Ne yapsam baş edemiyorum bu duygu ile...

Karşındaki kimse olmadığını düşün ben tiyatro oynarken öyle yaparak rahatlamıştım.

Glossofobi deniyor sanırım buna. Nasıl yenilirlen ilgili kitap makale okuyabilir video
seyredebilirsiniz. Belki de yaptınız bilmiyorum. Ayna karşısında konuşmak video ses kaydı almak gibi çalışmalar yapabilirsiniz. En önemlisi özgüveninizin yerine gelmesi. Belediyelerin psikolojik danışmanlık hizmetleri olur. Bulunduğunuz yerde sorun isterseniz. Birde özel hastanelerin psikologları özel olanlardan daha uygun olabilir bir de oralardan fiyat alın.

Ayna karşısında çalışmanın faydasını görürsünüz.
Bir de ben birini izlerken onun yüzünü mimiğini değil bilgisini görerek izliyorum.
Küçümsemek için açık aramak için izleyen de kendi sorunludur derim.
İnsanların yüzüne bakmak yerine başka yere bakmak da çözüm olabilir belki.

Şöyle düşünün yaptığınız sunumu üzerinde siz çalıştığınız için en iyi siz biliyorsunuz karsinizdakiler sizi dinlemeye gelmiş. Ben de çok heyecen yapardım ama bi süre sonra bunu kendi başıma yaşadığımı fark ettim. O heyecanınız aslında dışarı pek yansımıyor siz kendinizi bildiğiniz ve yanlış yapacağınız hissine kapildiginiz için herkes görüyor zannediyorsunuz.

yaşım 21. simultane çeviri işi almışım. yeni yeni pişiyorum, saatlik güzel de bir ücret alacağım, balıklama atladım tabii. her ülkeden saat sektörünün liderleri toplanmış, yeni bir isviçre saat markası tanıtılıyor. isviçreli bir abimiz ingilizce konuşuyor, yeni markasını tanıtıyor. saatle ilgili bir sürü teknik detay ve terim var. daha önceden terimleri prova etmişim kaç kez. dinleyicilerin çoğu türk. ben de türkçeye çeviriyorum. gayet güzel giderken birden isviçre yerine isveç dedim. sonra bunu 3 4 kez daha tekrarladım tabii salonda huzursuz kıpırdanmalar isviçre olacaktı o yalnız dedi önde oturan kodamanlardan biri yer yarılsa da dibine girsem dediğim bir andı. tabii bunun üstüne bir daha asla ingilizce konuşmamam, veya tercümanlık kariyerime som vermemi bekliyorsanız çok beklersiniz özür diledim ve devam ettim. o günde sonra da çok kez tercümanlık yaptım, pek çok kez topluluk karşısında konuştum ve asla heyecanlanmadım. en kötü ne olabilir ki, ben o felaketi atlatmışım diyorum içimden, çok işe yarıyor bende.

Bende yapı itibariyle sıkılgan ve çekingen bir insanımdır. Bir otelde yönetici olarak çalışmaya başladım ve mecburen rutin toplantılar yapıyoruz. Başlarda çok heyecan yapıyordum ama zamanla alıştım. Pratik yapmak lazım.

Sizin durumunuz ile benim ki çok farklı ben mesela dediğiniz saat tanıtımına en başta katılmaya çekinen biriyim. Sizin gibi yanlış kelime kullanma problemim olsa keşke benim nefesim daralıyor beynim cümle kuramıyor. Ne dediğimi beynim algilamayamiyor. Ağzımdan çıkanlar beyninde kayboluyor direk saçmalamaya basliyorim

Benim heyecan dışarı feci yansıyor zaten ben o yüzden çekiniyorum çünkü ilk cümleden sonra sonu gelmiyor ne kadar üstünde çalışmış olsamda beynim duruyor adeta

Korkuların üzerine giderek ve sık sık yaparak atlatilabiliyor ancak. Heyecanlanıyorum yapamam yerine sunum yapabileceğiniz her fırsatı değerlendirin. Birkac sefer sonra rahatladiginizi fark edeceksiniz

Korkuların üzerine giderek ve sık sık yaparak atlatilabiliyor ancak. Heyecanlanıyorum yapamam yerine sunum yapabileceğiniz her fırsatı değerlendirin. Birkac sefer sonra rahatladiginizi fark edeceksiniz
Nedense her seferinde kötü izlenim bırakıyorum, tıkanıp resmen okuyorum. Açıkça belli oluyor yüz ifadem den. Her girişimim basarsz oluyor

Sunum yapmayın. Canınıza yazık değil mi

Ayna karşısında çalışmalar yapın biraz kendiniz ile dalga geçin kusursuz olmak zorunda değilsiniz derin derin nefes alın nefes egzersizleri iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…