Ne yapmaya çalışıyor gerçekten bilmiyorum

yexsxxsxim

*dışı buz içi b@l’ım*
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
968
1
96
İstanbul
merhaba arkadaşlar...
sorunumu kısaca anlatmaya çalışayım.Dinlenidiğiniz için şimdiden teşekkürler...
Ben sekiz senelik evliyim aynı binada kayınvalidem-eltim-ben altlı üstlü oturuyoruz.Eltimle tabi ki ufak tefek sorunlarımız oluyor ama genelde iyi anlaşıyoruz. Onunla olan tek sıkıntım gelip bana herşeyi anlatması.Sekiz senedir kayınvalidem-kayınpeder benim hakkımda ne diyor ne söylüyor hepsi kulağımda. Yalan söylemediğine eminim üstüne katmadığına da...Beni bunalıma sokuyor... Bana diyor ki ben sana bunları anlatıyorum onları tanıyabilesin diye nasıl insan olduklarını anlayabilesin diye ve yemin ediyor kardeşimden farksızsın diye...
Bilmiyorum bazen samimiyetine inanıyorum bazen şüphe duyuyorum...
Ve sizlere soruyorum herşeyi bana gelipte anlatmasının gerçek sebebi ne olabilir...
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim...

aranısda hep bi soğukluk olsun istiyordur
kendisi pek sevmiyosa sizinde uzak durmanız için elinden geleni yapıyor olabilir

yeşşimcim
bu durumdan rahatsızsan ki rahatsızsın niçin susturmuyorsun?
"ne benden onlara haber gotur ne onlardan bana haber getir" demeyi niçin tercih etmiyorsun?
8 senelik kayınvalideni kayınpederini eltinin tasidigi laflarla mı tanıyacaksın?
eltin de ne kadar basit bi kişiliğe sahip doğrusu
ne geciyor eline aleyhinde konusulanları hemen sana yetiştirerek?
arayi düzeltmeye çalişacagina iyice ucurumlar açmaya ugrasiyor
madem o kadar iyiliğini düşünen dobra bi hatun neden kaynanan senin aleyhinde konusurken susturmuyor, vermiyor ağzının payini "dedikodusunu etme yüzüne söyle" demiyor
eltisinin iyiliğigini istiyormuş
pehhhhh, laf salatası....
bence büyük ihtimalle kendisi kaynanasıyla kayınpederiyle anlaşamiyor tek amacı seni de onlardan sogutmak
gelme böyle alicengiz oyunlarına
karakterli hatun dedikodudan nemalanmaz
nefret ediyorum şöyle kenar mahalle kültüründen kopamamış dedikoducu karılardan
böyle bi eltim olsa yolarım alimallah
giremez evime falan
sevmiyorum lehime bile olsa laf tasıyan insanlari
asla güvenmem de....

ben dedikoduyu doğru bulmuyorum
siz artık bir ailesiniz.onlardan her duyduğunu size ulaştırması hiç doğru bir davranış değil
eğer kaynanan ve kayınbabanla aran iyiyse söylediklerini hiç dikkate alma.sen eminim demişsin ama sana yalanda söyleyebilir
bence artık hiçbişey duymak istemediğini söyle ona
ayrıca insanların arasını bozan dedikoducu bir insanın hiç bir şekilde iyi niyetli olduğuna inanmam ben.böyle iyi niyet olmaz canım
sen bence eltinle biraz mesafeli ol

senin hakkında iyi şeyler söylüyordur belkide ona kaldıramıyor kıskanıyor olabilir :uhm:
her ne olursa olsun bence anlatması hoş değil,eşinin ailesini kötü tanısan eline ne geçicek
sana zararları olmadıktan sonra eltine ne

Laf taşıyan insanları hiç sevmem... Ne gerek var böyle bir şeye, bence kendilerini küçük düşürüyorlar, sen ona nazikçe bana onlar hakkında hiç bir şey anlatma diyebilirsin... Kafan rahat olur...

bence eltın kötü ıyı olsa herseyı sana anlatmaz bu 1
sendende kaynanalara laf götürüyor olabılır bu 2
o anlatacagı zaman fırsat verme bu 3
her söylenen dogru olsada ...biribrinizin yözöne bakacaksınız bu 4
aranızı sogutmakta istıyor olabılır bu 5
ne olursa olsun sakın agzınızdan bır sey kacırmayın bu 6

yeşşim canım bırde laf getıren ınsanlardan dedıkodu yapanlardan ben tırsarım...
ve gurbaayada katılıyorum ...aynen ...

canım sakın şunu unutma bugün başkaları hakkında konuşup laf taşıyorsa,yarın birgün senin hakkındada konuşup,laf taşıyabilir.böyle insanları hiç sevmem.arkadaşların dediği gibi seni kıskanıyor olabilir,canım eşinin ailesi sonuçta,eltin midir nedir onun yüzünden kötü olma,aradan çekiliverir,sen kötü kalırsın.hiç girme o konulara konuşulacak başka konu kalmadı da dedikodu mu yapıyor yani kötükedihüso

ne derse desinler ona ne
bide kaynananla kayınpeder gelip onun yanındamı anlatacaklar senin hakkındaki düşüncelerini
en iyisi hepiniz bi arada iken ac konuyu böyle böyle demişsiniz dee
o zaman kim yalan söylüyor anlarsın yerimseniben

ne amacı güdüyor bilmem ama iyi niyetli olmadığı kesin...yüz verme gitsin derim ben...benimkide iyiydi herşeyi anlatırdı sonra yakayı ele verdi benim söylediklerimide kendi söylediklerini deletleyerek kaynanama anlattığını yakaladım...iki kumanın gemisi yürür eltinin yürümez dediklerinde kızardım ama çok doğruymuş duyrulur...sakın sırrını verme derim ben sevgiler...

benim kayınvalidem-kayınpederim eltimin hakkında söylemediklerini bırakmazlar ama bir gün gidipte senin hakkında böyle dediler demedim hatta her zaman yanlış anlamışsınızdır o benden daha iyi niyetlidir daha düşüncelidir derim bir çok hatasını üstüme bile aldım bir keresinde senin hakkında böyle dediler diye anlatırken artık kaldıramıyorum abla dedim anlatma desem kalbi kırılacak biliyorum kalbini de kırmak istemiyorum benim kayınvalidemler çekilir insan değiller gerçekten

canim ya benimde görümcem öyleydi anasinin her dedigini bana getirirdi ve simdi bizi birbirimize düsürdü simdi karsiya gecip seyrediyor senin kide muhtemelen öyle yapacak canim sakin eltinin dediklerini ciddiye alma derim ben.....

bir kac kelime yazicakdim,
bana yazacak bisey kalmamis, rapunzel, gurbaa, duygucikmazi
anlatmis,bana bisey kalmamis...
eltinin dediklerine hic kulak asma, onlardan laf geitren senden de baskalarina götürür.

gurbaam yine harika yazmışsın harika şeyler söylemişsinnn hay ağzını öpiim Şeniz
senin sözlerinin üstüne diyecek bişey bulamıyorum

geçen pazar günü annemlerden geldim gittim kapılarını çaldım açmadılar eltime indim uyuyorlar mı acaba kapıyı açmadılar dedim sabah eltim gidip demiş ki yeşim kapıyı çalmış hemen kayınvalidem de biz uyumuyorduk ki pis yalancı demiş benim için dün akşam geldi anlattı sinirimden zıpladım durdum

bence en doğrusu söyledikleri doğruda olsa yalanda olsa sana anlatmamasını söylemek
ayrıcada hiç hoş bulmadım sana anlatmasınıda sinirini bozmaktan başka bir işe yaramaz çünki

Açıkcası ben arada laf taşıyan insanların ne samimiyetine, nede söylediği sözlerin doğruluğuna inanmam. Eltinizin (bence) amacı sizin kayınpederiniz ve kayınvalidenizle aranızı bozmaktır. Size laf taşıyan bu insanın kayınpederinizle kayınvalidenizede sizden haber taşıdığından eminim.

canm sana laf taşıyan onlara da götürüyordur.bence bir konuş istersen.

valla ben bu kadar laf taşıyan insana güvenmem doğrusu. Bu tip kişilerin senin söylediklerini de karşı tarafa taşımadıklarını nerden biliyorsun.
Bence dedikodu bir hastalıktır. Dedikoduya alışmış insan bir iki kişinin değil çevresindeki herkesin dedikodusunu yapar.
Eltininde yaptığı davranış hiç etik değil. Kendimce şuna eminim senin söylediklerini de kayınvaliden ve kayın pederine söylüyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…