ne yapsam bilemedim ki..!!

inşallah yardımcı olabilmişimdir.:) ben şimdi sahur hazırlamaya koşuyorum :):) karar verince ne yapıcağınıza yazın merak ederim :D:D

Aparatif olarak
mayonezli tavuk salatası (nette farklı tarifleri var aman hepsine kanma )
normal bir yeşillik salata
domates soslu kızartma
zeytin yağlı fasulye ya da herhangi başka birşey yapabilirsiniz

Yemek olarakta

çorba (ekşili köfte çorbası olabilir sıcakta yoğurtlu filan iyi olur sanırım)
şehriyeli pirinç pilavı
patlıcan kebabı

fazla bir şey yapmayada gerek yok sonuçta insan iftarda hemen şişiyor.Genelde de aparatifler yeniliyor

çayın yanınada sodalı börek ve tuzlu çubuk yapabilirsiniz
tatlı olarak dondurmalı fıstıklı baklava filan olabilir.
haklısın iftarda hemen şişiyor insandaaa...bu davet ettigim arkadarlarım benide evlerine davet etti gittik birinede önümüzdeki hafta gidicez...süreklide görüşüyoruz..ama anacım bunlar işi şova döktüler..şaşırdım kaldım ne yapıcam die...az çok bir iki tarif kafamda belirlendi..yapıcam ..sodalı börekte iyi fikirr;) tşklerr

haklısın iftarda hemen şişiyor insandaaa...bu davet ettigim arkadarlarım benide evlerine davet etti gittik birinede önümüzdeki hafta gidicez...süreklide görüşüyoruz..ama anacım bunlar işi şova döktüler..şaşırdım kaldım ne yapıcam die...az çok bir iki tarif kafamda belirlendi..yapıcam ..sodalı börekte iyi fikirr;) tşklerr

Fırında kızarmış tüm tavuk(fırın poşetinde ve patates havuç ve bezelye eşliğinde.)

Hünkar beğendi.

Pilav.

Börek

Yoğurtlu havuç-kabak salatası.

Mevsim salatası.

Zeytinyağlı barbunya.

Akşam yemeğin üstünede Tiramisu çok hafif oluyor.

benımde ctesı gunu mısafırım var benım menu su sekılde olacak;
erıstelı corba
cıtır tavuk
zyaglı barbunya
tepsı kebabı
fırında kremalı patates
bademlı pılav
ayrıca ev yapımı gullac

ama gecen gun bır akrabaya gıttık fırında besemallı tavuk ve yalancı mantı yapmıstı ara sıcak olarak oda cok hosuma gıttı
haslanmıs dıdılmıs tavuk etlerını kup kup patates havucu ve bezelyeyı besamel sosla karıstıp fırın tepsısıne dosemıs uzerıne kasar peynırı koyup fırınlamıs cok lezzetlıydı

yayla çorbası

frında patatesli köfte

karnı yarık

pilav

ortayada: mısırlı salata

mantı

paçanga böregi

tatlıda : yalancı tavuk gögsü

sıra pazar gününde bir atlatsaydım ..yemek hazırla servis yap öldüm geçtim bügün..

bügünü atlattım kızlar...lezzetliydi yemeciklerimm :))

mercimek çorbası

etli taze fasulye..

garnetirlü fırunda tavuk ,pilav

ortaya

mısırlı salata

patlıcan salatası

içli köfte ( bu ilk denememdi bir cesaretle yaptım lezzetlide oldu..çok korktum haşlarken dagılır die ama süperdi...günün yemegi buydu:))

Back
X