Ne yapmam lazim sizce

semina34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2025
2
0
1
25
Merhaba arkadaşlar uzun olacağı için kusura bakmayın. Önce size kendimi anlatayim küçük bir köyde açıktan üniversite okuyorum 24 yaşındayım aile evinde yaşıyorum baskıcı bir ailem var özellikle iliski konusunda çevrede ayni sekil ve ailem elalem derdinde ben ise özgürlüğüme düşkün biri oldugum icin onlarda tam tersi ve bundan dolayi sürekli sorun yaşıyorum. Konumuza gelecek olursak Benim ağustosun 10 unda 5 yil olacak bir iliskim var ve bu 5 yılda cok sorun yaşadık herkes gibi suan mantıklı karar veremediğim icin size danışmak istedim. Bu 5 yılda cok şey yasadim genelde dış etkenlerden kaynaklı sorunlarımız oluyordu. iyisiyle kötüsüyle bugüne kadar geldik. Bu arada sevgilim çalışıyor ve öyle ufak bir borcu var sadece . Sevgilimin erkek ailesi de baskıcı ve suan ilişkimizi bildikleri halde kendi tanıdıkları bir kızı istiyorlar. Beni daha tanımıyorlar bile sevgilime söylemişler iste bir kız var bir konus diye sevgilimde benimle ilişkisi olduğunu ve başkasını istemediğini sadece beni istediğini söyleyip baya terslemiş. Ayni sekilde benim babam da öyle sürekli tanıdığı biri var deyip bana kabul et evlen diye tutturdu oda sevgilimin olduğunu biliyor yabanci damat istemiyor diye darlıyor beni. Sevgilimin ailesi yıllardır bizi oyaliyorlar sürekli bir bahane üretiyorlar önce askerlikti simdide borç bitir diye halbuki biz iliskimizin adını koymak istiyoruz hemen evlenemeyiz zaten en azindan herkes bilecek ve rahat buluşabilecez beni isteyenlerde bir daha gelmezler babamda susar. Ama yapmıyorlar sevgilim aylarca söyledi iste bir söz yapalim yeter dedigi halde babasi şimdi olmaz deyip sayıp sövmüş sonra ev alacam şunu bunu yapalım sonra dedigi icin 5 yil oldu bende sevgilimin ailesiyle arası bozulmasın diye birşey diyemiyorum güzelce olsun aileler arasında anne babanin rizasi olsun istiyorum ama zorluyorlar. Bende cok yoruldum sürekli sorunlarla uğraşmaktan sıkıldım ne yapacağımı da bilmiyorum. Uzun yazdım hakkinizi helal edin lütfen

Son düzenleme:
Bana gerçekçi bir çözüm yazabilecek var mi kaçmak degil o bir çözüm degil onun dışında aileler ile ilgili şimdiden yorumlariniz icin teşekkür ederim

Sevgilin ailesine rest çekecek. Buarada gerçekten birbirinizi seviyor musunuz alışkanlık mı sen de bunu iyice düşün.

Kusura bakmayın dost acı söyler 5 yıl diyorsunuz
Bu adam sizi gerçekten isteseydi 5 yılda taş taşırdı birikim yapardı ailesine de muhtaç olmazdi
Biz ailelerden hiç bir destek görmedik ilişkimizin 1. Yılında evlenmeye karar verdik özel sektörde çalışıyordum eşim istemedi ayrıldım 3. Yılımızda evlendik
Bu sürede beyaz eşyaları aldı ödedi 4 bilezik aldı ödedi ev eşyaları için birikim yaptı
En iyisi en pahalısi değildi hatta en uygunuydu ama sıfır borç ile evlendik
Yani demek istediğim sevgilinizde iş yok üzgünüm 5 yıl nedir bir arpa boyu yol alınmamış 5 yıl yazık yani

Şunu da eklemek isterim bende idareli davrandım misal arkadaşımın gelinliğini giydim bir sey olmadi yani öyle içimde uhde falan kalmadı her şeyin en uygun en hesaplisina yöneldik düğün yapmadık kina ve nikah oldu hiç pişman değilim yine olsa yine aynını yaparım

Sevgiliniz ailesi istemediği için hiç birşey yapamaz hadi oldu bir mucize gelip istediler onlar ne isterse o olacak ne ev ne düğün ne takı hiç bir fikriniz kaale alınmayacak.Siz bu adamı seçmiş bir de 5 sene sizi oyalamasına müsaade etmişsiniz sanki evlenince herşey iyi olacak gibi bir yalan düşe inanmışsınız.O aile isterse adam sizi iki güne boşar çünkü elinizdeki kumaş bu,anacı kendi fikirlerini bile kabullendiremeyen zayıf karakterli erkek

Merhaba arkadaşlar uzun olacağı için kusura bakmayın. Önce size kendimi anlatayim küçük bir köyde açıktan üniversite okuyorum 24 yaşındayım aile evinde yaşıyorum baskıcı bir ailem var özellikle iliski konusunda çevrede ayni sekil ve ailem elalem derdinde ben ise özgürlüğüme düşkün biri oldugum icin onlarda tam tersi ve bundan dolayi sürekli sorun yaşıyorum. Konumuza gelecek olursak Benim ağustosun 10 unda 5 yil olacak bir iliskim var ve bu 5 yılda cok sorun yaşadık herkes gibi suan mantıklı karar veremediğim icin size danışmak istedim. Bu 5 yılda cok şey yasadim genelde dış etkenlerden kaynaklı sorunlarımız oluyordu. iyisiyle kötüsüyle bugüne kadar geldik. Sevgilimin erkek ailesi de baskıcı ve suan ilişkimizi bildikleri halde kendi tanıdıkları bir kızı istiyorlar. Beni daha tanımıyorlar bile sevgilime söylemişler iste bir kız var bir konus diye işte öyle insanlar sevgilimde benim sevgilim olduğunu söylemiş ve başkasını söyleyip onları istemediğini baya terslemiş. Ayni sekilde benim babam da öyle sürekli tanıdığı biri var deyip kabul et evlen diye oda sevgilimin olduğunu biliyor yabanci damat istemiyor. Sevgilimin ailesi yıllardır bizi oyaliyorlar sürekli bir bahane üretiyorlar önce askerlikti simdide borç bitir diye halbuki biz iliskimizin adını koymak istiyoruz hemen evlenemeyiz zaten en azindan herkes bilecek ve rahat buluşabilecez beni isteyenlerde bir daha gelmezler babamda susar. Ama yapmıyorlar sevgilim aylarca söyledi iste bir söz yapalim yeter dedigi halde babasi aimdi olmaz ev alacam şunu bunu alacam dedigi icin 5 yil oldu bende sevgilim ailesiyle arası bozulmasın diye birşey diyemiyorum güzelce olsun aileler arasında anne babanin rizasi olsun istiyorum her kisi aile icinde ama zorluyorlar. Bende cok yoruldum sürekli sorunlarla uğraşmaktan sıkıldım ne yapacağımı da bilmiyorum. Uzun yazdım hakkinizi helal edin lütfen
Valla bir erkek istiyorsa ailesini ikna eder
Oyle ailem hazir degilmis vs vs ile mirildanmaz
Alir yuzugunu cicegini cikolatasini su gun istemeye gidiyoruz ailemseniz yanimda olursunuz der
5 yil gecmis bi 5 yil daha oyalar seni yas olur 30 o ailesinin istedigi kizla evlenir sende 10 yildan sonra nasil unutcam kimi bulcam diye dovunursun
Sevgilin ailesine rest cekemiyorsa sen sevgiline cantada keklik olmadigini gostermelisin
Okey askerlik is falan olmasi gerek zaten ailesi o konuda hakli ama seni istemedikleri aşikar
Baska kizi istiyorlar ama konu sen olunca ev alincak vs yokusa suruyorlar

Babanız 5 senedir ilişki olduğunu biliyorsa karşı tarafında sizi oyaladığını düşünüyordur adam . Küçük bir köyde de herkes birbirini tanır muhtemelen iki ailede birbirini istemiyor.

5 sene de ailesini ikna edemeyen birinden size iyi bi es olacağından emin misiniz ?ailesiyle bağlarını bile koparamaz yüzde bi milyon değmeyecek birisini beklemişsiniz gibi geldi bana . Meslegınızı elinize almadan evlenmeyin verebilecegım en gerçekçi tavsiye bu size

yapman gereken 24 yaşında evlenecem diye diretmek değil evlenmicem diye diretmek olmalıydı bana göre. 19 yaşında mı karar verdiniz evlenmek istediğinize. baskıcı ailem var diyorsun önce oku sonra iş bul,ekonomik özgürlüğün olsun kendi hayatını kur. 30 yaşından önce de evlenme,ilk yıldan da hemen çocuk yapma bence o evden de çık. sonra burada daha çok konu açarsın hele ki bu çocukla evlenirsen ailesi de büyük problem kendi de.

Merhaba arkadaşlar uzun olacağı için kusura bakmayın. Önce size kendimi anlatayim küçük bir köyde açıktan üniversite okuyorum 24 yaşındayım aile evinde yaşıyorum baskıcı bir ailem var özellikle iliski konusunda çevrede ayni sekil ve ailem elalem derdinde ben ise özgürlüğüme düşkün biri oldugum icin onlarda tam tersi ve bundan dolayi sürekli sorun yaşıyorum. Konumuza gelecek olursak Benim ağustosun 10 unda 5 yil olacak bir iliskim var ve bu 5 yılda cok sorun yaşadık herkes gibi suan mantıklı karar veremediğim icin size danışmak istedim. Bu 5 yılda cok şey yasadim genelde dış etkenlerden kaynaklı sorunlarımız oluyordu. iyisiyle kötüsüyle bugüne kadar geldik. Sevgilimin erkek ailesi de baskıcı ve suan ilişkimizi bildikleri halde kendi tanıdıkları bir kızı istiyorlar. Beni daha tanımıyorlar bile sevgilime söylemişler iste bir kız var bir konus diye sevgilimde benimle ilişkisi olduğunu ve başkasını istemediğini sadece beni istediğini söyleyip baya terslemiş. Ayni sekilde benim babam da öyle sürekli tanıdığı biri var deyip bana kabul et evlen diye tutturdu oda sevgilimin olduğunu biliyor yabanci damat istemiyor diye darlıyor beni. Sevgilimin ailesi yıllardır bizi oyaliyorlar sürekli bir bahane üretiyorlar önce askerlikti simdide borç bitir diye halbuki biz iliskimizin adını koymak istiyoruz hemen evlenemeyiz zaten en azindan herkes bilecek ve rahat buluşabilecez beni isteyenlerde bir daha gelmezler babamda susar. Ama yapmıyorlar sevgilim aylarca söyledi iste bir söz yapalim yeter dedigi halde babasi şimdi olmaz deyip sayıp sövmüş sonra ev alacam şunu bunu yapalım sonra dedigi icin 5 yil oldu bende sevgilimin ailesiyle arası bozulmasın diye birşey diyemiyorum güzelce olsun aileler arasında anne babanin rizasi olsun istiyorum ama zorluyorlar. Bende cok yoruldum sürekli sorunlarla uğraşmaktan sıkıldım ne yapacağımı da bilmiyorum. Uzun yazdım hakkinizi helal edin lütfen
aileler taş koyuyorsa işiniz yaş ne yaparsanız yapın kaçmak dışında dediklerini yaptırırlar çözüm bulamazsınız

Ne borcu var bunca yıldır bitmeyen? Oku ise gir evlenip ne yapacaksın? Aileden kaçayım derken doluya tutuluyorsunuz.

Evlenmek isteyen adam ailesini ikna eder etmiyorsa ciddi değildir. Seni istemeyen aileye de gelin gitme zaten basın çok ağrır. Bir şey olsa baban "kendin buldun kendin uğraş arkanda değiliz" diyecek birine benziyor. İyi düşün taşın önce işe gir sonra bakarsın evlenmeye

Merhaba arkadaşlar uzun olacağı için kusura bakmayın. Önce size kendimi anlatayim küçük bir köyde açıktan üniversite okuyorum 24 yaşındayım aile evinde yaşıyorum baskıcı bir ailem var özellikle iliski konusunda çevrede ayni sekil ve ailem elalem derdinde ben ise özgürlüğüme düşkün biri oldugum icin onlarda tam tersi ve bundan dolayi sürekli sorun yaşıyorum. Konumuza gelecek olursak Benim ağustosun 10 unda 5 yil olacak bir iliskim var ve bu 5 yılda cok sorun yaşadık herkes gibi suan mantıklı karar veremediğim icin size danışmak istedim. Bu 5 yılda cok şey yasadim genelde dış etkenlerden kaynaklı sorunlarımız oluyordu. iyisiyle kötüsüyle bugüne kadar geldik. Sevgilimin erkek ailesi de baskıcı ve suan ilişkimizi bildikleri halde kendi tanıdıkları bir kızı istiyorlar. Beni daha tanımıyorlar bile sevgilime söylemişler iste bir kız var bir konus diye sevgilimde benimle ilişkisi olduğunu ve başkasını istemediğini sadece beni istediğini söyleyip baya terslemiş. Ayni sekilde benim babam da öyle sürekli tanıdığı biri var deyip bana kabul et evlen diye tutturdu oda sevgilimin olduğunu biliyor yabanci damat istemiyor diye darlıyor beni. Sevgilimin ailesi yıllardır bizi oyaliyorlar sürekli bir bahane üretiyorlar önce askerlikti simdide borç bitir diye halbuki biz iliskimizin adını koymak istiyoruz hemen evlenemeyiz zaten en azindan herkes bilecek ve rahat buluşabilecez beni isteyenlerde bir daha gelmezler babamda susar. Ama yapmıyorlar sevgilim aylarca söyledi iste bir söz yapalim yeter dedigi halde babasi şimdi olmaz deyip sayıp sövmüş sonra ev alacam şunu bunu yapalım sonra dedigi icin 5 yil oldu bende sevgilimin ailesiyle arası bozulmasın diye birşey diyemiyorum güzelce olsun aileler arasında anne babanin rizasi olsun istiyorum ama zorluyorlar. Bende cok yoruldum sürekli sorunlarla uğraşmaktan sıkıldım ne yapacağımı da bilmiyorum. Uzun yazdım hakkinizi helal edin lütfen
Bu işin sonu er veya geç ayrılık. Çünkü iki tarafın da ailesi istemiyor. Sevgilin çalışmıyor galiba. İkinizin bir çalışma hayatı yok, birikimi yok. O yüzden evlenmek için ailelerin maddi desteği lazım ama o da olmaz. Sevgilin koca 5 senede bir birikim yapmadıysa bu saatten sonra da yapmaz, ha yapmaya başlasa 2-3 sene daha mı bekleyeceksin?

Ayrıca cinsiyet fark etmeksizin para kazanmayı , çalışma hayatını bilmeyen, hayatında bir fatura dahi ödememiş, ev geçiminin e sinden bihaber, birikimi olmayan insanların evlenmesini doğru bulmuyorum. Evlenmek için en az 1 kişinin çalışma hayatı, birikimi, yatırımı, kararlılığı, mücadelesi olsun ki evlilik olsun. Yoksa kızda iş yok, oğlanda iş yok, ee bu ikiliden iyi bir evlilik olur mu? Hayır.

Şunu da yazayım; ikiniz de iş güç sahibi, belli bir birikimi olan insanlar olsaydınız ailelerinizin iki dudağının arasına bakmazdınız. Zaten muhtemelen onlar da size saygı duyarlardı veya en azından " aman evleneceklerse evlensinler, ne de olsa tüm masraflar onlardan çıkacak" derlerdi.

Merhaba arkadaşlar uzun olacağı için kusura bakmayın. Önce size kendimi anlatayim küçük bir köyde açıktan üniversite okuyorum 24 yaşındayım aile evinde yaşıyorum baskıcı bir ailem var özellikle iliski konusunda çevrede ayni sekil ve ailem elalem derdinde ben ise özgürlüğüme düşkün biri oldugum icin onlarda tam tersi ve bundan dolayi sürekli sorun yaşıyorum. Konumuza gelecek olursak Benim ağustosun 10 unda 5 yil olacak bir iliskim var ve bu 5 yılda cok sorun yaşadık herkes gibi suan mantıklı karar veremediğim icin size danışmak istedim. Bu 5 yılda cok şey yasadim genelde dış etkenlerden kaynaklı sorunlarımız oluyordu. iyisiyle kötüsüyle bugüne kadar geldik. Bu arada sevgilim çalışıyor ve öyle ufak bir borcu var sadece . Sevgilimin erkek ailesi de baskıcı ve suan ilişkimizi bildikleri halde kendi tanıdıkları bir kızı istiyorlar. Beni daha tanımıyorlar bile sevgilime söylemişler iste bir kız var bir konus diye sevgilimde benimle ilişkisi olduğunu ve başkasını istemediğini sadece beni istediğini söyleyip baya terslemiş. Ayni sekilde benim babam da öyle sürekli tanıdığı biri var deyip bana kabul et evlen diye tutturdu oda sevgilimin olduğunu biliyor yabanci damat istemiyor diye darlıyor beni. Sevgilimin ailesi yıllardır bizi oyaliyorlar sürekli bir bahane üretiyorlar önce askerlikti simdide borç bitir diye halbuki biz iliskimizin adını koymak istiyoruz hemen evlenemeyiz zaten en azindan herkes bilecek ve rahat buluşabilecez beni isteyenlerde bir daha gelmezler babamda susar. Ama yapmıyorlar sevgilim aylarca söyledi iste bir söz yapalim yeter dedigi halde babasi şimdi olmaz deyip sayıp sövmüş sonra ev alacam şunu bunu yapalım sonra dedigi icin 5 yil oldu bende sevgilimin ailesiyle arası bozulmasın diye birşey diyemiyorum güzelce olsun aileler arasında anne babanin rizasi olsun istiyorum ama zorluyorlar. Bende cok yoruldum sürekli sorunlarla uğraşmaktan sıkıldım ne yapacağımı da bilmiyorum. Uzun yazdım hakkinizi helal edin lütfen
Koskoca 5 yılı geride bırakmışsınız sevgiliniz istese her şeyi yapabilirmiş. Kaçmayı falanda düşünmeyin sakın sevgiliniz bana pasif geldi perişan olursun . Ben erkeklerin ailem istemiyor laflarına inanmıyorum ya istese her şekilde yolunu bulurdu

Nasıl sorunlar yaşadınız ?
Buradaki sorun ailelerin istememesinden ziyade bence sevgilinizden kaynaklı.. Mesleği nedir ?
Karakteri nasıl ?
Parasını kendi yönetemiyor ailesine karşı dik bir duruşu malesef yok gibi

halbuki biz iliskimizin adını koymak istiyoruz hemen evlenemeyiz zaten en azindan herkes bilecek ve rahat buluşabilecez beni isteyenlerde bir daha gelmezler babamda susar.
ailen baskiciysa asil herkes ogrendikten sonra rahat gorusemezsin
simdi çarşıya arkadaslarimla diye ciktiginda arkadasinlasin saniyorlar. bilseler adamlasin sanacaklar.
ha bir de bu 5 yilda neden hala ailesini bekliyor ki? kendi biriktirseydi parasini zaten on kere evlenirdiniz. benim nisanlimin da ailesinden hic destek yok, ben de ailemden destek almak istemedigim icin birsey kabul etmedim. uygun fiyata hallettik cogu seyi. abartmazsaniz atla deve degil evlenmek. bes yilda evlenecek parayi biriktirmemesi nisanlinin problemi

Gerçekçi bir çözümü falan yok, 5 yılda evlenebilecek duruma çoktan gelmiş olmanız gerekirdi maddi yönden, birikim yok, aileler istemiyor, adam aile ne derse onu yapıyor, oluru yok bence.

Sevgilimin ailesi yıllardır bizi oyaliyorlar sürekli bir bahane üretiyorlar önce askerlikti simdide borç bitir diye halbuki biz iliskimizin adını koymak istiyoruz hemen evlenemeyiz zaten en azindan herkes bilecek ve rahat buluşabilecez beni isteyenlerdeniz de birikim bir daha gelmezler babamda susar. Ama yapmıyorlar sevgilim aylarca söyledi iste bir söz yapalim yeter dedigi halde babasi şimdi olmaz deyip sayıp sövmüş sonra. 8 ev alacam şunu bunu yapalım sonra dedigi icin 5 yil oldu bende sevgilimin ailesiyle arası bozulmasın diye birşey diyemiyorum
Ailesinin otur demesiyle oturan birinin lafıyla yola çıkmayın. Askerliği hadi anladık, borcu bitir demeleri de kabul ama sizi istemiyorlar ve sevgiliniz de anam babam ikna olmuyor napim diyor. Siz bu adamı ailesinden ayrı tutuyorsunuz ama bir davranıyorlar. Evlenmek sadece aynı evde aynı yatakta yatmak değil, hayatını geleceğini teslim ediyorsun. Babası olmaz diyor ve olmuyor gördüğünüz gibi.

Kusura bakmayın dost acı söyler 5 yıl diyorsunuz
Bu adam sizi gerçekten isteseydi 5 yılda taş taşırdı birikim yapardı ailesine de muhtaç olmazdi
Biz ailelerden hiç bir destek görmedik ilişkimizin 1. Yılında evlenmeye karar verdik özel sektörde çalışıyordum eşim istemedi ayrıldım 3. Yılımızda evlendik
Bu sürede beyaz eşyaları aldı ödedi 4 bilezik aldı ödedi ev eşyaları için birikim yaptı
En iyisi en pahalısi değildi hatta en uygunuydu ama sıfır borç ile evlendik
Yani demek istediğim sevgilinizde iş yok üzgünüm 5 yıl nedir bir arpa boyu yol alınmamış 5 yıl yazık yani

Şunu da eklemek isterim bende idareli davrandım misal arkadaşımın gelinliğini giydim bir sey olmadi yani öyle içimde uhde falan kalmadı her şeyin en uygun en hesaplisina yöneldik düğün yapmadık kina ve nikah oldu hiç pişman değilim yine olsa yine aynını yaparım

ilişkimizin 1. Yılında evlenmeye karar verdik özel sektörde çalışıyordum eşim istemedi ayrıldım 3. Yılımızda evlendik
İşi bırakıp, evlenene kadar çalışmadınız mı ?

Back
X