ne yapmam lazım?

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.966
133
İlk konum olacak, benim yabancı bir sevgilim var. İkimiz de evlenmek istiyoruz. Ailemle henüz tanışmadı ama telefonla görüştü birkaç kez. Kendisi şu an para biriktiriyor evlenmek için.

Sorunumuz şu ki, ben kendisine evlilik için tüm parayı biriktirene kadar beklemeyelim, önce gelsin ailemle tanışsın yüzük takalım, sonra geri dönsün ülkesine ve evlilik için yeterli paramız olduğunda da evlenelim diyorum. Ama o hazır olana kadar bekleyip parası tamamen hazır olduğunda gelip ailemle tanışsın sonra da pat diye evlenelim diye düşünüyor. Ben de böyle şeylerde uzatılmaması, ilk adımın hemen atılması taraftarıyım.

Yanlış anlaşılmasın, ben evlenmek istiyorum da o ayak sürüyor değil. O benden daha fazla evlilik için uğraşıyor, ona kalsa maddi açıdan parası hazır olsa şu an evlenir. Ama ben öncelikle bi nişan aşaması yapalım sonra o olsun diyorum ve o benim bu dediğimi vakit kaybı gibi görüyor. Ben de uzadıkça sinir oluyorum. Ne yapayım sizce? Mantıklı önerilere ihtiyacım var.. Teşekkürler..

Canım parayi biriktirip geldiğinde senin ailen pat diye evkenmene müsaade edecek mi? Bence ona bizim örf ve adetlerimizden bahset. Nisanin ailenin onu tanıması için gerekli olduğunu filan anlat.

Normalde, aile tanışması, isteme, söz, nişan, kına, düğün, sonrasında gelin görmesi vs daha bir sürü şey diye düşünürsek, bir çok aşama var. Önce bu aşamaları düşünsün damat bey:) Bunca aşamadan sadece nişan + düğün aşamasını istediğini belirt. Ayeıca bizim kültürümüze ne kadar yakın bilmiyorum ama, rlinden geldiğince sevgiline aktarmaya çalış. Mesele sadece kültür meselesi değil, seni seviyorsa senin kararlarına saygı da göstermesi kazım, senin düşüncelerine önem de vermesi lazım. Bir kadın olarak nişanı yaşamak istediği ve o nişan sürecini tatmak istediğini belirt.

Ayrıca, bence de nişan sürecini yaşayın. Direkt evlilik-düğün hoş değil, hiç değilse bir nişan süreciniz olsun. He uzatmazsınız nişan sürecini, 1 ay da olsa hiç değilse tadın derim... Mutluluklar....

Canım parayi biriktirip geldiğinde senin ailen pat diye evkenmene müsaade edecek mi? Bence ona bizim örf ve adetlerimizden bahset. Nisanin ailenin onu tanıması için gerekli olduğunu filan anlat.

İşte ben de bunu ona anlatmaya çalışıyorum.. bana kalsa ben de hemen evlenirim ama böyle olmuyor ki bu işler.. Anlamıyor, niye vakit kaybedelim, onun için gider gelirsek evlenmek için vaktimiz uzar diyor ve kızıyor bana, ben de geri adım atmak istemiyorum biraz inada bindi gibi oldu ama ailem üzülür bir kere

İnat yapmayın ama bizim buralarda adet böyle babam seni geri gonderir ve laf söylerse uyarmadi deme diyip konuyu kapatın..

Canım ben de ona aslında bunun sadece iki aşama olmadığını, ama onun zorlanmaması için benim ikiye indirdiğimi söyledim ve şaşırdı bu duruma.. ama benim keyfi davrandığımı düşünüyor ve kendimi anlatamıyorum

Bence bunları açık açık anlat bizde böyle böyle olur de. Ben sekiz yıllık sevgilimle evlenmeye zor ikna ettim ailemin eşimi çok sekmesine rağmen evlilik fikrine alısmaları zaman alıyor.

Bence bunları açık açık anlat bizde böyle böyle olur de. Ben sekiz yıllık sevgilimle evlenmeye zor ikna ettim ailemin eşimi çok sekmesine rağmen evlilik fikrine alısmaları zaman alıyor.

Ben de böyle düşünüyorum, mesela birkaç aya yüzük takılsa, bir süre nişanlı kalınır, hem haızrlık yapılır hem aile de bu fikre alışır ben de bi yandan para biriktirir eşya alırım ufaktan diyorum ama o paramız hazır olsun ben geleyim çok istiyorsan nişan olur ama hemen bir aya da evleniriz diyor, ama bir ay bile bence kısa, o sadece yapmış olmak için yapıcak nişanı yani, bense onun bir süreç olduğunu anlatamıyorum.. ailem ne bu böyle kız kaçırıyor gibi düşünür sonuçta..

Kendisi bu meseleyi annemle konuşmak istedi, ama ben annemin müdahil olmasını, annemin hatırı için yapmasını değil de ben istiyorum diye yapmasını istiyorum, ama laf anlatamadığım için de bi yanım annemle konuşmasını istiyo içten.. Sizce annemle konuşmasına tamam diyim mi kızlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…