Ne yapmamız gerekiyor?

Eğer borç vs gelmeyecekse size neden mirası reddedersiniz ki ?
Halamlara kalır onlar yer paşa paşa.

Ama illa reddetmek istiyordum dersen de Ölümden sonra 3 ay içinde notere gidip annen ve kardeşinle beraber reddedilirsin.

Ayrılıp ayrılmamak annenle Baba'nın aradındaki mesele.

Kardeşinin ve senin masraflarını da tabi ki üstlenecek.

Ama hastaysa baban herseyi geride bırakıp yine de Gör bence.
Miras reddi yapacağız bu hafta,teşekkür ederim cevabınız için.
Yasal olarak herşey kardeşime kalacak şekilde ayarlanacak,emekli maaşı da bankada birikim yine ona destek olacak.
Gidip görmeyi düşünmüyorum.
Çünkü sevmiyorum benim için sokaktan geçen bir yabancıdan farkı yok.

Hepinize merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Çok dert mi değil mi bilmiyorum.
Başka insanların dünyasını başına yıkan şey beni üzmüyor bile.
Sorun bende mi? Bunu da bilmiyorum.
Üniversite okuyorum,ailemle İstanbul'da yaşıyoruz,annem çalışıyor. Durumumuz gayet iyi.
Babamla yıllardır görüşmüyoruz daha doğrusu yanımıza gelmiyor,bizi de orada istemiyor. Kendisi bizden başka bir ilde yaşıyor,onunda durumu iyi.
Annemle hiçbir irtibatları yok,anneme yaptıklarından sonra annem görüşmeyi kesti fakat boşanmadılar.
Babam boşanacağım falan diyor fakat iş dava açmaya gelince açmıyor,anneme de tehdit ettirip açtırmıyor. Açıkçası boşanıp boşanmamak annemin umurunda değil zaten,neyse.
Şuan babam hasta,mide kanseriymiş (çok inanamıyorum),yakın zamanda ameliyat olacakmış.
Evet alakasız biliyorum ama babamın ailesi her fırsatta kardeşleri ailesi ve özellikle halam olmak üzere "onu siz hasta ettiniz,parasını gasp ettiniz (?),onun yanına gitmediniz" diyerek bizi suçlayan insanlar. Şimdi bugün halam aradı,biraz konuştu haklı olarak kardeşini savunup yine annemi yerden yere vurdu.
Bizde buna karşılık annemle birlikte reddi miras yapmayı düşünüyoruz. Çünkü olası bir vefat durumunda yine suçlu biz olacağız. Bunun için ne yapmamız gerekir.

Not: Neden babanıza böyle davranıyorsunuz diye soracaklar için açıklıyayım;
Babam ben doğduğundan beri sürekli annemi aldatırmış,annemin ömrü sürekli babama ve ailesine katlanarak geçmiş. Aldattığında sürekli annemi suçlar "senin yüzünden" diyerek sinir krizleri geçirirmiş,yalandan hastayım bahanesinin arkasına sığınırmış. Daha sonra babam ben liseye başladığımda annemin ve kendi üzerine bir sürü borç bırakarak başka şehre yerleşti. Annem liseden beri sürekli kapıya gelen icra memurları ve babamın borçlarıyla uğraştı. Henüz 2 senedir rahat bir nefes aldı annem. Bu yüzden babama karşı bir sevgim yok dolayısıyla kalacak her türlü para arsa araba ve evlere de ihtiyacımız yok. Gaddar diyenler olabilir,bu gaddarlıkta olabilir. Fakat bizi bu kadar darda bırakırken o bize hiç acımadı,arayıp sormadı. Kısacası sadece "para babalığı" yaptı.
Not2: Birde benden küçük bir kız kardeşim var 7. Sınıfa giden,onun için annemin banka kartına her ay 1.500-1.900 arası para yatırıyor babam. Bunu da ekleyeyim dedim.
Sakın öyle bir saçmalık yapmayın ne olursa olsun vefat durumunda kalacak miras hepinizin hakkı annenin yıllarca çektiğinin bedeli. Siz reddi miras yapacaksınız babanız ölürse o akbaba akrabalar bölüşecek malları. Açmayın baba tarafının telefonlarını onlara b*k yemek düşer. Sizi zor durumda bıraktığında neredelerdi herkes kendi penceresinden bakar ahkam keser o yüzden sakın reddi miras yapmayın sakın elalemin lafı için değmez duygusal yaklaşmayın olaya pişman olursunuz

Sakın öyle bir saçmalık yapmayın ne olursa olsun vefat durumunda kalacak miras hepinizin hakkı annenin yıllarca çektiğinin bedeli. Siz reddi miras yapacaksınız babanız ölürse o akbaba akrabalar bölüşecek malları. Açmayın baba tarafının telefonlarını onlara b*k yemek düşer. Sizi zor durumda bıraktığında neredelerdi herkes kendi penceresinden bakar ahkam keser o yüzden sakın reddi miras yapmayın sakın elalemin lafı için değmez duygusal yaklaşmayın olaya pişman olursunuz
Yo hayır bu bir gurur meselesi.
Burada yazıp çizip anlatamayacağım çok şey var ki hepsinde biz haklıyız.
Her para verdiğinde küfür edermiş gibi söven,suratımıza fırlatan,sürekli annemi aldatan,kızı yaşında kızları dikizleyen ve onlarla gezen insanın parası da bir zahmet hayatımızda olmasın.
Bizim durumumuz iyi allaha şükür evimiz yok ama krallar gibi yaşıyoruz annem ve kardeşimle.
Bu hafta işlemleri başlatıcaz yapılabiliyorsa yaşarken reddi miras yapılacak ve bütün herşeyin yasal sahibi kardeşim olacak,eğer o da reddetmek isterse 18 yaşında reddedecek,onun dışındaki emekli maaşı da yine kardeşimin geleceği için bankada birikecek. Yorumunuz için teşekkür ederim.
(Paramızı zaten bırakmıyoruz biz istemiyoruz ama kardeşime kalsın istiyoruz yani miras 3e bölünecekken şimdi bölünmeyecek hepsi kardeşimin olacak.)

Miras reddi yapacağız bu hafta,teşekkür ederim cevabınız için.
Yasal olarak herşey kardeşime kalacak şekilde ayarlanacak,emekli maaşı da bankada birikim yine ona destek olacak.
Gidip görmeyi düşünmüyorum.
Çünkü sevmiyorum benim için sokaktan geçen bir yabancıdan farkı yok.
Rica ederim hersey gönlünüzce olsun :)

Senelerce siz uğraşın anneniz borçları ödesin uğraşsın didinsin 2 tane evlat büyütsün koca borclarıyla birlikte ..
Sonra adam vefat etmeye yakın bir hala çıksın kardeşimi sömürdünüz desin ..
Yokya yok canım öyle boş konuşmak .
O hala kardeşi babamız bu kadar halt yerken size destek çıktımı .
Borçları ödemede yardım ettimi .
Ne faydası oldu size.
Ne miras reddi o sizin hakkınız .
Sakın yapmayın cektiklerinizin bedeli ..
Bizim ailedede benzer durum oldu ..
Kadın boşandı ..
Adam ölmesinden 5 ay önce evlendi ..
Senelerce uğraşan eşi hala kadın didinip çalışıyor ..
5 aylık eşide sefa içinde.
Miras mal mülk kaldı ona .
Keşke boşanmasaydım anlaşmasaydım diyor kadın .

Back
X