Ne yapmam lazımmmm?????

yamukpiremses

Akrep Kadını
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
695
469
73
​kızlar eşimiN ikinci eşiyim, ilk evliliğinden 4 yaşında bir kızı var eski karısı cok kıskanc ve sürekli facebooktan instagramdan beni takip ettiğini duyuyorum, hatta instagramda yanlışlıkla resmimi begenmişti. beni bir türlü kabullenemiyor cocukları 1 yaşındayken boşanmışlar, sanırım ben olmasam geri barışacaklarını düsünüyordu, birkaç kez de telefonda tartıştık ve o hep beni sevdi ben onun ilk göz ağrısıyım gibi laflar söyledi. her neyse konuya gireyim eşim mahkeme kararıyla cumartesi günleri sabah saatlerinde çocuğunu görme hakkı var biz evlendikten sonra bi süre işlerden koşuşturmalardan dolayı çocuğunu 2-3 hafta görmeye gitmedi ve kadın buna ''birini buldun çocugunu unuttun, içindeki babalık duygularını kaybediyorsun, ne biçim adamsın'' gibi mesajlar atmıştı bu sebepten araları iyice bozuldu ve çocuğu sana göstermicem gibi tehditler etmeye başladı kadın. ama 2 hafta önce tekrar cumartesi gunu gel cocugu gör diye aramış, eşim de gitti ancak gunduz değil akşam saatlerinde çünkü işinden dolayı ancak o saatte gidebiliyor. neyse akşam gayet mutlu geldi eve sonraki hafta yine öyle, ben de aramıyorum ki haftada bi gün çocugunu görüyor rahat bırakayım diye. ancak gectiğimiz cuma kavga etmiştik cumartesi de konuşmuyorduk akşam saat 8 oldu yok 9 oldu yok aramaya başladım hiç abartmıyorum 10 defa aramışımdır. cevap vermedi bana. daha sonra onları bırakınca aradı nerdesin niye cevap vermiyosun derken patladım kavga etmeye başladık telefonda bana ne dese beğenirsiniz ''sen nasıl yanında onunla konuşmamı istemiyorsan o da bizim yanımızda konuşma diyor'' ki bu kadının da görüştüğü biri varmış kim oluyor da eşime böyle bir dayatmada bulunabiliyor bu lafı duyunca iyice çıldırdım bundan sonra kusura bakma dedim hem bana haber vermeden gideceksin hem de o istemiyor diye telefonlarımı açmayacaksın başıma iş gelse haberin bile yok, bundan sonra gider gunduz görürsün, dedim. o da oldu sen mi karar vereceksin ne zaman çocuğumu göreceğime dedi. bana resmen dış kapının dış mandalı muamelesi yaptı. eminim ki o kadın bunu bilerek yapıyor arayanın ben olduğumu da biliyo ki o gun ben surekli arayınca eşime ''kimbilir kim arıyo'' demiş. 1 haftadır bu yuzden aramız bozuk bugün yine gidecek mi gitmeyecek mi bilmiyorum, giderse yine telefonlarımı acmayacak bir hafta daha kavga edeceğiz. ne yapmalıyım hiç bilmiyorum aşırı büyük oluyor kavgalarımız. onun yanında bana cevap vermemesi normal mi? nasıl karşılamalıyım bu durumu? korkuyorum ya aralarında bişey olursa? :25:

Kocanın tavrı yanlış çocuğunu görmesi tabiki hakkı ama ne olursa olsun isterseniz kanlı bıçaklı olun o telefonların açılmaması ve sonrasında olan konuşmalarınız hiç doğru değil...

Simdi şöyle bir durum var eski Esim evime gelse sonra teli acip eşiyle konuşup dursa huzursuz olurdum.. Git balkonda ya da diğer odalarda konuş derdim.. Kadim unutamams zaten bir de yarasina tuz basar gibi olmaması acisindan bana mantikli geldi..

Bence diyin ki hic olmazsa balkona CIK ne bilim lavaboya giderken bir ara meraklaniyorum sana ulasamayinca merakimi gider ondan sonra tamam iste illa kadinin dibinde olmasına konusmasina gerek yok ki

Tabiki onun yanında telefonunu acmamasi normal değil.
Sen onun esisin
Eski eş kimki direktifte bulunuyor
Esinin davranışı ve üslubu hic hos değil
Bu arada çocuğunu neden eski eşinin yanında görüyor?
Benim ne kadar bildiğim tanıdığım varsa; çocuğunu kapıdan alıp kapıya bırakıyor; eski eşle muhattap olmuyor kimse (mecbur kalmadıkca)
Cocuguyla dışarıda yalnız görüşmesi gibi öneriler sun ve kati ol
Eski eşinin senin üzerine olan isteklerine boyun egiyor ve senin dediklerine bu şekilde bi üslupla devam ederse de icabina bak

Bir kere telefon olayına ayrıca değineceğim.
Ama sen genel anlamda da bu olaylardan rahatsızsın doğal olarak. Başından biliyordun bir çocuğunun olduğunu ve her ayrılan çiftte sorunlu bir eş kuvvetle muhtemeldir. Ancak empati yaparak diyebiliyorum ki, uzaktan düşünmekle yaşamak bir olmaz. Sen de bu şekilde seni etkleyeceğini yaşamadan bilemezdin.
Buna rağmen sen çok büyük bir yükün altına girdin. Çocuğu olan bir adamla evlendin. O onun çocuğu ve bunu hayatınız boyunca değiştiremezsin.
Yapacağın şey bir süre tepki vermemek. Sen tepki verdikçe, aradıkça o da çocuk odaklı düşünüp senin çocuğu kıskandığını düşünebilir. Kaldı ki eşi de yapar bunu, doldurur.
Ben bir anne olarak sana diyebilirim ki, eşimden ayrılıp ikinci evliliğimi yapsam ve yeni eşim tarafından çocuğumun varlığının rahatsızlık verdiğini hissetsem olay bitmiştir benim için. Sen böyle bir rahatsızlık duyuyorsun demiyorum, öyle anlaşılıyor olabilir ısrarlı aramaların..
Kafanı rahatlat, bırak ne zaman gidecekse gitsin doysun, hiç arama. Hem eski eşine de koz vermemiş olursun. Bir süre izlemeni tavsiye ederim.

Simdi şöyle bir durum var eski Esim evime gelse sonra teli acip eşiyle konuşup dursa huzursuz olurdum.. Git balkonda ya da diğer odalarda konuş derdim.. Kadim unutamams zaten bir de yarasina tuz basar gibi olmaması acisindan bana mantikli geldi..

Bence diyin ki hic olmazsa balkona CIK ne bilim lavaboya giderken bir ara meraklaniyorum sana ulasamayinca merakimi gider ondan sonra tamam iste illa kadinin dibinde olmasına konusmasina gerek yok ki

zaten dışarda görüşüyorlar avm'ye gidiyorlar genellikle, dışarda olsaydık cevap verirdim dedi ama o an arabanın içindelermiş ve eve bırakıyormuş onları. benim yediremediğim o kadına karşı bu kadar pasif olması ve kalkıp bana söylediği laf.

Sen onun esisin
Benim ne kadar bildiğim tanıdığım varsa; çocuğunu kapıdan alıp kapıya bırakıyor; eski eşle muhattap olmuyor kimse (mecbur kalmadıkca)
Eski eşinin senin üzerine olan isteklerine boyun egiyor ve senin dediklerine bu şekilde bi üslupla devam ederse de icabina bak

7 yaşına kadar anneyle görmek zorundaymış daha doğrusu bana oyle söyledi ve çocuk annesi olmadan gelmiyormuş, annem de gelsin diyormuş.

Bir kere telefon olayına ayrıca değineceğim.
Ama sen genel anlamda da bu olaylardan rahatsızsın doğal olarak. Başından biliyordun bir çocuğunun olduğunu ve her ayrılan çiftte sorunlu bir eş kuvvetle muhtemeldir. Ancak empati yaparak diyebiliyorum ki, uzaktan düşünmekle yaşamak bir olmaz. Sen de bu şekilde seni etkleyeceğini yaşamadan bilemezdin.
Buna rağmen sen çok büyük bir yükün altına girdin. Çocuğu olan bir adamla evlendin. O onun çocuğu ve bunu hayatınız boyunca değiştiremezsin.
Yapacağın şey bir süre tepki vermemek. Sen tepki verdikçe, aradıkça o da çocuk odaklı düşünüp senin çocuğu kıskandığını düşünebilir. Kaldı ki eşi de yapar bunu, doldurur.
Ben bir anne olarak sana diyebilirim ki, eşimden ayrılıp ikinci evliliğimi yapsam ve yeni eşim tarafından çocuğumun varlığının rahatsızlık verdiğini hissetsem olay bitmiştir benim için. Sen böyle bir rahatsızlık duyuyorsun demiyorum, öyle anlaşılıyor olabilir ısrarlı aramaların..
Kafanı rahatlat, bırak ne zaman gidecekse gitsin doysun, hiç arama. Hem eski eşine de koz vermemiş olursun. Bir süre izlemeni tavsiye ederim.

peki bir süre tepkisiz kalacağım.

7 yaşına kadar anneyle görmek zorundaymış daha doğrusu bana oyle söyledi ve çocuk annesi olmadan gelmiyormuş, annem de gelsin diyormuş.
böyle bi karar alınmıştır ama bas başa da görüşebilir.eski eşler kendi arasında anlaştıktan sonra. Kimse çocuğu kaçıracak değil ya
Ama kız illaki annesini istiyorsa birsey diyemeyecegim. Ama bas başa görüşmeye de alıştırsa iyi olur. Nereye kadar üçü bi arada buluşacak:44:
Bilmiyorum kadına da bakmak lazım.kendisi de böyle olsun istiyor olabilir
Ayni koşullarda olsam şahsen eski eşimle bi arada bulunmak, gorusmek, konusmak istemem

Son düzenleme:
zaten dışarda görüşüyorlar avm'ye gidiyorlar genellikle, dışarda olsaydık cevap verirdim dedi ama o an arabanın içindelermiş ve eve bırakıyormuş onları. benim yediremediğim o kadına karşı bu kadar pasif olması ve kalkıp bana söylediği laf.

Erkekler dumduzler işte kendilerini ifade ederken doğru düzgün kelimeler kullanamiyorlar bunu kadin direttigi icin degil bence kendine de mantikli geldigi icin yapiyor.. Ornegin telefonu acsa eminim mesafeli konusmak isteyecek sen bozulacaksin sonra arabada tuhaf bir hava olacak zor bir durum..

Bence esini arada birakma tatli dille bu konuyu cozersin.. Esk eşi ara bozmak istiyorsa basarili oluyor.. İzin verme bu yuzdenn

Kac gundur konusmuyrz demissin.. İnat ederek değil anlayisla konuşarak deneyin size bu durumun neler hissettirdigini anlatin..

Sen onun esisin

Aslında bence bilinçli anne babalar özel hayatlarını ayrı tutabilirler ama çocuklarının sağlıklı gelişimi için bir arada olmak zorundalar. En azından öyle olması lazım. Çocuk anne ve babayı aynı anda hissetme ihtiyacı duyar bunu yaşama hakkını elinden almak sadece kişilerin egolarını törpülemek içindir.

durumuz çok zor...senin çocuğun yok sanıırmm...
onun yanında senin telini açmaması hiç normal dğeil...ama sen de yanında konuşmasına izin ver bnce en azından nasıl ne konuştuğunu anlarsın...yanlız konuşmalarına kızman gerekiyor...
eşin le konuşlamalısın bnce en azından onun la ilişkisini bittiğini ve senin kocan oldugunu hatırlat..çocuğa karşı olmadını ama tavırlarına karşı oldıuunu söyle...

işin zora benziyor. aynı ve daha fazla nedenlerden dolayı arkadaşım evliliğini biirmek zorunda kaldı. eşi sürekli eski eşe gitmeye başladı önce dışarda başlayan görüşmeler kadının evinde devam etti. kavga sırasında kocası ben ona hala boş ol demedim o da benim karım deyince işler koptu. eşini al kenara adam akıllı konuş derim dengeyi sağlamadıkça işler köü hale gelebiliyor

Canım çok zor bir durum. Hele ki siz eşinize karşı hala bir umut beslediğini düşünüyorsunuz. Ben olsam kesinlikle o kişiyle muhattap olmazdım. Eşinizde 2 saat mi görecek o halde 2 saat içinde görüp gelsin. Geçirmesin ki sizde merak edip telefon açmak mecburiyetinde kalmayın. Ki siz artık karı kocasınız ve eski eş sadece çocuğunun annesi. Eşinize benim yanımda konuşmayın, istemiyorum gibi birşey söylemeye hakkı yok. Belki hala birşeyler hissettiği ve üzüldüğü için telefon konuşmanıza şahit olmak istemiyor olabilir. Güçlü bir bayan olsa üzülse bile bunu hissettirmez demek ki güçsüz bir kadın. Eşinizde geç kalacaksa 2 dakika balkonda cevap verebilir telefonunuza ya da gecikecekse çaktırmadan haber verebilir. Kaldı ki bu hep böyle devam etmez eski eşide eninde sonunda kabullenecek durumu. Ayrıldıklarının farkına varacak ve hala sahiplenme duygusundan vazgeçecek. Bence biraz zamana ihtiyacınız var ve sakince konuşup anlaşmanız gerekiyor eşinizle. Yoksa eski eşi yüzünden evliliğinizi yıpratacaksınız istemeden.

Son düzenleme:
offf işte bu yüzden ikinci evliliğini yapan çocuklu birinle evlenmek istemiyorum .. senin çocuğun yok değil mi ?ne diye bu adamla evlendin başka adam mı yoktu ?bunlar işte hem geçinemez ayrılır sonra evlenirler ama çocuk bahanesiyle kopmak istemezler birbirlerinden . sanki sen yıktın yuvalarını .. kadın resmen ikinci kadın olmak istiyor eşinin hayatında .. o kadının hayatında biri olduğunu sanmıyorum .. niyeti eski eşiyle barışmak bence . hatta senden boşatıp kendine almak istiyordur .. eşin mesafe koymalı . eskiyle senin aranda .. seni muhattab bile etmemeli ki sen kavga etmişsin . ne arsız ne yüzsüz birşeymiş bu ya adam boşamış başkasını almış hala ben onun ilk göz ağrısıyım falan diyor ..

Karşınızdaki eski eş profili tehlikeli. Neden tehlikeli ? Çünkü evliliğini ve eski kocasını içinde bitirmemiş , umut taşıyor eskiye dönebileceğine dair .

Bir çok ayrılan çift gibi herkes kendi hayatını kurmuş olsa , kadın ve erkek birbirini unutmuş , hatta arada çocukları olmasa yüzlerini görmek istemeseler birbirlerinin sorun yok . Ha illa ayrılan çiftler birbirinden nefret etsin demek istemiyorum ama kimsenin içinde eskiye dönüşe dair umut kalmamalı artık .

Çocuğun ruhsal gelişimi ve huzuru için anne baba modelini beraber görmesi önemlidir .O sebeple çocukla yalnız görüşsün diyemem . Henüz 4 yaşında zaten , annesi isteyecektir illa . Ama yaşı biraz daha büyüdükçe hafta sonu planlarını beraber yapmanız gerekecek bence .Siz ve eşiniz ve kızı .

Şimdilik kavga çıkarmayın . Karşı taraf huzurlu aile stratejisini oynarken siz evde dır dır eden kadın rolünü üstlenmeyin .

Ama eşinizin sözü ağır geldi bana bunu da söylemeden geçemeyeceğim .

''Sen nasıl ki senin yanında onunla konuşmamdan hoşlanmıyorsan , o da seninle konuşmamdan hoşlanmıyor '' çok talihsiz bir savunma olmuş .

Siz onun eşisiniz ve anlattığınız kadarı ile normal şartlarda rahatsız olmasınlar diye hiç aramamışsınız .O akşam geç kaldığı için aradığınızda açıp telefonunuzu , yoldayız , geliyorum yarım saate demesinden doğal hiç bir şey yok !

eşiniz çok yanlış yapıyor. ne demek benim yanımda eşinin telefonlarını açamazsın.
yuh artık. o kimmişte bu hakkı görüyor kocanıza. eskide kaömış tek vasfı çocuğunun annesi o kadar. karısı sizsiniz ,ve sizin telefonunuza elbette bakacak. bunu söyleyen ex ede gereken lafı verecekti kocanız.
birde bunu yapacağına sizin telefonlarınıza bakmayacağını belirtiyor. bence bu konuda tavrınızı koyun. çünkü bu sizi kaale almamaktır ve eş yerine koymamaktır

Son düzenleme:
ben cidden çok kızıyorum bu duruma . benimde bir arkadaşım kız gencecikti 22 yaşında üniveriste öğrencisi . adam nasıl koştu peşinden ikna etti evlenmeye . bir çocuğu vardı eski eşinden .. kızın burnundan getirdiler be . yok çocuğu görücem diye kadının evine gidip kalıyormuş . yok kadın arıyormuş vakitli vakitsiz ..kız ağlıyordu sürekli . ne demek bu ?madem eski eşler birbiirni seviyor neden ayrılınıyor . nispet yapmak için mi evleniliyor . bu kızın ne suçu var .. yazık günah değil mi ?bu kız yuva mı yıktı ne yaptı ?belki aşık oldu sevdi evlendi normal olarak ... bedeli bu olmamalı . eski eşler birden kıymete biniyor ..

Son düzenleme:

Bence bu doğru değil ya da kadının bir dayatması olabilir mahkemede. Öyle bir zorunluluk olamaz. 4 yaş çok küçük değil ki. Bizim karşı komşumuzun kızı da boşandı çocuk 3 yaşındaydı babası kapıdan kapıya bırakırdı.
Ayrıca da annesi çocuğa sensiz gitmem demeyi ögretmiş olabilir. Bunu laf arasında söyleyebilirsiniz.
Bence bir süre üstüne gitmeyin. Aramayı bırakın. Aranız düzelince huzur ortamı sağlanınca sakin sakin derdinizi anlatın. Onun çocuğuyla probleminin olmadığını onun ve eski karısının sizi kabullenemediğini ve aşırı tepki verdiğini söyleyin. Erkekler idare etmeyi bilmez hep bir taraf ağır basar. Ve diğer tarafta çocuğu var. Koruma içgüdüsüyle size haksızlık yapılmaması için temkinli hareket edin. O kadının eline koz vermeyin. O sizin kocanıza karşı her tepkinizi kullanacaktır.
Mesela eşiniz çocuğuyla birlikteyken aramayıp sadece mesaj atıp market siparişi verebilirsiniz. Ama kibar ve hoş rica kelimeleri kullanarak :)

Son düzenleme:
eşiniz cok yanlıs yapmıs acık acık tatlı dılle anlatın. unutmayın tatlı dıl yılanı bile delıgınden ckarır

Back
X