlari akrabalari üzeri tehdit etti, kizimi vermiorum vazgectim raht birakin bizi diye...3 ay gecti ve ben duramadim...hergün aklimdaydi ve hayatin hic biseyin tadi yoktu...gecen her günüm bana zindan gibi geldi...hatta kackez intihar etmeyi düsündüm..hergün aglyiordum...bnde cok zayifladim...bu zaman icerisinde anne bu yapilanlar yanlisti onlarin sucu yok dedigim icin bana bagirdi annem...korktugum icin seslenmedim...

annemle ugrasilmaz cünki insana hayatini zindan eder...hatta ayrilik sarkilari felan bile sölüyordu öylesine beni gicik etmek icin..."ooo sevgilimm senden ayrilmak haramm oy oy senlen gecen güzel günlerimizzz hep hatirimda" diye resmen dalga bile gectigi olmustur, ben herseyi kavradiktan sonra aci cekyiordum onu özlyüordum....ve erkek arkime ayrildiktan sonra sahte kiz profilleriyle yazilar yolladilar ona, telefondan baska bi kizin kimligiyle arayip oynattilar onu (bunu sonradan ögrendim ve gördüm) annem hergün odama girip kontrol ederdi beni aceba onunla konusuyommu diye..telefon no onda varmi dedi yoo diye yalan söledim...bulusmadik hayir da dedim aslinda dogru degildi sohbetlerimiz oldu...kötü birsey yapmadik:(

bu 3 ay icerisinde erkek arkim bana her yönden ulasmaya calisti...bildigi bilmedigi tüm taniyabilecegimiz insanlara beni sormus...bunu gercektende yaptigini ögrendim...aklina geldigi her yeri arastrmis, odamin oldugu pencerenin dibine gelip bana bakmis ...annemlede konusmaya calismis...ama annem surat yapinca konusamamislar...babam da zaten konusmak istemedigi icin hic yaklasamamis ona..onunla tekrar konusuyorum ve bu 3 ay icerisinde benim yüzümden 20 kilo verdigini görünce cok cok üzüldüm...ben intihar etseydim ya aklimdan gecti hergün dedi...benimle konusurken hep gözleri dolup, hüngür hüngür agliyordu ve hatta yalvardi ama ben yapma böle dedim bende sni seviyorum dedim...onu hic böyle görmemistim...bende gercektende onu seviyorum...önce aileni ikna etmeye calis dedi ama simdi gel kacalim diyor olmuycaklar ikna diyor...ama bu dogrumu olur ki...

ailemle arami soracak olursaniz hic iyi degil zaten..kizkardesim gecen haftalarda bana okulla ilgili genel birsey sordu bende cvpladim, sonra yanlis ifade ettin söle böle sorsaydin daha cabuk anlasilirdi dedim..o da hiddetlendi ve cikip giderken bana "o..pu" dedi..bunu annem duydu ve hic bisey demedi. sen kndine bak dedim...annem onu kayirdi..o senin düsmanin degil dedi...babam zaten evi kiskaniyor...annemin ne yapicagi belli degill....of ya

Son düzenleme:
kizlar zor bi durumdayim...sevdigim insan ailesiyle bni istemeye geldi. daha öncedende telefonlastilar annemlerle...geldikleri gün askimin ailesinin agzindan "peygamberin kavli" lafi cikmadan hemen babam beni verdigini söyledi! dini nikah, söz nisan vs gibi seylerin termini yapildi hemen ayni aksam. onlar gittikten sonra annem babama cok kizdi ve aileyi hic hic gözü tutmadigini söyledi..damadin annesi cok fazla konusuyordu sanirim ondan sevmedi kadini...farkli yörelerden olduklari icin iletisimde bazi yanlis anlasilmalar oldu ama biz hep sürekli askmla iletisimde oldugumuz icin ben onlari anliyordum. kizim gel biraz daha düsülelim dedi ve bende annemin ici rahat olmadigi icin tamam o zaman biraz daha tanissinlar bari diye düsündüm ve tamam dedim..ama kadin ertesi gün aradiginda annem onu tersledi, basindan atmak icin...sok oldum cünki gercektende bana dedigi gibi düsünmek icin zaman istedigini sanmistim annemin...beni de doldurdu onlara karsi, ve kizgindim...ama aslinda hep yanlis anlasilan seylerdi...erkek arkime senlen konusmak istemyiorum dedim ve iletisimimi kestim...babam ise onlarla direkt iletisime gecmeden onlari akrabalari üzeri tehdit etti, kizimi vermiorum vazgectim raht birakin bizi diye...3 ay gecti ve ben duramadim...hergün aklimdaydi ve hayatin hic biseyin tadi yoktu...gecen her günüm bana zindan gibi geldi...hatta kackez intihar etmeyi düsündüm..hergün aglyiordum...bu zaman icerisinde anne bu yapilanlar yanlisti onlarin sucu yok dedigim icin bana bagirdi annem...korktugum icin seslenmedim...annemle ugrasilmaz cünki insana hayatini zindan eder...hatta ayrilik sarkilari felan bile sölüyordu öylesine beni gicik etmek icin..."ooo sevgilimm senden ayrilmak haramm oy oy senlen gecen güzel günlerimizzz" diye resmen dalga bile gectigi olmustur....ve erkek arkime ayrildiktan sonra sahte kiz profilleriyle yazilar yolladilar, telefondan baska bi kizin kimligiyle arayip oynattilar onu (bunu sonradan ögrendim ve gördüm) annem hergün odama girip kontrol ederdi aceba onunla konusuyommu diye..telefonun onda varmi dedi yoo diye yalan söledim...bulusmadik hayir da dedim aslinda dogru degildi sohbetlerimiz oldu...kötü birsey yapmadik:(
bu 3 ay icerisinde o bana her yönden ulasmaya calisti...bildigi bilmedigi tüm taniyabilecegimiz insanlara beni sormus...bunu gercektende yaptigini ögrendim...aklina geldigi her yeri arastrmis, odamin oldugu pencerenin dibine gelip bana bakmis ...annemlede konusmaya calismis...ama annem surat yapinca konusamamislar...babam da zaten konusmak istemedigi icin hic yaklasamamis ona..onunla tekrar konusuyorum ve bu 3 ay icerisinde benim yüzümden 20 kilo verdigini görünce cok cok üzüldüm...ben intihar etseydim ya aklimdan gecti hergün dedi...benimle konusurken hep gözleri dolup, hüngür hüngür agliyor ve hatta yalvardi ama ben yapma böle dedim bende sni seviyorum dedim...onu hic böyle görmemistim...bende onu seviyorum...önce aileni ikna etmeye calis dedi ama simdi gel kacalim diyor olmuycak ikna diyor...ama ben bunun dogru olucagini sanmyiorum...
ailemle arami soracak olursaniz hic iyi degil zaten..kizkardesim gecen haftalarda bana okulla ilgili genel birsey sordu bende cvpladim, sonra yanlis ifade ettin söle böle sorsaydin daha cabuk anlasilirdi dedim..o da hiddetlendi ve cikip giderken bana "o..pu" dedi..bunu annem duydu ve hic bisey demedi. sen kndine bak dedim...annem onu kayirdi..o senin düsmanin degil dedi...babam zaten evi kiskaniyor...annemin ne yapicagi belli degill....of ya

kaç yaşındasın canım. neden önce oldu bittiye getirip sonra caydılar ki, keşke en başından hemen verdik oldu bitti demeselerdi, görüşmeye devam etselerdi bi müddet daha
acaba erkek arkadaşının bişeyinimi gördüler
yoksa gerçekten olay annenin kaprislerinden mi ibaret

annenin seni bu şekilde eve kapatması çok ilginç annenin sözünü dinleyeceği bi aile büyüğünden yardım istesen, annenle konuşsa

canm cok saol cvbin icin..evet bni eve kapatti, onlarsiz hic disari cikamadim ilk 1-2 ay...ama simdi isbasi yapmam lazim mecburen cikiyorum...ögleyi gecince sürekli kontrol etmek icin beni arayip duruyor..calisma planimi felan vermemi istiyor ki benm ne zaman döncegim tam belli olmyuor..carsida 10-15 dk bi magzaya ugrasam hemen eve gel diye dir dir ediyor. bende dönüyorum...bu ara ben 25 yasindayim:37:

hm erkek arkimi sevmedi cünki o oldugu gibi davrandi...yani efendi olucagim diye kendini kasmadi isteme gününde...bildiklerini acik acik söledi...annem de ne bicim bi cocuk bu dedi..ha birde üni bitirmedi diye istemior onu. bn okudum ya...

brde bu aile bi salaklik etti, yanlis anlasilmaya o sebeb verdi: ev alma planlari yapiyorlardi hani evlencez ya...annemin düsüncesi de hemen su oldu: kizimin üstüne cekicekler kesin krediyi...erkek arkimle bunu sonra konustuk, dedi ki ben kari kiz parasi yiyecek kadr düsmedim, benm babam amcam var daha neler ya dedi...

Son düzenleme:
Canım bu yazdıkların gerçekten çok üzücü.Ama ben senin daha önce yazdıklarına şöyle bir baktım da,sanki biraz tutarsızlık var gibi.Hatta açtığın bir konuya ben de yorum yazmıştım,sen bu çocuktan kurtulmak istiyordun,başına bela olmuştu filan...
25 yaşındasın,üniversite mezunusun,mantıklı kararlar verebilecek durumda olmalısın.
Açıkçası ailenle ilgili problemlerin yüzünden psikolojik sorunların olduğunu düşünüyorum.
Keşke bu konuda yardım alabilsen,o zaman hayatın hakkında daha mantıklı kararlar alabilirsin.

evet kurtulmak istedim ondan önce annem biraz araya girip, kiskirtti.. ve 3 ay boyunca görüsmedim sogudum sandim ama hayir :(( onu sevdigimi anladim:(( simdi geriye bakiyorum da yazik etmisim diorum:(

sevgilimin de sinirlerini bozdum, ne yapicagini sasirdi ona da bazen hak veriyorum...

iste ben o dedigin yazilarida onunla görüsmedigim dönem yazdim...

evet piskolojk sorunlarim var ailem yüzünden ve ne yapmam lazim, bi türlü karar veremedim...hatta ailem bana karistikca iyce zivanadan cikiyorum...

Son düzenleme:
25 yaşında koskoca kızsın canım ya, kendi ayaklarının üstünde duruyosun
ailenin davranışları çok komik 17 yaşında kız takip eder gibi
bence ne yapmak istiyosan onu yap, bu yaşta bu kadar baskı olmaz, zaten ailenin çok geçerli bi nedeni de yok, bu evliliğin olmaması için, hatta yazıklarında hiç yok yani, geçerli bişey

:19:belki de ailenin yapmaya çalıştığı şey doğru olandır..belki de onlar senin mutsuz olacağını düşünüyorlardır..okummuş,kariyerli biriyle evlenmeni istemeleri gayet doğal değil mi?şu anda sana saçma ve kötü gelen hareketler belki de seni doğru olana götürür.benim de kızım var.düşünüyorum da bu kadar ileriye gitmesem de ona uygun olmadığını düşündüğüm biriyle veya mutsuz olacağını düşündüğüm biriyle evlenmesini istemezdim.bence ailen senin görmediğin birşeyi gördü ve haklı olarak seni caydırmaya çalışıyorlar.olaya bir de bu taraftan bakalım derim ben.hemen aileyi suçlamak kolay geliyor bize.ben 30 yaşındayım,yaklaşık 9 yıllık evliyim,öğretmenim, 2 de çocuğum var.kocamla da severek evlendim.ben de o yollardan geçtim yani,boşa konuşmuyorum.dikkate al derim tatlım.sakın kaçmaya falan da kalkma,sonra pişman olabilirsin ve o zaman geri döneceğin bir ailen de olmaz.iyi düşün bence tatlım...:19:

ailenin yaptığı çok ayıp ama önceden verip sonradan caymak. birde annenin sneinle alay etmeside hiç güzel değil oturup seninle konuşup neden itiraz ettiğini anlatması ve sana destek olması gerekirdi. benim kayınvalidem aynen öyle birisi ve eşime aynı annenin sana eziyeti gibi eziyet etmiş. biz evlendikten sonra ikimize birden eziyet etti maalesef. siz evlenseniz bile annen kara bulut gibi tepenizde olacak evinizde huzur bırakmayacak buda kesin.
ama çok seviyorum ailesi iyi mutlu olacağıma inanıyorum dersen ailenin karşısına çık ve ben seviyorum onunla evlenmek istiyorum demelisn. benim ailemde bu kaynanayla geçinilmez dedi ama ben seviyorum dedim ve ne yaptılarsa sustum evledinidk. şimdi mi eşimi daha fazla seviyorum ve mutkuyum evet kaynanam huzurumuzu kaçırmaya çalışır amann öte dursun ben eşimle mutluyum sonuçta...

Back
X