• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NE YAPMAM NASIL DAVRANMAM LAZIM BİLEMEDİM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim doğru düzgün mutlu bir aile ortamında büyüyememiş çocuk yapmak istiyoruz yaşımız 30lu yaşlar ama bende bu sebepleri düşününce endişe ediyorum acaba yapmasam mı diye ailecek akraba ortamlarına giremeyecek miyiz çocuk nasıl öğrenecek gibi endişeler duyuyorum.

Evlenirken aile ortamı görmemiş ama ben onu değiştiririm diye mi düşünmüştünüz?

Siz bence bunları boşverin. Önemli olan kurduğunuz çekirdek ailede nasıl davrandığı, yarın çocuğuna nasıl yaklaşacağı. Bu noktada endişeleriniz varsa çocuk planınızı ona göre şekillendirirsiniz. Yoksa sizin geniş ailenizle dip dibe olmaması -bence- bir sorun değil. Gelip ziyaret edecekmiş daha ne olsun. Anneniz başka şeylere heves ediyorsa sizin iyiliğiniz için bu heveslerini bastırmak zorunda.

Neden tek gidemeyesiniz,akrabalara ne derim diye adamı hoşlanmadığı bir şeye zorlamanın manası yok. Aynısı sizin içinde geçerli olabilirdi, sevmediğiniz halde sizi zorlasa nasıl olurdu?
Önden gidin tadını çıkarın, bir gün kalırım demiş zaten.

İşte annemde bana nasıl kalmazmış bu aileden o da böyle şey mi olur falan diyor.Diğer akrabaların damatları kalıyor diye özeniyor mu ne öff bende çok stres oldum
Anneniz diğer akrabalara gösteriş yapacak diye sizi niye huzursuz ediyor? Siz gidiyormuşsunuz niye bu yetmiyor. Şunu erkek annesi yapsa büyük olay olurdu.

aza razi gelemeyen cogada razi gelmezmis onun icin elindekindende olma olsun 1 gün kalsin ne cikar benimki 1 gün bile kalmazdi bizimkilerle hicbir sorunu olmadigi halde bende isterdim cok ama aramiz soguyup kirkinlik olmasin diye üstememezdim illaki kalmalisin diye napalim degistiremiyorsak elimizdekiyle yetinmek zorunda kaliyoruz unutma her zaman beterin beteri vardir annenlerede söylersin sorarsalarda yapisi öyle sevmiyor yatiya kalmak vs ..

Ben bu konuda yazılanlara katılmıyorum yalnız gidince iyice alışıp sonrasında sen git ben gelmicem oluyor ve böyle böyle o soğukluk gittikçe açılıyor sonuç da herkes eşini yanında ister ama bunu güzel dille eşinize anlatın o da anlayacaktır
Evlilik dediğimiz şey kuralları olan, öyle olursa böyle olur, böyle olursa şöyle olur diyebileceğimiz bir şey değil. Dediğinizin tam tersi bu kadar ısrar kıyamet de o soğukluk dediğiniz şeyi büyütebilir. Kesin bir doğrusu yok bu işlerin.

Ama 10 yıllık evli bir kadın olarak şunu bilirim, iki insan birbirinin isteklerine ve alışkanlıklarına ne kadar saygılı olur, orta yolda buluşmayı tercih ederse o evlilikte sorun olmaz, soğukluk falan da girmez.

Evlilik dediğimiz şey kuralları olan, öyle olursa böyle olur, böyle olursa şöyle olur diyebileceğimiz bir şey değil. Dediğinizin tam tersi bu kadar ısrar kıyamet de o soğukluk dediğiniz şeyi büyütebilir. Kesin bir doğrusu yok bu işlerin.

Ama 10 yıllık evli bir kadın olarak şunu bilirim, iki insan birbirinin isteklerine ve alışkanlıklarına ne kadar saygılı olur, orta yolda buluşmayı tercih ederse o evlilikte sorun olmaz, soğukluk falan da girmez.
Şunda haklısınız iki kişide birbirinin isteklerine saygı gösterirse güzel olur orta yol bulunur ama eşi pek de orta yolu bulmak istemiyor gibi ben çok kızıyorum öle sen git ne demek ya esiysen eşlik etmek en güzeli

Bi

[/QUOTE
Eşiyle arasındaki soğukluğu demedim eşiyle annesi arasındaki soğukluğu kast ettim ve bu soğukluk devam ederse maalesef kadın da annesi ve eşi arasında kalacak

1 yıllık evliyim birkaç ay önce babam vefat etti.Babamın hastanede yattığı zaman eşimle annem tartışmıştı .Sonrasında annemden özür de dilemedi hatalıyken neyse Ramazan Bayramında şükür elini öptü.Ama arada yinede bir soğukluk var Bu arada eşim bir ihtiyacı vs olduğunda da kendi akrabalarından da çok yardım görmemiş birkaç kişiyle görüşüyor sadece.Kendi annesine bile mesafeli.Benim aile akraba ilişkilerimde çok iyi her bayramda tatilde memlekette buluşuyor herkes bende eşimi götürmek istiyorum ama 1 günden fazla kalmam bir daha aynı konuyu açma sen gideceksen git erken diyor canım sıkılıyor benimde böyle demesine.Memlekete vidip ırdan tstile gidecez zaten.Tek gitsem kocan nerde diyecek herkes,herkes ailecek geliyor kalıyor annemde 1 gün kalınır mı hiç falan diyor .İlerde çoluk çocuk olunca yine mi kalmayacak böyle.Bir karar verirsem geri adım atmam gibi laflarda ediyor. Ne yapmalıyım ben başına gelen var mı böyle bir durum 😞
Kocanız olmadan siz olamıyor musunuz yok mu oluyorsunuz, sayılmıyor musunuz yani? Sevmiyorsa fazla kalmaz bu çok normal herkes başka başka evlerde toplaşmak kalmak istemez yapı meselesi. Siz önden gider vakit geçirirsiniz. Anormal olan hatta bence öyle cümbür cemaat herkesin orda kalması. O yüzden adamı zorlamayın onunki normal olan davranış zaten

Şunda haklısınız iki kişide birbirinin isteklerine saygı gösterirse güzel olur orta yol bulunur ama eşi pek de orta yolu bulmak istemiyor gibi ben çok kızıyorum öle sen git ne demek ya esiysen eşlik etmek en güzeli
Adam bir günlüğüne gelirim demiş, bu orta yoldur. Yok illa benimle gelcen benimle dönecen eşlik etmek en güzeli demek orta yol bulmak değil.

Ben aileme gideceğim zaman eşime gelmek ister misin diye sorarım, gelmek isterse gelir, istemezse gelmez. Bazen ben önden giderim kalırım o hafta sonu için gelir birlikte döneriz. Her gidişimde neden adamı sürükleyeyim ki yanımda? Üstelik eşim olmadan abimle ablamla vakit geçirmek de ayrı keyif. Göbeğimiz birlikte kesilmedi sonuçta.

1 yıllık evliyim birkaç ay önce babam vefat etti.Babamın hastanede yattığı zaman eşimle annem tartışmıştı .Sonrasında annemden özür de dilemedi hatalıyken neyse Ramazan Bayramında şükür elini öptü.Ama arada yinede bir soğukluk var Bu arada eşim bir ihtiyacı vs olduğunda da kendi akrabalarından da çok yardım görmemiş birkaç kişiyle görüşüyor sadece.Kendi annesine bile mesafeli.Benim aile akraba ilişkilerimde çok iyi her bayramda tatilde memlekette buluşuyor herkes bende eşimi götürmek istiyorum ama 1 günden fazla kalmam bir daha aynı konuyu açma sen gideceksen git erken diyor canım sıkılıyor benimde böyle demesine.Memlekete vidip ırdan tstile gidecez zaten.Tek gitsem kocan nerde diyecek herkes,herkes ailecek geliyor kalıyor annemde 1 gün kalınır mı hiç falan diyor .İlerde çoluk çocuk olunca yine mi kalmayacak böyle.Bir karar verirsem geri adım atmam gibi laflarda ediyor. Ne yapmalıyım ben başına gelen var mı böyle bir durum 😞
Siz gidin o tatil öncesi son gün arkadan gelsin sizi alsın tatilinize gidin, yakın aile bağları olmadığı için kalabalık ortam onu sıkıyor yada rahatsız ediyor olabilir , soran olursa işler vardı onları hallediyor deyin emin olun onsuz daha rahat davranırsınız.

Evet gitmek istemezsem zorlamaz heralde öyle birşey yaşamadık
Sen de esini zorlayip antipati olusturma iyice, bence. Milletin ne dedigi onemli değil, kusur arayan bulur ne yapsan da.
Bence sen erkenden git, biraz kal, sonra da eşin gelir, 1 gun kalip tatile gidersiniz.
Zamanla daha sicak bi ortam olur insallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X