Ne yapmaya çalışıyor gerçekten bilmiyorum

Yaptigi resmen koguculuk, bunun iyi niyetimi olur hayatim....:delphin:

Simdi iki insan bir insan hakkinda konusur.. :kahve:hadi tamam egir oturalim dogru konusalim biz kadinlarin cokca yaptigi seydir bubenneyaptımki, lakin bir insan birinin hakkinda söyledigi lafi digerine tasirsa, iste bu tam manasi ile koguculuktur, laf tasimaktir...cok cirkin bir davranis eltininki bence...:1no2:

Ben eltilerim hakkinda duyduklarimi bir anlatsam muhtemelen aile faciasina sebeb olurum:delphin:...böyle seyler anlatilmaz, eltin kac yasinda bilmiyorum canim ama bence güzelce bir agzinin payini vermen lazim..:kahve:

gülsüm sultan...
çok denedim söylemeyi ama kalbini kırmaktan korkuyorum benden başka kimsesi yok ki...
Eşimin ailesi onun burnundan getiriyor inan bana çok eziyorlar kadıncağızı
ya ben tabi ki yaptığını doğru bulmuyorum ama ona da yeter anlatma diyemiyorum yapımda yok bu benim.
Bazen aramızda ufak bir sorun olsa iki üç günlük bir küslük eşim diyor ki bak bu kadınla konuşmamak sana yarıyor annemler ne derse desin bak senin hiç bişiden haberin yok...Bu gün gelip sana anlatan yarında gider ona anlatır diyor. Benim alnım ak çok şükür hiç bir şey anlatamaz...

geçen pazar günü annemlerden geldim gittim kapılarını çaldım açmadılar eltime indim uyuyorlar mı acaba kapıyı açmadılar dedim sabah eltim gidip demiş ki yeşim kapıyı çalmış hemen kayınvalidem de biz uyumuyorduk ki pis yalancı demiş benim için dün akşam geldi anlattı sinirimden zıpladım durdum

bunalmış ki sana anlatarak konusarak rahatlıyo belki
artık gözüm korkmuş ki iyi de olsa iyi de düşünemiyorum malesef :1no2:

gülsüm sultan...
çok denedim söylemeyi ama kalbini kırmaktan korkuyorum benden başka kimsesi yok ki...
ya ben tabi ki yaptığını doğru bulmuyorum ama ona da yeter anlatma diyemiyorum yapımda yok bu benim.
Bazen aramızda ufak bir sorun olsa iki üç günlük bir küslük eşim diyor ki bak bu kadınla konuşmamak sana yarıyor annemler ne derse desin bak senin hiç bişiden haberin yok...Bu gün gelip sana anlatan yarında gider ona anlatır diyor. Benim alnım ak çok şükür hiç bir şey anlatamaz...

neden eşin eltin için bu kadınla konusmamaıks ana yarıyo diyo :uhm:

ben hep şuna inanırım, birisi bana başkasından laf getiriyorsa, eminim ki onada benden laf götürüyordur, dikkatli olmak lazım, aranızın iyi olmasını istemiyor olabilir :1no2:

ladycim o bana gelpte bişiler anlatıp moralimi bozunca ister istemez bizim evde tetsızlık yaşanıyor
o gelip bir şey anlatmasa bende kocamın başını ağrıtmıyorum o yüzden söylüyor

yeşimcim seni bayadır tanıyorum ve ne kadar fedakar olduğunu iyi biliyorum her ne kadar kayınvalidenler yüzüne aksini söylüyor isede sen harika bir gelinsin eltinde kayınvalidende kayınpederinde bunun farkındalar seninle eltine körlük yapıyor olabilirler bak yeşim geldi yemek yedik bulaşıklarımı yıkadı yardım etti vs. şeklinde eltinde buna gıcıklanıp sen onlara böle davranıyosun ama onlar arkandan böle diyo diyerek kendini tatmin ediyor bence.. hem evini hem işini hemde kaynana kayınpeder gönlünü yapmak kolay iş değilbende diğer arkadaşlara katılıyorum eltini sustur bir şekilde abla lütfen bir daha ana onlarla ilgili bişi anlatma rahatsız oluyorum de dinleme daha iyi hissedeceksin kendinia.s.

gülsüm sultan...

Bak tatlim sen onu dinleyerek onun günahina ortak oluyorsun, ayirca onu uyarmak yaptignin yanlis oldugnu söylemek senin müslümanlik görevin sayilir...:delphin:

Buna kirilacak darilacaksa kendi bilir, sen bence güzel bir dil ile abla yaptigin yanlis bak ben hic bu zamana kadar senin hakkinda konusulanlari sana anlattimmi? Bu resmen laf tasimak hem ben duymak istemiyorum, ilgilendirmiyor beni diyerek söylemelisin...şutarafagitti

Cok sürmez canim ama o eltin yüzünden büyük sorunlar yasayabilirsin...ona göre:delphin:

canım benim beni duygulandırdın gerçekten çok teşekkür ederima.s. seninle çok konuştuk çok açıldım sana
ağlattın beni valla çok teşekkür ederim

yeşimcim seni bende iyi tanıyanlardan biri olarak az çok ne kadar özverili bir insan oldunu biliyorum hatta biraz fazla ..diğer arkadaşlarımın tüm yorumlarına katılıyorum bende eltinin bu yaptıklarının çok ta iyi niyetli olduğunu sanmıyorum hatta sanmak diil eminim ..
seni kardeş gibi filan görüyor olsa seni üzmekten kaçınırdı senin ona yaptığın gibi duysada duymamış gibi yapardı ..
8 yıldır buna musade etmişin artık dur demenin vakti geldi cnm .. :teselli:

inşallah burcucum umarım senin filizimin bana her zaman dediğiniz gibi bir gün kendim için yaşamayı öğrenebilirim inşallah bir gün

canım Allahtan korkan insan ara bozuculuk yapmaz, laf taşımaz, ha olmamış mıdır hayatımızda elbet hatalarımız olmuştur,ama kızgınlıkla ama yanılarak.Lakin eltinin yaptığı 8 seneden beriymiş,bence sen onu dinleme valla anlatırken lafta katabilir, bide anlatmaktan anlatmaya fark var.Belki kötü niyetli olmayan bi lafı bile sana öyle anlatırki sen yanlış anlarsın. Eltine karşı temkinli ol.

sevgili arkadasım 8 senedir az cok tanıman lazım. kimsesi yok demişin. onu cok eziyolar demişin. belkide seni yakın gordünden sana acılıyo. senle paylasıyo herseyi.

Kayınvalidem ve kayınpederim hakkında kimse söz söyleyemez..
Söyletmem...
Neden fırsat veriyorsunuz...
Sizi kardeş gibi görüyormuş...
İnandınız mı?
Madem çok kötüler, madem kendi tanımış onları gerçek yüzlerini görmüş soyadlarını taşımasın...
Kendini sevmiyor mu bu arkadaş da sizi daha çok düşünüyor...
Gerçek sebebi sizin huzurunuzu bozmak başka ne olabilir...
Sizi hasta etmek...
Vereceğiniz en güzel cevap olmuştur hatam görmemişimdir haklılar deyip karşıya geçmek...
Bir insan laf taşıyorsa uzak durun ondan...
Madem çok seviyor, iyiliğinizi düşünüyor aleyhinize konuştuklarını mı duymuş "anne baba neyse haksızlık ediyorsunuz deyip savunsun sizi...
Ne biliyorsunuz onunda sizi çekiştirmediğini..
Nasıl onların konuştuklarını size söylüyorsa , sizin söyleyebileceğiniz bir şeyi de onlara söylemediğini...
Söyleyen değil söyleten kabahatlidir...
Bence tabii..

Ne kadar kotu bir huy bu ya laf tasimak
hiç hoslanmama, gorumcemin en sevdigi huy budur...
bende eltine açik açik soyle, bu huydan hoslanmadigini, sen senden laf gotursun, ne onlarin lafini gotur
hatta damarima iyice basilirsa kendimi kontrol edemem dersen tirsar
ya yalan konusuyor...yada dogrulari soyluyor ama insan yapici olmasi lazim yikici degil...

gerçi benim kayınvalidemin de ondan pek bir farkı yok o da öyle bulmuşlar birbirlerini arada olan bana oluyor üzülen kırılan incilen...
birbirleri hakkında gün boyu konuşsalarda birbirlerinden vazgeçemiyorlar da..
uzak durmaya çalışsam da olmuyor aynı binadayız her zaman yüzyüze bakıyoruz.

Bu yazıyı okuyunca kendı eltim geldi aklıma aman canım boşver kulağını tıka her şeye kımseninde ben seni kardeşim gibi görüyorum lafına inanma.Benım eltimde gitti geldi seni kardeşim gibi görüyorum çok seviyorum şöyle böyle diye diye beni inandırdı çocukmusun sen demeyin ama gerçektende kendim gibi gördüm düşünemedim çünkü acaip tatlı dillidir güler yüzlüdür meğer arkamdan iş çeviriyormuş benım haberim beni herkese kötü anlatmış bide gitmiş söylemediğim kelimeleri kendi arkadaş çevreme söylemiş Benim haberim olmayacaktı başka arkadaş bana söylemese şok oldum inanki dünyam başıma yıkıldı o saatten sonra asla ne evine gittim nede evime geldi şimdi kayınvalıdeme gittiğim zaman görüyorum arada oda inanırmısın anneciğim diye yanından ayrılmıyor ben bunları yaşadığım için onun bütün kelimeleri bana sahte geliyor.Sende eltinin kardeşim gibisin lafına kanma açık açık söyle ben bu sözleri duyunca hasta oluyorum de ama bunu her gün belirt duyma başka iş yap ben her zaman korkmuşumdur arabozucu insanlardan

gerçi benim kayınvalidemin de ondan pek bir farkı yok o da öyle bulmuşlar birbirlerini arada olan bana oluyor üzülen kırılan incilen...
birbirleri hakkında gün boyu konuşsalarda birbirlerinden vazgeçemiyorlar da..
uzak durmaya çalışsam da olmuyor aynı binadayız her zaman yüzyüze bakıyoruz.

iyide sen calısıyo gorünüyosun
birde bi dedin bi dedini tutmuyo.:uhm: hem diyosun eziyolar onuda . kimsesi yok diyosun. hemde cok iyiler herseye ragmen diyosun. CADIARZU

bu hayatta kimseye güven olmaz..insanlar yüzüne güler arkandan laf eder..benden sana tavsiye: kimseye güvenme,kendi bildiğini yap,kimsenin sözü ile hareket etme....senin yanında gibi dururlar ama sonra aradan çekilirler ,olan sana olur,kabak gibim ortada kalırsın...o konuyu açarsada sen kapat

sevgili tosun...
hangi lafım hangi lafımı tutmuyor bir anlatırsan çok sevinirim..
evet eltimi çok eziyorlar kimsesi yok derken de bir arkadaşı bir dostu yok demek istedim..
ben çalışıyorum ve aynı binada oturuyoruz her gün görüşüyoruz
lütfen yargıya geçmeden önce dinleyin isterseniz...
kırıcı olmayın

Back
X