Ne yapsam bilemedim

hepyazolsun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
1.647
2.109
133
kızlar işyerinde dedikoducu ve üstlere laf taşıyıp duran bir kadınla çalışıyorum. Buna bizzat şahit oldum defalarca. Ve malesef zamanında kadına işle ilgili saf saf yardımcı oldum fazlasıyla. Böyle biri olduğunu bilmiyordum tabi o zamanlar. Şu an kendisiyle mecbur kalmadıkça muhatap olmuyorum.
Sorun şu ki ikimizden birinin birim sorumlusu olma durumu var. Ben eğitim anlamında kendisinden daha donanımlıyım ancak o üstleri gerek yalakalığıyla gerek laf taşımasıyla ikna etmiş gibi görünüyor. Onu seçerlerse bu işyerinden ayrılıp başka bir kuruma geçmeyi düşünüyorum. Bu kurumda yükselme ihtimali var ama böyle birinin benden sorumlu olması gururuma dokunduğu için kabullenemiyorum. Sizce duygusal mı davranıyorum? Yani daha donanımlı daha tecrübeli, hakeden biri olsa asla böyle düşünmezdim. Siz olsanız napardınız? Bu vasıfsız kadının altında çalışır mıydınız sonrasını düşünerek? Yoksa yükselme ihtimalinizin olmadığı baş bir kuruma geçer miydiniz? Doğrusu burada üstlere de kırgın hissediyorum böyle insanlara prim verdikleri için. Saygımı yitirdim diyebilirim.

İş yerinde böyle şeyler sıklıkla olur .ben olsam önce huzurlu olduğum ortamı seçerdim . Huzursuz olduğum ortam da 1 dakka durmazdım

hepyazolsun hepyazolsun merhaba..
Bu tarz şeyler heryerde var. Siz ya da o hanginiz terfi ederse etsin, aranızdaki ilişki kişiselleştirilmezse çalışmaya devam edilebilir. Ama kişisele dönerse sorunlar o iş de, iş yeri de büyük eziyete dönüşür. Önemli olan sahip olunan konumun hakkını bermek. Kendi haklarıni savunurken, alttakilerin de hakkıni savunmaktır.

Şimdi olayı kafanızda kuruyorsunuz, oysa daha yaşanmayan bir şeyi zihninizde evirip çevirip kendinizi sıkıyorsunuz sadece.

Önce bi yaşayın, görün.
Belki siz seçilirsiniz, belli mi olur?
O seçilirse de deneyin ve yapıp yapamadığınızı yaşayarak teraziye koyun.
O zaman kararı kalbiniz ve aklınız daha doğru verir.

Şimdi hepsi varsayım, hepsi düşünce bulutu. Biraz rahatlayın, bi çay yapın, akşam çayı ne güzel gider.

Sevgili hepyazolsun :) Maalesef iş hayatında böyle strateji yaratan tipler hep daha baskındır, göz ardı edemem dersen o işyeri sana batmaya başlayacak. Huzur kalmayacak ve işini seviyorsan eğer nefret edeceksin. Benim için huzur çok önemli, mecburiyetim yoksa eğer devam etmezdim.

Kimsenin eğitimini küçümsediğimden değil asla fakat çoğu kurumda üniversite mezunları lise mezunlarının altında çalışabiliyor.Bu işler biraz kıdeme,birazda torpile bakıyor bence.İstisnalar hariç.Bence işini seviyorsan bırakma.Hatta o kişi birim sorumlusu olsa bile sen daha fazla çalış emek ver ki üstlerinde bu emeğini görsünler.Kimin kalıp kimin gideceği belli olmaz sonuçta.Yarını düşün.

Ortada henüz birşey yok.
Bekleyin bakalım.
Sırf bunun için kurum değiştirirseniz yeni gideceğiniz yerde de aynı sorunu yaşamayacağınızın garantisi yok.
En azından burdaki yükselme şansınızdan olmayın ;)

Yorumlar için çok teşekkürler kızlar. elleriniz dert görmesin:) Kim seçilirse seçilsin gözüyle bakamıyorum çünkü o haketmediği halde böyle etik dışı yöntemlerle seçilirse sindirmem zor. Yani dediğim gibi benden daha tecrübeli biri gelse birimin başına hiç gocunmam. ama bu arkadaşa zorunda olmamama rağmen işi öğretenlerden biriyim. vaktinde kendine olabildiğince destek oldum kimse oralı olmazken. nankörlük gördüğümü düşünüyorum bu hareketlerinden dolayı. onun gelebileceği fikrine hem üstlerin bazı tavırları hem de bazı kaynaklardan edindiğim bilgiler doğrultusunda kapıldım. motive olamam gibi geliyor böyle birinin altında çalışırsam. ve bu ülkede işlerin bu şekilde yürümesi gerçekten çok can sıkıcı.

Back
X