Ne yapsam aynısını yapıyor sıktı artık!

_AyDiLgE_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
112
0
46
İstanbul
iş arkadaşım benden bir iki yaş büyük. evli çocuğu da var. işle ilgili konularda ben ne yapsam o da yapıyor aynısını. diyelim ben bir iş yaptım, bakıyorum aynısını yapmış. bizim branşla ilgili yarışmalar vardı, ben bir proje ürettim uyguladım. aradan geçti bir hafta o da aynısını farklı isimle yaptı. yarışmaya gönderdik tüm projeleri o kazandı taklit projeyle! amirim fark etmiyor galiba ama bunu söylesem mi söylemesem mi bilemiyorum. yani bariz benim taklidim sinir oluyorum arkadaşlar. ben yapıyorum bal kaymağını o yiyor...

bu arada acayip kıskanç. resmen benimle sidik yarıştırıyor... çok hırslı. ben de hiç yoktur hırs filan ne salağım...

bana ne önerirsiniz sinirden kendiimi yiyorum şu an!

farklı isim, farklı tema ve uygulamadaki farklılıkla kazandı işte. ben bilgisayarda daha sonra yazılı halini gördüm. nerden bulmuş nası yapmış bilmiyorum benim proje metninin değerlendirme kısmının aynısını almış kopyalamış oraya!

yanarım neye yanarım ben bu kıza o kadar yardımcı oluyorum. proje metnini ellerimle verdim postaya. aynı şekilde işyerindeki diğer işler olsun, herşeyinde yardımına koşarım. ama böyle arkadan iş çevirmek olunca çok kanıma dokunuyor.

hatta proje denetçileri beni aramışlardı sonuçlardan bi hafta önce. projenizi çok beğendik diye. bunu amirimle konuşmuştum o gün bu da yanımdaydı. hmm yani seninki kazanacak filan demişti.

peki o senin hangi projeye, hangi konu üzerinde çalıştığını nerden biliyor?

bizim işyerinde saklı gizli diye birşey yoktur herşey ortadadır. ayrıca o hemen benden 1 hafta sonra gözümün içine bakabaka yaptı kendisinkini ben de ağzımı açıp birşey diyemedim işte amirime karşı kötü olmıyım diye.

ben kendiminkini çok dillendirmemiştim. belki de amirim o yüzden farkedemedi aynı aydilgenin projesi çok önceden yapılmıştı bu taklit proje filan diyemedi adam yani. ben ortaya düşseydim kendi projemin reklaımını yapsaydım baştan belki de izin vermezdi.

sende bundan sonra ona göre davranırsın proje fikirlerini paylaşma yardımcı olma bırak ne hali varsa görsün

bakalım kendi kendine neler yapabiliyor

O zaman proje denetçilerine, proje komisyonunda olan kişilere arkadaşının senden intihal yaptığını belgelerle kanıtla.

Son düzenleme:
eğer kanıtlıyabiliyorsan, amirine durumu açıkla. sonuçta yaptığı haksızlık. amirin fark etmemesi de ilginç.

canım özel sektörde çalışıyorsun galiba.
ben devlet memuru olduğum halde yaptığım işi kimseye göstermem,çünkü iyi niyetlisi var kötü niyetlisi var.
yaptığım herşeyi bilmek zorunda değiller.
Sen özelde olduğun için bunlara daha çok dikkat etmelisin,biraz politik olmalısın,uyanık olmalısın.
iyi niyetli olma iş konusunda,tabi bunu kimseye belli etmeden yap.
herkesi seni yine saf kız olarak görsün ama sen kafa yapını değiştir.
İş dünyası acımasız tatlım.

(bende senin gibi hırsı olmayan,saf bir insandım,ne hale geldim):)))

çünkü gözünün önünde yaptım her adımı oradan biliyor.

Senin yaptıklarını kopyalıyor olduğunu bile bile neden gözünün önünde yapıyorsun :31::31::31: Hatalısın maalesef sonuçta ne kadar samimi olsanızda birbirinizle rakip halindesiniz iş dolayısıyla... Yaptığınız her işi paylaşmayın :19::19::19: Ayrıca amirine gidip anlatmak çok çocukca olur...

Son düzenleme:

Niye şikayet etmiyorsun anlayamadım. Taklit etme yani fikir hırsızlığı bir suç, gerekeni yaparlar.

Back
X