• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam lazım?

Kardesim 2 yıl insaat mühendisliği teknisyenligini okudu bir ara çalıştı...
daha sonra yine sınava girdi 4 yıllık inşaat muhendisligini okudu oda 3.siniftan baslarim diye düşünürken 1.siniftan başladı simdi 27 yaşında halen okuyor...hatta hic umursamiyor yaşını bazen takiliyoruz artık bitir okulunu evde kaldın evlen verdigi cvp sen bizim okuldakileri gör 40 yaşında olan bile var...
keske biraz kafaya taksada kaldığı derslerini aximleazimle duzeltse..m
Bu da başka bir güzel örnek :) Kardeşin gibi olmayı çok isterdim. En iyi hayat felsefesini bulmuş. Kafa yapımı aynen verdiğin örnekte ki gibi şekillendirmeye çalışıyorum. Kesinlikle en iyisi bu.

Valla işsiz kalınca, para pul da olmayınca zaten arkadaşlarınla bir şey yapamıyorsun canım. Bu tür ilişkiler para istiyor maalesef. O nedenle 4 yıl arkadaşlarımla gezer tozarım, dersleri serer 2 ortalama ile mezun olurum diyorsan oooohoo.
İş bulmak çok zor artık başarısız bir öğrenci olarak bulmak daha zor. Ona göre hareket et derim ben.
Evet, haklısınızı. Amacı unutmamak ve rasyonel düşünmek gerekiyor. Öyle yapacağım.

Mezun olduğumda 26 yaşımda olacağım. Sizce bu normal mi?

2 gün önce bi arkadaşım 12 yıl sonunda 9 Eylül'den mezun oldu, ülkenin 4 bir yaninda kutlamalar halâ devam ediyor:)

Sadece içiniz rahatlasın diye demiyorum, 26-27 üniversite bitirmek için gayet normal bir yaş. Bitince kimin kaç sene sonra iş bulacağı zaten belli olmuyor. O yüzden kime, neye göre geç diye sorun kendinize. Hiç caninizi sıkmayın yani bu konuda.

kesinlikle geç değil
bir ömür mutsuz olmaktansa hayata geç atılmış olun ne fark eder ki
30 yaşında hala sınava hazırlananlar görüyorum ben ya da 3 çocuğuyla öğretmenlik okuyan

2 gün önce bi arkadaşım 12 yıl sonunda 9 Eylül'den mezun oldu, ülkenin 4 bir yaninda kutlamalar halâ devam ediyor:)

Sadece içiniz rahatlasın diye demiyorum, 26-27 üniversite bitirmek için gayet normal bir yaş. Bitince kimin kaç sene sonra iş bulacağı zaten belli olmuyor. O yüzden kime, neye göre geç diye sorun kendinize. Hiç caninizi sıkmayın yani bu konuda.
:)) Mutlu bir son olmuş neyse ki. :))
Bende bunu öğrenmek istiyordum açıkçası. Evet, bencede öyle, 26-27 normal yaşlar. İş bulma kısmıda zaten üniversitenin sıralamasına, bitirme puanına ve bilgiye bakıyor. Elimden geleni yapacağım. Sağolun.

Senin yaşında ne var ki??
26 yaşındaki arkadaşım daha bu sene üniversiteyi kazanabildi kalmadan bitirirse 30 yaşında mezun olacak;)
Halinden de gayet memnun başarısıyla gurur duyuyor..
Okumanın yaşı yoktur bunu aklınızdan çıkarmayın..

Hem okuyup hem çalışma öneriniz çok iyi oldu. Bunu kesinlikle deneyeceğim. Ama eğer zor gelirsede sadece okuma kısmıda sorun olmaz dediğiniz gibi. 2 yıllık mezunu olunca hiç insan yerine konulmuyoruz. Gelen emir veriyor giden ayak işini yaptırmak için yer arıyor. Bu şekilde yaşanmaz.

elinizde öyle bir şans varsa neden değerlendirmeyesiniz?
okumanın yaşı da yok sınırı da.
Allah kolaylık versin

Merhaba,
Ne derece mantıklı bilmiyorum ama sürekli aklımı meşgul eden bir sorunum var. Kısaca bahsetmek gerekirse şöyle; şu anda 21 yaşımdayım ve gelecek yıl üni kazanıp (yani üniversiteye başladığımda 22 olacağım) 4 yıllık bir bölümde okumam halinde çok büyük bir yaşta mezun olmuş olacağım. Mühendislik bölümü istiyorum ve bu da demek oluyor ki 26 yaşımda diplomamı elime alabileceğim. Bir yıl ingilizce hazırlık eklenmesi halinde zaten işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Şu anda 2 yıllık bir bölüm mezunuyum. Sizce ne yapmalıyım? Yani, okula devam etmeli miyim yoksa sizce Myo çıkışlı olarak iş mi aramalıyım?
Bu arada, myo'nun ardından üst sınıflardan başlatma olayı neredeyse hiç yok. Özellikle mühendislik bölümümlerinde kesinlikle 1.sınıftan başlatılıyor.
Şimdiden sağolun.
4 yıllık mezun olunca daha iyi bir iş mi bulacagını zannediyorsun?

Back
X