• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam lazım?

HellForce

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2015
31
6
3
35
Merhaba,
Ne derece mantıklı bilmiyorum ama sürekli aklımı meşgul eden bir sorunum var. Kısaca bahsetmek gerekirse şöyle; şu anda 21 yaşımdayım ve gelecek yıl üni kazanıp (yani üniversiteye başladığımda 22 olacağım) 4 yıllık bir bölümde okumam halinde çok büyük bir yaşta mezun olmuş olacağım. Mühendislik bölümü istiyorum ve bu da demek oluyor ki 26 yaşımda diplomamı elime alabileceğim. Bir yıl ingilizce hazırlık eklenmesi halinde zaten işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Şu anda 2 yıllık bir bölüm mezunuyum. Sizce ne yapmalıyım? Yani, okula devam etmeli miyim yoksa sizce Myo çıkışlı olarak iş mi aramalıyım?
Bu arada, myo'nun ardından üst sınıflardan başlatma olayı neredeyse hiç yok. Özellikle mühendislik bölümümlerinde kesinlikle 1.sınıftan başlatılıyor.
Şimdiden sağolun.

myo okuyup dgs ile 4 yıllıga tamamlayabilirsin yada aöf den 4 e tamamlayablrsn
Evet, bunu biliyorum. Benim derdim, tamamlamam halinde yaşımın çok büyük olacağı. 22 yaşımada kazandığımı varsayarsak, 26 ancak mezun olabiliyorum. Çok geç bir yaş gibi geliyor.

30undan sonra üni okuyanlar varken bence kendinize bahane arıyorsunuz. bu yaz aynı firma da bitirme stajı yaptığım arkadaşım 80 doğumlu idi

30undan sonra üni okuyanlar varken bence kendinize bahane arıyorsunuz. bu yaz aynı firma da bitirme stajı yaptığım arkadaşım 80 doğumlu idi
Hayır, aslında çalışmaktan kaçtığım yok. Tüm samimiyetimle söylüyorum k, tek derdim yaşım. Sınıf arkadaşlarımın küçük olacak olması, bitirdiğimde çok büyük olmam, 26 yaşında deneyimsiz sadece üni mezunu br kimse olarak elimde diplomamla kalacağımı düşünmem.

Yaşı hiç kafanıza takmayin 4 yıl o kadar hızlı geçiyor ki. Evli çocuğu olan insanlar üniye gidiyor sizinki niye geç olsun.
Hem su durumda dgs ile dört yıla tamamlasaniz bile 24 yaşında atilacaksiniz hayata sadece 2 yıl için hayallerinizden vazgecmeyin.

Mühendisliği hiç 4 yılda bitireni görmedim. Sınıfınızda sizinle ders alan, sizden büyük bir sürü kişi olacağından eminim. O yüzden yaşa takılmayın hiç.

Yaşı hiç kafanıza takmayin 4 yıl o kadar hızlı geçiyor ki. Evli çocuğu olan insanlar üniye gidiyor sizinki niye geç olsun.
Hem su durumda dgs ile dört yıla tamamlasaniz bile 24 yaşında atilacaksiniz hayata sadece 2 yıl için hayallerinizden vazgecmeyin.
Dgs ile geçişlerde artık bir çok üni (mühendisliklerin neredeyse hepsi) birinci sınıftan başlatıyor. Ve iyi bir puan alacağımdan da eminim. Güzel bir üniversite kazanabilirim. İtü vb düşünüyorum. Fakat her geçen gün kafam karışıyor.

Mühendisliği hiç 4 yılda bitireni görmedim. Sınıfınızda sizinle ders alan, sizden büyük bir sürü kişi olacağından eminim. O yüzden yaşa takılmayın hiç.
Mezun olduğumda 26 yaşımda olacağım. Sizce bu normal mi?

Canım 22 yaşında üniversiteye girdim, 2. sınıf oldum şimdi. Ve önceden ön lisans bitirmiştim, şimdiki bölümüm onunla alakasız ama ben de 26 yaşında mezun olacağım. Hiç pişman değilim, eski mesleğimle bir ömür mutsuz olacaktım, 4 yılımı verip geri kalanında mutlu olmayı seçtim.

Hiç öyle hesapladığınız gibi değil gerçek hayat. O kadar çok var ki 26 27 Yaşında iş hayatına yeni Başlayan. Okuyun iki üç yıl için geleceğinizden vazgeçmeyin.

Canım 22 yaşında üniversiteye girdim, 2. sınıf oldum şimdi. Ve önceden ön lisans bitirmiştim, şimdiki bölümüm onunla alakasız ama ben de 26 yaşında mezun olacağım. Hiç pişman değilim, eski mesleğimle bir ömür mutsuz olacaktım, 4 yılımı verip geri kalanında mutlu olmayı seçtim.
Yaşınızdan dolayı hiç sorun yaşadınız mı? Sınıfta ya da diğer ortamlarda? Bu çok güzel bir örnek oldu. Sağolun.

Yaşınızdan dolayı hiç sorun yaşadınız mı? Sınıfta ya da diğer ortamlarda? Bu çok güzel bir örnek oldu. Sağolun.
Hayır canım. Şöyle bir avantajım var, yaşımı söylemediğim takdirde asla tahmin edilemiyor. Çok ufak görünüyorum ben. Ve 18-19'luklarda beyin olarak fark oldu mu dersen, akıl yaşta değil başta derler. Evet ergen kafada olanlar var ama olmayanlar da oluyor. Açıkçası şu yaştan sonra da derdim arkadaşlarla kopmaca tarzında arayışlarım yok. Ben yolumu çizmeye çalışıyorum, eğlenmeye gitmiyorum oraya. Bir yerlere varabilmek için eski kafamdan kurtulmam gerekiyordu, arkadaşlıklara zaten fazla kıymet vermem. Hepsi okul bittikten sonra bitiyor zaten.

Merhaba,
Ne derece mantıklı bilmiyorum ama sürekli aklımı meşgul eden bir sorunum var. Kısaca bahsetmek gerekirse şöyle; şu anda 21 yaşımdayım ve gelecek yıl üni kazanıp (yani üniversiteye başladığımda 22 olacağım) 4 yıllık bir bölümde okumam halinde çok büyük bir yaşta mezun olmuş olacağım. Mühendislik bölümü istiyorum ve bu da demek oluyor ki 26 yaşımda diplomamı elime alabileceğim. Bir yıl ingilizce hazırlık eklenmesi halinde zaten işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Şu anda 2 yıllık bir bölüm mezunuyum. Sizce ne yapmalıyım? Yani, okula devam etmeli miyim yoksa sizce Myo çıkışlı olarak iş mi aramalıyım?
Bu arada, myo'nun ardından üst sınıflardan başlatma olayı neredeyse hiç yok. Özellikle mühendislik bölümümlerinde kesinlikle 1.sınıftan başlatılıyor.
Şimdiden sağolun.

4 yıllığı okuyun mutlaka. 27 yaş mezun olmak için geç değil. ben 22 yaşında mezun oldum ama 31 yaşında atandım.
yarın ne getirir bilemeyiz.
ha şansınız varsa hem okuyup hem çalışın. okul bitince görevde yükselme alarak direkt mühendis olursunuz.

Hayır canım. Şöyle bir avantajım var, yaşımı söylemediğim takdirde asla tahmin edilemiyor. Çok ufak görünüyorum ben. Ve 18-19'luklarda beyin olarak fark oldu mu dersen, akıl yaşta değil başta derler. Evet ergen kafada olanlar var ama olmayanlar da oluyor. Açıkçası şu yaştan sonra da derdim arkadaşlarla kopmaca tarzında arayışlarım yok. Ben yolumu çizmeye çalışıyorum, eğlenmeye gitmiyorum oraya. Bir yerlere varabilmek için eski kafamdan kurtulmam gerekiyordu, arkadaşlıklara zaten fazla kıymet vermem. Hepsi okul bittikten sonra bitiyor zaten.
Çok doğru yazmışsınız, önemli okula gitme amacını unutmamak bencede. Ben de ara sıra bunu fark ediyor ama çok çabukda unutuyorum. Aynen dediğiniz gibi arkadaşlığın vb de hiç önemi yok aslında.

4 yıllığı okuyun mutlaka. 27 yaş mezun olmak için geç değil. ben 22 yaşında mezun oldum ama 31 yaşında atandım.
yarın ne getirir bilemeyiz.
ha şansınız varsa hem okuyup hem çalışın. okul bitince görevde yükselme alarak direkt mühendis olursunuz.
Hem okuyup hem çalışma öneriniz çok iyi oldu. Bunu kesinlikle deneyeceğim. Ama eğer zor gelirsede sadece okuma kısmıda sorun olmaz dediğiniz gibi. 2 yıllık mezunu olunca hiç insan yerine konulmuyoruz. Gelen emir veriyor giden ayak işini yaptırmak için yer arıyor. Bu şekilde yaşanmaz.

Kardesim 2 yıl insaat mühendisliği teknisyenligini okudu bir ara çalıştı...
daha sonra yine sınava girdi 4 yıllık inşaat muhendisligini okudu oda 3.siniftan baslarim diye düşünürken 1.siniftan başladı simdi 27 yaşında halen okuyor...hatta hic umursamiyor yaşını bazen takiliyoruz artık bitir okulunu evde kaldın evlen verdigi cvp sen bizim okuldakileri gör 40 yaşında olan bile var...
keske biraz kafaya taksada kaldığı derslerini aximleazimle duzeltse..m

Çok doğru yazmışsınız, önemli okula gitme amacını unutmamak bencede. Ben de ara sıra bunu fark ediyor ama çok çabukda unutuyorum. Aynen dediğiniz gibi arkadaşlığın vb de hiç önemi yok aslında.
Valla işsiz kalınca, para pul da olmayınca zaten arkadaşlarınla bir şey yapamıyorsun canım. Bu tür ilişkiler para istiyor maalesef. O nedenle 4 yıl arkadaşlarımla gezer tozarım, dersleri serer 2 ortalama ile mezun olurum diyorsan oooohoo.
İş bulmak çok zor artık başarısız bir öğrenci olarak bulmak daha zor. Ona göre hareket et derim ben.

Teyzemde evlendi 2 cocuk annesiydi liseden terk...2 cocukla liseyi dışardan bitirdi 4 yıllık sosyoloji bölümünü kazandı okulunu bitirdi..simdi meslegini yapıyor eşi onun en büyük destekcisiydi zerre kadar maddi olarak ihtiyaçları yoktu ama 2 cocukla azim edip okulunu bitirip meslek sahibi oldu..

Back
X