• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NE YAPMAM NASIL DAVRANMAM LAZIM BİLEMEDİM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anladım, konuda yazmışsınız eşim annesiyle de mesafeli diye atlamısım orayı. Bende bu konulara önem veriyorum, ailenin yanında bir günden fazla kalmam diyen eş benim içinde sıkıntı olurdu açıkçası ama istemiyorsa pek yapılacak birşey yok. Zorla gelse keyifte vermez zaten.
Eşim doğru düzgün mutlu bir aile ortamında büyüyememiş çocuk yapmak istiyoruz yaşımız 30lu yaşlar ama bende bu sebepleri düşününce endişe ediyorum acaba yapmasam mı diye ailecek akraba ortamlarına giremeyecek miyiz çocuk nasıl öğrenecek gibi endişeler duyuyorum.

Tek basiniza gidin. Onu götürüp suratini cekip duracaginiza tadini cikartin. Sahsen böyle bir adamdan cocuk yapmam..daha aile ne demek bir fikri bile yok
Aile ne demek doğru düzgün görmemiş ama çocuk olsun istiyoruz bende bu sebepten biraz endişeliyim

Siz önden gidin eşiniz sonra gelsin.
Eğer arada soğukluk olmasa bile bu çok normal bir durum olurdu.
Bu çok klasik birşeydir. Kadın çocuklarla önden gider adam sonradan gider veya tam tersi falan.
Büyütmeyin ve zorlamayın. Zamanla belki daha da ısınır araları.
Üzülecek bir şey yok.
Orta noktada buluşun. Bir olmasa da 2 gün kalsın sonra gidin tatile mesela.
Kırılmaya değmez.

Siz önden gidin eşiniz sonra gelsin.
Eğer arada soğukluk olmasa bile bu çok normal bir durum olurdu.
Bu çok klasik birşeydir. Kadın çocuklarla önden gider adam sonradan gider veya tam tersi falan.
Büyütmeyin ve zorlamayın. Zamanla belki daha da ısınır araları.
Üzülecek bir şey yok.
Orta noktada buluşun. Bir olmasa da 2 gün kalsın sonra gidin tatile mesela.
Kırılmaya değmez.
İşte annemde bana nasıl kalmazmış bu aileden o da böyle şey mi olur falan diyor.Diğer akrabaların damatları kalıyor diye özeniyor mu ne öff bende çok stres oldum

Ben de bu tarz şeylerin sorun olmasıni tuhaf buluyorum.
Demek haz almadı gelmek istemiyor.
İlla geleceksin kafasının doğru bulmuyorum.
Bu sebepten boşanma dusunuyorsaniz bundan sonraki eş adayına ailenize gelme şartı koşun.
Kimse kimsenin ailesi ile sıkı sıkı olmak zorunda degil.
Siz gidin kalin gönlünüzce.
O da bir gün gelecekmis.

Ben bu konuda yazılanlara katılmıyorum yalnız gidince iyice alışıp sonrasında sen git ben gelmicem oluyor ve böyle böyle o soğukluk gittikçe açılıyor sonuç da herkes eşini yanında ister ama bunu güzel dille eşinize anlatın o da anlayacaktır

Eşim doğru düzgün mutlu bir aile ortamında büyüyememiş çocuk yapmak istiyoruz yaşımız 30lu yaşlar ama bende bu sebepleri düşününce endişe ediyorum acaba yapmasam mı diye ailecek akraba ortamlarına giremeyecek miyiz çocuk nasıl öğrenecek gibi endişeler duyuyorum.
Eşinizin aile ortamında büyümeyip bu tarz ilişkilere uzak olduğunu evlenmeden önce bilmiyor muydunuz?
Ben mesela bu tarz meselelere biraz geleneksek bakıyorum, kalabalık bir ailem var, eşimle de birçok şeye katılıyorum yalnız kalmak istemezdim, eşimde benim gibi. Eşinizin ne yaşadığını, aile ilişkileri göz önünde bulundurmuş olmanız lazım. Adam öyle gelmişse 30'lu yaşlara kadar değişmez.

Son düzenleme:
Ben bu konuda yazılanlara katılmıyorum yalnız gidince iyice alışıp sonrasında sen git ben gelmicem oluyor ve böyle böyle o soğukluk gittikçe açılıyor sonuç da herkes eşini yanında ister ama bunu güzel dille eşinize anlatın o da anlayacaktır
Yani adam belli bir yaşa gelmiş istemiyor çok samimi olmak,kalmak ne yapabilirimki.Ne dersen de fikri değişmiyor.

Eşinizin aile ortamında büyümeyip bu tarz ilişkilere uzak olduğunu evlenmeden önce bilmiyor muydunuz?
Ben mesela bu tarz meselelere biraz geleneksek bakıyorum, kalabalık bir ailem var, eşimle de birçok şeye katılıyorum yalnız kalmak istemezdim, eşimde benim gibi. Eşinizin ne yaşadığını, aile ilişkileri göz önünde bulundurunuz olmanız lazım. Adam öyle gelmişse 30'lu yaşlara kadar değişmez.
Aile akraba ortamına evlenmeden önce nişanda girmişti baya kalabalıktık fakat hiç şikayetçi olmadı bende sevdi diye düşündüm.Hiç böyle bir konu konuşmadık zaten sonra da

Aile ne demek doğru düzgün görmemiş ama çocuk olsun istiyoruz bende bu sebepten biraz endişeliyim
Aile ne demek bilmiyor mu bence çok tuhafsiniz . Adami sanki tanımıyordunuz. Aile dediğiniz şey evin içinde olan zaten. Çocuklar olunca ne olacak falan derken . Sizin eşiniz sırf sizin gönlünüz olsun diye sevmediği birşeyi yapınca siz harika bir aile mi olacaksınız? Aile kavramını yanlış anlamissiniz bence . Bende gidip gelmeyi kalmayı çok sevmem . Eşim bana sen aile kavramını bilmiyorsun derse bilen biriyle evlenseydin gidebilirsin derdim .anneniz sizi çok gaza getiriyor bence siz bir çekirdek aile kavramınızin üzerinde düşünün . Önemli olan akrabalarınizin ve ailenizin yönlendirmeleri mi yoksa sizin evliliğiniz mi?

Aile ne demek bilmiyor mu bence çok tuhafsiniz . Adami sanki tanımıyordunuz. Aile dediğiniz şey evin içinde olan zaten. Çocuklar olunca ne olacak falan derken . Sizin eşiniz sırf sizin gönlünüz olsun diye sevmediği birşeyi yapınca siz harika bir aile mi olacaksınız? Aile kavramını yanlış anlamissiniz bence . Bende gidip gelmeyi kalmayı çok sevmem . Eşim bana sen aile kavramını bilmiyorsun derse bilen biriyle evlenseydin gidebilirsin derdim .anneniz sizi çok gaza getiriyor bence siz bir çekirdek aile kavramınızin üzerinde düşünün . Önemli olan akrabalarınizin ve ailenizin yönlendirmeleri mi yoksa sizin evliliğiniz mi?
+1

Kendi ailesiyle sıkı fıkı olup size mesafe koysaydı haklı olurdunuz da adam aile ortamına zaten alışık değil ki… bence eşinizin yaptığı normal

Daha çok yeni evlisiniz.
Eşinize zaman tanıyın, sizi kısıtlamıyor olması umut vadeden bir durum 😁

Zamanla ailenizi tanıdıkça, vakit geçirdikçe alışacaktır.
Aile görmemiş,akraba nedir bilmeyen insanların kalabalık bir aileye adapte olması kolay olmuyor.
Evlenince sihirli değnek dokunmuyor malum 🤷🏻‍♀️
Zaman .. zaman.. zaman..

Siz de biraz kriz yönetmeyi bilin, mesela eşiniz istemiyor olsa bile bunu içsellestirip herkese belli etmeyin, anlatmayın.
Sanki çok normal bir şey yaşanıyor gibi davranın.

Soran eş dost akrabaya; İşi çok yoğun gelemedi, inşallah beni almaya gelecek o zaman vaktimiz olursa geliriz görüşürüz 🤗
Ya da ,
Ben geldim ya canım önemli olan o, eşim de gelir elbet diyerek gülümsemelere kendi mutlu hayatınıza devam edin..

Herkes her şeyi tüm detayları ile bilmek zorunda değil.

Siz bu olayı ne kadar basit görürseniz etrafinizda o kadar normal karşılar
ama siz herkese işte gelmiyor, anlaşamıyor, istemiyor diye belli ederseniz daha çok yıpranır arada kalırsınız...

Adam haklı. Annenizin sözüne bakıp da boşuna eşinize söylenmeyin. Aynısını erkek yapsaydı neler derdik neler. Bir de çocukla ne alaka yahu alırsınız çocuğu gidersiniz dilediğiniz gibi akraba ortamına girersiniz. Kendim de görece uzun kalacaksam önden tek gidiyorum ya da toptan tek gidiyorum çok daha güzel oluyor bence.

Esiniz neden sizin akraba toplantiniza katilmak zorunda olsun ki? Üstelik gayet de orta yol göstermis ve son derece mantikli. 10 yillik evli biri olarak söyliyim evliligin sirri birbirini idare etmek. Birbirinizi bir seylere zorlarsaniz cok mutsuz olursunuz.

Esinin ailesiyle senin aran nasil?
Benzer sorunlar yasansaydi esin yaninda durur muydu, gitmek istemediginde saygı gösterir miydi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X